Home » Forum » Tekst briefje buren ivm feest

Tekst briefje buren ivm feest.

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

64 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
emma43
Tekst briefje buren ivm feest.

Mijn dochter geeft een verjaardagsfeest in de schuur,met muziek.Nu wil ik een briefje bij de buren in de bus steken ,maar ik kan geen leuke tekst verzinnen.Iemand een idee.Dochter wordt 16,het is een kleine sweet 16 party.
En hoever zou ik gaan,de overburen ook???We wonen in een lange straat,heel de straat hoeft toch niet???Een huis of 3 aan ieder kant??

Puck
Achterburen

Ik weet niet of het in jou geval van toepassing is, maar ik heb meer "last" van een feestje van mijn achterburen dan van mijn overburen. Misschien iets om aan te denken?
En verder zou ik gewoon een paar huizen doen met een nette zakelijke tekst. Beste buren, a.s. zaterdag geeft onze dochter een sweet 16 party. Wij vragen uw begrip voor evt. overlast. Vanaf x uur zullen we zorgen dat het stil is. Zoiets?

soepstengel
Ik zou wel de straat doen, een eind in ieder geval

Je kunt beter te veel mensen op hoogte stellen dan te weinig, maar dat ligt er ook aan hoe ver de herrie "draagt" om het zo maar te zeggen.

Bv; onze dochter heeftviert haar 16e verjaardag dan en dan. Het zou kunnen dat u er iets van hoort? We stoppen om.....

Groetjes

Hibiscus
Herrie

Ik heb altijd een bloedhekel aan feestjes van buren. Ik vind dat je het niet kunt maken om tientallen mensen wakker te houden omdat je het zelf zo nodig leuk moet hebben. Na middernacht moet het gewoon stil zijn, liefst om 11 uur al. En dan is zo'n briefje helemaal niet nodig, want dan veroorzaak je eigenlijk geen overlast.

Flauw he.

Hibiscus

Hanne.
Toch wel

Toch zou ik ook dan een briefje doen. 11 uur (23.00) uur vind ik al vrij laat. Dan lig ik meestal al een uurtje in bed.

En om 22.00 liggen te wachten in de hoop dat het over gaat is toch iets heel anders dan om 22.00 weten dat je nog een uurtje geduld moet hebben.

Ik zou ook gewoon een zakelijk briefje doen, en ruim verspreiden. Wij hebben van de zomer 'last' gehad van een bruiloft in de straat schuin achter ons. Kon letterlijk mee zingen. En ja, het was om 23.00 afgelopen, maar dat zowel ik als de buren hebben voor die tijd al op het punt gestaan om ze vriendelijk doch dringend te vragen het volume wat omlaag te draaien.

amk
11:00? op een zaterdagavond

mén dan is de visite toch net een uurtje binnen.

Voor een feestje is 12 of 1 uur heel redelijk hoor.
Er is natuurlijk wel een verschil tussen stampende muziek en gewoon feestgeluid. Stampende muziek zowiezo niet, maar feestgeluid mag zelfs in mijn overgevoelige flat (mag geen was buitenhangen bv) volgens de regelementen tot 1 uur.

Kate
Zou het wel doen

Nou, ik vind zo'n briefje wel een goed idee hoor! Mensen bij ons verderop in de straat hadden een tijdje geleden een feest (zeg maar gerust FEEST) en de herrie was niet normaal meer. Rond 00.30 uur hield ik het niet meer en ben ik aan gaan bellen maar er werd niet opengedaan (waarschijnlijk hoorden ze de bel niet eens door al die herrie) en toen heb ik de politie maar gebeld. Toen die kwamen was het zo afgelopen ;-)
Toen ik de buurvrouw een paar dagen daarna tegenkwam op straat heb ik haar aangesproken en heb ik gezegd dat ik de politie gebeld had voor de herrie. Om 01.00 uur zou het feest toch afgelopen zijn zei die buurvrouw dus dat vond ze niet zo'n probleem.

Kijk, als ik nu had geweten (door middel van zo'n briefje) dat het om 01.00 uur afgelopen zou zijn geweest met de herrie had ik de politie niet gebeld en had ik het gewoon uitgezeten tot 01.00 uur maar wist ik veel tot hoe lang het zou duren, wie weet waren ze wel tot 05.00 uur doorgegaan ;-)

Dus doen zo'n briefje zou ik zeggen!! ;-)

bromvlieg
Hibiscus

hoe oud zijn je kinderen??

Als je pubers met vrienden hebt, kom je op een dag echt niet uit onder zo'n lawaaiig feest tot een uur of een, twee.
Of ga je dan een buurthuis afhuren?

merel
Ook eens gedaan

Toen ik nog thuis woonde gaf ik een feest omdat ik geslaagd was. Briefje in de bus bij alle buren zo'n 10 huizen rondom ons, dus links rechts en de hele rij aan de overkant (achterkant was niet nodig in dit geval) en ik had daarop geschreven dat het om een slagingsfeestje was en dat de muziek om 12.00 uur op een laag pitje zou gaan.
Ik kreeg toen van de grootste zeurpiet van de straat een felicitatiekaart met "veel plezier' erop. Vond ik zo leuk en aardig. (zo vaak werd er niet gefeest bij ons in de buurt, tenminste ik had nog niet eerder geluid gehoord van een feestje)

Hibiscus
Bromvlieg

Nee, mijn kinderen zijn nog geen pubers. Maar ik denk dat ieder gezin zo zijn eigen regels heeft. Een van mijn regels is en zal altijd zijn dat er geen overlast door feestjes zal zijn. En dan bedoel ik met name vN feestjes buiten. Van die gezellige buren drie huizen verderop die in de zomer fijn tot 2 uur gaan bbq'en. Als je binnen bent, kun je natuurlijk best wat langer doorgaan, maar dan hebben toch eigenlijk alleen je directe buren er last van. En die waren nou juist altijd op onze feestjes.

Inderdaad, een buurthuis afhuren is een idee, dat wordt hier vaak gedaan, ook voor kinderfeestjes op de basisschool waarbij de hele klas wordt uitgenodigd.
Overigens heb ik zelf als puber ook nooit een luidruchtig feestje gegeven.

Je kunt denken dat als je geen last van anderen wilt hebben, je op de hei moet gaan wonen. Je kunt ook denken dat als je niet op de hei woont, je rekening met elkaar houdt. Dat breng ik mijn kinderen ook graag bij, ongeacht leeftijd.

en met binnen doorgaan bedoel ik zonder stamp muziek. Je kunt best binnen doorgaan na 11 uur met je vrienden met een hapje en drankje, maar dan wel een beetje rustig.
Sorry, maar zoals je merkt heb ik er echt een hekel aan :-)

Hibiscus

Hibiscus
Oh ja

en met binnen doorgaan bedoel ik zonder stamp muziek. Je kunt best binnen doorgaan na 11 uur met je vrienden met een hapje en drankje, maar dan wel een beetje rustig.
Sorry, maar zoals je merkt heb ik er echt een hekel aan :-)

Hibiscus

albana
Ligt eraan hoe vaak je het doet

Ik vind zo'n feestje en de maatregelen die je neemt ook afhankelijk van hoe vaak je dat doet.
Hier wel pubers. En die zijn maar 1 keer per jaar jarig (het gaat er nog maar om 1) dus ik vind dat die best een keer een feestje mag geven tot een redelijke tijd in d'r eigen huis. En een 'redelijke tijd' vind ik geen kinderbedtijd om daarin duidelijk te zijn. Een puber heeft ook weer voordelen. Mijn puber schreeuwt niet meer als ze buiten in de tuin is b.v. die zit rustig met een glas drinken en een boek in d'r stoel. Iets wat onze (nog jonge) buurkinderen zeer zeker niet kunnen :) Ook niet als ze weten dat ik er ook zit en óok rustig mijn boekje wil lezen...en de vogels wil horen. Mijn puber rent niet meer stampend en schreeuwend de trap op en mijn puber knikkert niet meer op de houten vloer (rrrrrrt op zondagochtend) en mijn puber smijt ook niet meer met deuren. Ook ligt mijn puber op zondagochtend te ronken in bed als de buurkinderen al op volle sterkte buitenspelen en ik dus om 9.00 uur daardoor klaarwakker ben terwijl ik wil uitslapen :)
Dus als tegensprestatie mag ze best die ene keer in het jaar de buren+ kinderen wakker houden tot iets later dan normaal. Hier heeft puber dus op d'r 16de verjaardag een feestje gegeven. Tot 0.30 uur. Keurig overlegd met de buren (kleine kinderen dus) die dat voor een keertje helemaal geen probleem vonden. Achterburen hebben wij niet, dus dat scheelt. Ik heb wel zo'n beetje de hele straat ingelicht want het aanfietsen van een grote hoeveelheid pubers en weg fietsen ervan gaat meestal ook niet geruisloos. Eindtijd was bekend. Muzieksterkte viel wel mee...het was vooral het geschreeuw door elkaar van de pubers dat het volume bracht.
Gelukkig vinden onze buren dat ook. Die snappen zelf ook wel dat het van alle kanten geven en nemen is. Die vonden zelfs dat de pubers erg hun 'best' hadden gedaan. Toen ze wegfietsten was het 'gesssttttt' naar elkaar en 'stillll, het is laat' geroep overduidelijk. En tot volgend jaar zijn ze er weer van af en gedraagt mijn puber zich voorbeeldig.
groeten albana

albana
O ja en hibiscus...

Jouw nog kleine kinderen schreeuwen dus nooit in de tuin en gooien niet een keer van boosheid met de deuren? En knikkeren nooit op de vloer? En zelfs als ze boos zijn stampen ze nooit op de trap????
Gewéldig!
Want als ikl zulke buren had (als ze al bestonden) zou ik met plezier een buurthuis of clubgebouw huren om zelf dan ook geen 'overlast' te maken :)
Voor wat hoort wat!
Bravo!
groeten albana

marie-laure
Hibiscus

Ben het helemaal met je eens. Ik droom van een rustig huis, zonder herrie van de buren.
Kon je mijn buurvrouw maar zijn......

ChrisH
Ook eens met hibiscus

Ja, kleine kinderen maken ook lawaai, maar over het algemeen niet 's nachts als ik probeer te slapen. Bovendien storen kinderstemmen me niet, stampmuziek uit een stereo op tien wel.

Chris

marie-laure
Albana

Ik zou de muziek van wel 15 a 20 buren horen als ze laat een feestje houden buiten. Als iedereen denkt het is maar 2x per jaar zit je al op 40 weekenden.
Rustige pubers?? Dan kan je niet menen. Hier andere ervaring met puberburen. Volgens mij is dat de leeftijd dat ze de meeste herrie maken. Hier is slapen zonder oordopjes niet mogelijk. Gesprek helpt niet.
We zitten hier met 16 miljoen op een postzegel, een hutje (vrijstaand huisje) op de hei is onbetaalbaar.

Merel
Valt hier mee

Hier worden er denk ik 2 tot 3 feestjes per jaar georganiseerd, dat vind ik niet zo'n probleem. Als ik inderdaad er van weet (meestal niet, de mensen hier doen geen briefjes in de bus) dan zou ik het helemaal prima vinden. Blijf ik of, ook maar wat later op die avond, maar in ieder geval weet ik dat het op een bepaalde tijd afgelopen is, dat vind ik het prettigst. Een keer gaf ons buurmeisje een feestje en om 2 uur ging de muziek zacht dus hehe, wij konden eindelijk gaan slapen, ging het om 3 uur weer kei-hard, tja...toen is mijn man dus wel verhaal gaan halen!
Kijk als ik 40 weekenden per jaar feestjes rondom mij heen zou hebben zou ik er ook wat van zeggen, haha kan je beter met de buurt afspreken dat we allemaal collectief (in onze eigen huizen) ons feestje op een datum houden :-), dat is toch creatief, kan het de rest van het jaar stil zijn.

Merel
Onduidelijk

Allemaal dus het feestje op dezelfde datum houden.... :-) (beetje o.t.)

amk
Maar ja merel

wie moet er dan op het feestje komen?

Leanne
Xanneke

... Zou ook heel goed kunnen dat die naaste buren haar gewoon hebben uitgenodigd. Dat zou ik doen, dan kunnen ze namelijk moeilijk gaan zeuren! ;-)

Hibiscus
Albana

Mijn kinderen mochten nooit in het weekend voor 10 uur buiten spelen. Vond ik namelijk erg vervelend voor de yuppen buren die dan nog lekker lagen te slapen. Knikkeren doen ze met de knikkerbaan, maar op normale tijden. Toen mijn kinderen baby waren, nam ik ze niet 's nachts in de slaapkamer omdat de huizen gehorig zijn en de slaapkamers aan elkaar grenzen. Ik voedde ze in hun eigen kamertje grenzend aan een leegstaande verdieping van de oudere buren aan de andere kant. De piano staat niet tegen een muur die grenst aan een woonkamer van de buren maar de muur die aan onze keuken grenst. Er mag na 10 uur geen piano gespeeld worden, 's ochtends vroeg uiteraard ook niet in het weekend.

Mijn dochter kan als geen ander schreeuwen en dan schaam ik me altijd kapot. Op de trap ligt gelukkig tapijt. Met deuren smijten durft niemande hier meer nadat broer dat een keer deed en haar topje eraf lag.

En als je zelf rekening houdt met anderen, is het des te vervelender als anderen dat niet doen. Want toen die yuppen buren een baby kregen, heb ik nachten wakker gelegen van het gehuil.

Hibiscus

albana
Chris

Chris zegt: "Ja, kleine kinderen maken ook lawaai, maar over het algemeen niet \'s nachts als ik probeer te slapen. Bovendien storen kinderstemmen me niet, stampmuziek uit een stereo op tien wel. "
Kleine kinderen maken ook lawaai op zondagochtend als ik en onze pubers nog proberen slapen.En ook nog bij voorkeur buiten (waar het dus gehoriger is) dat doen mijn pubers ook al niet meer. Met 's nachts wakker blijven hebben mijn pubers geen enkel probleem hoor! En kinderstemmen storen mij wel en zeker die rampetamp muziek van K3 (dramatisch!) op volume 10. Mijn pubers houden ook al niet van stampmuziek en het volume houden ze zeer beperkt omdat ze hun oren niet willen verpesten en buiten dat hebben ze zeer veel betere smaak qua muziek dan de gemiddelde kleuter.
Het grote verschil tussen puberouders en ouders met kleine kinderen is dat de puberouders de kleine-kinderen-ouders begrijpen dus begripvol reageren....ze hebben het namelijk zelf ook allemaal meegemaakt dus snappen hoe het werkt.
Andersoms is het begrip soms verre te zoeken....dat komt pas,dat besef als hun kleine kindertjes óók pubers gaan worden. De goede daargelaten.
groeten albana

albana
Ja hoor marie-laure

Ik meen het wel. En die leeftijd dat ze de meeste herrie maken hebben we al lang gehad.
Als hier nu een puber schreeuwt dan is dat zeer uitzonderlijk en hebben we het er nog weken over. Dat was wel anders toen ze klein waren.
Wat voor overlast maakt een puber dan in hemelsnaam? Buiten muziek kan ik niks bedenken. En die zetten mijn pubers zelden of nooit hard (ook niet als wij er zijn) dat vinden ze zelf niet eens mooi. Dus dat is gemakkelijk en dan blijft er volgens mij niet veel over.
Wij hebben dan weer niet overlast van zoveel buren. En bij die 15 á 20 buren zitten een héleboel kleine kinderen en een héleboel pubers. En ze maken dus allemaal wel eens keertje kabaal....
groeten albana

albana
Nou hibiscus

Jouw kinderen schreeuwen dus wel eens...(niet dat het me verbaasd hoor) en ze knikkeren ook nog. Dus als tegenprestatie van al dat geschreeuw aanhoren en dat gerol van die knikkers en dan ook nog op zondag om 10 uur wakker gemaakt worden mag mijn puber wel een keertje 1 keer per jaar jullie wakker houden tot 00.30 uur. Nog van tevoren aangekondigd ook!
En zo niet wens ik voor álle keren dat jouw kind dreigt te gaan schreeuwen of wil knikker of buitenspelen ook een vooraankondiging, kan ik er rekening mee houden.
En verder verwijs ik naar het laatste stukje dat ik aan Chris schreef.
Ik vind dat je het nogal héél erg vanuit je eigen positie/gezin bekijkt. Zonder na te denken of rekening te houden met andermans gezin/positie. Terwijl ik denk dat 'goede buren' zijn toch echt geven én nemen is. En niet alleen vanuit jouw postitie maar ook vanuit de andere.
groeten albana

Hibiscus
Wie weet

Albana,

wie weet hoe ik verander als mijn oudste over 2 jaar opeens een puber is. Maar late herrie feestjes, denk het toch echt niet. Kan me er bij die oudste van mij ook niets voorstellen, er is geen moderne muziek die hij mooi vindt. Ik maak me meer zorgen over dochter, godzijdank heeft ze een enorme hekel aan K3 maar rockmuziek daarentegen...

We wonen dicht bij elkaar dus je zult altijd last hebben van elkaar. Je kunt niet verwachten dat op een mooie zondagmiddag de kinderen niet buiten kunnen spelen omdat de buurvrouw lekker in de tuin ligt te lezen. Maar je kunt er wel wat rekening mee houden, en je aan bepaalde tijden houden.

Wat die huilbaby betreft waar Xanneke het over had, die van mij kon er ook wat van. Maar als je weet dat de kamers zo gehorig zijn, kun je er toch rekening mee houden en naar een andere kamer gaan? En dan hoef je ook niet op zondagochtend om half 7 uitgebreid te gaan spelen met je kind, ga even lekker naar beneden.
Voordeel van het geheel was wel dat man en ik fijne zondagochtenden hebben gehad, onze kinderen sliepen nog :-)

Hibiscus

Hibiscus
Nou albana

Als mijn kinderen knikkeren op zaterdagmiddag om 3 uur, hebben wellicht (als ze al thuis zijn) alleen mijn directe buren daar last van. Als ik een feestje geef tot 00.30 kunnen er tientallen mensen niet slapen. Dat is het verschil.
Natuurlijk maken mijn kinderen herrie,ze zijn namelijk heel normaal, Maar sommige herrie is erg vermijdbaar.

En ik weet best dat niet iedereen zo bezig is met de omgeving, jammer is dat. In mijn nieuwe buurt is het overigens al veel en veel beter, ik heb alleen een ik-zit-graag-in-de-tuin-en-klets-de-hele-dag-buurvrouw, maar daar zijn keukendeuren voor. En soms is het nog best interessant.

Hibiscus

guera
Sjeempie wat een intolerantie

Volgens mij is een van de problemen vaak dat mensen VOOR elkaar gaan denken. Enige rekening houden met elkaar vind ik vanzelfsprekend maar als je bij ALLES al na gaat denken of de buren dat kunnen horen en dat bepaalde dingen dan niet kunnen, dan verwacht je impliciet meteen dat anderen dat ook doen .....keep on dreaming. Niet iedereen heeft het ook door of leeft gewoon anders. Wat maakt dat uit?
Je kunt toch dan even aanbellen en zeggen : joh ik hoor best vaak jouw kind. Misschien wil je er een beetje opletten?
Iedereen gaat maar zitten invullen en geirriteerd zitten wezen.
Missch heb ik wel mazzel. 40 huizen in 1 blok allemaal tegelijk opgeleverd. Iedereen is nieuw en van goede wil. Ik heb een geluidstest gedaan in overleg met de buren. 'hoor je dit? en dit? en als ik de trap op stamp? etc. Fijn om te weten wat wel doordreunt en wat niet. We hebben in 1 jaar tijd 40 housewarmings om ons heen gehad ha ha ha. De een was binnen in de winter, de ander met de tuin deuren open. Er kwam altijd even een berichtje en het meest late was 1 uur ofzo. Als je dat allemaal niet kan tolereren dan moet je echt een andere woonplek bedenken lijkt me zo. Hier ook 1 kinderloos stel dat zich irriteert aan de kinderen. Ja DUH NIEUWBOUWWIJK! Geven en nemen en PRATEN.....kom je een eind mee op een postzegel :)

marie-laure
Albana

Hier precies de tegenovergestelde ervaring.

De mijne (nog geen puber)slaapt op zondagmorgen uit. Of gaat heel zacht naar beneden. Is dan nog niet buiten te vinden. Hier geen rampetamp muziek op volume 10, wil ik gewoon niet.

Wel rampetamp muziek van buren met puber. Heel veel gestamp met schoenen aan op trap. Veel geschreeuw rond huis van puber met pubervriendjes en gillende pubermeisjes. Gegooi met deuren, gedoe rond brommers.

Als Hibiscus nou eens aan de ene kant komt wonen en jij met rustige pubers aan de andere, lijkt me geweldig;)

Hibiscus
Nog even albana

uit interesse, toen jouw kinderen klein waren, irriteerde je je toen ook al zo aan kinderstemmen en knikkers en spelen in de tuin? Of kwam dat pas toen jouw kinderen groter werden en zij dergelijke "overlast" niet meer veroorzaakten?

Ik kan trouwens eerlijk zeggen dat ik mij nog nooit aan buur pubers heb hoeven ergeren. Ik vind pubers wel leuk over het algemeen. Ze zijn ook nog eens handig als ik een oppas nodig heb. Ik erger me ook niet echt aan kleine kinderen, behalve aan de buurbaby dan, maar die ergenis was meer op de ouders gericht en niet op de baby, die kon er ook niets aan doen. We zijn nu overigens verhuisd en geen baby in de buurt.

Maar goed, het ging hier om overlast van een feestje, niet over buren ergernissen dus we gaan wel een beetje erg off topic.

Hibiscus

Merel
Amk

Nou niet mijn buren of andere mensen uit de straat. Die komen sowieso niet op mijn feestjes. Vind ze wel aardig maar heb er verder geen contact mee, dus mij zou het prima uitkomen haha

emma43
Briefjes en schuur

Puck,dank je wel,ik heb jouw tekst letterlijk overgenomen.Briefjes gaan zometeen rond,we hebben 1 achterbuur,die krijgt ook een briefje en de overburen ook.

Pelle,onze schuur is een gemetselde geissoleerde schuur met nog een zolder onder een schuin dak.Er is een halletje met toillet en aanrechtje plus is de schuur verwarmd,dus een feestje gaat daar zeker lukken. Het geluidsoverlast is niet minder als we het in huis zouden doen,ons huis heeft veel grote ramen,ik denk dat de muziek dan nog beter te horen zou zijn.

We hebben afgesproken dat het feestje om 1 uur afgelopen is,als de jongeren dan nog verder willen gaan,kunnen ze naar het dorp,dochter is dan tenslotte 16.Mijn man denkt dat de overlast van de muziek reuze mee gaat vallen,het geluid gaat echt niet vol open,familie komt ook en we willen wel met elkaar kunnen praten,dus muziek op cafe niveau,niet op disco niveau.En de deuren blijven dicht.
We wonen hier nu 6 jaar,geven nooit een barbeue,zitten nooit tot laat buiten,dit is voor het eerst dat de buren 's avonds last van ons kunne hebben.
Hier in onze buurt worden ieder jaar een feestje of 2, 3 gegeven,valt reuze mee.Als er op een boerderij een feest in de schuur gegeven wordt,geniet een half dorp een halve nacht mee,maar dat is ook hooguit 2 keer per jaar.Ik baal daar wel van,heb echt mijn nachtrust nodig,maar zal er niet over gaan klagen.
Onze buren hebben geen kinderen maar maken juist veel herrie.Vooral in de zomer,ze hebben een 'barbecuehok'
en geven vaak een barbecue in het week-end ,waarbij ook nog de buitenkachel aangaat,ik moet dan echt snel de ramen sluiten,anders stinkt heel het huis naar rook.Ik ga niet klagen,als je wil vind je altijd wel iets om te klagen over je buren.Onze andere buren zijn erg rustig,die horen we nooit,zelfs hun dochtertje niet,de buurvrouw zit echter graag buiten met de radio aan.Ze heeft me toen we hier net woonde gevraagd of ik er last van had,dat is niet zo,ik hoor de radio als ik buiten zit,maar net leuk genoeg,ik kan meeluisteren,maar het geluid overheerst niet.En zo hebben wij 2 geitjes en kippen,tja en die horen de buren ook.De achterbuurvouw heeft een paard en dresuurt er echt mee,paard mag niet vuil worden ,staat heel de dag op tal,tegen zijn deur aan te stampen,dat horen we dag en nacht.Toen ze het paard net hadden ,lag ik er een paar nachten wakker van,nu ben ik gewend aan het geluid en slaap erdoor heen.Als je niet op een hutje op de hei woont,heb je geluiden van je buren.
Net als albana,vind ik kinderen juist rustiger worden als ze eenmaal puber zijn. mijn dochter gaat naar school of zit op haar kamer.
Afijn,bedankt voor jullie reakties.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.