Home » Forum » Uurprijs hulp in huis

uurprijs hulp in huis

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

39 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Eveline
uurprijs hulp in huis

Zijn er hier mensen uit de grote stad die mij een richtprijs kunnen geven van het uurloon voor een hulp in de huishouding? Wij zijn op zoek naar iemand en willen weten wat een normale prijs is. Wij wonen in Amsterdam, dat lijkt me wel belangrijk, want ik vermoed dat er wel wat regionale prijsverschillen zijn.
We hebben nu iemand gevonden die over een week langskomt voor kennismaking en afspraken, maar ik kom graag beslagen ten ijs.
Dankjewel, Eveline

Ans
DenHaag

15 euro per uur weet ik van diverse schoonmaaksters en 4 gezinnen.

Haagse
Ik betaal

€12,50 per uur in een Haagse randgemeente. En dat is niet veel. Het is dan ook geen witte tornado en ze is regelmatig ziek, maar wel een lief mens. Ik hanteer wel goede secundaire arbeidsvoorwaarden: de helft doorbetalen bij ziekte van haar en vakantie van ons, een extraatje met de feestdagen en haar verjaardag.

Temet
Via Home Works

Wij ( in Amsterdam) hebben een hulp via Home Works, wat vroeger een 'witte werkster' heette ( al geloof ik dat de mensen tegenwoordig niet meer in loondienst zijn). Die kost 16 of 16,50 euro per uur (ben t ff kwijt). Daar zit dan dus nog een organisatie tussen.

Groeten,

Temet

Eveline
Temet, voordeel?

Hoi Temet, wat is het voordeel dat je een bureau betaalt? Komt er iemand anders als ze ziek is of heb je altijd dezelfde.

Guera
Hier ook wit

Via klein burootje. Wij betalen 17 euro per uur.
Voordeel is dat zij doorbetaald wordt in haar vakantie en als ze ziek is en ik me daar niet schuldig over hoef te voelen. Daarnaast krijg ik altijd aanbod voor vervanging. Meestal laat ik het en dan hoef ik natuurlijk ook niet te betalen
Ik doe wel zelf af en toe een kleinigheidje bv met kerst en rond de zomer. Zou niet hoeven want krijgt ze ook van haar " baas "

Kiki
goede secundaire arbeidsvoorwaarden?

uhm ... niet helemaal.Je hoort haar 6 weken door te betalen bij ziekte en 4 weken bij vakantie. Iemand die bij je thuis schoonmaakt werkt onder de dienstverlening aan huis regeling. Dat is ingesteld om schoonmaaksters iets meer wettelijke rechten te geven. Als jij een overeenkomst met een schoonmaakster op jouw initiatief stopt moet je een transitievergoeding betalen ook nog. Tenzij je hulp een ZZP-er is, ingeschreven in de KvK, dan heb ik niets gezegd

Ik betaal mijn hulp 12,50

Yuria
Kiki

Dat geldt misschien niet als de schoonmaakster er voor kiest om zwart te werken.

Haagse
Oh?

Ik ben me van geen overeenkomst bewust.
En ziek is in dit geval ‘s ochtends appen dat ze niet kan komen omdat ze ... (vul maar in) heeft. Ze heeft psychische problemen en zit fysiek ook niet goed in elkaar, dat wist ik van tevoren en dat accepteer ik. En ik betaal daar dus de helft van door. Ook van haar vakanties en die van ons. Bij haar andere werkhuizen krijgt ze dat allemaal niet, vertelt ze wel eens. Dus zij is blij met ons en wij meestal met haar. Want zoals gezegd, als ik het zelf doe gebeurt het grondiger en ze meldt zich dus nogal eens een op het laatste moment af, waardoor wij niet alleen voor niks het hele huis strak opgeruimd hebben op de vroege morgen, maar ook alles zelf nog in onze werkweek moeten inpassen.

En ik denk zomaar dat ik niet de enige ben die haar hulp geen 6 weken bij ziekte doorbetaalt. Ze krijgt een uitkering, dit schoonmaken is een leuke aanvulling waardoor ze ook eens op vakantie kan en zo.

Alkes
Haagse

"En ik denk zomaar dat ik niet de enige ben die haar hulp geen 6 weken bij ziekte doorbetaalt. Ze krijgt een uitkering, dit schoonmaken is een leuke aanvulling waardoor ze ook eens op vakantie kan en zo."

Wat klinkt dit badinerend. Alsof ze een soort sociaal project dat dankbaar mag zijn dat ze bij jou mag werken
Ik zie de overeenkomst (mondeling) met mijn hulp als een zakelijke overeenkomst. ik betaal haar door bij ziekte. Ik heb geen idee wat haar verdere inkomstenbronnen zijn, is ook niet iets wat mij aan gaat. En het is zeker geen reden om haar wel of niet bij ziekte door te betalen.
Ik betaal mijn hulp 45 euro voor 2,5 uur.

Ginny Twijfelvuur
Wat veel

Ik heb al een aantal jaren geen hulp. Laat ik daar mee beginnen.

Daarvoor jaren wel. Die heb ik echter nooit meer dan 12,50 euro per uur betaald. En zeker niet doorbetaald bij ziekte. Vakanties gingen altijd in overleg, en als ze zelf op vakantie ging kreeg ze een envelopje mee. Dat je dat ook allemaal anders kunt afspreken lijkt me verder prima, maar voor mij ligt daar wel een verband met het uurtarief. Dus en 17,50 euro per uur betalen en doorbetalen bij ziekte zie ik hier in de buurt niet gebeuren.

Aagje Helderder
Hier

betalen we de hulp €40,- voor 3 uur. Dat is dus iets meer dan €13,- per uur. En als ze meer tijd nodig heeft op een dag betalen we de extra tijd natuurlijk uit. Twee keer per jaar (zomervakantie en voor kerst) doen we een extra bedrag met bloemen erbij.

Wij hebben in de eerste lockdown 6 weken doorbetaald zonder dat ze kwam. Daarna heeft ze meer uren gedaan om de achterstand in te halen. Die hebben we betaald. Vakanties houdt ze zelf nauwelijks en ze komt gewoon als wij weg zijn. Soms zeggen we een keer af als we zelf vakantie hebben en thuis zijn en dat betalen we niet door. Ik denk dat dat niet vaker is dan 4 x per jaar. Heel soms zegt ze zelf af en die betalen we ook niet door.
Nu is ze door omstandigheden ook al een boel weken niet geweest en die hebben we nu nog niet betaald. In de komende weken komt ze vaker en als ze al met al minder vaak komt, zullen we de uren die ze niet geweest is betalen.

Dus onze arbeidsvoorwaarden zijn niet helemaal volgens de regels zoals Kiki omschrijft maar volgens mij ook niet slecht.

Amsterdamse
15,- per uur

Wij betaalden onze werkster 15,- per uur, ze kwam altijd 4 uur om de week. Met kerst dubbel uitbetaald dus 120,- en met haar verjaardag kreeg ze envelop met 50,- en een bos bloemen en toen de kinderen klein waren ook een tekening/knutsel oid erbij. Ze was ook al heel lang bij ons en heeft de kinderen ook zien opgroeien. Helaas voor ons is ze met pensioen.

Guera
Daarom wit

Ik betaal helemaal niks bij ziekte en vakantie. Daarom betaal ik 17 euro aan een wit buro. Met de lock down heb ik ook niks doorbetaald want ze kreeg tozo via haar buro. Ik vind het zoveel fijner werken dan zwart. Heb jaren een zwart betaalde werkster gehad en altijd gedoe met afzeggen, niet goed genoeg werken. Extraatjes etc. Ik betaal relatief veel maar heb dus ook al jaren geen gedoe met vakantie of ziekte.

Lou
zwart of wit

Ik heb ook met allebei ervaring, in een grote stad.

Zwartbetaald: 3 uur voor 40 euro, om de week. Ze is in al die tijd (een paar jaar) nooit ziek geweest, vakanties waren ook niet echt aan de orde, want altijd korter dan twee weken. Dus eigenlijk heb ik haar nooit extra betaald. Ik heb wel voor kerst en voor haar verjaardag wat extra's geprobeerd te geven. Ze wilde het niet, omdat ze elke keer al 'te veel' kreeg, zei ze. Daarmee bedoelde ze dat ze 13 euro per uur had gevraagd en wij haar 40 euro betaalden voor 3 uur. Dus 1 euro per twee weken. Dat ze dat telkens 'te veel' noemde, vond ik dan weer zo bescheiden dat ik het extra graag wilde geven. Een soort omgekeerd onderhandelen :-)

De witte variant was wel makkelijker. 17 euro per uur, alles digitaal, vervanging bij ziekte, alles netjes geregeld door het bureau.

Verder maakte de zwartbetaalde hulp beter schoon, maar dat was ongetwijfeld toeval.

Zus
witte werkster

Hier ook wit via bureau maar ik begreep dat de hulpen wel zelf het bij de belastingdienst moeten aangeven, gaat niet automatisch. Voordeel vind ik dat de betaling geregeld wordt en dat er vervanging komt bij ziekte. Dat laatste maak ik inmiddels geen gebruik meer van, onze hulp is nooit ziek. Wij betalen per week 35 voor 2,5 uur. Als wij op vakantie gaan, betaal ik door.

Kiki
dat kies je niet

Je betaalt een hulp niet zwart. Als je iemand aan huis hebt, werk je volgens de dienstverlening aan huisregeling tenzij ze ZZP-er is. Dat kan je niet kiezen.

Een dienstverlening aan huisregeling is wettelijk. Als ze je voor de rechter sleept voor achterstallig loon wint hij/zij de rechtzaak.

Dat zij psychische problemen heeft en vaak ziek is, is voor jou niet relevant. Je bent een werkgever, er is werknemersbescherming, dus die zal je moeten doorbetalen. Als je de ziekmelding niet geloofd zal je een arbodienst moeten inschakelen. Of zij haar werkzaamheden bij de belastingdienst opgeeft is ook jouw zaak niet.

Jij hebt je aan de wettelijke wet- en regelgeving te houden.

Eveline
Dienstverlening aan huis

Kiki, ik heb me ingelezen bij de Belastingdienstsite en daar staat dat je als inhuurder niets hoeft op te geven aan de belastingdienst als je iemand minder dan drie dagen bij je laat werken. De schoonmaakster hoeft ook geen sociale premies en loonbelasting te betalen. Dus hoe jij bij transitievergoeding komt begrijp ik niet. Dat is alleen als mensen in loondienst zijn .

Eveline
Letterlijke tekst

Huurt u iemand in en vallen de werkzaamheden onder de regeling dienstverlening aan huis? Dan hoeft u geen loonbelasting, premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen in te houden en af te dragen. U hoeft hierover ook niets aan ons te melden.

Werkloos, arbeidsongeschikt of ziek

Als degene die u inhuurt werkloos, ziek of arbeidsongeschikt wordt, heeft hij of zij geen recht op een uitkering over het werk dat valt onder de regeling dienstverlening aan huis. De inkomsten uit deze werkzaamheden tellen namelijk niet mee voor het vaststellen van de hoogte van een werkloosheidsuitkering, een ziektewetuitkering of een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Geen btw betalen

U hoeft geen btw te betalen over werkzaamheden die vallen onder de regeling dienstverlening aan huis.

Geen administratie bijhouden

U hebt geen administratieve verplichtingen aan ons als u gebruikmaakt van de regeling dienstverlening aan huis. U hoeft dus aan ons niet op te geven dat u iemand inhuurt.

Haagse
Moraalridders

Goh, ik zou me bijna een of andere slavendrijver gaan voelen.
Ik betaal haar wat we zijn overeengekomen. Zij is blij dat ze wat extra’s verdient en ik accepteer dat ze regelmatig uitvalt. Ja, ze is een sociaal project in die zin dat ik hiervoor een witte werkster had maar deze dame ken ik en ik wilde haar helpen. Zij blij wij meestal dus ook blij.

Ik heb me er ook in verdiept, net als Eveline. Ik zit met wat ik haar betaal ook volgens de regels goed, dus ga lekker tegen iemand anders superieur lopen doen.

Alkes
Haagse

Uit je eerste bericht was niet duidelijk dat je hulp een sociaal project is (wat dan ook precies moge zijn).
Overigens vind ik jouw houding (hoe over haar spreekt) nogal superieur overkomen.

Haagse
Alkes

Superieur omdat? Ik ken haar al jaren, weet dat ze niet in staat is om regulier te werken vanwege haar fysieke en psychische problemen. Toch ruil ik mijn prima hulp in omdat ik deze kennis graag help. Ik neem voor lief dat ze niet betrouwbaar is vanwege haar beperkingen. Ook al wist ik dat van tevoren, het is nog steeds balen als ik 's ochtends stress om het huis op te ruimen en op het laatste moment een appje krijg dat ze toch maar niet komt. Ik heb met haar afgesproken dat ik haar voor gewerkte uren betaal. Ik betaal meer, namelijk de helft bij langere afwezigheid en ook bij vakantie van ons de helft. En nog wat extraatjes. Zij is daar hartstikke blij mee. Wat is daar fout of superieur aan? Ik zie het echt niet.

Alkes
Haagse

Dit is een andere tekst dan in je eerste bericht en daar reageerde ik op. TS vroeg ook naar de uurprijs voor een gewone hulp. Vandaar dat ik daar aan dacht.

Bregje
ik krijg

Ik heb 1 adresje waar ik al heel erg lang zit, daar vraag ik 10 euro, eigenlijk veel te weinig.

Mijn nieuwe adresjes vraag ik 12,5 per uur.

Als ik ziek ben of hun zeggen een keer af, krijg ik niet betaald. Dat is wel een nadeel van op deze manier werken, maar gelukkig komt dat zelden voor.

Hulp
Door mij

Ik heb 2 adressen waar ik 3 uur schoonmaak, beide 15 Euro per uur. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik goed en hard werk en heel hygiënisch en kijk niet op 10 minuten. Als ik niet werk geen betaling. Geen extra's, nooit, dat vind ik wel jammer want ik zou het heel leuk vinden om bijvoorbeeld rond kerst een kerststaaf of bosje bloemen te krijgen. Ik lees hierboven dat er envelopjes gegeven worden geweldig ik denk dat jullie niet half weten hoe blij jullie hulp hiermee is want zwart schoonmaken is meestal niet echt iets wat je voor je lol doet. Moet zeggen dat ik op beide adressen graag kom en hart voor mijn werk heb maar als het niet meer nodig is om rond te komen stop ik ermee.

Kenfan
Jemig Bregje

Je wordt echt zwaar onderbetaald, en ik vind al helemaal schandalig dat je werkgever niet doorbetaalt als ie zelf afbelt. Als je langdurig ergens werkt zijn periodieke loonsverhogingen normaal.

Een betrouwbare hulp vinden is moeilijk, als ze tevreden over je zijn zullen ze je niet gauw laten gaan. Als het voor jou niet lastig is een nieuw adres te vinden, kom dan op voor je zelf, stel een soort functioneringsgesprek voor en laat hen vanaf 1 januari jouw nieuwe prijs betalen.

Kom voor jezelf op, en laat je niet uitbuiten!

Kenfan
Haagse

Het beeld dat jij schetst, van een zakelijke verhouding die uitmondt in een sociaal project waarbij de verlangde prestaties achterblijven, herken ik maar al te goed bij twee gevallen in mijn omgeving. Ik vind het eerder edelmoedig dan laakbaar, ik zou er niet voor in de wieg gelegd zijn.

Ginny Twijfelvuur
Bregje

Tip... ik zou de volgende keer tussen neus en lippen eens een keer een balletje opgooien: Ik werk hier nu al zoooo lang, kunnen we mij uurtarief een beetje aanpassen aan deze tijd. Bij anderen adressen krijg ik namelijk 12,50 euro per uur.

Ginny Twijfelvuur
Oeps te vroeg weg...

Dat is namelijk echt geen gekke wens.
10 euro per uur is van begin deze eeuw. Iedereen snapt dat alles duurder wordt. Dus ook de hulp.

Astrid
16,50

Wij betalen 16,50 per uur (iedere week +/- 2 uur voor 33 Euro). Iedere paar jaar verhoog ik het wat, vandaar dit wat rare bedrag. Ik betaal uit bij ziekte (gelukkig zeldzaam) en heb ook doorbetaald in de eerste coronalockdown. Als de schoonmaakster niet komt (verhinderd, met vakantie) betaal ik niet, kunnen wij niet, dan wel. Verder een banketletter met gedicht van de sint, met oudjaar en aan het begin van de zomervakantie een bedrag van 100 of 150, al naar gelang wat onze financiële situatie toelaat.

margaretha
in België

Net vandaag het contract getekent met een poetsbureau en kennisgemaakt met de hulp die ze voor ons in gedachte hadden. Wij betalen 9 euro per uur, moeten afzeggen als we op vakantie ( nu in coronatijd 1 week van te voren, was normaal 3) en betalen dan niet door. Bij ziekte van haar kant probeert het bureau iemand anders te sturen. De overheid zorgt voor extra uurloon bovenop de 9 die wij betalen. Van het bureau krijgen wij een document om in te dienen bij onze eigen belastingopgave, kunnen wij geld mee terug krijgen. Ben benieuwd hoe alles zal gaan.

Pagina's

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.