Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ayla

ayla

21-02-2012 om 08:50

Vanaf wanneer sneeuwwitje

We zitten hier midden in de carnaval, vieren vooral in de lokale zaal met veel kinderen. Wat mij nu opviel was hoeveel jongere kinderen sneeuwwitjes dronken, ongeveer 7 jarige heb ik het dan over. Ik vond het echt niet uitzien zo'n uk met een bierglas. iemand van de organisatie aangesproken maar ze konden er niets aan doen, er staat blijkbaar geen leeftijdsgrens op.
Terwijl ik ervan uitga dat er wel alcohol inzit, al is het minimaal.
Ik zou het dus echt niet aan mijn 7 jarige geven, vanaf een jaar of 12 mogen ze eens een sneeuwwitje proberen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ayla

ayla

21-02-2012 om 09:14

Eens opgezocht

1/5 bier, 4/5 7up , 1 procent alcohol.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tango

Tango

21-02-2012 om 10:38

Leeftijdsgrens

Voor alcohol is volgens mij nog steeds 16 jaar hoor, of is het nu inmiddels 18? En naar mijn idee maakt het dan niet uit om hoeveel alcohol het gaat. Degene die dit schenkt aan kinderen is dus gewoon strafbaar.

Belachelijk

Ook al zou er in zo'n drankje maar zo'n klein beetje alcohol zitten dat het geen gezondheidsschade toebrengt (wat ik me niet kan voorstellen, want elke hoeveelheid is niet goed), dan nog lijkt het me geen goed plan om kinderen al jong aan alcoholische drankjes te helpen. Je gaat kleine kinderen toch niet het idee geven dat het okee is om zo jong alcohol te drinken?

Als die drankjes daar aan kinderen onder de 16 verkocht worden is de uitbater strafbaar. Als ouders die drankjes aan hun kinderen geven is het volgens mij niet strafbaar maar wel ontzettend dom.

skik

ayla

ayla

21-02-2012 om 11:18

Zelf achter de bar gestaan

Omdat de jeugdcarnavalsvereniging van oudste de zaak verzorgt. En ik heb diverse tieners hun legitimatie gevraagd, er wordt dus wel opgelet. Volgens vereniging konden ze echter niets aan die sneeuwwitjes doen omdat er eigenlijk alleen schuim bij zit. Ze gaven echter wel aan dat ze het ook niets vond. Het zijn trouwens ouders die dit voor de kinderen bij de bar gaan halen

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

21-02-2012 om 12:05

Belachelijk

Dom argument ook van dat schuim. Bier is bier, hoeveel 7-up je er ook bij gooit. 16 Jaar is dus de grens.

Veel te ver

Dit vind ik nou typisch iets van het huidige tijdsgewricht. Al op jonge leeftijd moet wel aangeleerd worden dat we rookloos, drankloos en overgewichtloos, pas meetellen als burger van dit land.

Dit gaat mij dus veel te ver. En ik doe niet mee aan carnaval maar ik wil het hier toch even opnemen voor die ouders. Ik zou dus ook een sneeuwitje halen voor mijn kinderen. Tis werkelijk te gek voor woorden dat je daar op aangekeken wordt. In het publieke domein moeten we dus als genormaliseerde robotjes ons politiek correct bewegen.

Je overdrijft annej

"Al op jonge leeftijd moet wel aangeleerd worden dat we rookloos, drankloos en overgewichtloos, pas meetellen als burger van dit land."

Niemand zegt dat je niet meetelt als je rookloos, drankloos en overgewichtloos bent. Maar feit is dat je rookloos, drankloos en overgewichtloos wel een stuk gezonder bent en dat het op jonge leeftijd nuttigen van drank, sigaretten en te veel of ongezond eten daar een negatieve bijdrage aan levert.

Dat wil niet zeggen dat je als volwassene niet van een biertje mag genieten.

skik

Jo

Jo

21-02-2012 om 13:24

Niet onder 16

Een sneeuwwitje heeft niet overal dezelfde verhoudingen, ik heb zelf in een café gewerkt en daar was het half bier, half 7-up, veel duitsers drinken dit. Ik vind het niet kunnen dat kinderen onder de 16 dit buitenshuis drinken. Onze kinderen zouden dat misschien thuis mogen als ze 14 of 15 zijn (duurt nog een hele poos), maar dan zou het veel meer 7-up dan bier zijn. Volgens de wet mag het ook niet er zit immers alcohol in en dat is verboden tot 16 jaar

ayla

ayla

21-02-2012 om 13:41

Voor pubers

Dat je je bij een sneeuwwitje niet volledig aan de 16 jaar grens houdt oke, ik kan me voorstellen dat een 14 of 15 jarige dit drinkt, daar zou ik ook niet raar van op gekeken hebben. Maar waarom bij 7 jarigen, wat is er mis met cola, sinas en 7 up. Bij die kinderen hoef je toch niet de illusie te gaan scheppen dat ze iets met alcohol drinken, want daar gaat het om. Je geeft het idee dat ze wat ' extra' mogen.

Sneeuwwitjes zijn hier trouwens een bierglas met 7 up en dan zoveel bier dat je net die schuimkraag krijgt.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

ayla

ayla

21-02-2012 om 13:47

Anne-j

Ben echt niet de braafste hoor, drink ook graag een pilsje, en mijn kinderen mogen met 16 + ook echt wel wijn/bier. Alleen waarom bij die kleintjes al.
En daarbij vroeg ik me echt af of het mag, en hoe het zit als de ouders dit halen. Mag je dan als vereniging zo'n kind het drankje afpakken of is het puur een schenkverbod

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Aïda

Aïda

21-02-2012 om 14:03

Tja

Ik zou het mijn kind ook niet geven, maar dronken wij zelf vroeger ook geen shandy.. Daar zat ook iets aan alcohol in.
Soms vind ik wel dat we een tikje te ver gaan in het over beschermen van onze kinderen.
Neemt niet weg, dat mijn kinderen de komende jaren geen alcoholische drankjes mogen, maar een enkele keer wel een slokje mogen proeven..

marja

marja

21-02-2012 om 14:18

Aida

Ik vind dat je je moet schamen. Proeven is ook slecht. En is de bedoeling van proeven niet dat we hopen dat ze voor dit bepaalde ding smaak ontwikkelen? Laat je ze ook proeven met roken?

Google maar eens naar resultaten van verschillende onderzoeken over alcohol op jonge leeftijd. kindermishandeling

Succes ermee,
Marja
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Geen haar op mijn hoofd

Ik peins er niet over om een kind van 7 alcohol te geven, al is het een homeopathische hoeveelheid. Werkelijk geen haar op mijn hoofd. Heeft niets te maken met politiek correct denken/handelen, ik geef mijn kind geen alcohol tot minimaal zijn 16e (en god geve dat het me lukt hen tot hun 18e ertegen te beschermen) omdat het gif is voor hun hersenen. Niet meer en niet minder. Zal best overdreven klinken, politiek correct, you name it, kan me niet schelen, sla er de meest recente inzichten maar op na: alcohol is gif voor hersenen in ontwikkeling.

Zus

Zus

21-02-2012 om 16:54

Alcohol is puur gif

Als je je kind laat proeven of sneeuwwitjes geeft ( weer wat nieuws geleerd) geef je je kind willens en wetens puur gif. Hersencellen bij,kinderen zijn zo gevoelig, zelfs tot in de 20 jaar. Alleen omdat drank sociaal geaccepteerd is, moet je ze daarmee in aanraking brengen?
Overigens is in onderzoek aangetoond dat door af en toe laten proeven de kans opmdrankmisbruik later groter is, je hersenen worden geprimed.

Puck

Puck

21-02-2012 om 17:12

Waarom oke om je niet aan de leeftijdsgrens te houden

ayla, waarom zou je voor zwak alcoholische dranken niet aan de leeftijdsgrens houden. Mag jouw kind dan ook al voor hij 16 is een slokje van opas jenever proeven dan of 1/5 glas biet? De slogan is volgens mij iets van tot 16 geen druppel. Tja waarom dan wel een sneeuwwitje? Erg krom.

Ik ben dan weer zo'n sukkel die bij de titel van dit bericht denkt: nou ja, jaartje of 6-7, dan zou je kunnen beginnen met sprookjes van de gebroeders Grimm.

Dronk ik vroeger ook heeeeel soms

Hou bij mijn eigen kinderen wel strikt de 16 jaar grens aan. Maar ik dronk met een jaar of 12 heel soms een Sneeuwwitje. Was heel bijzonder want ik herinner mij het moment nog. Ik ben geen alcoholist geworden. Mijn ouders zijn zelf zeer matige drinkers.
7 jaar vind ik erg jong. Maar om mensen na meteen van kindermishandeling te beschuldigen als ze een kind van 12 een slokje drank of een Sneeuwwitje willen geven. Kom op zeg.

Massi Nissa

Massi Nissa

21-02-2012 om 19:26

Tja

Ik zou het ook erg rechtlijnig hebben gevonden, het standpunt van 'alcohol aan kinderen is mishandeling', ware het niet dat ik van dichtbij twee zware alcoholisten heb meegemaakt, van wie er inmiddels een is overleden aan de gevolgen van zijn verslaving. Alcohol is potentieel rampzalig, en je weet van te voren niet voor wie wel en voor wie niet. Absoluut niet aan kinderen geven. Nooit.
Groetjes
Massi

Massi

Als ik alooholisten had in mijn familie was ik misschien ook wel van de blauwe knoop geworden. Maar verder vind ik het gewoon niet nodig om al dit soort zaken zo in het extreme te trekken.

Ik vind 7 jaar erg jong

Mijn kind krijgt en wil geen alcohol. Hij griezelt al van een bonbon met likeur. Afwachten of hij er nog zo over denkt als hij 16 is of ouder, hij is nu 13. Maar een 7 jarige een drankje met alcohol? Dat sowieso niet.

Extreem

Is van een sneeuwitje met carnaval beweren dat een incident als een kind van 7 dat dit van een ouder krijgt een direct verband heeft met zich dood drinkende alcoholisten in de familie en comazuipende tieners. Die situaties zijn uitersten.
Ik hoop dat mijn kinderen van mij leren dat het om balans gaat en met mate genieten en je schouders ophalen over het tijdsgewricht.

ayla

ayla

21-02-2012 om 20:32

Niet dood zuipen

Ik beweer nergens dat die kinderen zich over een paar jaar doodzuipen. Ik vind het alleen onnodig en veel te vroeg.
Zag trouwens net weer dezelfde met een sneeuwwitje rondlopen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Moet je perse alcohol drinken om lol te hebben?

Ik snap het sowieso niet. Waarom in vredesnaam zou je je kind van 7 (of 9, of 11 of...) aan de alcohol willen hebben? Moeten ze dat vooral jong al leren drinken? Lusten ze niks anders of zo? Of moeten ze meer lol (leren) hebben? Ik hou best van een beetje alcohol op zijn tijd hoor, maar ik drink nou echt nooit op een feestje om meer lol te hebben. Ik probeer mijn kinderen nou juist uit te leggen dat het veel verstandiger is om helemaal nooit te drinken (of te roken).
Nee, ik snap hier echt he-le-maal niets van, van zulke ouders.
Engeltje

Paniek

Vind ik helemaal niet nodig dat draagt juist bij aan een leven uit balans denk ik. En al helemaal voor pubers. Waar je keihard tegenin gaat wordt des te aantrekkelijker. En ja, mijn kinderen vonden vroeger alcohol ook niet lekker als ze uit nieuwsgierigheid een slokje mochten proeven op een feestdag. Des te duidelijker dat dat is voor als je groot bent en een moment om het plezier en de valkuilen van alcohol uit te leggen.

Houding van ouders

Er zullen maar weinig ouders zijn denk ik die hun kinderen op jonge leeftijd aan de alcohol willen hebben. Maar dat is nog wat anders dan er een paniekerige sfeer om heen scheppen met veroordelingen en extreme verhalen.

Massi Nissa

Massi Nissa

21-02-2012 om 21:15

Annej

Ik doe helaas niet paniekerig. Vroeg je eerste slok krijgen is risicoverhogend, evenals talloze andere factoren dat zijn - waaronder te relaxed doen over de risico's van alcohol. Alcohol is een van de minst onderkende problemen in onze samenleving. Het is eigenlijk een taboe op zijn kop: het moet altijd en overal maar kunnen, en er wordt te weinig gesproken over de problemen die deze gevaarlijke verslavende stof met zich meebrengt. Pas de laatste jaren komt hier langzaam een kentering in, met name waar het kinderen en pubers betreft.
En ik heb niets gezegd over 'alcoholisme in de familie'. Ik had over mensen uit mijn directe omgeving. En ik ben ook niet van de blauwe knoop. Wel interessant dat je van alles in mijn posting meent te lezen wat er gewoon niet in staat .
Groetjes
Massi

Rosase

Rosase

21-02-2012 om 23:45

Marja

Relax, neem een neut en lighten up

Je blaast wel heel erg hoog van de toren, zeg.

Ik hanteer ook de 16 jarige richtlijn (tot groot verdriet van mijn 13-jarige). Maar om nou meteen over kindermishandeling te gaan spreken? Dit had je ook wel wat vriendelijker kunnen stellen.

Rosase

Rosase

21-02-2012 om 23:51

Silone

Ik dacht precies hetzelfde

Pas toen ik wat titels van reacties dacht, kreeg ik het idee dat het niet over de nieuwste film van Disney in de bioscoop ging....

Yura

Yura

22-02-2012 om 09:02

Film

Haha, ik dacht ook toen ik dit bericht al een paar dagen zag staan dat het erom ging met welke leeftijd je de film kon gaan zien. Maar met alle reacties eronder toch maar eens gaan lezen. Ik wist niet eens dat dat nog bestond zeg Sneeuwwitjes, dat is toch iets uit de jaren 70? Heb het als kind ook wel eens geprobeerd, maar vond het vreselijk. En verder vind ik het van de zotte dat ouders dat voor hun kind bestellen. Die van mijn (12 en 13) mogen al niet eens ongelimiteerd cola, 7up of weet ik wat voor rotzooi drinken. Ok op een feestje of een etentje 1 glas en daarna over op de spa blauw of kraanwater.

Maylise

Maylise

22-02-2012 om 09:38

Idiotie

Ik dacht ook bij het lezen van de titel dat het om de film of het sprookje Sneeuwwitje ging.
Die andere sneeuwwitjes ken ik ook wel.De verhoudingen alcohol en seven-up verschillen blijkbaar want ik sneeuwwitje alleen van half seven-up/half bier maar blijkbaar kan het ook met minder bier.
Nou ja dat is verder allemaal om het even maar ik vind het werkelijk getuigen van idiotie om jonge kinderen dit soort drankjes te geven.
Onderzoek de laatste jaren heeft uitgewezen dat er niet zoiets bestaat als onschuldig alcohol gebruik en zeker niet bij kinderen. Inzichten veranderen soms. Toen ik jong was kregen kinderen vaak de eerste sigaretten van hun ouders. Daar zou je nu ook niet meer mee aankomen want inmiddels is bijzonder duidelijk hoe schadelijk sigaretten zijn.
Drank is ook schadelijk, ook in kleine hoeveelheden en zeker bij kinderen. Daarnaast leidt het vroeger beginnen met proeven van alcohol vaak tot eerder drinken.
Ik vind het dus inderdaad vrij idioot om jonge kinderen al acoholische versnaperingen te geven.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.