

Huis, Tuin en Keuken

(Janneke)
23-12-2008 om 14:50
Warme krieken
Ik heb als desert ijs met warme krieken.
Nu heb ik Krieken in een pot gekocht, maar hoe bind ik de saus? Kan dat gewoon met bloem? Of moet ik iets anders gebruiken?
Heeft iemand dit al eens gedaan?
Groetjes Janneke

ishtar
23-12-2008 om 15:12
Binden
kan ook met aardappelmeel. Voordeel daarvan is dat je het in de saus kan doen als je die aan het koken bent, en bloem moet je koud 'oplossen' in water (of koude saus) waarna je het in de saus gooit. Het duurt dan nog even (bloem 'gaart' in 3 minuten) voor je kan zien hoeveel het gebonden is. En of je een dikke klont hebt
Je kan de saus ook inkoken.
Smakelijk eten!!

(Janneke)
23-12-2008 om 15:27
Ik heb geen aardappelmeel
Wel bloem...hoeveel zou ik daarvan moeten gebruiken?? Een dessertlepeltje? En moet ik dan ook suiker erbij doen?

dirksmama
24-12-2008 om 00:53
Geen bloem nemen
Met bloem krijg je een ondoorzichtige modderachtige drab.
Gewoon even een pakje aardappelmeel bij de supermarkt halen. Met aardappelmeel krijg je een perfecte heldere mooi lobbige saus.

(Janneke)
24-12-2008 om 20:15
Bedankt!1
Ik heb aardappelmeel gehaald (kostte 50 cent, dus daar breek ik mijn nek niet over)
Bedankt voor het meedenken!
Fijne kerstdagen!