Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

(Janneke)

(Janneke)

23-12-2008 om 14:50

Warme krieken

Ik heb als desert ijs met warme krieken.

Nu heb ik Krieken in een pot gekocht, maar hoe bind ik de saus? Kan dat gewoon met bloem? Of moet ik iets anders gebruiken?

Heeft iemand dit al eens gedaan?

Groetjes Janneke

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ishtar

ishtar

23-12-2008 om 15:12

Binden

kan ook met aardappelmeel. Voordeel daarvan is dat je het in de saus kan doen als je die aan het koken bent, en bloem moet je koud 'oplossen' in water (of koude saus) waarna je het in de saus gooit. Het duurt dan nog even (bloem 'gaart' in 3 minuten) voor je kan zien hoeveel het gebonden is. En of je een dikke klont hebt
Je kan de saus ook inkoken.
Smakelijk eten!!

(Janneke)

(Janneke)

23-12-2008 om 15:27

Ik heb geen aardappelmeel

Wel bloem...hoeveel zou ik daarvan moeten gebruiken?? Een dessertlepeltje? En moet ik dan ook suiker erbij doen?

(Janneke)

(Janneke)

23-12-2008 om 18:43

Cobi

Bedankt!

Geen bloem nemen

Met bloem krijg je een ondoorzichtige modderachtige drab.
Gewoon even een pakje aardappelmeel bij de supermarkt halen. Met aardappelmeel krijg je een perfecte heldere mooi lobbige saus.

reina

reina

24-12-2008 om 16:28

Of maizena

Aardappelmeel of maizena, inderdaad geen bloem.

(Janneke)

(Janneke)

24-12-2008 om 20:15

Bedankt!1

Ik heb aardappelmeel gehaald (kostte 50 cent, dus daar breek ik mijn nek niet over)

Bedankt voor het meedenken!

Fijne kerstdagen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.