Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Roos Vicee

Roos Vicee

08-09-2010 om 22:53

Wat een ellende! dekbedhoezen van ikea

Ze leken zo gezellig maar ik ben ze nu al zat! Wat een ellende zeg! Voor mij nooooooit weer een overtrek van Ikea. Heeft Ikea alleen maar van die onzinninge maten of heb ik gewoon een verkeerde getroffen en zitten er ook wel met een normale maat tussen?
Btw Ik heb nu dus twee voor mij onbruikbare hoezen (een rood geruit (1x gebruikt) en een blauw geruit (nog in de verpakking) Wie kan ik hier wel een plezier mee doen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
(Janneke67)

(Janneke67)

08-09-2010 om 23:26

Je kunt

altijd nog nieuwe kussens kopen bij IKEA

Ik ken het probleem hoor...heb hier ook een setje liggen Ik gebruik het met 2 uni kussenslopen (goedkope oplossing)

Groetjes Janneke

Starry Night

Starry Night

08-09-2010 om 23:32

Maar...

... komt dat niet gewoon omdat Ikea-hoezen alleen passen om Ikea-dekbedden? Wij hebben toevallig vorige week nieuwe dekbedden gekocht, bij Ikea dus, jawel. En bijbehorende dekbedden. En eindelijk, voor het eerst in ons leven, passen hoezen nou eens helemaal perfect rond de dekbedden. En de kussenslopen om de kussens.
(overigens ook een roodgeruite gekocht. En een witte met schattige witte streepjes)

Roos Vicee

Roos Vicee

09-09-2010 om 07:43

Dekbed en kussen

Het kussensloop past perfect omdat ik idd gelijk een nieuw kussen gekocht heb. Ik zag in de winkel al dat het kussensloop kleiner was en ach voor minder dan een tientje een nieuw kussen was nog te doen Maar nieuwe dekbedden zijn er vorig jaar al gekocht. En al zou ik nu nieuwe Ikea dekbedden kopen, dan passen alle andere mooie hoezen niet meer en zal ik voortaan alleen nog maar hoezen kunnen kopen bij Ikea waar ik zelden kom omdat het minstens een uur rijden is.
Janneke, blijft jouw dekbed (niet van Ikea neem ik aan) wel goed in de hoes (wel van Ikea) zitten? Hier vinden ze het vreselijk om alleen een stuk hoes (zonder stuk dekbed) over zich heen te trekken want het dekbed zakt helemaal weg. En dan het rechttrekken elke ochtend. Man ik ben met deze hoes net zo lang bezig als dat ik normaal alle 6 bedden recht trek.
Ik hoef ze dus niet meer...

Ikea

Die Ikea maten zijn groter voor beddengoed..ik vind het ook niet lekker als mn dekbed in z'n hoes zwerft, dan slaap ik niet diep als het 's nachts kouder is. Dat is de reden waarom ik geen beddengoed bij de Ikea meer koop. Liever bij de Hema, daar loop ik in en weer uit of bestel ik via het internet.. maat is altijd goed.

amk

amk

09-09-2010 om 09:07

Snap ik niet

ik heb er nooit problemen mee, en voor de verandering komt mijn dekbed dus niet bij Ikea vandaan. De dekbedovertrekken zijn standaardmaten, de kussenslopen zijn wisselend van maat, ik heb heel grote maar ook kleinere bij Ikea gekregen. Ik vind de kleinere het fijnst, dan wordt je kussen tenmminste lekker stevig.

Ik vind de Hema overtrekken dus helemaal niets, je moet ze eerst 10 of meer keer wassen wil je er geen uitslag van krijgen. Geen idee wat voor zooi ze er in stoppen.

Puck

Puck

09-09-2010 om 09:13

Ideaal, ikea

Wij hebben een extra lang lits-jumeaux (220/240) en dan zijn de dekbedden van Ikea juist ideaal. De breedte is prima en waar een normaal extra lang dekbedhoes toch vaak aan de korte kant is met een ieniemini-instopstrook is. Puckman was helemaal lyrisch over de lange instopstrook. Eindelijk eens voeten die er niet uit steken.

Roos Vicee

Roos Vicee

09-09-2010 om 09:43

Maten

Hmmm... extra lange instoopstrook? Deze juist niet! Ik vind ze veel te breed en aan de korte kant. Misschien dat er dan toch verschillende maten te koop zijn bij Ikea? Deze is 150x200 en geen cm. langer dus geen instopstrook.
Ik heb gisteren gelijk anderen bestelt bij Wehkamp 140x220 en de kussenslopen 60x70 ipv 50x60. Walra, veel beter net als Cinderella. Dan maar iets duurder maar dan passen ze tenminste perfect!
Kan ik nog iemand blij maken met die van de Ikea? Tegen verzendkosten stuur ik ze verder gratis en voor niets naar je op

Groot

IKEA heeft dus geen standaardmaten, maar 150x200/220 ipv 140x200/220. Hoe het bij de 2persoons is, weet ik niet, maar bij de 1persoons dus te breed.

Starry Night

Starry Night

09-09-2010 om 09:46

Berber

Ja! gna gna, en toen ik het tikte dacht ik: er is er vast een die gaat vragen "weet je dat wel zeker". De witte streepjes liggen er in een soort ander weefseltje bovenop, zeg maar. Snappie'm? Het is een snoesje!

Starry Night

Starry Night

09-09-2010 om 09:53

Ik ben ooit meteen gewaarschuwd

Geen idee meer door wie, maar toen wij ooit de dekens vervingen door een dekbed is er *iemand* geweest die waarschuwde: denk eraan dat je geen dekbedhoezen bij Ikea koopt, want die passen alleen om dekbedden van Ikea.
Ze hebben trouwens knoopjes aan de onderkant (ook al zo schattig) en geen instopstrook. Maar het zit allemaal zo heerlijk compact, dat dat niet uitmaakt. Ik stop hem gewoon niet in en lig niet met blote voeten.
Maar ik ben nu inderdaad voortaan veroordeeld tot het kopen van dekbedhoezen bij Ikea, dat is de andere kant van het verhaal.

Starry Night

Starry Night

09-09-2010 om 12:11

Twee gaten?

De huidige Ikea-hoezen hebben gelukkig gewoon één gat, want anders vrees ik dat ik ook met naald en draad aan de slag was gegaan

guera

guera

09-09-2010 om 13:55

Starry

ik heb echt geen enkel probleem met onze ikea dekbedden en andere hoezen. Ik heb hoezen van v en d en van Hema en van Ikea. Gaat allemaal prima.
En ja we hebben weleens last van wegzakkende dekbedden maar daarin heb ik geen significante verschillen ontdekt tussen hoezen en ook als ik vergelijk met vriendinnen of voor mijn part vakantiehuisjes.....

Starry Night

Starry Night

09-09-2010 om 14:44

Gaten en vakantiehuisje

Wie weet waren er meer als jij, Berber, en laten ze de gaten tegenwoordig dus achterwege
En Guera: wel grappig in dit verband dat wij zijn overgegaan op Ikea beddegoed n.a.v. een van onze vakantiehuisjes deze zomer

Brianna F

Brianna F

09-09-2010 om 14:49

Tja

Ik zou ze gewoon even onder de naaimachine leggen, aan beide kanten even een aantal centimeters innemen, das gewoon een lange rechte naad en klaar is Roos.
Ik heb zo toevallig vanmorgen nog 2 2 persoons vermaakt tot 2 1 persoons.

Kari1

Kari1

09-09-2010 om 16:00

Ook met schade en schande ondervonden

Slopen te klein en hoezen te breed (oke dat is nog op te lossen) en te kort en zonder instopstrook. Maar lees ik nu dat er verschillende maten slopen zijn en dat er zelfs hoezen met instopstrook te koop zijn?? Hm, toch weer eens langs dan misschien.
Kari

Wij hebben...

... ook die blauw/groen geruite van de Ikea. Daar zaten 2 slopen bij die erg klein zijn. We hadden er nog 2 losse slopen bij gekocht omdat we 4 kussens op ons bed hebben liggen, die slopen waren in dezelfde kleuren maar een kleiner ruitje. En dat zijn enorme slopen!
Kortom ik snap er ook niks van

Terugbrengen

Kan je die ene dichte niet nog terugbrengen? of heb je de bon niet meer?

Tango

Tango

09-09-2010 om 21:10

1 keer gehad

Een dekbedovertrek gekocht bij Ikea inclusief kussensloop en onderlaken. Het onderlaken was dus ook echt een laken, niet een hoeslaken wat ik verwachtte. Niet handig dus. Het doet nog wel dienst als oud laken bij klusjes e.d. De eenpersoonsovertrek was net groot genoeg voor een juniorbedje, geen instopstrook dus voor een gewoon bed echt te kort en het kussensloop alleen geschikt voor een klein kinderkussen. Een normaal kussen moet je er echt in proppen. Helemaal niets dus, ja het zag er leuk uit met gekleurde hartjes erop, maar wel hele kreukelige hartjes, want het was ook nog van een soort katoen dat heel gekreukeld uit de droger komt en dekbedhoezen strijken, nee, dat doe ik niet.
Kortom hier dus ook geen Ikea-hoezen meer.

Roos Vicee

Roos Vicee

09-09-2010 om 22:41

Pfffff die bon!

Ik was die bon dus kwijt, vandaar dat terugbrengen geen optie was. Overigens dacht ik er dan ook binnen een week (misschien 2) weer heen te moeten en ben ik net zo duur uit aan benzine dan dat ik weer terug zal krijgen voor het overtrek. Maar ik heb vanavond een daar gekocht kastje in elkaar gezet (kastje met die speelgoedbakken) en in een van die bakken ben ik dus de bon weer tegengekomen!!! En wat staat daarop? Juistem, binnen 3 maanden kan het nog geruild worden! 3 maanden! waar vind je dat nog meer??
Verder lees ik hier dat de onderlakens dus echte lakens zijn ipv hoeslakens???? Dan gaan die ook weer terug! Die had ik dus ook nog in de verpakking zitten. Wat een geluk!
Binnenkort toch nog even weer een dagje Ikea dus Kan vast nog wel meer vinden dat de moeite waard is om mee te nemen... alleen géén hoezen meer dus haha

Minka

Minka

10-09-2010 om 10:31

Kleine kussenslopen en afwezige instopstroken

Ik heb ook denkbedovertrekken van Ikea. Ik los dat gedoe als volgt op: Ik koop er nieuwe kussenslopen bij (in de juiste maat) en vermaak de te kleine kussenslopen tot instopstroken. Als je de naden lostornt van de kussneslopen dan krijg je extra grote instopstroken, en dat vind ik fijner dan die normaal aan een overtrek zitten!
Minka

Knutseltip voor de al uitgepakte

Als je de zijkant 10 cm inkort , dan hou je een strook van 20 cm bij 200 cm over. Daarvan kan je dan een instopstrook maken en onderaan het dekbed stikken. Bijvoorbeeld eerst in 4-en knippen zodat je 4 stukken hebt van 20 bij 50 en dan weer 2 stukken aan elkaar maken totdat je twee stukken van 40 bij 50 hebt en je een instopstrook aan boven en onderkant kan maken. Of in 2-en knippen en aan elkaarstikken zodat je een stuk van 40 bij 100 krijgt en dat als instopstrook onderaan stikken. (kan je het nog volgen?) Wel even knutselen, maar dan kan je hem tenminste gewoon gebruiken

Guinevere

Guinevere

10-09-2010 om 11:05

Uitgepakte ook terug

Ikea doet volgens mij echt niet moeilijk als je iets uit de verpakking hebt gehaald en er weer in terug doet. Zolang je de verpakking maar hebt bewaard.

amk

amk

10-09-2010 om 11:57

Maar, maar, maar

zo'n instop strook, dat ligt toch na 1x omdraaien gewoon los. Of je moet vreselijk rukken aan je dekbed wil het lekker liggen na het omdraaien. Ik zie werkelijk het nut niet van die dingen.

Maxime.M

Maxime.M

10-09-2010 om 11:57

Karin*

Karin, dat heb ik één keer gedaan, maar wat een werk zeg. Het is dat ik zo graag dat roosjes dekbedovertek van Ikea zo graag wilde, maar ik begin daar niet nog een keer aan. Had van losse stof van die roosjes (ook te koop bij Ikea) ook nog kussenslopen gemaakt, want die slopen die ze erbij doen, daar passen alleen maar hele kleine kussens in. (vriendin had trouwens later opgemerkt, goh dan had je daar toch sierkussens in kunnen doen, en om je eigen kussens een wit sloop!) dat was een leuk idee geweest en een stuk makkelijker, en passende kussens voor die ikea slopen kan je bij ikea heel goedkoop kopen. Maarja,ik begin er dus niet meer aan.

Maxime

Maxime.M

Maxime.M

10-09-2010 om 11:58

Amk

wat doe jij dan met je dekbed? De instopstrook zit bij mij dagen goed, als je je omdraait moet je natuurlijk wel je dekbed loslaten

Maxime

amk

amk

10-09-2010 om 13:33

Nou maxime

ten eerste haal ik de instopstroken eraf.
ik lig op mijn buik met mijn voeten om het matras of tussen de matrassen in. Dekbed helemaal om me heen ingestopt als ware ik een worstje. En ja dat doe ik bij voorkeur met een litsjumeaux dekbed. Ik lig ook vaak diagonaal in het bed. Dat dekbed sleep ik dus lekker mee de hele nacht.

amk

amk

10-09-2010 om 15:04

Pelle

heb ik, maar daar verdwaal ik regelmatig in, bij een dekbed kan ik tenminste de uitgang nog vinden.

Mijn mummyzak blijft namelijk liggen en ik draai wel. en het andere deel van de nacht draait het kreng mee.

amk

amk

10-09-2010 om 15:15

Pelle, ook nog

met een slaapzak kan ik mijn voet niet tussen het matras stoppen.

Polly Shearman

Polly Shearman

10-09-2010 om 15:55

Amk

ik geloof dat jij toch al weer een tijdje andere bed houdingen had?

Maxime.M

Maxime.M

10-09-2010 om 16:49

Okee amk

nee jij hoeft niet aan instoppen van je dekbed beginnen, dat is inderdaad onbegonnen werk Ik draai en woel wel, maar sleur mijn dekbed niet mee. Man en ik hebben wel een eigen dekbed, want mij man is veel groter dan ik ben, dan heb je altijd zo'n enorm tochtgat tussen de dekens in, tenzij je strak op elkaar ligt, wat ik niet lekker vind slapen. Dus we hebben 2 een persoons dekbedden.
Soms is mijn man zijn dekbed kwijt (van bed gevallen) en probeert ie de mijn e te stelen, (die ik dan dus heel stevig vasthoud...)

Maxime

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.