Home » Forum » Wat eten we vandaag 3

Wat eten we vandaag?

63 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Yaron
Wat eten we vandaag?

Pff, ik ben bezig met bedenken wat we vandaag en zondag zullen gaan eten, maar ik weet het even niet. Dus wat eet je vandaag of gisteren of morgen, misschien komen andere lezers en ik zo op ideeën.

Mams
Oke

Gisteren plaattaart met kapucijners en vandaag courgettesoep met stukjes gerookte zalm.
Eerder deze week andijviestamppot met spekjes, lasagna en een stoofpotje met prei en kip.

lieke
pasta pesto

Vandaag eten we pasta pesto met sla, morgen gaan we uit eten, zondag kippenpootjes uit de oven met aardappeltjes met rozemarijn en knoflook ook uit de oven en spinazie en snijboontjes. Gisteren groentecurry met rijst en eergisteren bloemkool met vegetarische gehaktbal en gekookte aardappelen. Maandag vega pompoensoep met brood.

Anneque
Vega bami

Ha, leuk een eetdraadje. Ik ga straks een vegetarische bami maken. Gisteren hadden we erwtensoep met pannenkoeken.

AnneJ
Vandaag

Beetje druk vandaag dus de kinderen halen pizza. Ik heb zelf nog een bord spruiten met spek en appelmoes.
Zondag heb ik nog een portie paprikaragout. Daar doe ik wat rijst en ragoutbakjes bij.

Anneque
Mams

Plaattaart met kapucijners? Wil je daarover uitweiden? Ik ben dol op kapucijners.

Pirata
tomatensoep met ballen

Zelfgemaakte tomatensoep met gehaktballetjes. Ernaast stokbrood met kruidenboter.

Kaaskopje
Vandaag toevallig érg makkelijk

Pizza uit de diepvries.

Morgen nasi

Overmorgen stamppot rauwe andijvie met shoarma en geraspte kaas erdoor, dus niet erover. Met jus. Oorspronkelijk hoort het met spekjes, maar een van de dochters lust geen spek.

Marjoleine64
Bij ons

vandaag witlof met ham en kaassaus,
morgen lasagna met spinazie en zalm
zondag pompoenstoofschotel (met rijst en beenham)

Oudste zoon is weer eens een weekend thuis, dus iets uitgebreider koken en ook wat hij lekker vindt en op zijn studentenkamer niet zo snel zal maken.

Morgaine
Hier...

Gisteren hete bliksem met rundersaucijzen en stoofpeertjes, vandaag rijst met een prutje (kip en saus en veel groente). Eerder deze week tortilla's met van alles. Ik zet dan vlees, bonen, maïs, stukjes paprika, tomaatjes, saus, geraspte kaas en zurevroom op tafel, zodat iedereen naar smaak zijn tortilla's kan vullen.

margaretha
tortellini

vandaag. Komende dagen ieg een keer chili con carne en iets met snijbonen. Afgelopen dagen hutspot, (diepvries/ kant en klaar) pizza's (ivm verjaardagswens jongste zoon) en gebakken aardappeltjes + vlees en doperwten

Yaron
leuk

Leuk, al veel inspiratie en niet alleen voor vandaag en zondag, voor vandaag is mijn 'probleem' al opgelost, man belde net dat hij onderweg uit z'n werk langs de supermarkt gaat voor shoarma, pitabroodjes en sla, en omdat ik niet zo dol ben op shoarma nog kidneybonen, maïs en crème fraiche voor mij om in het pitabroodje te doen.

Pirata
Yaron

Ik hoef dat vlees ook nooit zo, bij mij gaan dus in die broodjes kikkererwten en zelfgemaakte uien-tomatensaus (rauw). En natuurlijk die kledder knoflooksaus.
Eet smakelijk in elk geval!

Yaron
pirata

Dat klinkt ook lekker, die bewaar ik voor de volgende shoarma dag. Hoe maak je de uien-tomatensaus?

IngridT
Vanavond...

Zelfgemaakte groentesoep met gehaktballetjes en Turkse pizza van de,markt met sla en tomaatjes.
Morgen uit eten.
Zondag hachee met rode kool en aardappelpuree..jammie!!
Gisteren chili con carne
Eergisteren paprikaragout (jawel, die van AnneJ!)

Pirata
de saus

Ik ben die gaan maken omdat ik die saus vroeger wel eens bij de shoarmazaak erbij kreeg.
Ik neem een half pakje Heinz tomatenblokjes (die rechthoekige pakjes) en daar gaat door: een halve ui gesnipperd in kwart ringen, tabasco, beetje knoflook en koriander (gemalen korianderwortel). Dat is het en ik vind het heeerlijk.

skik
Courgettepasta

Courgettespaghetti met gebakken zalm in stukjes, rode ui en ovengedroogde gele en roma tomaatjes.

skik

Mams
Plaattaart met kapucijners

@ Anneque: die plaattaart met kapucijners is echt een hit hier. We eten m al zeker 3 jaar regelmatig en iedereen hier thuis vind m erg lekker. Als ie op het menu staat gaan de kinderen juichen :-)

http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=432121&userid=268271

Ben benieuwd of ie bij jullie ook in de smaak valt...

Mussie
Allemaal vragen

Ik durf het bijna niet te vragen maar Annej, die paprikaragout...hoe doe je dat? En Skik, dat lijkt je lekker! Wat doe je precies met die tomaatjes?
Hier eten we onze hit. Kip in stukjes, even in de ketjap marineren en dan aan stokjes rijgen en onder de grill. We eten het met sperziebonen en rijst, met kroepoek en broccoli, en vanavond met sla en ovenfrietjes. En altijd met zelf gemaakte saté saus. O ja, ook soms met stokbrood. Altijd een succes.

MerelR
Leuk draadje

Gisteren: groenteschotel met kidneybonen, peen, bleekselderij en een blik gepelde tomaten (op smaak gemaakt met o.a. verse knoflook, rode peper en balsamicoazijn). Trouwens lekker met zure room!
Vandaag: mini-penne met venkel, courgette, gerookte zalm op smaak gemaakt met zeezout en citroen.
Morgen: broccolisoep met pompoenbroodjes en kipsateetjes.

Silone
hmmm

Vandaag een grote pan gehaktballen gemaakt. Man en ik aten eendeborstfilet, de twee kinderen die thuis aten, hebben een bal gehakt genomen, erbij zelfgemaakte rosti van aardappel/ui/zoete aardappelen en restjes verse groenten (bloemkool, wortel, sugarsnaps).
Gisteren stamppot boerenkool met worst en eerder van de week o.a. nasi koening met ajam kerrie en sambal goreng snijbonen, een keer nasi met drumsticks uit de oven. Morgen tortellini met gerookte zalm en salade. Voor zondag nog geen inspiratie....een duik in de diepvries in combinatie met de overgebleven gehaktballen?

AnneJ
Mussie

https://www.kookjij.nl/recepten/paprika-ragout
Je kunt zelf varieren met vlees en bouillon. Ik heb nu een vegetarische, zelfs zonder bouillon, was me de laatste keer een beetje te zout.

Anneque
@Mams

Bedankt, ga ik zeker proberen :-)

Yaron
link van AnneJ

Als ik op de link van AnneJ klik krijg ik een virusmelding en gaat mijn telefoon heel hard bibberen.

Yaron
bedankt Pirata

Bedankt voor het recept, ik ga de saus zeker een keer maken, lijkt me erg lekker.

Lilian1
Op t menu

Andyviestamppot, broccoli met kip en aardappelen, woensdag omdat t tentamenweek is een broodje shoarma voor man en kids( is al jaren de gewoonte tijdens proefwerkweken, de enige keer dat ik betaal haha, dus puber riep er maandag al om) ik had een visstuk met gebakken aardappelen en courgette. Ik geef niet zo om shoarma, maak dat liever zelf van kip. Gisteren boontjes met kip en rijst en vandaag spaghetti met zelfgemaakte saus uit de vriezer. Morgen.... nog geen idee. Iets van pasta denk ik met al die sporters.

40er
Vandaag

Uit eten geweest,dus niet hoeven koken.
Gisteren aardappels met pastinaak, wortel,knoflook en ui in de oven gehad.
Zondag stoofvlees met spruitjes en pomme duchess

skik
Mussie

Heel simpel, tomaatjes halveren, even het vocht en de zaadjes er uit knijpen, met de opening naar boven op een bakpapiertje leggen, licht bestrooien met zout en dan een hele tijd in de oven op lage temperatuur, 100 graden of minder. Als het velletje rimpelig wordt maar de binnenkant juist iets stevig zijn ze klaar. Het worden dan van die soort half-zongedroogde tomaatjes, nog wel zacht en sappig maar zo intens tomatig van smaak, echt heerlijk.

skik

gruffalo
o leuk

leuk om te lezen en inspiratie te krijgen

gister- hachee
vandaag - amerikaanse pannenkoeken (we hebben een loge, vriendin van dochter, die dit graag wilde eten)
morgen - gevulde tomaten uit de oven
maandag - macaroni (uit de vriezer)
dinsdag -pasta aglio et olio et peperoncino

Chiquita
ff ot

leuke ideeen allemaal, maar zogauw er in een recept 'kledder' of 'prutje' staat, hoef ik al niet meer ... ben ik de enige?

maria
leuk om te lezen!

Hier gister boekweit-pizza, vandaag restjes uit de vriezer: tomatensoep met kip en pasta met courgette/ zalm.
Morgen witlof met ham en kaas, voor kind dat hier niet dol op is wrs spinazie, met een gebakken ei oid, en er liggen nog wat frietjes in vriezer. Maandag courgette/broccolisoep en dan weer lekkere dingen bedenken voor rest vd week, hier vast inspiratie op te doen!

Pagina's