Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

sumiya

sumiya

31-03-2010 om 10:35

Wat moet ik hebben in nieuwe keuken

We gaan binnenkort een nieuwe keuken plaatsen en nu ben ik aan het kijken naar apparatuur enzo want alles moet vernieuwd worden, behalve de koelkast, 2 jaar geleden een dubbele inox vrijstaande gekocht.

Wat is nu écht fijn om te hebben, ik zie gewone ovens, stoomovens, ingebouwde koffiezetapparatuur, quooker kranen etc. Ingebouwde afval wil ik niet want we zijn met z'n 6en en dan loop ik de hele dag met zakjes te sjouwen, daar heb ik een mooie grote vrije Brabantia voor.

Heeft er iemand goede/slechte dingen te vertellen, wat is er mee/tegengevallen?

We zijn geen ontzettende kokers, door de week snel snel en in het weekend soms iets uitgebreider. Drinken veel thee en koffie (gewone koffiepot tot nu toe) Oven wordt best vaak gebruikt voor lasagne, pizzas, ovenschotels etc.
Ik gebruik de vaatwas veel, alles gaat er zo'n beetje in.

Voor werkblad neem ik een Silestone ofzo want ik ben niet zo heel voorzichtig.

Kom maar op met het advies!

Sumiya

Ladenkastjes

ik denk dat ik, als ik een nieuwe keuken 'krijg', kies voor ladenkasten, dus geen kastjes met plankjes, maar dat elk (onder)kastje laden heeft.

Zag het laatst ook op een beurs en het lijkt me ideaal, vooral omdat je dan ook kunt zien wat er achterin de kastjes zit en het makkelijker pakken is (je hoeft niet achterin de kast te duiken)

Wb apparatuur zou ik graag een groot gasfornuis willen, het liefst met 2 ovens (kleine en grote) ik zag een mooie van Smeg, waarop je dan ook nog een aparte bakplaat op het gasfornuis kon plaatsen (hoeheetzo´ndingnounogmaar?)

Ik hoef geen dubbele spoelbak meer (zoals nu, wens van manlief, ik wilde het in eerste instantie al niet, maar ja, compromisjes enzo... ;-) )

Inbouwmagnetron en voor de rest het liefst een grote koeler (losstaand, dubbeldeurs)

Ahum, ik merk dat ik gewoon een groter HUIS nodig heb, voor mijn ideale keuken hahaha

Veel plezier met uitzoeken!

Apothekerskast

althans zo heet dat geloof ik.
En dan bedoel ik niet een kast met 1000 laatjes en vakjes zoals bij de apotheek :)

Het is gewoon een hoge kast, wat smaller dan de andere keukenkastjes (bij ons dan, hij zal er ook wel breder zijn) en het is in feite een beetje het idee van ladenkasten, maar dan trek je zeg maar alle laden tegelijk naar buiten, heel praktisch en overzichtelijk. Ik zou 'm niet meer willen missen.

Ook zou ik in een nieuwe keuken net als Mien kiezen voor ladekasten onderin. Inderdaad véél praktischer en overzichtelijker lijkt mij.

Veel succes!

Anonix

Anonix

31-03-2010 om 11:29

Voor onze keuken..

..hebben we gekozen voor extra diepe kastjes (72cm ipv 60), met grote (en veel) lades. Zowel de extra ruimte op het aanrecht als in de lades is echt heel prettig! Zeker omdat we een aantal dingen hebben die permanent op het aanrecht staan (Nespresso-apparaat, broodtrommel, megamixer) en zo hebben we toch nog genoeg werkruimte over.

Verder fijn om te hebben: een Quooker (kokendwaterkraan), géén bovenkastjes maar lichtgevende planken. Aan inbouwapparatuur hebben we alleen een gewone oven en 'n vaatwasser. Zelfs geen magnetron (vind dat soort dingen zonde van de kastruimte!).

Tihama

Tihama

31-03-2010 om 11:34

Ervaring

Wij hebben onze nieuwe keuken nu 4 maanden in gebruik.

Wij hebben én ingebouwde afval én een grote Brabantia. Ik begrijp je opmerking niet zo goed, want je scheidt toch je afval? In de ingebouwde zit groen/papier/glas. In de Brabantia de rest.

We hebben een quooker. Die bevalt prima, maar dat komt vooral omdat we een flink eind van de warmwatertoevoer zitten. We hebben een combi-quooker die het heet water bijmengt tot het warme water de keuken heeft bereikt.

Twee combi-ovens. Dat is ideaal. Want als ik in de ene oven iets aan het bakken ben, is de andere nog steeds vrij om een paar boterhammen te ontdooien of een kopje soep op te warmen. En alle pizza's zijn voortaan tegelijk klaar;-)

We hebben geen ingebouwde koffiezetter genomen. Ik was gewaarschuwd dat een koffieapparaat zowel vaak service nodig heeft alswel storingsgevoelig is. Dat is niet handig met inbouw.

Ik heb twee vaatwassers. In praktijk draait er meestal maar 1 per dag, maar het is heerlijk om je aanrecht altijd leeg te hebben. Is de ene vol, dan hoef je niet te haasten met draaien en uitruimen, maar je stapelt gewoon door in de andere. En als de eerste gedraaid heeft, dan grijp je daar alweer de spullen uit. Heb ik dag niet gekookt, dan is ie half leeg en draait dus niet. De dag erna past dan niet alles er meer in, maar dan stapel ik door in de ander.

We hebben de vaatwassers overigens op hoogte laten inbouwen in kolomkasten. Dat scheelt met bukken.

We hebben een spoelkraan, dat is ook heel handig: pannen vul ik terwijl ze op het aanrecht staan. De onderkant blijft dan droog, zodat ik niet moeilijk hoef te doen als ik ze op de inductieplaat zet.

We hebben overigens een 90 cm brede inductieplaat. Geen probleem meer met te weinig ruimte voor koekenpannen.

Verder hebben we zoveel mogelijk lades. De achterste gedeelten van een kast gebruik je namelijk toch nooit.
Voor de hoekkast een wokkel. Erg handig: je kunt overal bij.

We hebben ook een dieper aanrechtblad genomen: 70 cm. Dat betekent dat je bijv bij het voorbereiden de gesneden prei in het schaaltje naar achter kunt schuiven en toch genoeg werkruimte overhoudt.

Ik kan wel een boek vol schrijven, aangezien ons keuzeproces voor de keuken ruim 1,5 jaar geweest is;-))

Tihama

maan.

maan.

31-03-2010 om 11:48

Losse oven

Wij hebben bewust gekozen voor een losse oven, is (veel) groter dan zo'n inbouwding. Door de keukenmontageman heel mooi ingepast in de nieuwe keuken echt super (gassteldeel van de oven staat daardoor ook iets hoger dan het aanrechtblad dat is ook wel prettig)

veel plezier met je nieuwe keuken!

sumiya

sumiya

31-03-2010 om 12:12

Leuk allemaal te horen

Ik neem een lang keukeneiland dus aan diepte geen gebrek want er komen laden aan beide kanten.
Die laden lijkt me inderdaad zalig, ik sukkel nu zo met die oude kastjes, als ik een tupperware doosje wil dat net achterin staat dukkelt alles op de grond! (Ik ben een beetje ongeduldig, haha)
De gescheiden afval komt meteen buiten in grote afvalbakken, dat is vlakbij én ik woon in Spanje, dus geen last van de regen meestal.
Twee ovens én twee vaatwassers!! Jeetje, daar was ik nou nóoit opgekomen! Hier draaien soms 2 vaatwassers per dag in het weekend maar om daar nou kastruimte aan te geven!. Die op hoogte ingebouwen vaatwas, zit de deur/klep dan niet in de weg, tegen je buik aan? Hier ruimen de kids trouwens de vaatwasser uit en die hebben nog geen last van hun rug!
Twee ovens kan op bepaalde momenten wel handig zijn ja, maar kun je dan niet beter een oven en en combi nemen zodat de 2e als magnetron werkt? Wel vindt ik altijd een gewone magnetron die je gemakkelijker helemaal kunt afnemen met een doek makkelijker, ik ben ook weer niet zo netjes met altijd zo¡n deksel over een bord zetten en dan knalt het soms tegen het dak aan van de magnetron!
Die quooker heb ik gezien, lijkt me heel handig, alleen kan ik hem in Spanje niet vinden, moet even kijken of ik hem uit NL of Frankrijk ofzo kan laten komen en of het dan makkelijk te installeren is.

SUmiya

Tihama

Tihama

31-03-2010 om 12:23

Keuzen

"Die op hoogte ingebouwen vaatwas, zit de deur/klep dan niet in de weg, tegen je buik aan? Hier ruimen de kids trouwens de vaatwasser uit en die hebben nog geen last van hun rug! "

LOL. Nee, die klep zit niet in de weg. De klep komt dan ongeveer op kniehoogte.

"Twee ovens kan op bepaalde momenten wel handig zijn ja, maar kun je dan niet beter een oven en en combi nemen zodat de 2e als magnetron werkt? "

Soms wil ik ze wel eens allebei als oven, soms wil ik ze allebei als magnetron, soms wil ik ze allebei tegelijk als combi. Ik zag er geen voordeel in om er eentje met minder functies uit te rusten. Nu moet ik bekennen dat ik de neiging had om bij alle apparatuur de meest uitgebreide versie te kiezen.
Het schijnt dat een pure oven meer vermogen heeft, maar ik ben geen cakebakker of zo, dus die behoefte had ik niet.

Qua eiland: ik heb nu een kook-schiereiland. Aan de andere kant hebben we het blad laten inspringen als barelement. Dat is heel gezellig tijdens het koken. De kinderen lopen niet in de weg in de keuken, maar zitten er toch bij.

En de apothekerskasten: ja, die zijn ook ideaal. Alles in 1 oogopslag zichtbaar.

Tihama

Hanne.

Hanne.

31-03-2010 om 13:39

Hier

wel
een 5 pits gasfornuis op 90 cm
1.5 spoelbak
laden
quooker
diep aanrecht
hoog aanrecht
vaatwasser
gewone oven

niet
een 5 pits gasfornuis op 70 cm
bestek-laden onder het gasstel (moet je steeds aan de kant als iemand tafel gaat dekken)
combi oven (kleiner)

Marlou H.

Marlou H.

31-03-2010 om 14:28

Zeep

Een kleinigheidje, maar erg handig, is een zeepdispenser naast de spoelbak. Geen losse zeepflesjes meer.
Verder een 1-greepskraan die je ook met vieze handen met de pols kunt bedienen.
En natuurlijk veel laden, een aparte oven en magnetron. (magnetron vanwege sporten van de kinderen tijdens etenstijd). Geen bovenkastjes. geen apothekerskast. En een hele stille afzuigkap en vaatwasser want het is een woonkeuken.

Succes met kiezen. Mijn keuken is gisteren af gekomen.

Marlou

Yaron

Yaron

31-03-2010 om 14:55

Zeepdispenser

Hier ook een zeepdispenser naast de kraan, echt ideaal. En ik zou graag weer 2 spoelbakken hebben ipv 1, en dan 1 gewone en 1 halve spoelbak. Verder 5 of 6 kookpitten en een grote oven en daarnaast een combimagnetron.

Tihama

Tihama

31-03-2010 om 15:09

Milieu

"wij zijn nogal milieubewust (ja hand-afwas is echt zuiniger!). Maar dat is weer een andere discussie. "

Ja. Daarom hier vaatwasser die toe kan met minder dan 10 liter per keer (dat is zuiniger dan een gemiddelde handwas, want milieucentraal vergelijkt met vaatwassers die veel meer dan 10 liter water verbruiken) en een dak vol zonnenpanelen om de electriciteit te compenseren.
Inderdaad een andere discussie ;-)

Tihama

sumiya

sumiya

31-03-2010 om 15:23

Hanne and lorwyn

Dat van die lades vind ik echt een goede tip. Het staat inderdaad prachtig van die hele brede lades maar je moet er wel bijkunnen, dus ik zal er eens goed over nadenken waar ik alles het beste kan plaatsen. Bestek daar is inderdaad niet handig en daar had ik wel aan gedacht, toch maar aan de andere kant dan.

SUmiya

sumiya

sumiya

31-03-2010 om 17:11

Zeepdispenser! genoteerd

De bedoeling is dat het een hele "lege" keuken wordt omdat hij helemaal open is, dus een ingebouwde zeepdispenser klinkt goed, zal eens gaan kijken of ze dat hier hebben.
Sumiya

Primavera

Primavera

31-03-2010 om 18:27

Wel dubbele spoelbak

Iemand noemde in dit draadje dat ze geen dubbele spoelbak wilde. Grappig, dat is nou net één van de dingen waar ik juist niet zonder zou willen. Bij ons zit één wat meer in het hoekje wat je anders toch weinig gebruikt, waardoor we niet echt veel ruimte kwijt zijn.
We wonen in een huurhuis, waar de keuken al in zat. De huiseigenaar woonde er eerst echter zelf en dus is het gelukkig wel een keuken die met zorg is uitgezocht door kookliefhebbers. Het blad is van donker marmer en het valt me reuze mee wat kwetsbaarheid betreft.
Wij hebben onder het fornuis twee bestekladen en één hele grote lade voor de pannen zitten. Wat tafeldekken is dat onhandiger omdat je dan opzij moet, maar aan de andere kant vindt ik het tijdens het koken wel erg handig. Ik kan zo tijdens het pannen roeren blindelings grijpen als ik daarvoor toch een andere pollepel of mesje moet hebben. Zo'n grote lade voor pannen vindt ik ook veel makkelijker in gebruik dan kastjes. Er naast zit een soort ingebouwd kruidenrek dat je als een soort apothekerskast naar buiten trekt. Op die manier hebben we geen last meer van potjes die vettig worden en staan ze toch onder handbereik bij het fornuis. Ook is er in dat blok een speciaal vakje voor alle olijfolie, balsamicum-azijn, enz.
Koekast is vrijstaand, want die zin meestal groter en dat hebben we voor ons gezin van 6 wel nodig. Ander pluspunt is de grote oven/gril die op aanrechthoogte is ingebouwd zodat je daarvoor niet hoeft te bukken. Daar bovenop hebben we onze grote losse magnetron/oven/gril met crispfunctie gezet. Ik zou nooit meer een magnetron willen zonder crisp of ventilatie. De ontdooistand erbij vind ik ook reuze handig.
We hebben veel leeg aanrechtruimte verdeeld tegen twee verschillende muren één vlak bij het fornuis en één er tegenover en dan nog een stukje naast de spoelbakken. Er kunnen daardoor rustig drie mensen aan het snijden zijn zonder dat je last van elkaar hebt.
Wat afval betreft die doen we gelijk in kleine afvalzakjes los in het gootsteenkastje, waar verder niets anders staat. Omdat we in een warm land wonen is het in de zomermaanden eigenlijk niet te doen om grote afvalemmers te gebruiken. Het gaat snel ruiken en er komen insecten op af. Kleine afvalemmers of van die gedeelte geven me alleen maar ergernis als ik daar dan weer die zakjes in moet proppen, dus vandaar dat ze het op deze manier doen.
Het enige nadeel van onze keuken is de plaats van de vaatwasmachine. Als die open is kun je door de klep niet meer goed bij de gootsteen of het gootsteenkastje, maar ik zou ook niet weten waar er anders plaats voor had kunnen zijn.
Wij hebben verder 5 gaspitten in 70 cm. De grootste pit zit in het midden en met een beetje schuiven kunnen alle pannen er wel op. Het enige wat ik liever zou hebben gehad is dat het kleine pitje voor het espresso-apparaatje links-achteraan was gezet ipv links vooraan.
Groeten Primavera

reina

reina

31-03-2010 om 18:38

Sumiya

Wat ik zeker weer zou nemen zijn de laden ipv kastjes, de afwasmachine die op pakhoogte is ingebouwd, de dubbele spoelbak (een grote en een kleintje) en een keramische kookplaat. Ik zou voor een grotere oven kiezen en voor een kookplaat met zes pitten ipv 4.

sumiya

sumiya

31-03-2010 om 21:25

Vaatwas op hoogte gaat niet lukken

want die moet natuurlijk wel onder de gootsteen komen en die komt in het eiland in het midden. Daarachter komt een lange wand met 5 hoge kasten waar oven etc. ook in komen, maar als ik daar de vaatwas in doe, moet ik telkens met de vieze borden en glazen "over de vloer heen", en dat wordt morsen.

Ik wilde eerst inductie gecombineerd met gas, maar die droom is vandaag in duigen gevallen want het blijkt dat gas leiding niet in de vloer gelegd mag worden en er is geen andere manier de leiding naar het midden te krijgen, dus dna maar niet,

Oven moet ik nog even naar kijken, ik vindt die nieuwe ovens er zo klein uitzien!

Zes pitten zeker, ik heb er nu 4 en zit vaak in de clinch met de pannen.

Nu nog... keramisch of inductie??

SUmiya

Inge M

Inge M

31-03-2010 om 21:37

Plek oven ten opzichte van afzuigkap

Onze combimagnetron staat niet in de buurt van de afzuigkap. Het gevolg is dat bakluchtjes het hele huis doorgaan, vooral naar de slaapkamer boven de keuken. De afzuigkap aanzetten heeft geen zin.
Ik wil dus nooit meer een oven waar geen afzuiging in de buurt zit.
In de zomer gebruik ik de buitenkeuken voor lang bakken. Dat scheelt heel veel vieze luchtjes en dan heb ik toch het gehaktbrood dat ik wil (of andere gerechten die lang in de oven moeten). Voordeel van dat ding is dat ik veel gehaktbroden tegelijk kan bakken. Dat kan weer lekker de diepvries in voor dagen dat er minder tijd is.

Tihama

Tihama

31-03-2010 om 22:19

Morsen?

Ik heb de vaatwassers allebei in een hoge kastenwand ingebouwd zitten. Ik mors zelden. En dat is niet omdat ik zo ongelooflijk netjes ben;-)

Inductie, zonder enige twijfel. Ik heb 10 jaar keramisch gekookt (er is hier geen gas) en ik ben dolgelukkig met mijn inductie. Als je nu een pit langzamer zet, dan gaat ie ook DIRECT laag. Bij keramisch duurt dat altijd een tijdje.

Tihama

Margriet*

Margriet*

31-03-2010 om 22:22

Nooit meer

Breed gasfornuis met visbrander. Zat er in toen we dit huis kochten. Nooit even snel een paar croissantjes bakken. Wij hebben een U vormige keuken, wat de keuken niet groter maakt maar krapper. Ook niet handig dat de bovenkastjes niet tot het plafond zijn = altijd vieze kastjes bovenop. Geen paneeldeurtjes meer. Geen glimmend stenen aanrechtblad meer.

Nieuwe keuken moet inzitten:
1,5 spoelbak, hebben we nu ook en handig met mengkraan (erg handig)
Twee ovens, een combi, 1 gewone.
Hoger aanrecht zodat minder plint en meer laden boven elkaar.
Geen u vormige keuken meer, maar of twee tegenover elkaar gelegen aanrechten of een L vormige keuken maar dan moet de lelijke toog er ook uit, maar dat gaat niet zo gemakkelijk omdat daar de badkamer boven zit en er een balk in het plafond moet komen = veel breekwerk.
Ruimere koelkast met ruimere vriezer.
Indien mogelijk geen bovenkastjes.
Mat aanrechtblad dat niet glimt (liefst beton of andere mooi gezoet stenen aanrechtblad)

Tihama

Tihama

31-03-2010 om 23:34

U-vorm

Hahaha, ik heb nu eindelijk mijn zo gewenste U-keuken. En dat bevalt enorm. Maar we hebben wel genoeg ruimte, dat scheelt misschien.

Hier ook hoger aanrecht met diepere onderlade, dus geen zinloze plintverhoging. Dat leveren trouwens lang niet alle keukenmerken.

Tihama

Marjoleine64

Marjoleine64

31-03-2010 om 23:38

Aparte magnetron en oven

wij gebruiken beide heel vaak, en ook wel tegelijk. Het argument om geen combi te nemen was dat een combi ofwel geen draaiplateau heeft in de magnetron, of geen onderwarmte voor de oven. Want dat gaat niet samen in één apparaat. We zijn de man die ons dit uitlegde eeuwig dankbaar. De magnetron hebben we zo uitgezocht dat een baby-fles er rechtop in kon staan (zonder speen). In de oven gaan makkelijk 2 pizza's tegelijk, op 2 verdiepingen. Als er in de toekomst meer nodig is dan beginnen we met de eerste 2 en bakken de andere als we de eerste opeten...
Verder: veel laden, ook op 90 cm breed, extra diep aanrecht met ook extra diepe kastjes eronder, 5-pits kookstel inductie op 90 cm breed. En voor ons ook een dubbele gootsteen (klein plus groot). Heel eigenwijs hebben wij de kraan links van de gootsteen laten monteren, zodat we met de linkerhand de kraan open doen en met rechts de waterkoker of iets anders eronder houden. Een quooker lijkt me een energieverslinder, als je ver van je CV zit kan je toch ook een close-in boiler nemen? Hoe vaak wil je nu echt kokend water hebben?
Laatste tip: denk aan voldoende stopcontacten in alle hoeken. Je hebt meer nodig dan je denkt... voor koffiezetter, broodrooster etc...
Marjoleine

Puck

Puck

01-04-2010 om 09:25

Plint en lades

In onze keuken is de "gewone" brede onderste la inderdaad nog met een (ingesprongen) plint eronder. Als je de la uittrekt blijft de plint op zijn plaats. De pannenla is echter extra diep en loopt dus in de plint door. De la is dus aan de binnenkant ingesprongen. Bij het uittrekken van die la komt de plint omhoog. Heel vernuftig systeem.

Sumiya

Ik ben zelf erg blij met mijn grote vrijstaande 90 cm fornuis met 6 pits gasstel erop. Linksvoor is de wokbrander. Ik zou nooit gaan voor een wokbrander in het midden van een 5-pitter. Maar ik denk dat je in Spanje niet op gas kunt koken, toch?
Verdere ben ik ook heel tevreden met mijn u-vorm net zoals Tihama. Veel andere mogelijkheden waren er ook niet trouwens. Niet een must, maar heel handig en niet meer weg te denken voor ons is het barblad op de kamerkant van de U. Heerlijke extra leefplek.
Als ik er ruimte voor had, lijkt me zo'n uittrekbare apothekerskast idd geweldig. Nu haal ik extra ruimte uit de hoekcarrousel en lades.

Tihama

Tihama

01-04-2010 om 10:19

Close-in boiler

"Een quooker lijkt me een energieverslinder, als je ver van je CV zit kan je toch ook een close-in boiler nemen? Hoe vaak wil je nu echt kokend water hebben? "

Het bleek dat de combi-quooker (dat is dus een apart model) energiezuiniger was dan een close-inboiler. Ik hoefde niet zo nodig een quooker, hoewel ik hem nu wel gebruik. Maar het jaarverbruik van een close-inboiler was hoger. Bovendien vroeg die ook meer inbouwruimte.

Tihama

Tihama

Tihama

01-04-2010 om 10:25

Pelle

Ons aanrecht zit op 95 cm. We hebben een plint van ongeveer 10 cm onder de kastjes. We kunnen onze tenen dus gewoon kwijt.

Tihama

Tihama

Tihama

01-04-2010 om 10:45

U-vorm

Ik heb van te voren zoveel mogelijk kennis verzameld over optimale ergonomische keukeninrichting. Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat een U-vorm de meest optimale vorm is. De minste loopafstanden, het meeste onder handbereik.

Wij hebben dus ook aan de woonzijde een bar-eiland, zodat Silone schrijft. Dat is echt geweldig. Ik kook het liefste alleen, maar nu kunnen de kinderen en man er gewoon gezellig bij aanschuiven zonder dat ik bang moet zijn om over iemand te struikelen.

Ik heb overigens wel een brede (90 cm) la onder mijn kookplaat, maar daarin liggen alleen zaken als pollepels, raspen, scharen. Zaken die ik dus tijdens het koken en voorbereiden nodig heb. In de la ernaast ligt het gewone bestek. Dat is idd makkelijk bij het tafel dekken.

Tihama

Ilva

Ilva

01-04-2010 om 15:42

Budget

Wij hebben ook een nieuwe keuken gekocht en wat mijn man geweldig deed was vasthouden aan ons budget. Eigenlijk hadden we een veel te dure smaak voor ons budget maar mij man hield voet bij stuk (en ik hield mijn mond). Hij zei: Dit wil ik hebben en dit is het bedrag wat we hebben (en dan alles incl. afbreken oude keuken en al het extra werk dat nodig is). We hebben nergens op toegegeven (en dus gezegt dat als het niet kan dat we dan opstappen. Manlief zei: we wonen nu al 10 jaar in dit huis en een jaartje langer deze keuken kan ook wel). En ze deden alles wat wij wilde! Okee, hij moet nog geplaatst worden maar het wordt vast prachtig. Jou keuken wordt wat groter dan die van ons zo te lezen. Prachtig, ik beneid je. Oh ja, wij hebben een gewone oven (die zelfreinigend is) en een combi-magnetron. Dit heb ik nu ook en dat moest absoluut weer.
Succes!

sumiya

sumiya

01-04-2010 om 16:45

Gewone oven plus combi, voorbeelden gebruik?

Ik heb al jaren een gewone oven en een gewone magnetron. Ik ken dus niet anders.

Vertellen jullie me eens waarom ik een oven + combi, of 2 ovens zou moeten nemen?

De oven gebruik ik voor ovenschotels, warmhouden soms, taarten bakken soms.

Magnetron vooral voor opwarmen en ontdooien.

Sumiya

sumiya

sumiya

01-04-2010 om 16:47

Silone

Juist wel, gas wordt hier veel meer gebruikt dan in NL.

Ik heb nu ook gas, en vind het zelf wel prettig, maar inductie lijkt me ook wel wat. Ik moet wel iets hebben wat meteen laag kan want ik kook meestal nogal haastig en anders kookt de boel constant over! (had ik bij m'n moeder thuis altijd)

SUmiya

Ilva

Ilva

01-04-2010 om 17:25

Combi

Een combi-magnetron is ook een grill. Heerlijk, gegrilde kip bijvoorbeeld. Of rollade. Of als je pizza maakt bij een feestje. Een pizza moet toch al snel 20 min. in de oven. Twee pizza tegelijk. Ideaal. Voor op feestdagen (verjaardagen) vind ik twee ovens geweldig maar als jij gewend bent om één gewone oven en één magnetron te hebben en je bent daar tevreden mee, dan zou ik dat doen. Scheelt weer geld!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.