Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Campie

Campie

13-05-2013 om 16:05

Wat nodig voor kampeeruitrusting

Wij zijn aan het overwegen een tent te kopen om met ons gezin (6 personen) te gaan kamperen. Nou zijn wij van huis uit geen kampeerders, maar we hebben het er al een aantal jaar over. Ik ben op Marktplaats aan het zoeken, tweedehands is goed genoeg, maar wat hebben we allemaal nodig, wat is praktisch mbt koken, eten en slapen. De standaard dingen, zoals luchtbedden, slaapzakken, kunststof serviesgoed kan ik zelf bedenken, maar de rest.... Ik zoek tips, waar op te letten en zo, we beginnen met niets, ja 1luchtbed hebben we maar verder niets.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Mamvantwee

Mamvantwee

25-05-2013 om 22:07

Bikkels zijn jullie ;-)

Ik heb niet alles gelezen, maar op basis van de selectie die ik wel gelezen heb, concludeer ik dat jullie bikkels zijn. Of ik (wij) verwende kampeerders.
Ok, wij hebben een vouwwagen. Een slagschip wel te verstaan, zeker met voortent eraan en apart keukentje. Wij slapen hoog boven de grond, op echte matrassen...we nemen onze eigen dekbedden van thuis mee. Heerlijk....! En ja, altijd elektriciteit tegenwoordig: het verlengsnoer met stekkerdoos dient voor het opladen van vanalles, inclusief de campinglamp en ook de waterkoker en het koffiezetapparaat werkt daarop. En de koelkast/box.

En toch...het echte campinggevoel hoor. Maar wel met wat comfort.

groet, Mamvantwee

margje van dijk

margje van dijk

25-05-2013 om 22:22

Tijgeroog

Ik zou dan als ik jou was een paar goede donzen slaapzakken kopen. Ik heb er nu dus 1 gekocht (want 1 was genoeg voor ons beiden, op dat duo-ding), en dat is me toch een joekel van een slaapzak als hij helemaal ontplopt is (hij fluft helemaal op als hij een tijdje uit z'n hoesje is). Terwijl hij opgerold echt veel kleiner is dan onze gewone slaapzak, je gelooft je ogen niet. En ook qua gewicht is hij zeer acceptabel. Ik heb de Lowland Ranger Featherlite gkocht, 289 euro. Hij is 210 m lang (onze 2 m slaapzak was toch eigenlijk net te kort), heel goede kwaliteit dons en weegt 1100 g. Als je er daar nou 2 van neemt, dan kun je op wandelvakantie met elk een eigen slaapzak, en dan heb je er maar 1 nodig voor je 2-persoonsbed. Als ik tenminste je dilemma enigszins begrijp. Maar in elk geval, die slaapzak is warm zat, echt heerlijk. Ik heb even geaarzeld of ik wel dons kon nemen aangezien het niet echt diervriendelijk is, maar op die site van Lowland staat dat ze gegarandeerd alleen dons van dode dieren gebruiken, een restproduct van een slachterij. Nou, OK dan. (Kan me nog steeds voorstellen dat je dat niet wilt maar ik ben overstag gegaan).

Die slaapzak die ik nu verknip is onze 20 à 25 jaar oude slaapzak, en die is dus al niet meer zo superwarm. (Synthetisch). Maar dat is ook het idee: mijn kinderen hebben het nooit koud, zijn eerder te warm in hun slaapzak, dus dit wordt zeg maar een light zomerslaapset (en ook lichtgewicht qua meeneemvolume). Ik knip weliswaar de helft weg, maar ik stop daar het thermarestmatje voor in de plaats, en dat is van zichzelf voldoende geisoleerd, daar hoef je niet qua ondergrond nog een halve slaapzak bij te hebben. Mocht het zo koud zijn dat dat niet warm genoeg is, dan is er voor elk kind ook nog een fleece binnenzak die er evt. extra binnenin kan, en die dus ook onderlangs het lichaam gaat. Die combinatie lijkt me voor mijn kinderen zat, voor de zomer. Mocht ze op scoutingweekend in februari gaan, dan kunnen ze altijd nog hun gewone slaapzak meenemen ipv deze hoesconstructie.

Zo had ik het bedacht althans. De praktijk is soms minder romantisch dan mijn fantasie. We zullen zien. Ik ben weer lekker aan het fröbelen en het gaat heel goed. Mijn jongste zoon heeft net heel belangstellend staan kijken en die is tenminste al enthousiast. One down, two to go ;-)

PS Het thermarestmatje is smaller dan een slaapzakhelft die ik wegknip, maar het oude model duo-hoes wat ik voor de onderkant gebruik heeft links en rechts van het matje extra vulling zitten. Dus ze hebben rondom een slaapzak-gevoel, en pal daartussen ligt het matje.

Margje

margje van dijk

margje van dijk

25-05-2013 om 22:27

Mamvantwee

Een vouwwagen lijkt me ook het summum van kneuterigheid, ik zou ook 100% lekker op vakantie gaan met jouw verzameling ;-)

Margje

ijsvogeltje

ijsvogeltje

25-05-2013 om 23:26

Margje

"Ik denk dat het qua 'feel' toch meer op een luchtbed dan op een inflatable lijkt."
Nee, juist niet. Het is net een selfinflating mat, maar dan comfortabeler. Heel anders dan een luchtbed.

margje van dijk

margje van dijk

25-05-2013 om 23:31

Ah, ok

Dank je! Dan heb ik blijkbaar de verkeerde indruk gekregen. Nou, ja, als onze huidige matjes stuk gaan dan zal ik het eens serieus overwegen.

Margje

JansjeRommy

JansjeRommy

26-05-2013 om 11:45

Zelf fröbelen

Leuk ,Margje, die omschrijving. Ik bewaar 'm om eens te gaan fröbelen, alleen zijn onze huidge slaapzakken mummies, dus dat gaat niet werken. Wij kamperen met de fiets, dus niet veel luxe. Maar de selfinflatable dunne matjes zijn prima als we onder het tentzeil een alu reddingsdekentje leggen. Die tip kreeg ik ooit van mijn kouwelijke schoonzus. Weegt niks, werkt gelijk als onderzeil en isoleert heel goed.

Tijgeroog

Tijgeroog

26-05-2013 om 20:23

Slaapzakken

Nou, we hebben slaapzakken gekocht. De donzen slaapzakken vond ik toch wel heel duur, en moeilijker te wassen, dus het zijn synthetische exemplaren geworden die een stuk warmer zijn dan we tot nu toe hadden. Helaas wel nog steeds redelijk groot, en zwaarder dan een donzen slaapzak, maar al lichter dan we hadden. Mocht over een paar jaar. Blijken ze over een paar. Jaar toch niet klein en licht genoeg te zijn, dan kunnen we dan alsnog investeren.
We hebben deze gekocht: http://www.bever.nl/vaude-slaapzak-mandan-comfort-132bc00005?id_colour=1439
Daarvan ook de light variant, die is iets minder warm. Als het warm is leggen we de dunnen kant boven, als het wat kouder is leggen we de dikke kant boven.

margje van dijk

margje van dijk

26-05-2013 om 22:06

Slim

Dat is ook een slimme oplossing, een dunne en een dikke! Lijkt me een goede keuze.

(Ik zou nu wel verder willen fröbelen, maar ik ben doodop van het hardlopen ;-)

Margje

Tijgeroog

Tijgeroog

26-05-2013 om 22:20

Margje (ot)

Tsk... Wie gaat er dan ook zo ver hardlopen? :-D

Claar

Claar

26-05-2013 om 22:22

Iedereen op eigen nanier

Als in de reacties hier zo lees lijkt het wel of luxe kamperen (stoelen! En stroom!) "not done" is en je pas echt kampeert als je "krampeert" op een matje en 1 pitje waar je uitsluitend 1-pansgerechten op kan bereiden. Een aanhanger kan echt niet??
Laat iedereen gewoon lekker meenemen wat ie zelf wilt, het is toch hun vakantie??
Alsof het niet "echt" is als je jezelf wat luxe permitteert. Wij zelf hebben een camper, da's pas fijn kamperen :-)

Claar

Mamvantwee

Mamvantwee

26-05-2013 om 23:10

Zo heb ik het niet gelezen hoor, claar

Ik hou ook van wat comfort. Maar ik lees in deze reacties echt geen afkeur van stoelen en drie pitten, of zelfs mijn vierseizoenendekbedden die gewoon mee gaan. Ieder zijn vakantie, natuurlijk. Ik verheug me op de camping deze zomer, maar wel met koffiezetapparaat en waterkokertje....

Ik heb ook lichtgewicht gekampeerd, vroeger. Alles moest in en aan de rugzak. Dus inderdaad 1 pitje, een slaapmatje en de vraag of de slaapzak warm genoeg zou zijn. Maar ja, nu slepen we een vouwwagen mee, ook erg fijn!

groet, Mamvantwee

margje van dijk

margje van dijk

26-05-2013 om 23:14

Precies

Ik schreef eerder al ergens dat ik ook prima op de manier van Mamvantwee zou kunnen genieten van een vakantie met vouwwagen en allerlei spulletjes.

En zo'n kampeerwagen lijkt me helemaal het summum, dat is echt zo'n natte droom van mij.

Wij zitten nu te praten op het 'minimale spoor', en daarbinnen kun je heerlijk kneuteren, wat ook de hele lol ervan is. Maar ik zou prima ook op een ander spoor kunnen zitten.

Het enige wat ik niet zou kunnen is een hotelvakantie. Appartement of huisje wel, dat vind ik ook leuk.

Margje

margje van dijk

margje van dijk

26-05-2013 om 23:16

Tijgeroog (o.t)

Ja, belachelijk joh, wie verzint zoiets. Als je ook gewoon aan je slaapzakken kunt knutselen.

Zou jij nooit doen zeker ;-)

Margje

Beter tot de herfst wachten

dan heb je uitverkoop voor tenten en kampeerspullen

Sids campstore

Heeft ook super tenten, licht gewicht en valt best mee met de prijzen.
Wij hadden met ons zessen de tent met 4 slaapcabines, 10 pers. Die had een super mooie living van 4 x 4.
Dus grote tent.
Alleen manlief houdt absoluut niet van kamperen en hebben wij dus afscheid ervan genomen.
Gr Rymcke

Tijgeroog

Tijgeroog

10-06-2013 om 14:23

Slaapzak update

We hebben vorige week vrijdag spontaan besloten om een week te gaan kamperen (sorry Dorry. Snel een nieuwe afspraak? ;-)), dus een mooie gelegenheid om onze nieuwe slaapzakken te testen. En ze bevallen goed, de stof is veel prettigere dan de oude en ze zijn ook veel warmer, niet koud gehad ondanks dat het de eerste nachten nog behoorlijk fris was.
Nou was het probleem dat ze eigenlijk nog redelijk groot en zwaar waren om mee in de rugzak te nemen. Maar aansluitend aan het kamperen zijn we een weekend naar de Ardennen geweest voor een workshop bergwandelen met kinderen (geweldig! Aanrader!) En daar hebben we geleerd dat je helemaal geen slaapzak mee hoeft te nemen naar een berghut, maar alleen een lakenzak, dan krijg je er daar een deken bij. Dus ik moet nog even vier lakenzakken bij de Xenos halen en dan ben ik compleet. :-)

Tine Winkel

Tine Winkel

15-06-2013 om 20:40

'vaatwasser'

Wij nemen altijd een kinderbadje mee op vakantie. Neemt weinig ruimte in als bagage (want er passen 2 slaapzakken in) en is heel handig als verzamelpunt van vuile vaat, om de afwas in mee te nemen naar de kranen, de afwas te doen, soms een handwas te doen en nog heel veel meer. We noemen 'm altijd gekscherend onze vaatwasser (zet jij de vuile borden even in de vaatwasser - krijg je heel rare blikken als je in je De Waardtent zit).

Ook erg handig vinden wij van die kleine opstapkrukjes, te gebruiken als bijzettafeltje, krukje om op te zitten, bij het opzetten van de tent om het doek goed over de hoogste punt te krijgen of om bij hoog water een hoop spullen boven water te kunnen houden :(

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.