Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Heirthe

Heirthe

31-01-2010 om 00:53

Wel of niet een hondje van marktplaats

Wij willen heel misschien een hondje erbij (de tweede)en denken aan MP. Wij hechten niet zoveel waarde aan een stamboom en via Mp is een hondje tenminste nog enigszins betaalbaar.
We houden rekening met broodfokkers en zullen ook zeer kritisch daar naar kijken.
Er staan ook veel particulieren op Mp die een nestje hebben toch, dat zijn niet allemaal broodfokkers lijkt me
Maar ik krijg van iedereen waarschuwingen vooral niet via Mp te kopen maar naar een fokker te gaan.
Helaas wordt dat te duur voor ons.
Wat is jullie mening?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

31-01-2010 om 01:32

Op onderzoek uitgaan

Op zich ben ik er erg voor dat je een hond aanschaft bij een fokker die onder controle van een vereniging staat. Maar dat heb je alleen bij rasverenigingen en niet bij vuilnisbakjes of kruisingen. Ik raad je echt af om een rashond van marktplaats te halen. Een serieuze rasfokker zal zich daar ook niet laten zien lijkt mij. Als het om een vuilnisbakje gaat zou ik de gok wagen. Of je zo'n hondje nu uit de krant haalt of van marktplaats is om het even.

Persoonlijk zou ik het verstandig vinden als je eerst een informatief bezoekje brengt bij de fokker. Zonder kinderen. Kijk goed rond bij de fokker. Is het er schoon? Zijn de hondjes gewoon in huis? Is hij ermee naar de dierenarts gegaan voor de eerste inentingen, zijn ze gecontroleerd op afwijkingen? Of krijg je in ieder geval de toezegging dat dat nog gaat gebeuren? Hij hoort als je een hondje meeneemt in ieder geval een dierenpaspoort te kunnen overleggen.
Ik zou liever een hondje aanschaffen waar dokterskosten bij de vraagprijs geteld worden dan dat je moet aannemen dat het wel goed zit. Latere verrassingen zijn vaak duurder.
Maak ook duidelijke afspraken, zwart op wit, voor als het hondje binnen een maand toch iets blijkt te mankeren.

Balletmama76

Balletmama76

31-01-2010 om 07:06

Wij...

hebben onzere honden toen van een stichting, die buitenlandse honden (vooral uit Kroatië en Spanje) naar NL haalt, van Stichting Poor Animal.

Deze stichting lijkt geen goede reputatie te hebben, maar wij zijn toen de tijd erg tevreden geweest kwa advies dat ze ons gaven ivm welke honden bij ons passen etc.

Verder heb je ook nog Stichting Idemo, Stichting Dierenhulp Bosnie, Stichting Aai, Dierenhulp zonder Grenzen - over deze heb ik veel goeds gehoort.

En wat Kaaskopje zeggt, klopt: Een goede fokker zal je zo gauw niet vinden op Marktplaats. En als je voorkeur toch uitgaat naar een vuilnisbakje of hond zonder stamboom, dan is het misschien leuk om juist bij deze stichtingen te kijken, of jullie droomhond erbij zit.

Wij hebben nu nog maar 1 hond helaas, omdat onzere duitse herder uit Kroatië laatste zomer overleden is. Zij was ook al ouder, bijna 9, toen wij haar adoptierden, maar een echte droomhond.

Hetzelfde geldt voor onzere kroatische herder - een echte knuffelkont en dol op kinderen - als je niet oplet, gaat ie je doodlikken...

Balletmama76

Balletmama76

31-01-2010 om 10:18

Honden zijn net zo verschillend als mensen

Dat heb ik bij onzere 2 ook gezien. Allebei superlief, maar kwa karakter zo verschillend als dag en nacht.

Onzere duitse herder was vanaf dag 1 een super-makkelijke hond - meteen zindelijk, nergens van onder de indruk, lief tegen iederen, deed met 9 nog haar A-diploma gehoorzaamheid bij de hondenschool, zo intelligent dat ze bijna menselijk leek.

Onzere kroatische herder had wat meer geduld nodig (hij was 8 maanden oud toen we hem kregen). Zindelijkheidstraining duurte wat langer en hij was niet socialisiert, bang voor iederen en alles behalve kinderen. In het asiel heeft hij dochter uitgekozen en ons maar erbij aanvaard... Hij heeft ook vanaf begin helemaal aan dochter geplakkt. Dat is nog steeds zo, maar inmiddels vindt hij ons ook wel lief en is een super-gezinshond.
Hij is nog steeds wat verlegen bij volwassenen en kijkt eerst de kat uit de boom voordat ie contact zoekt, maar als het ijs een keer gebroken is, is het goed.

Natuurlijk heeft dat veel geduld gevergt, maar wij hadden eigentlijk veel meer problemen verwacht. Het viel echter reuze mee.

Hij is dan een sensibel hondje en ik zal hem nooit in een hondenpensioen geven omdat ie erg aan ons gehecht is. Maar dat is vooral omdat wij een tikkeltje over-protective zijn met onzere dieren...

En vroeger ging hij ook katten opjagen - maar nu slaapt ie geregelt met een van onzere katten op de bank...

Hier

mijn ouders hebben een hond bij een particulier van marktplaats gehaald en dat bevalt prima als je daar komt en de moeder hond is er bij en ze pups lopen gewoon gezond te rennen enzo dan is het toch goed

Pollewop

Pollewop

31-01-2010 om 13:51

Hier 2 honden van marktplaats

Als eerste hebben wij een kruising Stabij/wetterhound opgehaald uit Friesland, hij was de laatste uit het nest, moeder was aanwezig.
De tweede hebben wij in het midden van het land opgehaald, bij mensen waarvan een kind allergisch bleek te zijn voor het hondje. De eerste hond hebben wij meegenomen om te kijken of ze bij elkaar pasten. Ze speelden gelijk met elkaar, dus voor ons gevoel zat dat wel goed.
Met geen van de 2 hebben wij medische problemen gehad. Dat hebben wij wel gehad met een hondje die wij hier in het dorp bij een dierenzaak hadden gekocht. Dus waar je ze vandaan haalt zegt niets. Zorg ervoor dat je een paspoort mee krijgt waarin staat vermeld welke inenting het hondje al heeft gehad en bij welke dierenarts ze zijn geweest. Dan kun je de dierenarts eventueel bellen om het te verifieren. Wij kregen ook een entings bewijs mee van de dierenzaak en wij dachten daarmee verzekerd te zijn van een gezond hondje. Toen het hondje zo ziek werd hebben wij die bewuste dierenarts gebeld en toen bleek dat ze daar helemaal niet waren geweest voor inentingen.

Heirthe

Heirthe

31-01-2010 om 14:35

Ons eerste hondje

kwam van een particulier nestje, niet van MP, maar ik zie het ook niet zo hoor waarom je geen hondje van Marktplaats kan nemen.
Als je goed oplet dat het geen broodfokker is, is het toch niet zo'n verschil met een particulier adres.
Ja je weet niet wat je krijgt, dat heb je ook met een hond uit het asiel of van zo'n instantie die zwerfhonden naar Nederland haalt. Over die laatste zitten we ook wel te denken, maar dan toch maar een pup denk ik.
Ben een beetje huiverig voor een volwassen hond van zo'n instantie i.v. m. de kinderen.
Als we geen kinderen hadden, wist ik het wel, dan kwam er een hond uit Spanje o.i.d. maar ik vind dat wel een risico.
We hebben ons oog laten vallen trouwens op een Beagle pupje op MP, wel van een fokker die aangesloten is bij een vereniging, voor 350 euro.
Ze hebben toch ook wel eens hondjes in zo'n nestje die niet helemaal aan de eisen voldoen, die gaan dan goedkoper weg.
Nou ja, we denken er toch nog wel over na want we zijn er nog niet helemaal uit, man wil wel maar denkt dat we nog wat langer moeten wachten omdat onze eigen hond nog jong is (anderhalf jaar).

Kaaskopje

Kaaskopje

31-01-2010 om 14:54

Foske

Je hebt het over een Beagle. Een hondje die volgens mij best in trek is, wie weet misschien zelfs téveel in trek is, maar dat durf ik niet met zekerheid te stellen. Wáárom zou een fatsoenlijke fokker zich tot Marktplaats wenden als het om een nestje gaat die geheel volgens de regels gefokt is? Mensen die zo'n hondje zoeken kijken (zo zegt mijn boerenverstand) eerst wat er bij de rasvereniging zélf aangeboden wordt. Hondjes die buiten de puppylijst van de vereniging aangeboden worden kunnen heel goed van nestjes zijn die teveel gefokt zijn. Je mag maar een bepaald aantal nestjes fokken, als je er een tussendoor doet moet je die dus buiten de vereniging om kwijt zien te raken. Als je daar als koper aan mee doet, is dat niet goed voor het ras. Dan beloon je de fokker met het doorfokken van het ras.

Sera

Sera

31-01-2010 om 15:29

Zou het niet doen

Ik zou dat zelf niet doen. Ik zou er liever voor kiezen om een hond te halen bij een erkende fokker of uit het asiel.
Een hond van een erkende fokker is inderdaad duurder maar het is de investering vaak wel waard vanwege de nazorg en vanwege het feit dat je meer zekerheid hebt betreffende de gezond (erfelijke kwalen en zo).

Overigens kan een hond van particulieren natuurlijk ook prima zijn. Mijn allerliefste en meest geweldige hond ooit was een kruising en kwam van particulieren. Ik ken in mijn omgeving sowieso nog een aantal andere ontzettend leuke kruising hondjes die uit nesten van particulieren zijn.

Ongeacht wat de bron is van waar je het nestje hebt gevonden zou ik wel heel goed opletten. Dat verhaal wat je in het laatste berichtje schrijft over de beagle pup doet mij vreemd aan. Een erkende fokker die dit nestje niet officieel wil verkopen? Waarom dan niet? Wat is er mis met de nestje? Ik zou dat goed nagaan. Bovendien zou ik de credentials van die fokker dan zeker checken bij de officiële beagle verenging.

Bij het kopen uit een nestje van particulieren zou ik er sowieso opstaan om zowel de vaderhond als de moederhond te zien en precies willen weten van de omstandigheden van dit nestje. Daarnaast zou ik uiteraard bij die mensen langsgaan om de pups te observeren en te zien hoe ze er bij zitten en of ze wel goed gesocialiseerd worden. Verder zou ik sowieso het hondje door een dierenarts laten checken voor de koop. Dit juist omdat je de mensen gewoon niet kent.

Onze hond die we van particulieren hadden kwam uit een nestje van vrienden van vrienden dus dat was wat betrouwbaarder omdat we de achtergrond van die mensen wisten. Toch hebben we ook de pup door een dierenarts laten checken. Nogmaals dit was echt een geweldige hond waarvan we 14 jaar heel veel plezier en liefde hebben gehad.

In elk geval zou ik heel voorzichtig zijn. En als je toch al 350 euro uit wil geven voor een pup dan zou ik zelf veel liever het dubbele betalen voor een pup van de rasvereniging.

Kaaskopje

Kaaskopje

31-01-2010 om 16:17

Ik zat er op te wachten

Ik wist gewoon bij de start van het draadje dat iemand zou komen met 'als je geen geld hebt voor een rashond, moet je geen hond nemen...'. Wat een flauwekul. Er zijn hier járen voorbijgegaan zonder medische kosten voor een huisdier. Het kan wel verstandig zijn om er meteen een spaarpotje voor aan te leggen.
Ik ben het met Foske eens dat de prijs van een rashond soms buitensporig hoog ligt. Dat je moet betalen voor de zorg, medische kosten, eventuele kosten die bij fokken komen kijken, een stukje winst, etc., dus de investering van de fokker, vind ik logisch, maar dan nog. Ik heb net zitten googlen op pups en kwam bij Labradors (hond met doorfokrisico) 450 euro tegen en 850 euro. Bij 450 euro denk ik 'zo goedkoop, wat is daarmee aan de hand?' en bij 850 euro "belachelijk!" Op zich vind ik 450 euro ook echt het maximum wat een doorsnee hond zou mogen kosten, maar dat is niet de praktijk. Gezien de prijzen die voor een rashond gevraagd worden, is dat typisch een prijs van een pup die niet bij de vereniging is aangemeld.
Ik heb ook even bij Boxers gekeken, ons favoriete ras: 699 euro. Het is een realistische prijs in puppyland, maar ik vind niet normaal. Geen wonder dat er broodfokkers ontstaan.

Heirthe

Heirthe

31-01-2010 om 18:45

Kosten

Als je een rashond koopt moet je in een keer een klap geld uitgeven, bij kosten voor eten, dierenarts etc. zijn de kosten toch meer verspreidt.
We hoeven er niet op te bezuinigen hoor als we nog een hond erbij nemen, zo is het nou ook weer niet
Iemand vroeg hoe ik kan zien of het geen broodfokker is.
Tja, helemaal zekerheid kun je daar niet over hebben denk ik, maar ik let wel op of de moeder en vader aanwezig zijn, of de hondjes in huis zijn of in een schuur in het stro en ook wat voor mensen het zijn..
Misschien is dat wel naief van mij.
We kunnen gewoon geen 8 900 euro voor een pup neerleggen en dat willen we ook niet.

Tips

* Als je opbelt vragen: ik bel voor de pup, wanneer is hij geboren?
Als ze dan antwoorden: welk ras?, of ze weten de geboortedatum niet precies, haak dan maar af.
* de moeder moet aanwezig zijn, anders is het een handelaar die nestjes opkoopt. Even terloops vragen naar de naam van de moeder. Niet erin trappen dat ze "de moeder net verkocht hebben".
De vader is juist meestal niet aanwezig bij 'ongelukjes'. Bij broodfokkers wel.
*Bij een bastaardpupje ( Boomer) die verkocht wordt door iemand met een hele leuke website met hondjes die gefotografeerd zijn in mandjes met bloemetjes eromheen:heel erg oppassen.
*Eerst gaan kijken, afspraak maken en dan liefst een half uurtje te vroeg komen. Handelaars zijn daar niet op bedacht en hebben de pups dan nog 'achter' zitten ipv gezellig in de woonkamer.
Succes.
Wij hebben zelf een hele leuke hond via marktplaats gevonden, het kan echt wel.

Stichtingen

Het is al genoemd, maar toch wil ik nog even schrijven, ben zelf tegen honden via Marktplaats, vind een levend wezen daar niet horen tussen goederen e.d. Er zijn voldoende stichtingen die betaalbare hondjes hebben uit het buitenland met strenge controles en alle entingen en je kunt vaak de hond bij een gastgezin bezoeken, als hij al in Nederland is en alle info krijgen over karakter e.d. Ik doe dit zelf al uim 2 jaar en heb zelf ook eentje uit Griekenland en eentje uit Portugal.Broodfokkers raad ik helemaal van af daar hoef ik denk ik in de huidige tijd niet meer uit te leggen hoe gevaarlijk dat is. Je kunt natuurlijk ook een hond uit het nederlandse asiel halen, al is daar meestal weinnig keuze als het erom gaat een jonge hond te vinden die ook bij kinderen kan en nog niet verpest is door zijn vorige baas.

Bij www.dierenhulpmirbessa.nl staan altijd veel pups, want juist die komen naar hier omdat ze het daar al helemaal niet redden en zo toch dan zijn ze op een gegeven moment weer te oud voor adoptie en zitten ze jaren in het asiel.Je kunt mij ook mailen als je daar evtl. ngo vragen over hebt, maar ik weet niet of ik mijn mailadres hier zomaar neer mag zetten.

Tirza G.

Tirza G.

31-01-2010 om 23:08

Kosten

Een hond kost niet alleen geld aan de dierenarts. Je betaalt jaarlijks hondenbelasting en ze moeten toch ook wel eens eten. O, en een riempje en een bakje en nog een bakje en een speelgoedje..........Een hond kost zo'n 40-50 eu per maand, dan doe je niks geks.

Tirza

Duur

Hoe groter de hond hoe meer geld je aan voer kwijt bent en ga je dan een keer naar de dierenarts kost dat ook meer, ontwormen en vlooiendruppels , medicijnen.

IK ben zo'n € 15,- kwijt aan voer en koop niet teveel extras, is vaak ook niet nodig en ongezond, wel kauwbotten, goed voor de tanden. Speeltjes hoef je maar 1-2 flostouw en bal bijv.

Riem hoef je als het goed is ook niet elk jaar maar in het begin wel verschillende maat halsband als je wel een pup neemt. Ik ben ca.€70,- kwijt per maand met dierenverzekering erbij en heb twee gemiddeld grote honden. Hondenbelasting is bij ons maar € 70,- per jaar.Ik maak mij zelf altijd het drukst om dierenartsenkosten want dat kun je nooit van tevoren aan zien komen en dat is stikduur. Daarom heb ik voor beiden een verzekering, kan ook sparen maar dan heb ik misschien in het begin niet genoeg.

Balletmama76

Balletmama76

01-02-2010 om 07:40

Volwassen hond vs pup

De karakter van een pup moet eerst nog ontwikkelen, bij een volwassen hond kan je het beter zien, hoe hij is kwa karakter.
Als je voor een hond gaat, die al in een nederlands gastgezin zit, kan je meteen zien, hoe het klikkt met de kinderen en je andere hond etc. Het gastgezin heeft dan meestal de hond ook goed observiert en ze kunnen je vertellen over zijn voorkeuren en dingen die hij minder leuk vindt.

Vertrouw ook op je instinct. Ik was vroeger echt doodsbenauwt voor duitse herders. Heb ook altijd tegen manlief gezeggt, dat hier nooit geen duitse herder komt. Maar toen ik in de ogen van onzer meissie keek in het asiel wist ik meteen, dat het met haar wel goed zou gaan. Manlief snapte er niks meer van - ik was toch bang van duitse herders?! Hey, niet van deze! Tot haar laatste dag en ondanks haar zwaare ziekte was zij een perfecte hond. Echt een legende. Door pure wilskracht leefde zij bij goede levenskwaliteit nog 6 weken langer dan door de DA vorspelt.

Hetzelfde gevoel had ik met onzere kroatische herder. Daarom, ga wel voor een hond, die je in natura kan zien. Dat doen wij ook, een bepaalte klik moet er zijn.

Adoptiekosten lopen trouwens bij de meeste stichtingen tussen 200 en 300 Euro. Dat is goedkoper dan bij een broodfokker en de stichtingen betalen hiermee niet alleen maar inentingen etc, maar ook bijvoorbeeld kastratieprojekten in het land van komaf.

Bijkomende voordeel: Deze stichtingen doen het uit dierenliefde en willen, net als een goede fokker, dat hun honden goed terecht komen. Daarom zullen ze hun uiterste best doen om honden en eigenaars goed te matchen. Bij een broodfokker gaat het puur om het geld.

Door slechte fok kunnen trouwens ook slechte eigenschappen zoals aggressie versterkt worden. Dat kan je niet zien in een pup, maar het kan later wel voor onaangename verrassingen zorgen.

Balletmama76

Balletmama76

01-02-2010 om 10:38

Kosten hond (licht ot)

Een hond is op z'n duurst, als je hem net aanschafft en als ie oud en/of ziek wordt. Want naast de prijs voor de hond koop je dan ook dingen zoals halsbanden, leibanden, hondenmand, voerbakken, speelgoed etc. Als je deze basics eens bij elkaar heb, is het niet meer zo duur. Behalve voor een puppy die nog groeit heb je echt niet elke maand een nieuw halsband nodig. Als je een hond adoptiert zitten halsband en leiband ook soms bij het "adoption-kit".

Wij hebben toen de honden vrij kort voor manliefs verjaardag gekregen, dus hij heeft zich gewoon hondenspullen gewenst, wisten de mensen ook meteen, waar ze moesten shoppen. Zijn verjaardag toen stond onder het motto "Kraamparty voor onzere honden" zeg maar... Was een groot success bij onzere vrienden en ze waren blij, dat ze niet moesten ratselen met kados.

Passend bij het motto had ik hapjes gemaakt in botvorm (witbrood, sandwichspread/filet americain ertussen en dan met een koekjesvorm in botvorm uitsteken). En beschuit met roze en blauwe muisjes (omdat het een reu en een teef waren). En een taart in botvorm.

Was een erg geslaagde party en wij hadden onzere "Erst-Ausstattung" bij elkaar...

Balletmama76

Balletmama76

01-02-2010 om 11:01

Kosten hond deel2

Voor inentingen (1x per jaar) betaalden wij voor 2 honden, waarvan 1 groot en een middelgroot, zo'n 150 Euro.

Hondenvoer kopen wij in groote zakken, dat scheelt ook weer.

Het scheelt wel, dat onzere gemeente een zonder hondenbelasting is.

Frontline tegen vlooien (3 pipetjes per doos, om de 2 maanden): 40 Euro Per behandeling heb je een pipet nodig.

Milbemax (Anti-worm-middel) ook om de 2 maanden. Moet ik man zo vragen, want hij heeft ze deze keer gehaalt bij de DA en er staat geen prijs op het zakje.

In ieder geval, om bij onzere hond op 100 Euro per maand te komen, moet ik wel aardig mijn best doen. Met 2 honden klopte het wel ongeveer.

Wat ECHT duur is zijn operaties. Met voorbereiding en naazorg heeft de OP van onzere DH toen ook zo'n 1000 Euro gekost. Maar bij naazorg reken ik dan ook dingen zoals lampenkapje, speciale lekkernijen en pijnmedicatie/anti-biotica.

Petr@

Petr@

01-02-2010 om 11:05

vergeet de kosten van de hondencursus niet )
Ik ben nu bezig bij een MG hondenschool met de basiscursus "Leren samenwerken" en dat is echt een aanrader! Maar daar mocht ik wel € 195,00 voor neerleggen. En de vervolgcursus is € 160,00.
Maar goed, ik merk duidelijk verschil met de hondenschool hier om de hoek, dus dat is mij het waard!

Nodig en niet nodig

Je moet natuurlijk zelf kijken wat echt nodig is en wat niet. Ik heb bijv. geen hondenmand, die van mij liggen of op de bank of op een kinderdekbed of dik kussen uit de kringloop.Je hebt standaardaanschaf en luxe aanschaf. Standaard is riem en halsband, ontvlooien ( sommige pipetjes werken 3 maanden) en ontwormen ( zijn ook kuren die 3 maanden werken)ik gebruik Advocate, is tegen wormen en vlooien, de jaarlijkse enting, en voer uiteraard. Ook daar kun je het zo duur maken als je wilt.

Balletmama76

Balletmama76

01-02-2010 om 12:55

Idd

Ik heb dan een tik met leuke halsbanden voor hondlief (neee, niet blingbling enzo), maar hij heeft wel een "Zondags-halsband" van wit leer met zijn naam en tribals erop - gewoon omdat het leuk staat bij z'n zwarte vacht.

En omdat man en ik verschillende voorkeuren kwa leiband hebben, heeft ie dus ook 2 leibanden. Ik hou meer van zo'n multifunction-leiband (passend bij z'n Zondags-halsband), terwijl man de rol-lijn liever gebruikt.

En manlief vond dan, dat de honden per definitie een reuze rieten hondenmand nodig hebben met kussen ("staat zo gezellig in de woonkamer"). Toen onzere DH nog leefde, lagen ze idd vaak met z'n tween erin.

Heirthe

Heirthe

01-02-2010 om 16:11

Mand e.d.

Ik heb net een nieuw mandje bij Ikea gekocht, ik geloof iets van 4 euro, fleecekleed hoeft ook niet zo duur te zijn. In de kamer heb ik twee leefkussens liggen waar de hond ook heerlijk op slaapt en ze mag ook nog eens op de bank. Dus aan een slaapplaats ben ik niet zoveel geld kwijt Daar kan best nog een Ikea mandje bij
Je kunt natuurlijk sparen voor een rashond, we zouden er nu ook wel eentje kunnen kopen, maar dan ben je die extra kosten daarna toch ook nog kwijt...
Over kosten voor dierenarts denk ik niet echt na, ik zie wel als het op ons pad komt. Als er iets moet gebeuren, gebeurd het gewoon, hoe duur het ook is.
Ik denk ook niet dat je teveel over kosten voor een hond moet nadenken behalve als je echt arm bent natuurlijk.
Ik vind gewoon de kosten voor een rashond een hele klap geld in een keer en dat vind ik niet nodig.
Natuurlijk zitten er op marktplaats veel slechte mensen die hun hond willen verkopen maar ik denk ook heel veel goeie.
En als je geen rashond koopt weet je nooit wat je krijgt nee.
Ik ga iig eens bij de stichtingen kijken die honden in nederland hebben.

Didi68

Mijn honden zijn goed opgevoed en komen alleen op de bank als ik dat wil en wij vinden het heerlijk de honden naast ons. Er zijn zat honden die niet op de bank mogen en wel de baas in huis zijn. Vind ik nergens op slaan hoor. Net of het erg is als mensen een hond op de bank laten. Er zijn zelfs mensen die honden op bed nemen en als de hond weet waar zijn plek in het roedel is dan maakt dat zelfs niets uit.Foske hoeft toch geen hond te nemen die op de bank mag?

Sucses

Bij je zoektocht naar jullie toekomstige hond. Ik wilde mijn vorig bericht nog aan passen maar dat kan niet zag ik te laat. Trouwens er zijn inmiddels zat rashonden die van alles en nog wat mankeren door al dat gefok en niet alleen van een broodfokker. Ben benieuwd wat voor hondje het wordt. Bij MIrbessa (site ligt er toevallig uit zag ik )zijn er op het moment wel veel pups die in Nederland zijn en ik zou met een kind in huis altijd een hond kiezen die je zelf kunt bekijken. Zorg er wel voor dat ze goede voorwaarden hebben en paspoort , chip en entingen. IK vang zelf ook bijna alleen maar pups op en meestal zijn ze er lang genoeg zodat ik ze zelf nog zindelijk kan maken en wat dingetjes leren. Zit er niets in het asiel in Nederland?

Balletmama76

Balletmama76

01-02-2010 om 17:33

Het komt echt op de hond aan, hoor

Een hond die vanuit zichzelfst al dominant is, moet je idd niet op de bank laten.
Een hond met eerder onderdanige karakter zal er niet dominant van worden.

Onzer hond is vrij onderdanig, ook tegenover dochterlief luistert ie gewoon. Dus hij mag wel op de bank. En hij is er echt geen tikkeltje dominanter van geworden, als ik wil dat ie eraf gaat, gaat ie gewoon.

Dus pauschal zeggen, dat een hond niet op de bank mag, vindt ik wat kort door de bocht. Er zijn genoeg andere signalen om een hond duidelijk te maken, wie de baas is (tenzij het een echt dominante hond is, die permanent streeft om een hogere plek in de rangorde, dan zal ik het zeker niet doen).

Balletmama76

Balletmama76

01-02-2010 om 17:49

Gezellig met hond op de bank

Het enigste probleem is, dat ik dan gewoon in slaap val, omdat het zo lekker warm en gezellig is, zeker nu in de winter. Hondlief kijkt nogal graag TV (volgde eerdergisteren nog met veel belangstelling een aflevering van "Genie in the House"). Hij gaat dan op een heel bijzondere manier op de bank liggen en kijkt tussen ons en de TV heen en weer, als de TV uitstaat zodat wij hem aanzetten - echt hilarisch om te zien!

100%mama

100%mama

01-02-2010 om 21:13

Juist gearriveerd

Een engelse cocker spaniel van 12 weekjes uit Spanje! We hebben hem via de stichting Alas resque team. Gisteren mochten we hem ophalen!

Allereerst moet je kijken wat voor een hond je zou willen. Wil je een pup of een herplaatser. Beide neemt veel werk met zich mee op 2 verschillende manieren.

Onze eerste Bordeauxdog hebben wij met stamboom bij een erkende fokker vandaan. Gezonde bloedlijn uit kampioenen, geen erfelijke afwijkingen, betrouwbare en bekende fokker op shows en toch hebben we behoorlijk wat kosten aan hem gehad. De aanschaf was 1350 euro, daarna diverse dierenarts kosten omdat hij een infectie aan zijn darmen bleek te hebben. Pure pech, geen zwarte kijk naar de fokker. Vorig jaar hebben wij hem moeten laten inslapen. Toen kwam onze 2e Bordeauxdog. Hem vonden we via MP bij een belgisch gezin. 5 jaar was hij toen wij hem vorig jaar kregen. Zonder stamboom, medisch nooit onderhouden (1e en laatste enting was zijn puppie enting met 6 weken!) en slecht voer. Toch hebben we aan hem in heel het jaar nog geen extra kosten gehad buiten zijn voer, enting, ontwormen etc. We boffen enorm met hem aangezien zijn karakter werkelijk verbluffend is. Een absolute topper! Voor hem betaalde we 200,= Nu dan sinds gisteren de pup in huis. Voor hem hebben we 250,= betaald, maar heeft een paspoort, entingen, ontworming gehad en is nagekeken door een DA voor import.

Goede fokkers bevinden zich wel degelijk op MP. MP is zo ingeburgerd de laatste jaren dat het heel normaal is. Een goede fokker heeft 1 nest en fokt 1 ras. Moeder moet aanwezig zijn en let erop dat de pups in huis worden groot gebracht. De zogeheten puppykennels moet je vermijden (buiten het feit dat je hier veel te veel voor een pup betaald). Google maar eens op puppykennels en je krijgt een hele rits. Op zich is er niets mis met een particulier nestje. Ook hier moet je gewoon kijken naar hoe de leefomstandigheden zijn en hoe de moeder eruit ziet. Zwaar vermagert en loom? Weg gaan, zal niet het eerste nestje zijn. Kijk of het schoon is en waar de pups gehouden worden. Idd, kijk of er meerdere advertentie's staan en google op de naam van de aanbieder. Kijk of je wat kan vinden over deze persoon.

Ga niet op je gevoel af, maar juist op je verstand

Hier mogen de honden nimmer op de bank. Een hond hoort op de grond, jij bent de leider van de club en hoort dus hoger te liggen, niet de hond. De ene zal er geen "last" van ondervinden, de ander snapt de orde niet meer en dan krijg je ongelukken. Hier gaan we dat niet afwachten en dus is onze roedel heel duidelijk. Eten gebeurt ook als laatste voor de honden, wij zijn de leiders, zij de volgers en dus krijgen ze alles later als ons.

Ik ben benieuwd wat en waar je je hond(je) gaat halen hoor! Succes!

Maatje

Bij ons zijn het maatjes en nog nooit ongelukken gehad. Zij weten wie de baas is en luisteren en komen bij mij op de bank als ik ze roep. Heerlijk tegen je hond aan liggen en knuffelen. Anders zit hij maar de hele dag in de mand als ik niet met hem wandel of speel.
Nu kan ik ze lekker kroelen en dat vind ik zelf ook fijn. Ieder zoals hij zelf wil, zijn ook zat mensen die de hond niet in huis willen want het is maar een hond die hoort buiten in een hok.

Een dominante hond zou ik ook niet op de bank laten maar als je hond lekker sociaal is zie ik het probleem niet.

Balletmama76

Balletmama76

01-02-2010 om 22:03

100%mama

"Hier gaan we dat niet afwachten en dus is onze roedel heel duidelijk. Eten gebeurt ook als laatste voor de honden, wij zijn de leiders, zij de volgers en dus krijgen ze alles later als ons."

Onzere DH wilde niet eens op de bank (ja, dat heb je ook!).
Kroatische herder mocht pas naardat wij een goed beeld van zijn karakter hadden. En nog steeds, als hij graag bij mij op de bank wil, wacht ie eerst het commando af. Pas dan komt hij er lekker gezellig bij.

Op bed of de bovenste verdieping mag hij niet. En ook hij krijgt pas eten, naarmate wij gegeten hebben.

Balletmama76

Balletmama76

01-02-2010 om 22:12

Moyodo...

Er is wel een klein probleem - als ik met hondlief s'avonds op de bank ga liggen, val ik dieper in slaap dan zonder hond en werd dan meestal zo rond 4 uur s'ochtens wakker en kan niet meer in slaap vallen.

Ook dreigt manlief nog steeds om slaap-fotos van mij en hondlief op z'n Hyves te zetten. Hondlief ziet schattig uit, als hij slaapt - maar ik niet...

Nu probier ik ook om de verzoeking te weerstaan, om "effe voor 5 minuten" met hond op de bank te gaan hangen - ik weet namelijk, dat ik dan binnen 5 minuten vertrokken ben in het dromenland...

Heirthe

Heirthe

01-02-2010 om 22:15

Oei oei oei

Ik ben veel te gek voor ons hondje... Ik mag ook erg graag gezellig met d'r op de bank liggen en ook wel op bed. Het is dat manlief het beest niet op bed wil hebben maar anders..
Nu hebben we geen dominante hond, wel een eigenwijze die af en toe d'r zinnetje flink wil doordrammen, maar daar ben ik wel tegen bestand hahaha.
Ik ga lekker verder kijken, weet ook nog niet of het een pup wordt of een herplaatser, ben er nog niet over uit, ook nog niet over het ras. Misschien moeten we gewoon wachten wat er op ons pad komt.
We gaan zeker niet over een nacht ijs en op MP kijk ik sowieso naar de andere advertenties van de verkoper.
Leuk om al jullie ervaringen te lezen trouwens, ik mag het graag over hondjes hebben hihihi.
En 100% mamma, leuk dat je een hondje via een stichting hebt, gefeliciteer!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.