Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

zonnebloem

zonnebloem

29-08-2015 om 10:25

welk snoep en koek hebben jullie in huis?

welk snoep en koek hebben jullie in huis?
hier mogen de kinderen 2 snoepjes of koekjes per dag,en heb de keuze uit
maria koekjes,wafeltjes,en mini stroopwafeltjes op dit moment dan soms wissel ik af,en in de snoeppot winegums en spekjes.
in het weekend bakje chips.
en bij jullie?


Hanne.

Hanne.

29-08-2015 om 11:36

wisselend

Hier is het wisselend.

Momenteel heb ik maria biscuitjes in huis en heb ik gisteravond toevallig koekjes gebakken. De biscuitjes heb ik vrij standaard in huis. Daarnaast wisselt het. Speculaasje, lange vinger etc. Grote koeken hebben we nooit.

Snoep koop ik meestal alleen 'bewust'. Dwz voor een avondvierdaagse of vakantie. En buiten die gelegenheden staat er een bak met 'restjes'. Toevallig zag ik gisteren dat er nog wat van de wintersport in zit... Als vakantie restje liggen er nu ook nog wat sultana's.

Chips/zoutjes haal ik soms maar daar komen we vaak niet aan toe. Tegen de tijd dat de kinderen trek hebben in wat lekkers is het vaak weer bijna tijd voordde volgende maaltijd en dan vind ik chips te veel.

Klinkt erg Spartaans als ik het zo opschrijf. Moet zeggen dat de kinderen a) 3 dagen per week pas rond etenstijd thuis komen en dus thuis helemaal niets van snoep/koel eten en b)wel heel graag fruit eten. Dus dat gaat er wel in bulk doorheen. (Ze vinden het bv erg leuk als ik een koekje mee geef naar school mis ze óók fruit krijgen)

Amare

Amare

29-08-2015 om 12:58

minder

'en in de snoeppot winegums en spekjes. in het weekend bakje chips'

Hier wel koekjes, maar geen snoep. Chips (of popcorn) alleen bij feestjes of een logeerpartijtje/filmavondje met vriendinnen.
Wel veel fruit.

Jessica O

Jessica O

29-08-2015 om 13:37

hier

Altijd kleine koekjes, krakeling, allerhande noem maar op.
Snoep, dropjes en nu ook nog 3 zakken schepsnoep van een grote drogist. Heeft zoon gekregen van visite ivm zijn ziek zijn. Zal wel niet leeg komen, zoon heeft liever droge worst
Chips ook eigenlijk altijd wel thuis, wisselend welk soort

Waarom snoep

Nadat ik uit huis ben gegaan ben ik gestopt met koek en snoep. Mijn gebit had al ontelbare vullingen.
We doen een keer per week koekjes of chips net wat ze willen en that's it. Om te snacken is er rauwkost, fruit, brood, soep, warm hapje, naar wens.
En vrijdag is tegenwoordig pizzadag. De pannekoekendag heb ik er weer uit weten te werken. Ik ga vanmiddag wat eerder koken. Stamppot met karbonade. Dat is pas lekker.

Evanlyn

Evanlyn

29-08-2015 om 13:49

crackers

Bijna altijd AH Basic crackers. Verder niet, behalve in het weekend. Vrijdagavond gaan we lekker snoepen.

Half a twin

Half a twin

29-08-2015 om 14:03

Streng kan nog strenger

In de basisschoolklassen van mijn kinderen heb/had ik de naam dat er bij ons zo weinig snoep was en ze er ook maar weinig van kregen. Een rondje drop delen hield in iedereen 1 dropje.
Na school altijd drinken met fruit en mee naar school een digestive achtige biscuit. 's Avonds 2 blokjes chocolade bij de thee zonder suiker tijdens het journaal. In het weekend wel eens wat chips.
Mijn strenge beleid kan nog strenger lees ik.

Of anders

Als zoon 'vriendjes' mee naar huis had wat soms lukte in de bovenbouw was ik dolblij dat het leek te lukken en bakte poffertjes voor het spul of maakte spaghetti voor iedereen. Of we deden croissantjes met kaas en jam. Nu iets meer pizza voor een vriendje dat pas vandaag kwam.
Het zijn ook allemaal pubers of ouder en die lustten wel wat.

Dees

Dees

29-08-2015 om 14:35

Pffff

Hier hebben we crackers, ontbijtkoek, fruit, mini babybel of cheese dippers als tussendoortje.

oke

bij ons ligt in de voorraadkast een voorraadje chips, snoep, gewone koekjes (speculaas, …) en grotere koeken.

de grotere koeken wil ik altijd in huis hebben voor het geval er iemand langs komt, wel zo fijn om wat bij de koffie/thee te kunnen geven. die eten we niet 'zomaar'.

wij eten alleen op zaterdagavond met z'n vieren 1 zak chips, daarnaast wat toastjes met lekkers enzovoort. die avond mogen de kinderen (11 en 13 jaar) frisdrank of ijsthee.
Na schooltijd krijgen ze een snoepje of een gewoon koekje (of zometeen weer pepernoten) bij de thee/limonade. na het avondeten krijgen ze geen snoep/koek meer.

en ik ben aan het lijnen na de vakantie dus sowieso geen snoep, koek of chips voorlopig!

Bij de koffie

Nou vind ik een koekje bij de koffie ook best lekker. Een keer per jaar of als ik er aan denk een bitterkoekje of zo bij een gelegenheid of appeltaart, een keer met slagroom.
Maar met die warme dagen hadden we visite en we zetten fruit op tafel. Snoeptomaatjes en pruimen, bessen. Dat was eigenlijk best leuk zodat we dat nu vaker doen.
Toevallig bleven toen de aangeschafte koekjes ook liggen vanwege de warmte. Maar er is niets mis met koffie en thee met lekker fruit erbij of crackers met een gekookt eitje of zoiets.

Amare

Amare

29-08-2015 om 15:52

lastig

'de grotere koeken wil ik altijd in huis hebben voor het geval er iemand langs komt, wel zo fijn om wat bij de koffie/thee te kunnen geven. die eten we niet 'zomaar'.'

Dat is hier het lastige. Als er wat lekkers in huis is, is het op voor de visite de kans heeft om aan te bellen Dat geldt ook voor frisdrank, die blijft niet lang genoeg staan om aan te kunnen bieden ...

Mikke

Mikke

29-08-2015 om 16:18

Niks

Hier geen voorraad snoep/koek. Wat er ligt is al aangebroken of 'van iemand' (reep van zoon voor z'n verjaardag, bijvoorbeeld). Wie trek heeft kan wel iets plukken in onze tuin, want braam en pruim staan enorm veel vruchten te geven en de appels (geschat op 50 kilo!) beginnen nu ook rijp te worden. Daarna nog de druif en dan is het op voor dit jaar.

Lucerna

Lucerna

29-08-2015 om 16:52

hier ook niet

Ik heb zelf niet het gevoel dat ik "streng" ben, om eerlijk te zijn. Maar een voorraad van koek of snoep heb ik niet. Af en toe koop ik weleens koeken voor in het weekend, maar meestal niet. En snoep al helemaal niet. Ik geef er zelf geen draad om, dat scheelt misschien . Wel chips in het weekend trouwens, maar veel frisdrank drinken we ook niet. Minder dan een keer per maand krijgen de liefhebbers (2 stuks) cola en de andere liefhebben (1) een bepaald soort vruchtensap. Dat is het eigenlijk wel, qua uitspattingen op dat gebied.

Maar is dat nou zo "streng"? Wat is de toegevoegde waarde van elke dag een snoepje? Volgens mij ligt het er vooral aan wat je gewend bent.

Jaina

Jaina

29-08-2015 om 17:07

Van alles

Hier veel in huis. We hebben altijd wel chips, zoutjes, chocolade, nootjes, snoep, drop en verschillende soorten koekjes. In de diepvries is meestal wel iets van ijstaart of zo.
Het grootste deel van het snaaigoed kan gewoon van gepakt worden. Een klein deel staat op een apart plankje en daar mag niemand aan komen want dat is voor bezoek. Daar heb ik bonbons staan en twee soorten koeken. Zo grijp ik nooit mis.
Zo af en toe is bijna alles op en dan haal ik wel weer als boodschappen ga doen. 1 of 2 dagen zonder snaaigoed moeten ze maar zien te overleven.
Maar over het algemeen hebben we meer dan genoeg in huis om iedereen tevreden te stellen tussen twee keer boodschappen doen in.

Ik heb ook geen vast beleid over hoeveel ze mogen of hoe vaak. Meestal nemen ze uit school wat te snacken, soms 's avonds nog weer wat. Ik ben wel redelijk makkelijk met dat soort dingen.

En als ze snoep nemen dan mogen ze gerust een handjevol van die kleine snoepjes.

Natuurlijk hebben we daarnaast ook fruit en dergelijke in huis maar het 1 kan prima naast het andere bestaan.

Frisdrank en sap is hier ook altijd aanwezig.

Jaina

Jaina

29-08-2015 om 17:13

Lidl

Ik haal dat spul altijd bij lid. Daar krijg je veel voor weinig. Ik kom er 1 x in de twee weken en dan neem ik van alles mee. De lekkerste dingen zijn meestal het eerst op. Het komt dus wel eens voor dat ze de laatste paar dagen het moeten redden op limonade siroop en droge biscuitjes. Niet omdat ik bewust te weinig inkoop maar omdat er soms weken zijn dat er meer vrienden mee komen dan normaal of dat er gewoon meer gesnoept wordt.

En mijn jongste kinderen houden tegenwoordig van bakken dus we worden nu vaak verrast met heerlijke cakes, taarten en dergelijke. Heel lekker 's avonds bij de koffie.

Katniss

Katniss

29-08-2015 om 17:14

OK, dan hier de tegenhanger

Wij hebben altijd wel snoep en/of chips in huis. De kinderen mogen per week een pak koek en zak chips kiezen. Daar doen ze dan wel een week mee. Jongste heeft liever 'echt' snoep, en dat gaat dan vaak wel in twee dagen op. Heeft ze de rest van de week niets. Ze mogen ook hun ijs voor na het eten kiezen. Oudste B&J en jongste meestal knetterijsjes o.i.d. Voor mezelf koop ik ook een zak chips per week. Koek/snoep geef ik niet zoveel om.

Katniss

Katniss

29-08-2015 om 17:18

Frisdrank

Frisdrank drinken we ook dagelijks. Ik heb cola light en vruchtensap, oudste cassis light of limonadesiroop met spa rood (huismerk). Jongste heeft liefst gewone limonade, en heel af en toe cola.
Nu mag de rest weer tegen elkaar opbieden met sober beleid.

Juno

Juno

29-08-2015 om 17:59

Ik ben dol op snoep

Ik hou enorm van drop, snoep en chips. Ik heb het ook altijd in huis, met name chips. Naar school krijgen ze een pak koek mee, variërend van bitterkoekjes tot mariakaakjes. Dat gaat dan in het kluisje en na een week krijgen ze iets anders. Als ze het eerder op hebben is het pech, dan nemen ze maar extra brood. Ze eten ook veel rauwkost en fruit maar het is lastiger om fruit mee te nemen en goed te houden. Nu ik meer werk heb ik op mijn bureau een fruitschaal staan, veel handiger dan iedere dag iets meenemen.
O en we houden ook nog erg van ijs.
Fris en sap doen we niet zo aan, dat scheelt misschien.

Thomas

Thomas

29-08-2015 om 18:01

Pavlov-reacties

Heerlijk die Pavlov-reactie van de mensen hier die tegen elkaar opboksen met hoe weinig snoep en koek ze hebben en dat hun kinderen liever fruit en groente eten. Heerlijk! En zo lekker voorspelbaar.

Griezelig sober.....

Zijn sommige mensen zeg..,...

Hier altijd een plank vol koekjes, een plank vol chips en zoutjes , en allerlei snoepgoed. En een plank vol frisdrank en sap. . Maar er wordt naar verhouding echt niet zoveel van gegeten. Doordeweeks wordt de chips niet aangeraakt, en er gaat heus wel eens een week voorbij dat niemand een koekje eet. Maar dan opeens vliegen de rollen biscuitjes erdoorheen, of heerst er een paar weken een stroopwafelmanie.... En meestal drinkt men hier water, thee, melk of Karvan Cevitam. Maar als er trek is moet er wel iets in huis zijn vind ik.En al dit soort dingen is maaaande houdbaar, dus ondanks mijn voorraad gaat er zelden iets over datum. Gelukkig heeft niemand hier last van snaai neigingen alleen maar omdat er 'iets' ligt. Een paar repen chocolade kunnen weken in het zicht in mijn open voorraadkast liggen zonder dat er iemand aankomt....

Ingrid (net uitgebreid gesnackt in de tuin met nootjes, kaas, en toastjes krabsalade....heerlijk!)

Juno

Juno

29-08-2015 om 18:49

Haha

Klopt Thomas. Bij mij eten ze echt wel brood en zo maar ze knagen onvoorstelbare hoeveelheden ellende weg. Als ik kijk naar hun vrienden zie ik hetzelfde. Dus óf dat sobere beleid werkt niet buitenshuis/ouders doen het mooier voorkomen dan het is óf wij zijn qua eetgedrag gewoon Tokkies en gaan om Tokkies .

Jaina

Jaina

29-08-2015 om 18:54

Elke dag

Er gaat zelden een dag voorbij dat ik niet een halve liter cola light drink. Heel af en toe komt het er niet van. Verder eet ik ook elke dag wel iets van koekjes of chocolade. Ik hou daar nogal van. En duur en chique hoeft het helemaal niet te zien. Ik heb liever een bounty of m&m's dan bonbons. oChips eet ik minder vaak maar als de kinderen een zak opentrekken doe ik graag mee. Vooral de meest goedkope natural chips van een bepaalde supermarkt hier vind ik heerlijk. Helaas een supermarkt waar ik zelden kom maar als ik er ben neem ik zeker een paar zakken mee.
En als mijn kinderen zelf taarten maken en cakes bakken dan sta ik ook als eerste klaar om te proeven. Ik hou zelf niet van taart bakken maar ik hou wel van taart eten;vooral zelfgebakken taart.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

29-08-2015 om 19:30

Hier

Ik heb zelden snoep in huis. Wel koek voor school. En dat is dan time-out, biscuitjes en soms gevulde koeken. Snoep zijn we hier niet zo van.

We houden wel van chocola. Daar hebben we altijd verschillende soorten van in huis.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

29-08-2015 om 19:36

Ijs

Wij hebben ook altijd ijsjes in huis. Variërend van dure magnums tot van die zakjes die je moet invriezen.

Wij snoepen (te) veel.

Koekjes, chocolade, chips, iedere week gebak, hartige snacks, ijsjes, wij snoepen wat af eerlijk gezegd.
Ik kauw niet op een tomaat of stronk bleekselderij bij mijn koffie.
Iedere avond frisdrank, ook dat nog.

Verder eten we daarnaast ook de normale, gezonde(?) dingen. Het één sluit het ander niet uit. Overdag wordt er eigenlijk niet gesnoept, 's avonds halen we de schade in.

Astrid

Astrid

29-08-2015 om 20:30

Hier weinig regels

omtrent snacks of fris, snoep of chips. Ik had sowieso niet zoveel regels of stugge vastigheden waaraan niet getoornd mocht worden.

Wat ik vroeger vreselijk vond waren de kinderen (niet de kinderen zelf) die thuis niets kregen van hun ouders maar bij anderen wel mochten snoepen.

Amare

Amare

29-08-2015 om 20:35

geen kwestie van streng

Ik snap niet goed waarom mensen die niet willen snoepen, of hun kinderen niet willen laten snoepen 'streng' genoemd worden. Net alsof je je kinderen iets ontzegt als je niet wilt dat ze bij de steeds groter wordende groep te dikke mensen gaan horen. Sinds wanneer is ongezond eten goed?
Jullie vragen toch ook niet hoeveel sigaretten er in een glaasje op tafel staan?

http://www.nu.nl/gezondheid/3666894/wereldwijd-steeds-meer-overgewicht.html

Hier....

Hier zijn de kinderen nog klein (6 en 8) en bepalen wij nog wat er gesnackt en gesnaaid wordt. In de praktijk is dat elke dag wel een keer een koekje of snoepje (soms naar keuze en soms leveren we gewoon iets aan). Snoepjes zijn vrij klein, winegums, colaflesjes, kikkertjes, snoepsleutel, etc. Koekjes wisselt, kan een kaakje zijn maar ook bastognekoek, lange vinger, mergpijpje, of zo. Als ze overblijven altijd een snoepje in de lunchtrommel, maar voor in de pauze altijd fruit mee. Oudste mag regelmatig een kauwgompje pakken, jongste nog niet. En dat is het doordeweeks zo ongeveer wel geloof ik.

In het weekend hebben we vaak iets meer tijd om te snacken, bv een muffin of gevulde koek bij de koffie, een chippie, popcorn of zoutjes als erom gevraagd wordt.

En, last but not least: als ik iets snaai hebben ze dat altijd direct door en eisen ze ook hun deel op. Zo eten ze ook regelmatig een stukje chocola, wat nootjes, chips enzo.

Hortensia

Hortensia

29-08-2015 om 21:29

zelden

Vanwege aanleg tot overgewicht hebben we amper snoep en koek in huis. Eigenlijk zelden. Eens per maand "mogen" we een zakje snoep. Ik heb dan dropjes, liefst zo salmiakkerig mogelijk (tv-pastilles).
Ook koek hebben we vrijwel nooit in huis. Alleen met verjaardagen bak ik een taart en rond de kerst of sinterklaas heb ik ook wel wat koek of snoep. Maar verder niet. Want we willen onszelf niet continu in de verleiding brengen

Chips/zoutjes (en frisdrank) komen alleen in het weekend, en dan 1 zakje.

En eigenlijk bevalt dat ons allemaal uitstekend, zo blijft het iets bijzonders

Ely

Ely

30-08-2015 om 01:33

Wat mooi

Dat - vooral dankzij Thomas- de trend van wie het meest verantwoord en sober leeft ik dit draadje doorbroken werd. Ik zat het echt met stijgende verbazing te lezen. Want ofwel er huist hier wel een heel uniek stukje Nederland die met elkaar gemeen hebben dat ze dit forum leuk vinden én daarbij ook nog de zelfdiscipline om enkel gezond te eten delen. Ofwel een bepaald deel van de forummers besloot niet te reageren ofwel die overvolle schappen in de winkels geven een wel erg vertekend beeld.

Hier geen streng beleid op snoep en hartig. Wel geregeld gesprekken over het verschil tussen voeding en vulling, over gezond en ongezond en over dik of dun. Ik let erop dat jongsten niet teveel meuk binnen krijgen maar op vakantie mag er gerust elke dag een ijsje in en bij hele bijzondere dagen soms zelfs een tweede. Maar dan wel minimaal één waterijsje. Nou gaan wij nooit lang op vakantie ))

In de kasten varieert het enorm en ik mest het geheel geregeld uit om de resten van een 'manie' weg te werken. We hebben hier bv een dropveter manie gehad. Was erg grappig kan ik je zeggen.

Ik vind dat onderdeel van gezond leven is dat je een zekere ontspannen houding mag hebben. Sommige mensen zie ik in een kramp schieten over verkeerde voeding, lijkt me ook niet echt gezond.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.