Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

elides

elides

18-09-2008 om 09:17

Welke kattenbakvulling

laat de minste geurtjes achter? Ik ben daarna naarstig op zoek.
wie o wie heeft een goede tip?

cattery

cattery

18-09-2008 om 09:36

Tips

Ik zweer bij de groene zakken klontvormend fijn grit van discus. Met babypoedergeur ;-) Wij hebben een kleine cattery met 8 katten en je ruikt echt niks. Bak goed vol kiepen, elke dag scheppen en na verloop van tijd bijvullen. De bak wordt niet vies want niks dringt door tot op de bodem, alles wordt direkt een klont. Na ongeveer een maand schep ik alleen nog maar en als er nog weinig grit inzit kiep ik de bak leeg en schrob hem uit met dettol. Ik heb echt van alles geprobeerd de afgelopen jaren maar hier zweer ik bij! Kost 9 euro voor 15 liter maar je doet er echt superlang mee. Succes!

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2008 om 11:48

Tijd geleden alweer

gebruikten wij van die Amerikaanse witte bolletjes. Het zijn glazige bolletjes en het zit in een betrekkelijk kleine zak. Met het vertrek van de dierenwinkel in onze wijk ben ik daar noodgedwongen mee gestopt, daarna hadden we heel lang geen kattenbak in huis en nu we er wel weer een hebben (al weer twee jaar) weet ik niet meer hoe het merk heet en waar ik het krijgen kan. Want dát vind ik nog steeds het meest perfecte wat we gebruikt hebben.
Nu gebruiken we een goedkoop merk wat qua kattenbakvulling prima voldoet, maar de geur niet voldoende camoufleert. Wie bovenstaande korrels herkent en weet hoe de naam is... ik hoor het graag en verder lees ik geïnteresseerd mee.

cattery

cattery

18-09-2008 om 12:33

Kaaskopje

Jij bedoeld litter pearls. http://www.litterpearls.nl/index_content.html
Vreselijk spul vond ik het! Na 2 dagen zijn de doorzichtige korrels glibberig en geel, bwegh. Ze zijn te koop bij o.a faunaland. Ik raad het iig niemand aan ;-)Biokat classic is de allerbeste en het eigen merk van discus is daaraan gelijk alleen een stuk goedkoper.

cattery

cattery

18-09-2008 om 12:37

P.s

O.a hier kun je litterpearls bestellen maar ik denk als je even googelt op litterpearls bestellen je er wel meer tegenkomt, misschien ook bij gropet, even zoeken dus.

cattery

cattery

18-09-2008 om 12:37

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2008 om 12:54

Inderdaad gelig na gebruik

maar er zit toch een deksel op de bak en het deed naar mijn mening wat het beloofde. Dank je voor de link (en de moeite die je daarvoor hebt gedaan:-))

Linda

Linda

18-09-2008 om 17:18

Wat het beste werkt tegen geurtjes

Wat het beste werkt tegen geurtjes is niet de kattenbakvulling (bij ons Biokat), maar wat je in de kat stopt.
Sinds wij echt goed voer kopen (zonder rare extra's als yoghurt, groenten, granen etc) hebben we geen stinkende bak meer. (en de katten zijn veel beter op gewicht).

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

18-09-2008 om 22:30

Catsan

was wat wij gebruikten

Linda

Linda

19-09-2008 om 12:34

Goed voer

Wij gebruiken dit:
http://www.lifetimepetfood.nl/index22.htm
(ik heb geen aandelen, zou ze best willen ;-), ben zeer enthousiast)

Madressilva

Madressilva

19-09-2008 om 22:52

Vraagje..als dat even mag

Onze kat is 14. Ze eet goed (alleen harde brokjes), is verder gezond maar ze poept echt enorme hoeveelheden. Het vervelende is dat ze haar poep niet begraaft in de bak. Vroeger deed ze dat wel, ik snap niet wat er verandert is. Het stinkt dus erg, als we niet meteen scheppen. Ze is wel veel buiten, kunnen we de kattebak ook helemaal de deur uitdoen?

Tirza G.

Tirza G.

21-09-2008 om 23:16

Popi kat

Dat lijkt me een enorm goed idee, Madressilva. Je buren zullen enorm blij zijn met enorme hopen stinkende stront die niet ondergegraven worden.

Ongelooflijk dit. Jouw kat, jouw probleem lijkt me zo. En niet dat van je buren.

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.