Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wie heeft er nog een ouderwetse televisie?

en niet zo'n flatscreen?

Gisteren wandelde ik door de wijk ( collecte) en het viel me op dat wij zo'n beetje de enigen zijn met een oude TV. Nou ja, hij doet het nog steeds, waarom zou je dan een andere kopen.

Maar kennelijk zijn we daarmee in de minderheid.
Koop je een nieuwe TV als de vorige nog niet kapot is? Zo ja, wat doe je met de oude?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

21-10-2010 om 19:48

Ja ik

Mijn tv is een jaar of 6 oud en doet het nog prima. Ik verwacht dat hij nog wel even mee gaat, en zo lang koop ik geen nieuwe. Misschien scheelt het dat ik geen man ik huis heb. Wat ik om me heen zie nemen die meestal het voortouw bij het kopen van een platte tv (en soms helpen ze zelfs het oude bakbeest 'per ongeluk' om zeep

Bromvlieg

Wij hebben de oude helemaal laten uitlopen. Eerst een kleurvlek in de hoek, toen trillen en lillen en al rap helemaal geen beeld meer. Grote beeldbuis.

Vorig jaar was dat. Gekocht toen we net getrouwd waren, 1999 meen ik. Ik denk dat je het beste een TV zonder extra's kunt hebben, uit 1990 ofzo, en dat je daar nog wel 2050 mee kan halen.

judiths mama

judiths mama

21-10-2010 om 19:54

Erfenis

van oma. Wij hadden nog een ouderwetse en ik vond het wel best. Maar als er dan een platte voorbijkomt, zeggen we daar geen nee tegen. De oude staat nog op zolder. Ik moet nog steeds aan de scoutinggroep vragen of ze er behoefte aan hebben...

enne, Rodebeuk, je weet toch wel wanneer je getrouwd bent??

hier ook nog een bakbeest. Man houdt wel van grote televisieschermen, en dus is het echt een mega-gevaarte. Hij is zo'n 10 jaar oud en hij doet het nog prima, maar ik kijk wel uit naar zo'n dunne televisie die iets minder aanwezig is in de huiskamer.

amk

amk

21-10-2010 om 20:22

Een kleintje

dat is nog een ouderwetse. Het grote bakbeest heb ik aan mijn ex meegegeven want een platte is handiger in mijn nogal smalle woonkamer.
Volgens mij heeft mijn ex 'm nooit meer gebruikt maar gelijk een superdeluxe seround system systeem gekocht om z'n nieuwe liefje te imponeren.

amk

amk

21-10-2010 om 20:22

O, ja

mijn vader heeft er zelfs nog 1 zonder afstandsbediening.

Bastet

Bastet

21-10-2010 om 20:28

Ja,maar...

Ja,maar die staat op de slaapkamer..

neteret mut

neteret mut

21-10-2010 om 20:30

Net niet meer

Sinds 2 weken hebben wij ook een flatscreen, de oude was zeker 8 jaar oud en gaf al langer wat problemen. In de garage staat nog een " ouderwetse", daar hangt de playstation aan en een DVD speler, er ligt een oud matras en verder wat kussens en dekens ( het kan koud worden daar in de winter).

Judith's mama

Ja, ik weet nog wel wanneer ik getrouwd ben (binnenkort is het 12,5 jaar geleden) ...

maar ik weet niet hoe lang na ons huwelijk die TV is gekomen. De eerste of de tweede winter.

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

21-10-2010 om 21:15 Topicstarter

Volgens mij heb je twee soorten mannen

(nou ja, minstens

Mannen die enorm graag zo'n flatscreen kopen. Of een nog iets fraaiere auto.
En mannen die al dat soort spullen puur functioneel bekijken: als ze het nog doen, niet vervangen.

Yta Chalne

Yta Chalne

21-10-2010 om 21:22

Oh ja

Wij hebben een heel klein plat schermpje in de woonkamer. Gekocht toen vorig jaar van mijn hele oude teeveetje (man had trouwens helemaal geen tv toen ik hem leerde kennen, die interesseert het niks) zowel het videodeel (video, je weet wel, de voorloper van de dvd...) als de afstandbediening kapot gingen, tegelijk. Toen was ik er klaar mee.

Vic

Vic

21-10-2010 om 21:24

Bromvlieg

Vast. Maar de eerste soort is oververtegenwoordigd Ik zie het op mijn werk ook (mannencultuur). De collega's lopen allemaal met zo'n flitsende telefoon waarop je tv kunt kijken, muziek kunt luisteren, etc. Mannen gaan ook altijd naar elkaars auto kijken als ze een nieuwe hebben.

notje

notje

21-10-2010 om 21:34

Ook net niet meer

Zoonlief liet het oude bakbeest een week of 4 geleden van het tv kastje afvallen (op zijn voet).Hij deed het nog wel maar niet echt meer.Het beeld was een vervormde cirkel met daar omheen rood.
Heel jammer,Ik had nog wel even vooruit gewild met het bakbeest.Die hadden we gekregen van vrienden nadat ons eigen bakbeest het na 12 jaar begaf.
Ik moet wel zeggen dat nu hij hangt ik het wel mooier vind en niet meer zo'n sta in de weg.Zoonlief kan er niet meer bij dat is ook een voordeel.wij hebben trouwens een 81 cm.groot genoeg hoor.

Maxime.M

Maxime.M

21-10-2010 om 21:50

Hier ook niet

Hier ook nog een bakbeest. Staat nu in een nisje, dus als daar ook een flatscreen komt lijkt me dat niet eens leuk staan, ik zou echt wennen moeten hoor. Man vind een flatscreen best leuk maar vind het inderdaad niet nodig om iets wat het nog prima doet te vervangen. Maar mocht deze de geest geven staat er binnen een dag een flatscreen hoor (oh nee, hangt) maar goed, man hier is ook geen autofreak of telefoonfreak.

bibi63

bibi63

21-10-2010 om 21:59

Mijn ervaring

Onze TV was ook een oud model, deed het prima en was voor mij geen probleem. Manlief (ja daar gaat'ie weer) wild onderhand toch ook wel zo'n flatscreen. Die hebben we nu sinds een jaar of 4.
Mijn conclusie:
1: qua televisiebeeld en televisie'genot' zie ik en ervaar ik geen enkel verschil.
2. qua 'aanwezigheidsobject' in de kamer is het toch wel een stuk beter.
3. als het aan mij had gelegen had de oude televisie dienst gedaan totdat hij stuk was. Desondanks zou ik nu, na gewenning van het 'aanwezigheidsobject' niet meer iets anders willen dan een flatscreen.
Mijn moraal van het verhaal: zodra je een flatscreen hebt, snap je dat het vorige model een bakbeest in je woonkamer was, maar zolang je er nog geen hebt, stoort het voor geen meter, je weet niet beter.
Gr. Bibi

Vic

Vic

21-10-2010 om 22:06

Mijn oma

Toen mijn oma's tv stuk ging kreeg ze een flatscreen. Die vond ze vanaf het begin helemaal niets, omdat ze er geen fotootjes en frutseltjes op kon zetten. Gelukkig waren er zat vrijwilligers die hun bakbeest wel wilden ruilen voor een flatscreen.

Tihama

Tihama

21-10-2010 om 22:09

In 1992

gingen we naar de Firato. Daar zagen we een geweldige 100HZ Philips. Een week later begaf onze oude TV het. Begeven betekent: ook niet meer reageren na de gebruikelijke reanimatieklappen
Dat was nog een TV zonder afstandbediening en maar 8 voorkeuzezenders/
Dus we kochten de 100 Hz in 1992.
In 2006 begaf deze het. We lieten hem repareren voor 100 euro. Drie maanden later begaf hij het weer en nu voorgoed. We hebben toen nog een paar maanden de oude TV van mijn oma gebruikt. Die had alleen geluid als je met enige regelmaat tegen de zijkant sloeg.
Toen hebben we een nieuwe flatscreen gekocht. Dat was een paar maanden voor het WK. Wij zaten dus opeens in de statistieken als mensen die een nieuwe flatscreen gekocht hebben voor het voetbal.

Dus antwoord: we kopen pas als de oude stuk is en beyond repair.

Tihama

Fianna

Fianna

21-10-2010 om 22:13

Ouderwets?

Wij hebben dus zo'n toestel wat kennelijk ouderwets is omdat het niet plat is. Maar ik vind hem juist erg nieuwerwets omdat het een breedbeeld is Maar ik zal wel hopeloos ouderwets zijn, haha.
Zolang hij het doet, doet hij het.

Brianna F

Brianna F

21-10-2010 om 22:21

Ja hoor

Zelfs gekocht voor een prikkie, toen ze al bijna niet meer te krijgen waren in de winkel, deze stond nog als enige in de zaak, we kregen 2 stuks voor de prijs van 1, eentje voor boven en 1 voor de woonkamer.
meneer F vind het best als hij maar beeld heeft, maakt niet uit of het een bakbeest is of niet.

amk

amk

21-10-2010 om 23:18

Vic

Mannen gaan ook altijd naar elkaars auto kijken als ze een nieuwe hebben.

Dat is bij mij op het werk nu net een vrouwen bezigheid. haha. We kunnen maandag ook altijd heerlijk zeuren over TopGear van vrijdagavond. De mannen snappen er niets van hier.

Mijn *schuld*

ik kijk heel weinig tv ,en van mij zou hij de deur uit mogen.
Man is een echte tv junk,kijkt graag en is ook dol op de flatscreen.
Uiteindelijk heb ik hem er 1 cadeau gedaan,hij koopt nooit iets voor zichzelf,vind het al gauw zonde van het geld.
nu de flatscreen in huis is moet ik zeggen dat het mooier staat,en dan bedoel ik niet scherper beeld of betere kwaliteit,maar het staat mooier in ons interieur.
overigens hebben wij enkele weken geleden onze slaapkamer vernieuwd,helemaal mooi opgeknapt ,nieuw bed,nieuwe gordijnen enzenz.
en ja,het 20 jaar oude tv,tje was daar niet echt een succes,het paste er gewoon niet bij.Het stond als een vlag op een modderschuit.
dus ,je raad het al,wederom kreeg man van mij een flatscreen,voor de slaapkamer.
nu ik het opschrijf besef ik pas hoe verschrikkelijk decadent dit eigenlijk is.

De oude tv,s

de oude tv,s staan nu op de kinderkamers.

Zeer oud

We hebben een oude tv (geen idee hoe oud, hij stamt van voor ons huwelijk, ik schat dat-ie zo'n 15 jaar oud is). Geen haar op mijn hoofd die eropver peinst om een nieuwe te kopen zolang deze het doet. Geldt voor bijna alles in ons huis (we zitten op de fauteuiltjes van mijn oma).

Hier wel

Hier op onze berg doen die oude het gewoon beter dan flatscreens (2500m hoogte en 60hz). Dus staan er hier twee.

In NL hebben we momenteel een flat en een bakbeest staan. Bakbeest was eigenlijk voor buitenland aangeschaft, maar kwam niet op tijd voor de container. Dus maar in huis opgesteld. Ik vind het beeld en geluid veel beter dan die van het platje. Dus ik denk dat het platje weggaat.

Hanne.

Hanne.

22-10-2010 om 09:17

Ik heb een man

Ik heb een man, en dus een flatscreen.

Ondanks dat de oude (van oma gekregen) TV het nog prima deed wilde manlief graag een flatscreen. Ik heb m'n uiterste best gedaan, maar het niet tegen kunnen houden.

En dus staat er nu beneden een platte. De 't bakbeest is naar boven verhuisd, waar ik er met veel plezier naar kijk tijdens het strijken. Laatst vroeg manlief wanneer we'm nu eindelijk weg zouden doen. Hoezo weg doen, hij staat er prima, doet het...ik zie het probleem niet.

Massi Nissa

Massi Nissa

22-10-2010 om 09:25

Hier nog een bakbeest

Gekregen voor ons huwelijk, zes jaar geleden. Ik heb zelf nooit een televisie gehad, hij staat er uitsluitend voor man en dochter, die allebei enorme beeldbuisfanaten zijn. Ik ben zelf leesverslaafd en zou het ding geen moment missen, maar ik begrijp de noodzaak voor anderen .
Man droomt trouwens wel van een platte tv, dus die komt er wel als deze ermee ophoudt.
Groetjes
Massi

Tijgeroog

Tijgeroog

22-10-2010 om 10:13

2e hands, meer dan 12 jaar oud

Wij hebben ons bakbeest 12 jaar geleden gekocht, 2e hands. Daarvoor hadden we geen tv, als we eens een film wilden kijken gingen we naar de bioscoop of leenden de kleine tv van m'n schoonouders.
En nu staat ie nog steeds in de kamer, bevalt prima dus gaat voorlopig nog niet weg. We hebben alleen de afstandsbediening een keer vervangen. Wat betreft het hoe-staat-het-in-de-kamer-aspect zou ik best een flatscreen willen, maar ik vind het onzin om om die reden een nieuwe televisie te kopen.
De videorecorder hebben we dit voorjaar vervangen door een harddiskrecorder. Kunnen we ook eens dvd's kijken. En digitale televisie en heel veel extra zenders hebben we niet.

Rina

Rina

22-10-2010 om 10:49

Net vervangen

Sinds een week hebben we een flatscreen in de woonkamer.

De oude tv reageerde al een tijdje niet meer op de afstandsbediening, maar ach af en toe naar de tv wandelen was niet zo'n probleem. Maar vorige maand begon hij ook heel vervelend te 'fluiten'. Dat toontje verdween alleen als je de tv een harde klap gaf... Na tientallen klappen wilde de tv niets meer doen (vind je het gek?).

We hebben 'm op een 'gratis' site gezet en diezelfde avond is hij opgehaald. Vervolgens 6 dagen zonder tv en nu dan een flatscreen. Tja, het scheelt ruimte, maar voor mij had het niet gehoeven. Ik had er zo eentje van marktplaats gehaald, maar manlief zag zijn kans schoon!

Verder hebben we boven nog een klein bakbeestje staan zonder antenne waar alleen een spelcomputer op is aangesloten.

Rina

Rina

22-10-2010 om 10:52

Overigens

heeft bakbeest senior het 13(!) jaar uigehouden en gaat bakbeest junior alweer ruim 10 jaar mee.

Het zal mij benieuwen of die flatscreens het ook zo lang uit gaan houden zonder mankementen.

ishtar

ishtar

22-10-2010 om 10:52

Grijns

ik heb een bakbeest, en toen mijn ouders vorig jaar een flatscreen kochten kregen wij hun bakbeest. Mijn argument om geen flatscreen te willen (naast de financien) is dat ik er dan geen frutsels meer op kan zetten (er staan een paar foto's op die ik daar graag wil houden) plus dat onze tv-kast gewoon berekend is op een bakbeest

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.