Home » Forum » Winkelpersoneel

Winkelpersoneel...

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

110 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
nachtegaaltje
Winkelpersoneel...

Bij ons in de stad heb je een dure babykledingzaak. Ze verkopen daar de duurste babymerken; echt een winkeltje waar je heengaat als je iets speciaals wilt hebben. Ik heb voor mijn zoontje daar veel gekocht en vaak ook dingen die achteraf gezien echt ontzettend duur waren, maar ja....toch wel erg schattig. Afgezien daarvan had ik altijd een vreemd gevoel bij dat zaakje. Er staat daar een mevrouw die wel erg opdringerig haar waar aanprijst. Zodra je binnenkomt, staat ze al achter je en begint eigenlijk al zonder te vragen kleren voor je uit te zoeken en combinaties te maken die ze dan voor je neus neerlegt. Dan heb ik het over een broekje van 80 euro, een shirtje van 65euro en een truitje van 75euro. Zonder te blikken of te blozen dan he.

Maar ja, ik kom niet altijd om te kopen natuurlijk en dan liep ze gewoon zonder wat te zeggen weer weg. Dat vond ze duidelijk maar niets.

Ik ben iemand die graag zelf mijn dingen uitzoekt en dan koopt. Maar door het opdringerige gedrag van haar, ga ik bijna niet eens meer naar binnen als ik zie dat zij er staat; achteraf blijkt dat ik niet de enige ben.

Vandaag zag ik echter weer een schattig jurkje hangen en moest gewoon even kijken. Voor ik het wist, stond een andere collega achter mijn rug en haalde er gelijk een paar bijpassende slofjes uit. Ik wilde alleen maar even kijken naar het jurkje en verder niets. Ze bleef maar doordrammen dat ik echt snel moest zijn want ze vlogen de winkel uit! Ahum? babyslofjes voor 62,95 euro....die de winkel uitvliegen? Het jurkje was 134,95 euro, dus dat hield ik al snel voor gezien.

Later hoorde ik in een ander kinderkledingwinkeltje in hetzelfde winkelcentrum dat ze veel klachten hadden gehoord over de verkoopsters van dat babyzaakje. Ook mensen die daar naar binnengaan voor een klein cadeautje, worden direct geconfronteerd met complete baby outfits van Armani!

Het erge vind ik nog dat wanneer je niets koopt en de winkel weer uitloopt (bij mij regelmatig gebeurd) dat een van die verkoopsters dan overduidelijk staat te smoezen tegen haar collega die dan overduidelijk mijn kant op kijkt. Later bleek dat meerdere klanten dat gevoel ook hadden.

Ik heb een hoop gekocht daar, maar ik loop nu toch echt met een boog om die winkel heen hoor. hebben jullie ook wel eens zoiets gehad?
Ik vind het eerlijk gezegd niet zo netjes van hun en zeker niet naar klanten die toch veel hebben gekocht daar. Ik koop nu de meeste kleding in dat andere zaakje; gewoon omdat die mij gewoon lekker mijn gang laten gaan en net zo netjes blijven wanneer ik niets koop.

inkie1979
Zou er niet meer heen gaan idd

a;s ik iets erg vind is het meteen een verkoopster op mijn dak ..kan ik u helpen? zoekt u iets pseciaals en dan de heel tijd om je heen lopen drentelen...
ik wordt daar zenuwachtig van...

ik vind het wel erg dat ze zelfs al dingen gaat uitzoeken zeg!

brr nee niks voor mij

Aïda
Hier in de stad

hebben we dus ook zo'n winkel.. En ze hebben er prachtige dingen, maar ik ben er 1x binnen geweest, maar voelde me er erg ongemakkelijk.

Ik kwam dan natuurlijk ook gewoon maar binnen gelopen in mijn c&a jas (die mij erg lekker zit), dus ja de blikken die ze wierpen sprak al boekdelen.. Toen kwamen ze inderdaad stelletjes uit de rekken plukken om te laten zien, en toen mijn moeder (die erbij was) zij dat ze het wel erg prijzig vond voor zulke kleine kledingstukken maat 56 toen zei zij, ja maar mevrouw het is een hilfinger/armani/whatever dat weet u als u hier komt.. pfffff
Ik zag toen nog een mega mooie jas voor mijn dochter, maar die was 299 euro! Nou voor 1 seizoen doe ik dat echt niet, en ook niet als het 3 seizoenen meekan.
En nog voordat wij aanstalte maakte om naar buiten te gaan (ik stond nog met die jas in mijn handen) zei die vrouw al, tot ziens dames! Nou was ik al niet van plan om daarheen terug te gaan, maar volgens mij ben ik er ook niet meer welkom ;-))

dere
Ook

Hier ook zo'n winkeltje. Ik ging er slofjes (kraamkadootje) ruilen omdat ze te klein waren. Ze was druk met een andere klant dus ik ging alvast in de bak naar de juiste maat zoeken.

Zonder dat ik er erg in had werd ze er nerveus van. Toen ze mij hielp kreeg ik de wind van voren! Ze had die andere klant beter wilde helpen en door mij ging dat niet! Toen ik zei dat ik best even had willen wachten bond ze iets in.

Maar ik heb ook geen zin meer in deze winkel.

Zouden we het allemaal over dezelfde winkel hebben ? :-)

Vonda
Deze winkels weten hoe het moet

Als het gaat om klanten afschrikken.
Ik loop er met een grote boog omheen. Ik ben als klant nog altijd koning(in), vind ik.
Het enige wat ik in een winkel wil is dat ze me vragen: kan ik u helpen? Meer niet. Dan blijf ik nl. de baas.

Vonda

Zusenzo
Ach ja

Je kunt niet verwachten dat jan-en-alleman van nature een geboren klantvriendelijke winkelmiep is. En sommige mensen bakken er echt niets van. Aan jou de keuze wel of niet naar binnen daar. En als je kiest voor wel omdat je dat leuke jurkje ziet hangen dan heel duidelijk maken: ik wil RUSTIG, in m'n eentje even rondkijken. Dat jij daar in 't verleden veel gekocht hebt, zal eerder leiden tot meer verkoopdrift want "he aan die klant kan ik wellicht iets verkopen als ik m'n best doe, dus doen ze hun stinkende best". En als je dan niets koopt zijn ze misschien teleurgesteld. Vooral niets van aantrekken. Als ik een dure, chique zaak inloop wordt ik zowat nooit geholpen zelfs niet als ik er om vraag, men kijkt alsof ik ma flodder in hoogst eigen persoon ben :) Een top-winkelmiep heeft gevoel voor mensen, maakt snel een goede inschatting maar ja niet iedereen kan dat. (Dit alles nog los van dat veel winkelpersoneel zo MOET handelen van hun baas).

Kaaskopje
Pc gevoel

Bij het lezen van je stukje krijg ik visioenen van 'Bij ons in de PC'. Meid, zó gezellig bij ons in de winkel! Kijk nou toch eens wat een scháttig jurkje we voor je hebben. Slechts 134 euro, kóópje meid.... champagne?'
Het zal bij misschien komen doordat het onbekend terrein voor mij is om in winkels met erg exclusieve kleding te komen, maar zodra een winkel te zeer uitstraalt dat het exclusief en chique is heb ik drempelvrees. Ik weet van te voren dat ze me in de nek zullen hijgen, is het niet omdat ze zich afvragen wat een sloeber als ik in hun zaak doet danwel omdat ze denken dat ik het niet zonder hulp kan stellen. ik ren daar dus hard voorbij en ga naar een winkel waar ik wel 3 kledingstukken voor de prijs van 1 in die 'enge' winkel kan kopen. Als ik in een goedkopere winkel hulp nodig heb moet ik er om vragen en dat vind ik eigenlijk precies hoe ik het prettig vind.

mijk
Hier ook

Hier ook zo'n winkeltje. IK was er twee jaar terug voor een winterjas voor dochter (daar geef ik dan toch weer wat meer geld aan uit als het mooi is) maar vond het gewoon niet mooi. Veel zilver en glitters en mijn meiske was drie.. Mevrouw was kind al in een jast aan het helpen. Nou dat hoeft niet het is niet echt mijn smaak. Maar wel exclusief. Ik weil best wat geld aan een jas uitgeven maar als het niet mooi is. Mevrouw bekijkt me van onder tot boven en zegt: Ach mevrouw dan gaat u toch lekker naar de hema! En ze gaan samen giechelen.......

Ben er nooit meer binnen geweest en dat jaar geslaagd bij de hennes

nachtegaaltje....
Mijk!

ooohhhh, zei ze dat echt joh???

Ik denk altijd op zulke momenten van: Joh, jij bent ook maar een dom verkoopstertje. Ik verdien in een week meer dan jij in een maand hoor dus maak je maar geen illusies.

Zo ben ik ook een juwelier uitgelopen. Ik ging nar binnen met man (in ons oude klofje) om een gouden kruisje te kopen met diamantjes erin. Ik sta te kijken bij de toonbank, toen er een jong verkoopstertje naar mij toekwam. Ik zei wat ik zocht en ze begon zilveren kruisjes te pakken met zirkonia's erin. Toen ik opmerkte dat ik geinteresseerd was in een ander soort kruisje en daarbij naar en gouden kruisje wees, merkte ze verontwaardigd op: "Maar mevrouw, dat is wel ECHT goud hoor met echte diamantjes!" waarbij ze ons nog even van top tot teen opnam.

Ik ben direct die zaak uitgelopen en heb op de hoek van de lijnbaan in Rotterdam bij 'Schaap en Citroen' (een echt sjieke zaak) het kruisje gekocht met de diamentjes en nog een paar hele mooie gouden oorbellen erbij.
We moesten buiten aanbellen (je loopt niet zomaar de winkel in dus), maar we werden in onze oude klofje hartelijk verwelkomt, kregen een kopje thee met bonbons erbij en werden super netjes behandeld daar.
We voelden ons een beetje ongemakkelijk daar omdat we onze oude spijkerbroeken aanhadden en er nu niet echt netjes uitzagen....alsof we met de hond een eind gewandeld hadden in het bos dus.....

Toen ik het verhaal vertelde aan die verkoopster en haar vroeg wat ze van ons dacht, zei ze metteen dat ze direct doorhad dat wij serieus waren en dat ze het helemaal niet erg vond dat wij daar in onze afgetrapte outfits zaten.
Ze legde uit dat ze vooraf een inschatting maken van klanten die binnen komen. Ze zei ook dat ze geen onderscheidt maakt in mensen die een dure outfit aan hebben (volgens haar vaak de niet-kopers met een hoog bla,bla gehalte) en mensen die in een oude spijkerbroek komen maar wel de meest dure dingen kopen. Ze zei dat je daar erg mee moet oppassen. Je kunt erg lelijk vergissen zei ze. Een miljonair loopt vaak niet eens in een duur pak rond maar juist in een oude spijkerbroek en een versleten trui....

nachtegaaltje....
Ok, komt tie...

misschien niet zo netjes van mij, maar het bewuste winkeltje heet:

"Ollekebolleke" in winkelcentrum de Koperwiek in Capelle a/d IJssel.

Anna
Mijk......

Vreselijk dat ze dat zei...

Heb er gelijk visioenen bij waarbij je dan zelf op kalme en ijzige toon zou zeggen:

"Ja, ik ga nu inderdaad lekker naar de Hema, misschien kun jij in de tussentijd eens een curus "klantvriendelijkheid" volgen"...

GRRRRRRRRRRRRRRRRR, erg zeg en hoogst irritant...

Ik zou er nooooit meer heengaan, bah !!!!!!!

groet
Anna

Starry Night
Nachtegaaltje

"Ik denk altijd op zulke momenten van: Joh, jij bent ook maar een dom verkoopstertje. Ik verdien in een week meer dan jij in een maand hoor dus maak je maar geen illusies."
Ik ben bibliothecaris en verdien dus geen ene rochel. Ben ik nu een bibliothecarisje en moet ik me in jouw schaduw vooral geen illusies maken?
Anyway, het zal aan dat salarisje liggen (en dat van mijn sloeber van een journalistje) dat ik bovenstaande ervaringen niet deel, want C&A blijkt kennelijk niet alleen voordeliger, doch ook stukken prettiger shoppen zo te lezen.

Kiki
Maar starry night, dat wordt toch niet zo bedoeld

Het gaat toch om het verkopend personeel wat zo laatdunkend doet. Zij menen op nachtegaaltje neer te moeten kijken.

Overigens heb ik vreselijke ervaringen met een babyzaak in het centrum van Den Haag, ook een vreselijke verkoopster daar. Dat is inderdaad ook zo iemand die met suggesties komt (de een nog vreselijker dan de andere) en dan helemaal beledigd raakt wanneer je er niets aan vindt

Ik stond daar ook een keer en toen kwam er een vader binnen die een cadeautje zocht voor het vriendinnetje van zijn dochtertje, zegt ze tegen die vader 'he, daar heb ik nou toch zo'n hekel aan zeg, moeders die onervaren vaders naar de winkel sturen' Die man keerde zich om en is volgens mij nooit meer teruggekomen.

Ik heb daar eens gigantische ruzie gemaakt met haar om de levertijd van mijn wiegje, die werd binnen zes weken geleverd, zes weken werd acht en acht werd tien en toen moest ik nog anderhalve week wachten. Toen ik zei dat ik anderhalve week nog wel lang vond duren zei ze tegen mij 'Ach het is in ieder geval beter als twee weken'

Fatima
Voor kiki

Je zegt dat het verkopend personeel laatdunkend doen en menen neer te kijken op Nachtegaaltje.

Nachtegaaltje kijkt niet neer op de verkoopster als ze denkt in termen als: -jij bent maar een dom verkoopstertje- en - Ik verdien in een week meer dan jij in een maand hoor dus maak je maar geen illusies.- ?

emma43
Beemer

Omdat ik moet bekennen dat ik mezelf juist heb aangeleerd om te denken dat de verkoopster in de boetiek of bij de juwelier zelf ook niet ongebreideld de spullen in die winkel kan kopen. Dat ik me niet minderwaardig hoef te voelen en daarom maar niet eens naar binnen durf te stappen.

Dank je,weer wat geleerd vandaag!!!!!Hier ga ik hard op oefenen.

mijk
Anna,

Ik heb inderdaad geantwoord. Oh daar kom ik inderdaad heel graag!

Starry Night
Beemer en kiki

Tja, het ontgaat me echt totaal (vrij naar Fatima;-)) waarom je het snobistische gedrag van een verkoopster op de juiste manier pareert door zelf vervolgens precies hetzelfde te gaan doen.
Je zou kunnen stellen dat ik mij - als het me een biet zou interesseren, wat het niet doet want ik heb een leuke baan al betaalt die prut - precies hetzelfde voel als Mijk en Nachtegaaltje in hun aangehaalde voorbeelden.
Als iemand me daar de meerwaarde van kan uitleggen, dan houd ik me aanbevolen;-)

Vic
Het 'douglas-gevoel'

Zo noem ik dat altijd als je neerbuigend wordt behandeld door een arrogante verkoopster. Die lopen bij Parfumerie Douglas in grote getalen rond, is mijn ervaring. Mij zien ze daar niet meer, en dat is jammer voor hen aangezien ik meer geld uitgeef aan luchtjes dan aan kleding en make-up ;-)

Marith
Mijk

Waar was dat, in de Zwanestraat?

OT.... wanneer gaan onze hondjes eens samen wandelen :-)

reina
Bah

Ik vroeg een keer in een winkel in Laren waar ze ons servies verkopen of ik een losse deksel voor op de suikerpot kon kopen (ik weet dat die los verkocht worden, heb dat diverse maken gezien). Die blik! :-( Ze zei nog net niet dat ik een belachelijke armoedzaaiersvraag stelde, maar wel met zeer hooghartige toon dat die uiteraard niet los verkocht werden, ik zou een nieuwe suikerpot moeten kopen. Waarop ik haar vriendelijk gezegd heb dat ik dat toch echt zonde van m'n geld vond en naar een andere zaak zou gaan. Ik zal daar ook echt nooit meer naar binnegaan.

Starry Night
Beemer

"jij vertaalt 'dat ik in mezelf bedenk dat zij echt niet beter zijn dan ik ook al gedragen ze zich wel zo' als in 'dat ik dan precies hetzelfde ben als zij'."
Als mensen niet beter zijn dan jij, dan zijn ze toch precies hetzelfde als jij? Dus dat heb ik niet zo slecht vertaald dan.
Even los van het feit dat dat helemaal mijn vertaalslag niet was, want ik had het niet over jou, maar over Nachtegaaltje die snobistische lieden pareert door zelf snobistisch te zijn.
"Je zou kunnen stellen dat ik mij (...) precies hetzelfde voel als Mijk en Nachtegaaltje in hun aangehaalde voorbeelden."
Dat schreef ik.

mijk
Marith!

Yep!

enne 0T: Nou, leuk doe een voorstel! Het arme ding is nu loops dus komende week is misschien wat opwindend voor je ventje ;)

Marith
Mijk (ot)

Ik ga je mailen!

Tirza G.
Dat is nou het verschil

tussen oud geld en nouveau riche. Deftig zíjn of deftig dóen. Mijn ex-man was van gegoede komaf, met een naam die deuren opende die voor anderen gesloten blijven. Wij stelden altijd groot genoegen in het shockeren van omhooggevallen snótpersoneel door in ons kloffie ergens naar binnen te gaan.
De receptionist van bijv. een Amstel verblikt of verbloost niet van een afgetrapte spijkerbroek. Die van een Bilderberg wel. Ga niet af op uiterlijk. Ga af op accent, woordkeus en manieren.

Tirza

Kaaskopje
Het dekseltje van reina

Bij het dekseltje van Reina dacht ik eigenlijk ook meteen aan 'oud geld'. Als er één groep is die bijvoorbeeld een los suikerpotdekseltje wil kopen, want dan spaar je tenslotte de hele suikerpot uit, dan is het wel 'oud geld'. Raar dus dat op zo'n vraag zo afkeurend wordt gereageerd. Zeker gewend aan 'nieuw geld'. Reina, voortaan dus maar net doen of het dekseltje deel uitmaakt van de inboedel van landgoed huppeldepup waar je tijdens de winter zo gráág gasten ontvangt voor je diners. Een andere leverancier heeft vast wel losse dekseltjes, kopjes en onderborden, trap je nog even na en dan verlaat je met opgeheven hoofd de winkel.

Kiki
Helemaal niet raar kaaskopje

verkoopsters herkennen 'oud geld' van mijlen afstand. Inderdaad wat Tirza zegt, puur op manieren, woordkeuze en accent.
En wat voor oud geld prima is, is voor nieuw geld plat en vulgair.
Ze hadden Reina gewoon herkend als, shocking, een gewoon persoon

ChrisH
En zelfs het oudste kloffie van oud geld

Ziet er anders uit dan het oudste kloffie of zelfs de gewone kleren van Jan met de pet.

En tja, soms kom je in een winkel waar je eigenlijk niet 'thuishoort', bijvoorbeeld in mijn geval omdat er eigenlijk vooral mensen met oud geld komen of meisjes met hele kleine maatjes, of vrouwen die helemaal geweldig in de make-up zitten.

Winkelpersoneel dat in dat geval zijn neus ophaalt voor mijn geld omdat ik een gewone sterveling ben, en geen nieuw of oud geld heb, heeft natuurlijk zelf geen manieren. Personeel met innerlijke beschaving helpt gewoon iedereen op een normale manier, of je nou geld hebt of niet. Maar afgeven op 'domme verkoopstertjes' staat ook niemand netjes.

Chris

reina
Kaaskopje :-)

Ik ben bang dat mijn servies een te moderne uitstraling heeft voor een oud landgoed :-).

reina
Inderdaad (ot)

Ik had de rest nog niet gelezen, maar idd zie ik er absoluut niet Larens uit :-), ben zelfs geneigd juist m'n spijkerbroek aan te trekken als ik daar ga winkelen (want er zijn een paar winkels die ik wel leuk vind om zo héél nu en dan iets te kopen :-)). Ik ben niet voor niets het Gooi uitgegaan :-) En dat zal zeker een rol gespeeld kunnen hebben bij de manier waarop deze madam mij 'bejegende'.

nachtegaaltje....
Starry

"Even los van het feit dat dat helemaal mijn vertaalslag niet was, want ik had het niet over jou, maar over Nachtegaaltje die snobistische lieden pareert door zelf snobistisch te zijn".

Nee, dat zie jij helemaal verkeerd. Ik sta daar in die winkel met toevallig een outfit aan die kennelijk in de ogen van de verkoopster aldaar niet voldoet volgens haar idee van iemand die een duur sieraad komt kopen (hoe kun je iemand zo beoordelen denk ik dan....) en die vervolgens ook zo reageert naar mij en mijn man toe. Nou, dan heb ik het recht om dat te denken hoor. Ik beoordeel niemand op zijn/haar uiterlijk namelijk want ik vind dat heel gevaarlijk en erg dom. Het wicht had niet door dat ze door haar houding en uitspraken een klant de deur had uitgejaagd die een dure aankoop wilde doen.....

albana
Domme verkoper

Echt gebeurd..gisteren nog. Jongste mag een oude telefoon van oudste. Maar de geheugenkaart van die telefoon werkt niet meer en het interne geheugen is maar 'beperkt', dus naar de t-mobileshop (waar de simkaart van is). Alwaar ze 'm alleen konden opsturen en dat zou alleen al over de 40 euro 'kosten' zijn voor alleen het opsturen. Daar raden ze aan het nog 's te proberen bij zo'n algemeen telecomwinkeltje. Dus dochter en ik naar een algemeen telecomwinkeltje. Daar staat een niet zo snugger uitziende jongeman en het ruikt overdadig naar patat (hij had vast honger, het is bijna etenstijd). Jongeman komt uit deur naar achtergedeelte dat prive is en veegt nog zijn mond af. Wij vertellen het 'probleem'...geheugenkaart kapot, de kaartlezer óf de kaart (dat weten we niet). Jongeman pakt de telefoon aan....dan moet u naar T-mobile mevrouw. Nee, zeg ik de simkaart is niet kapot, de GEHEUGENKAART (ik zeg het wat luider, zou hij me niet verstaan?). Ja mevrouw, maar als u een abbonement bij t-mobile hebt moet u naar de t-mobile winkel. Meneer (ik ga steeds harder) de SIMKAART doet het prima, en het is geen abbonement maar een PRE-PAIDKAARTJE, die telefoon is allang SIMLOCKVRIJ en bij elke simkaart doet die GEHEUGENKAART het niet! Jongeman kijkt nog 1 keer en zegt dan nogmaals: " Maar wij mogen ons niet bemoeien met T-mobile simkaarten..." (zucht) Ik kijk wanhopig naar jongste (11 jaar) spreek ik nu russisch ofzo? Of is die jongen écht gek?? Zelfs jongste wordt er gek van...en snapt precies wat ik bedoel...En zegt het nog een keer, tegen de jongen. Maar hij blijft volharden in z'n t-mobileverhaal.
Wij kijken elkaar aan...jongste begint enigzins verbaasd te lachen...en ik ook. Dit is toch ook belachelijk? Een telecomwinkel en daar staat iemand achter de toonbank die het verschil tussen een geheugenkaart en een simkaart niet eens snapt??? Dit is toch belachelijk??? Al enigzins lachend stappen wij de winkel uit...de jongeman blijft verbaasd kijkend achter...eigenlijk is het zielig...we lachen hem gewoon uit..maar we kunnen ons lachen niet meer houden!! Wat een dom joch! Zelfs jongste van 11 die nog nooit een mobieltje heeft gehad weet er meer van dan hem! Uiteindelijk lopen we linea recta naar een andere telecomwinkel en stappen daar nog nahikkend naar binnen en doen nogmaals ons geheugen-verhaal en al half en half verwachtend hier ook zo'n dom antwoord te krijgen zijn we zelfs een beetje verbaasd dat ze ons meteen begrijpen (ook jongeman)...gut hoe kan dat nu? We lachen alweer.
En uiteindelijk bleek ook nog dat de geheugenkaartlezer helaas de geest heeft gegeven en dat reperatie niet mogelijk is (ja voor 100 euro, maar ik ben niet gek). Wel gaven ze ons een goede tip om meer opslagruimte te hebben op dat interne geheugen en dat hebben we ingesteld.
Pfff wat een gedoe voor zo'n oude telefoon. En wát een sukkel! Wie zet nu zo'n verkoper in zijn winkel? Het voelde net alsof je in een kledingwinkel om een broek vraagt en ze komen iedere keer met een rok aanzetten. In ieder geval ga ik nevver nooit meer naar die winkel, verstand van zaken hebben ze zeker niet!
groeten albana

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.