Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wonen in Dieren.

Hallo,
Wie kan mij vertellen hoe het er wonen is in Dieren ?
Winkels, scholen enz..
Alvast bedankt. 

Het is prima wonen. De omgeving en natuur zijn prachtig. Vooral als je van fietsen houdt, kun je je hart ophalen. En  het is allemaal tamelijk gemoedelijk. Basisscholen niet echt een idee van. Er is één middelbare school en die is prima. Wie daar niet naartoe wil, moet wel echt meteen een heel eind weg.

Winkels ... ja, daar zijn er een paar van. Gelukkig zijn er leuke steden in de buurt als je meer wil: Arnhem, Zutphen, Doetinchem, Apeldoorn. Maar in alle gevallen best een ritje.

Dat vind ik meteen ook het grootste nadeel: als je ergens anders naartoe gaat, ben je al snel best even onderweg.

Eens verhuisden mensen van de luidruchtige hoofdstad naar een plaats aan de kust, heerlijk rustig. Maar ze wisten niet dat over dat deel veel vliegtuigen een bocht maakten; veel geluid van vliegverkeer terwijl ze juist de rust hoopten te bereiken.
Zo keken wij ook in regio Rheden. Maar de plaats Eerbeek , net boven Dieren, heeft een grote papierfabriek waar veel H2S regelmatig leidt tot vieze stank. Ook de vrachtwagens over de doorgaande weg in Eerbeek, die ook door Dieren trekt, leiden tot onveilige situaties.
Mensen die al jaren daar wonen, zullen er misschien geen erg meer in hebben of geaccepteerd hebben.
Wij besloten, hoe mooi het daar ook is, om die redenen dat gebied maar te laten voor wat het is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.