

Huis, Tuin en Keuken

Tiepmiep
26-02-2013 om 11:34
Wraps maken (lunch)
Heb zin om een lekkere wrap te maken als lunch.
Wat is lekker om daardoorheen te doen, behalve kipfilet?
En dan maar hopen dat de kids het ook lusten

Knutselkei
26-02-2013 om 12:17
Roomkaas met zalm is lekker
hier is kip met roomkaas,sla en komkommer favoriet. We hebben t ook een keer op mn werk gedaan toen wilden de meeste kinderen het met boterhamworst

Tiepmiep
26-02-2013 om 12:57
Lilian
Mmm...kun je mij de juiste hoeveelheden geven?
Is dat kipfilet uit hetr vleeswarenschap en welke roonkaas? (smeerkaas?)

amk
26-02-2013 om 13:56
Geen smeerkaas
van dat Philadelphia gedoe. En dan naar smaak kipfilet of andere dingen.
Zalm wordt gewaardeerd. Komkommer doet het hier ook goed, maar ook rauwe ham of andere dingen waar smaak aan zit, want die roomkaas is vooral voor de plak want redelijk smaakloos.
Sommigen maken het ook met monchou maar dat is tricky want er zijn veel mensen die de uitgesproken smaak van monchou niet kunnen waarderen.

Thursday Next
26-02-2013 om 16:20
In plaats van roomkaas
kan je ook creme fraise doen met wat kruiden erdoor (peper, dille, bieslook, oregano). Dat is een stuk minder zout, die zout heb je al wel uit de zalm of rauwe ham.

Knutselkei
26-02-2013 om 17:27
Tiepmiep,
ik heb meestal de roomkaas(uit de koeling) van de Lidl, die vinden ze hier t lekkerst,daar zitten wat kruiden doorheen. We smeren de wrap in met een laagje en leggen er dan wat plakjes gesneden vleeswaar op,daarboven wat komkommer of sla evt nog een plakje tomaat en oprollen maar. Idem met de zalm.
Op mn werk hebben 2 kinderen gekozen voor smeerkaas toen, mij leek t niet lekker maar zij vonden van wel

Picasso
26-02-2013 om 19:56
Hier
Mijn favoriet: eerst honing-mosterdressing erop, dan reepjes gerookte kipfilet, klein gesneden cherrytomaatjes en rucola. Oudste heeft het laatst ook meegenomen naar de overblijf en ze heeft een paar kinderen (die erg nieuwsgierig waren) laten proeven en die waren ook enthousiast

Nor@
27-02-2013 om 13:13
En vegetarisch?
Klinkt heerlijk allemaal, maar hebben jullie suggesties voor vegetarische wraps? Zonder vlees en vis?
Thanks!
gr Nora

Serra
27-02-2013 om 13:54
Vegetarische variant
Met philadelphia light, rucola, repen gegrilde paprika, plakjes zwarte olijf. Hmmmm! Avocado is hier ook favoriet, met weer die roomkaas en waterkers. Em tomaat of zo!
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jesse_1
27-02-2013 om 14:41
Mango Chutney (verkopen ze ook in een potje bij de AH)/ serrano ham / rucola / ger. pijnboompitjes
Vegetarisch: roomkaas (philadelphia oid), gegrilde paprika en lente-ui in ringetjes.

Tijgeroog
27-02-2013 om 15:50
Appel
Appel in dunne schijfjes, kaneel en eventueel een beetje suiker.

Molleke
27-02-2013 om 18:59
Vraagje over de bereiding
Ik ben helemaal aangestoken door dit draadje en ben meteen naar de supermarkt gegaan om de nodige spullen te kopen. Ik wil graag morgen voor op mijn werk 2 wraps meenemen. Kan ik die vanavond al bereiden? Het gaat om roomkaas, kipfilet, sla, komkommer en ik dacht nog een aan gedroogde tomaatjes. Van die laatste heb ik nog een potje. Is dat overigens wel lekker bij de voorgenoemde ingredienten?

Picasso
27-02-2013 om 19:48
Molleke
Lijkt mij dat de sla daar niet echt van opknapt. Ik maak mijn lunchwraps altijd terwijl ik het ontbijt maak. Tis zo gedaan
Ga ze morgen ook weer maken en maak dan ook de appel-kaneel variant.

Molleke
27-02-2013 om 20:50
Picasso
Ok dan ga ik ze morgenvroeg maken. Gelukkig hebben we op het werk ook een koelkast zodat k ze daar kan bewaren tot lunchtijd.
Bedankt!

amk
27-02-2013 om 21:07
Vegetarisch wel opletten
niet alle roomkazen zijn vegetarisch. Van Philadelphia bv zijn de varianten feta & komkommer en tomaat & pesto niet vegetarisch. Gemaakt met dierlijkstremsel.
Ook boursin met geitenkaas en fijne kruiden is niet vegetarisch.

Knutselkei
27-02-2013 om 21:09
Hier wel avond van te voren
omdat dochter er dan extra maakt en ze eet ze op school met smaak op haha.

Vic
27-02-2013 om 21:17
Van tevoren
Met sla is het niet zo'n succes, maar je kunt ze anders beter van tevoren maken. Dan wordt de wrap lekker zacht en minder 'kartonnig'.

Picasso
27-02-2013 om 22:32
Vic
Ik las vandaag een recept voor een lunch wrap een daar stond in dan je de tortilla even moet verwarmen. Doe ik zelf eigenlijk nooit maar ga dat morgen eens wel doen. Best kans dat ze dan ook zachter worden. Doe ik met warme gerechten altijd wel.
En Molleke: alvast eet smakelijk!

Jesse_1
28-02-2013 om 08:30
Verwarmen
Als je de tortilla van te voren verwarmt is hij beter op te rollen / klaar te maken.
Als je de tortilla een dag van te voren klaar maakt weet ik niet of het zo slim is om de tortilla eerst op te warmen als je er roomkaas of zo opdoet, omdat de kaas dan smelt en je het daarna weer laat afkoelen. Maar er zijn wat dat betreft misschien nog wel ervaringsdeskundigen hier

Molleke
28-02-2013 om 10:02
Verwarmen
Ik verwarm ze wel altijd even. Dan zijn ze idd. minder kartonachtig. Alleen heb ik van die hele kleintjes gekocht en er iets te veel tussen gepropt. Ik kon ze amper oprollen .

amk
28-02-2013 om 10:16
De tortilla
verwarm je, niet met inhoud. Vooral omdat ze dan beter te rollen zijn en niet tijdens het rollen scheuren.

Tiepmiep
04-03-2013 om 11:45
Bedankt...
...voor het meedenken! Wat een lekkere tips kwamen er voorbij, ik schrijf ze allemaal op!