Home » Forum » Zomervakantiewerk

Zomervakantie+werk

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
annet
Zomervakantie+werk

Wanneer regelen jullie op het werk de zomervakantie. Ik wil graag de zomervakantie boeken maar er zit maar geen schot in het verdelen van de vakantie. Heb namelijk enkele collega's die zelf niet op vakantie gaan en gewoon nog geen vakantie opschrijven terwijl ik al een maand heb opgeschreven wat ik graag wil. Hoe gaat dat bij jullie.

Minet
Volgens een protocol

Iedereen moet voor 1 feb. zijn/haar vakantie doorgeven, doe je dat niet, dan kun je alleen nog gaan in weken waarin de baas bepaalt of het kan of niet.
Groetjes, Minet

Tinus_p
Jeumig

Annet:
"Wanneer regelen jullie op het werk de zomervakantie."
Meestal ergens in juni.......

Mamasan
Niet

Ik heb nu het geluk dat ik ergens werk waar het helemaal niet uitmaakt wanneer je op vakantie wilt, of als het hele team op hetzelfde moment met vakantie is. Vroeger heb ik wel banen gehad waar de vakantieplanning in overleg ging. Dan was dat meestal januari/februari, en was de regel dat de mensen met kinderen eerste keus hadden als het de schoolvakantie betrof.

Sancy
Gefeliciteerd annet

Je hebt een vakantie vastgelegd! ;-) Tenminste, als je leidinggevende op de hoogte is van de periode waarin jij van je vakantie wilt genieten.
"Vaststellen vakantie
U moet uw vakantiewensen indienen bij uw werkgever. Na ontvangst van uw wensen heeft uw werkgever twee weken de tijd om eventuele bezwaren schriftelijk kenbaar te maken. Doet hij dat niet, dan is de vakantie vastgesteld. Voor extra vakantiedagen, die bovenop het wettelijke minimum komen, kan eventueel een andere termijn gelden. Maar dat moet dan wel van tevoren schriftelijk zijn vastgelegd."
Bron: http://home.szw.nl/index.cfm?menu_item_id=13736&hoofdmenu_item_id=13825&...
Let je ook even op de vakantieregeling van de organisatie waar je werkt? Deze mag trouwens niet negatief afwijken van bovenstaande, deze regels gelden als 'dwingend recht'.

Lynna
Bij een nieuwe baan dan?

Ik heb per 1 februari een nieuwe baan, maar ben van plan in de kerstvakantie vast te boeken. Dat kan toch wel?

Aatje77
Hier...

Ik werk in de zorg, wij moeten voor een bepaalde datum onze wensen doorgegeven hebben en voor 1 december moet hier dan uitsluitsel over zijn. Is vaak nog een heel gepuzzel omdat bijna iedereen binnen die zes weken van de schoolvakantie ergens drie weken wil.

sus-anne
1 december

per 1 december moet bij ons alles op papier staan.

Onderwerp gesloten