Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Cin

Cin

10-06-2020 om 17:46

Eerst wil ik kitten en nu weer niet wat moet ik?

Hallo.Ik heb iets heel stoms gedaan. Ik heb zondag een lieve kitten gezien op marktplaats en gelijk gereserveerd omdat ze zo verkocht zijn. Maandag en dinsdag allemaal spulletjes gekocht voor de kitten voor zo'n €200.Krabpaal,kattenbak enz. En de bonnetjes niet bewaard want was zo overtuigd.En me nu goed ingelezen en dan lees ik toch dat 2 kittens beter zijn dan 1 en woon in een appartement dus het wordt een binnen kat.Die 2 dingen kunnen voor gedragsproblemen zorgen. Ik vind een kitten echt leuk maar ben best zuinig op mijn huisje en alles wat er in staat en je zal maar een sloper krijgen. Mijn gevoel zegt nu opeens doe het nu maar niet! Beter nu bezinnen dan als de kitten er is en weer weg moet. Ik schaam mij diep dat ik alles al heb gekocht en ook al heb rondverteld dat ik een kitten neem.Zo impulsief.Zou het katje vrijdag ophalen dus wil vanavond de knoop doorhakken en de reservering annuleren denk ik. Heb niks voor de reservering betaald.Moet ik mij schamen voor alles of kan het gebeuren? En misschien kan ik de spulletjes dan nog doorverkopen.Zonde van het geld zo maar het welzijn van de kitten en van mezelf zet ik boven alles.


Bij twijfel niet doen. Beter nu afzeggen dan spijt krijgen en je kitten weer weg moeten doen

juf Ank

juf Ank

10-06-2020 om 17:55

niet doen

Beter nu terug krabbelen dan later als de poes al aan jou en je huis gewend is en van mandje moet veranderen.
Jammer van de gekochte spullen, maar je neemt geen kat omdat je toevallig spullen ervoor hebt. Probeer ze tweedehands kwijt te raken.

Verstandig

Je kunt nog terug dan zou ik dat zeker doen. En bewaar die spullen nog even. Je bent duidelijk nog niet toe aan zo'n besluit. Mogelijk kun je je er beter nog wat langer in verdiepen. Misschien kun je eens op iemand's kat passen of zo?

En inderdaad. Nette spullen kunnen er aan gaan. Katten snappen niet altijd het verschil tussen een krabplank en jou bankstel.

Rondvertellen dat je je bedacht hebt is ook een pluspunt voor jou. Terugkomen op een besluit omdat je toch twijfelt en dat tijdig doen is toch prima! Het is veel onverstandiger om maar door te zetten voor de 'beeldvorming'. Dat ben jij toch niet?

Niet schamen. Wees gewoon tevreden. Je bent op tijd teruggekeerd op je schreden. En er is vast wel iemand anders die belangstelling heeft voor de kat die jij nu opgeeft.

https://www.ad.nl/dordrecht/gezellig-een-huisdier-maar-heb-je-daar-na-corona-ook-nog-tijd-voor~a670d3b4/

Te vaak is de aanschaf van een huisdier op dit moment een impulsaanschaf waar men later spijt van krijgt.

Dus: geef het goede voorbeeld en zet je impusaanschaf niet door. De verleiding bleek groot, daar zitten meer mensen mee, maar voor de dieren is het niet goed.

Cin

Cin

10-06-2020 om 18:08

Bedankt voor de reacties

Dankjulliewel heb veel steun aan jullie reacties want voel me super stom...maar die steun reacties had ik nog veel harder nodig gehad als ik de kitten al in huis had en spijt kreeg.Het was niet slim van mij zeker niet met de spulletjes maar het zijn maar spulletjes. Wat beter is voor de kitten en mij staat bovenaan.Ik ga de knoop doorhakken en er van af zien.Wie weet in de toekomst een huisdiertje. Het kittentje is schattig maar ik moet verder denken dan dat.

Marjo

Marjo

10-06-2020 om 19:17

Zeker

Wij hebben na 7 wk een pup weer teruggebracht naar de fokker, ik voel me er nog rot onder dus gewoon niet doen. Misschien kan degene die jouw kitten koopt de spulletjes overnemen?

Enne: voortaan ALTIJD je bonnetjes in een doos bewaren, volgend jaar een nieuwe doos en na een jaar kieper je de eerste doos weg. Er had ook iets mis kunnen zijn met de spulletjes.

Cin

Cin

10-06-2020 om 20:03

@Marjo

Marjo ja is echt niet leuk herplaatsen dus beter nu even het aah jammer gevoel dan straks misschien het verdriet om het herplaatsen. En inderdaad les om voortaan bonnetjes langer te bewaren van wat dan ook.

Tessa

Tessa

10-06-2020 om 20:52

Kassabonnen

Als je met je bankpas hebt betaald dan geldt je afschrift ook als bon. Misschien lukt het toch om de spullen terug te brengen. Let op, dat is geen recht maar coulance van de ondernemer. Alleen als iets stuk is en bij internetaankopen heb je er recht op om iets terug te geven.
Respect voor je beslissing overigens.

Max

Max

10-06-2020 om 21:16

Ook respect

Voor een impulsief iemand was je mooi op tijd

En wat betreft de spullen, tsja.
Ik vind het ook niet netjes van mezelf maar heb echt al best veel impulsaankopen gedaan die werkeloos hier bleven liggen of het toch net niet bleken te zijn.
Ik beloof mezelf niet eens meer beterschap voorlopig want helemaal getackeld krijg ik dat probleem nog niet. (oa door drukte)

En zeker niet om het goed te praten (integendeel) maar als je ziet wat wij als maatschappij voor een partij aan spullen kopen.... Dan moet het wel dat de meeste spullen (en kleren enz) volkomen nutteloos gekocht worden want we kunnen die nooit allemaal nodig hebben.
Wat dat betreft ben jij je juist erg goed bewust van je 'miskoop'. Toppie.

Cin

Cin

10-06-2020 om 21:42

Tessa en Max

Dankjewel Tessa en Max.De krabpaal kan ik al retour doen net mail van gehad was geen probleem. Dus dat is alvast het grootste ding nu met de rest nog even kijken.Komt morgen wel. Vind het wel jammer maar zoals jullie allemaal zeggen doe ik er goed aan. En een les voor de volgende keer. Even heel rustig nadenken/in verdiepen en pas dingen kopen en bonnetjes weggooien als ik overal zeker van ben.Achja het ergste leed is bespaard gebleven en katje komt vast goed terecht♡.

Tine Winkel

Tine Winkel

11-06-2020 om 08:47

en een tweedehands?

Hi Cin,

Ik vind het heel goed van je dat je inderdaad besluit om op je aanschaf van een kitten terug te komen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, geldt zeker in dit geval.
Wat natuurlijk ook kan is een 2e hands kat uitzoeken, in een asiel. Die hebben over het algemeen hun meest woeste tijd al achter de rug, ook als je een beestje van één jaar zou kiezen. Je kunt dan ook een beetje kiezen voor een bepaald karakter, vind ik zelf fijn. En bedenk: ook als je een kitten neemt, zijn ze circa 14/15e van hun leven geen kitten, maar volwassen.

Dees

Dees

11-06-2020 om 09:03

Verstandig

Ik vind het een verstandige keuze. Ik heb toen 2 katten genomen op de flat, lieve beestjes maar op de werkdagen merkte ik toch dat mijn huisje langzaamaan beschadigd raakte. Grote krabpaal, speeltjes voldoende te eten en zelfs speciaal voor hen een vensterbank gemaakt zodat ze naar buiten konden kijken. Dit alles hielp niet, behang raakte van de muur en een groot gat in de bank.

Toen ik alter in een eengezinswoning kwam konden ze naar buiten maar dat deden ze alleen als de deur open bleef, dus als we thuis waren en het goed weer was gingen ze lekker in de tuin liggen. Inmiddels eerst 1 op 15 jarige leeftijd ingeslapen, dit was wel nadat ik haar inmiddels al 3 jaar lang dagelijks moest injecteren met insuline, dure aangepaste voer kocht en het laatste half jaar kreeg ze ook schildklier medicatie. Het beestje was op en wij ook, want 3 jaar lang dag en nacht onophoudelijk gejank van een kat is heftig. Zusje leeft nog en we gaan binnenkort toch eens een afspraak bij de dierenarts maken, ze jammert inmiddels net zoals haar zus deed, ze is dan ook al 16 dus het kan zomaar zijn dat ook haar organen het aan het opgeven zijn.

Mijntje

Mijntje

11-06-2020 om 09:40

schootkat

Kittens zijn slopers, een bank of fauteuil is lekkerder om aan te krabben dan een krabpaal . Gordijnen zijn heerlijk om in te klimmen. De spullen die je hebt gekocht kan je vast nog ruilen. Mocht je die spullen opnieuw nodig hebben kan je ook op marktplaats kijken
Beter nu besluiten, want jonge katjes zijn gewild en die vindt zo een ander baasje.
Ik zou tzt voor een lieve oude schootkat gaan, uit een asiel, van een oud dametje dat naar een verpleeghuis moest.

2 hoeft niet

ik weet niet waar je dat vandaan hebt gehaald, maar twee katten wil niet zeggen dat ze gezelligheid hebben aan elkaar of met elkaar gaan spelen. Een jonge kat is wel ondernemend en zal je huis gaan verkennen als ware het zijn/haar huis. Die moet je wel opvoeden.

Tsjor

Asiel inderdaad

Daar weten ze ook wat voor.karakter de kat heeft en of het een binnen kat is.of niet. Dan kan je een kat uitzoeken die past bij jou en jouw woonsituatie

Jasmijn

Jasmijn

11-06-2020 om 11:34

mijn twee katten.

Ik heb een eengezinswoning met tuin, en had twee katten. De eerste kitten, kwam en twee jaar later nummer twee. Ze hebben elkaar altijd ontlopen, zaten zelden bij elkaar in een kamer. Alleen heel soms allebei op een plekje op de vensterbank omdat de verwarming daaronder aan stond. Maar verder waren het einzelgängers. Kat nr 2 heb ik als eerste moeten laten inslapen ivm ziekte toen hij rond de 10 jaar was. Kat nr 1 leeft nog steeds en is 17 jaar oud. Hij leefde helemaal op toen hij het rijk weer voor zichzelf alleen had Qua slopen viel het mee. Eén leuning van de bank was favoriet, maar dat heb ik ze af kunnen leren (zitten wel wat haaltjes aan) verder bleef/blijft alles netjes hier. Ja, waar de kat vaak slaapt (zwarte haren) ligt dan wel wat vuil maar dat kan in de was.
Maar iedere kat is anders, ik had vroeger een vriendin en haar kat die plaste alles onder (vooral de bank) en dat was niet af te leren, ze heeft hem na een paar maanden weggedaan via een advertentie en toen ze een keer bij die mensen ging kijken om te vragen hoe het ging, stonden er op de galerij allemaal bankkussens te drogen, ze durfde niet meer aan te bellen......oeii

Kaaskopje

Kaaskopje

11-06-2020 om 13:13

Helemaal geen kat

Ik vind het jammer dat je pas na de afspraken bent gaan beseffen wat een kat hebben inhoudt, maar goed liever laat dan nooit. Je motieven om er zo voor terug te deinzen, zijn voor mij reden om je aan te raden er niet aan te beginnen. Als je inrichting belangrijker is dan je huisdier, ben je er niet aan toe.

Kaaskopje.

Ik heb zelfs een kind gekregen zonder te beseffen wat dat zou gaan inhouden

Wilgenkatje

Wilgenkatje

11-06-2020 om 14:00

hahaha Wil

Ja, een kind - zelfs als je volop boeken hebt gelezen, films hebt gezien, met ervaringsdeskundigen hebt gesproken en cursussen hebt gevolgd... hoe het echt is, ontdek je pas als hij/zij in je eigen leven is.

Mijntje

Mijntje

11-06-2020 om 14:07

robotkat

Als je zo snel heel enthousiast neemt en daarna onzeker, zou ik het zeker niet doen. Ook niet op een appartement waar het dier niet naar buiten kan.
Dit is altijd nog te overwegen: een robotkat. Wel de lusten, niet de lasten (behalve batterijen)
https://thuiszorgwinkel.nl/product/interactieve-kat-voor-ouderen-in-drie-uitvoeringen/?gclid=Cj0KCQjwrIf3BRD1ARIsAMuugNvlLiVVqZ6A2UevIbb647x-Z0Hm0TinfuGybS995qBpYdTpzyygxFUaAoG3EALw_wcB

Cin

Cin

11-06-2020 om 15:20

Lieve en minder lieve reacties

Sommige reacties zijn lief en sommigen een beetje bot zoals een robotkat.Ik ben trots op mezelf dat ik er nu op terug kom en niet als de kitten er al is.Dat is pas sneu.

Mijntje

Mijntje

11-06-2020 om 15:33

cin

Niet bot bedoeld. Maar dan weet je dat dat bestaat. Ik heb er zelf een op schoot gehad en wil er ook wel een hebben.
Ik vind het ook heel knap dat je er op tijd terug bent gekomen. Misschien kan je je aanbieden als poezenoppas? (hoewel dit jaar misschien niet heel veel mensen op vakantie gaan)

Poezenoppas.

Dat heb ik ook gedaan, meerdere zomers voor meerdere buren. Toen wist ik helemaal zeker dat ik zelf nooit katten in huis zou willen. Schattige die kleine kittens, maar nee.
Als ik oud en/of eenzaam ben wil ik wel een robotkat. Net echt, lekker aan mijn voeteneind en geen troep ervan.

Cin

Cin

11-06-2020 om 18:58

Bedankt voor de reacties

Dankjulliewel voor de reacties allemaal en sorry Mijntje dat ik het zo opvatte.Baal momenteel gewoon ook een beetje van mezelf en heb net de spulletjes die ik terug heb kunnen brengen terug gebracht naar de dierenwinkel. Maar aan de andere kant ben ik blij dat het bij balen blijft nu en geen verdriet van herplaatsen.Misschien als het kittentje er was dat ik helemaal nooit spijt had gekregen maar misschien ook wel dus voor nu ben ik dankbaar.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-06-2020 om 19:18

Wil

Mijn man zei wel eens "als ik had geweten hoe pubers zijn, was ik er nooit aan begonnen!" Ongemeend hoor. Mijn reactie: "ben je zelf nooit jong geweest? Nooit opgelet?"

Max

Max

11-06-2020 om 22:06

Natuurlijk

weet je niet waar je aan begint.
Als we allemaal zouden weten waar het leven toe zou _kunnen_ lijden zouden we massaal acuut zelfmoord plegen.
Ben jij overal goed op voorbereid Kaaskopje?
Heb je een flinke buffer, een ideaal huis, heb je een scenario klaarliggen voor als er morgen een flinke aardbeving komt, oorlog, of als je kind een zesling krijgt?
Wat ga je doen als opeens een mega aso je buur wordt, de mafia gaat infiltreren in je stad, je man suïcidaal wordt of jij hartstikke depressief?

Nee, we weten niks en dat is vaak (zucht, nee, niet altijd) maar goed ook. Veel dingen vallen tegen maar toch zijn we overall vaak blij ermee. Reizen, klussen, een kind of een huisdier. Wat we wel kunnen bereiken is een soort van illusie creëren waardoor het _lijkt_ alsof we weten waar we aan beginnen. Maar je weet het niet. Zelfs al heb je 10 katten gehad dan weet je nog niet goed hoe het leven gaat zijn met je elfde kat.

(overigens kan dat heel goed samen gaan; je spulletjes heel willen houden en een huisdier nemen. Hoewel ik heel wat ervaring heb met slopers. En ik denk wel dat lang niet elke kat geschikt is als binnenblijvende huiskat)

Cin.

Voor nu is een kitten nemen misschien geen goed idee. Maar er komt vast nog een andere fase in je leven waar een poes prima in gaat passen. En ook als er ooit redenen zijn dat je een huisdier moet herplaatsen ben je geen onmens. Als je je poes verzuipt of je hond aan een boom achterlaat, ja, dan ben je een onmens. Maar als je alles op alles zet om je huisdier weer een warm nieuw thuis te kunnen geven ben je een dierenvriend.

En wat Max schrijft kan ik zeker beamen. We weten niks, kunnen niet altijd putten uit ervaring. Ieder huisdier is weer een nieuw avontuur. Laat het voor nu een tijdje rusten, je besluit is genomen. Voorlopig geen kitten, maar wie weet hoe je leven en woonomstandigheden over een paar jaar zijn?

Cin

Cin

11-06-2020 om 23:22

Max en Wil40

Max inderdaad je schrijft het helemaal goed ik heb voor mn gevoel de juiste beslissing genomen op dit moment. En Wil40 zo is dat ik laat het nu ook een tijd rusten en precies zo denk ik ook wie weet zijn de omstandigheden over een paar jaar wel anders en ben ik er wel helemaal klaar voor. Heb super veel aan jullie lieve reacties.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-06-2020 om 23:35

Max

Gelukkig weten we meestal niet precies wat de situatie in onze toekomst is, je zou van schrik onder de dekens duiken en er niet meer onder vandaan komen. Maar sommige dingen kun je wel een béétje weten. Pubers en "lekker makkelijk" is een combinatie waar je meteen door in de lach schiet. Jonge poesjes en mooie meubeltjes hmmm... dat lijkt me ook zo'n combinatie.

Max

Max

11-06-2020 om 23:45

Nuja

Ja dat klopt wel een beetje maar ts is niet bepaald de enige die dat zou willen.
Niet voor niets dat behoorlijk veel mensen hun best doen hun kat op te voeden en de opvoeding van honden is al jaren big business.
Na een aantal slopers moet ik ook echt niet meer denken aan een hond zonder bench. Mijn laatste honden laten mijn spulletjes, mede door mijn aanpassingen, mooi met rust.

En weten dat pubers lastig kunnen zijn is iets anders dan het meemaken. Als je me nu ter plekke zou vragen of ik er nog eens aan zou beginnen.. mwoah. Het antwoord kan zomaar van uur tot uur verschillen. (ja, ik zit er middenin)

Triva

Triva

12-06-2020 om 09:09

Kaaskopje

"Ik vind het jammer dat je pas na de afspraken bent gaan beseffen wat een kat hebben inhoudt, maar goed liever laat dan nooit. Je motieven om er zo voor terug te deinzen, zijn voor mij reden om je aan te raden er niet aan te beginnen. Als je inrichting belangrijker is dan je huisdier, ben je er niet aan toe."

Ik vind je reactie passen in het rijtje dingen als: "als je niets aardigs weet te zeggen, zeg dan maar niks'. Hoezo jammer, beseffen, motieven, inrichting belangrijker, niet aan toe zijn.

Ik vind jouw reactie jammer. Het voegt helemaal niks toe en TS snapt dit ook allemaal.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.