Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Suus

Suus

28-01-2019 om 14:58

Hondenpoep ergernis

Sinds wij zelf een hond hebben valt het me op dat er echt overal hondenpoep ligt in het dorp. Niet zozeer op de stoep, dat was wel zo toen onze kinderen klein waren, maar in elk perkje en grasveldje waar ik langs loop. Ik heb soms zelfs last van plaatsvervangende schaamte, al ruim ik de behoefte van onze hond altijd op een gooi het dan in de poepcontainer onderweg of thuis in de container. Er liggen zelfs vaak zakjes met poep in de struiken, nog raarder. Ik zie het nooit gebeuren, maar zou de hondeneigenaar er wel op aanspreken denk ik. Doen jullie dat ook of is dat teveel bemoeienis?

Jo Hanna

Jo Hanna

08-02-2019 om 13:18

Ja Kyana

Zelfs als er wel specifieke voorzieningen zijn voor honden, is voor mij de vraag waarom andere doelgroepen dan niet voor hun specifieke voorzieningen hoeven te betalen, zoals stoepen, fietspaden, ruiterpaden, kinderspeeltuintjes, sportvelden etcetera. De lijst is ellenlang. En toch zijn de hondeneigenaren en inderdaad de autobezitters de enigen die voor hun voorzieningen moeten betalen. Voor de auto vind ik dat overigens een ander verhaal, gezien het enorme ruimtebeslag van de automobiliteit. En voor parkeren snap ik het ook, als prikkel om het ding niet mee te nemen een stadscentrum in. Betaald parkeren schaffen ze dan in mijn dorp overigens wel weer deels af. Zullen ze wel financieren uit de hondenbelasting.

Groet,
Jo Hanna

Yanea

Yanea

08-02-2019 om 13:23

Jo Hanna

Omdat er tot nu toe blijkbaar niemand op het idee is gekomen om daar belasting op te heffen. Jij doet net alsof belastingen door een soort hogere macht over mensen worden uitgestort. Maar belastingen komen omdat mensen (zoals politici) door andere mensen (zoals burgers) gekozen worden met een partijprogramma. Het staat je vrij om te stemmen op een partij die tegen hondenbelasting is. Of voor speeltuinbelasting. Het staat je ook vrij om zelf een politieke partij op te richten met dit soort actiepunten. Maar het is onzinnig om 'anderen' (wie dan?) als een soort manipulerende entiteit af te schilderen dir 'de argeloze burger' opzadelt met rare kosten.
Belastingen, dat ben je zelf.

Jo Hanna

Jo Hanna

08-02-2019 om 13:38

Manipulatie

Nou je het zegt Yanae, manipulatie is een goed woord. Maar dan van een soort dat we allemaal heel gewoon vinden. Want er is ooit iemand op een idee gekomen, dat lokaal geld oplevert en dat politiek de handen op elkaar kreeg. Daar is toen wetgeving op gemaakt en nu is het normaal. En nu moet ik politiek actief worden om dat aan te kaarten. Heb je wel eens een poging gedaan een vraag echt beantwoord te krijgen van lokale politici. Ik wel. Daar gaat veel vrije tijd inzitten en levert veel frustraties op. Onder meer omdat gemeenteraafsleden maar nauwelijks lijken te beseffen waarvoor ze wel en niet verantwoordelijk zijn. Ik betaal liever die hondenbelasting en voel me dan volstrekt vrij om daar af en toe over te mopperen, als ik daar aanleiding toe zie. Tegen de tijd dat er ruimte is voor een gesprek op basis van realiteit en logica, kom ik misschien nog eens van mijn dwaling terug.

Groet,
Jo Hanna

Ad Hombre

Ad Hombre

08-02-2019 om 14:53

Yohanna

"Ad, waarom zou ik meer moeten opdraaien voor aso’s met vijf honden in een kippenhok dan jij? Wat heeft dat met mij te maken? Hef dan belasting vanaf hond drie?"

Dat werkt toch al ongeveer zo? Hoe meer honden je hebt hoe duurder het per hond wordt. Dat las ik tenminste. Misschien is dat per plaats anders. Maar daar ben ik best voor. Eerste hond gratis, maar dan gaat het rap omhoog.

"Of weeg de hond voor je belasting heft: vijf chihuahua’s mogen wel, vijf Berner Sennens niet. Dan heb je mij binnenboord."

In principe een redelijk idee, maar ik kan me voorstellen dat dat parktisch lastig te organiseren valt.

Ad Hombre

Ad Hombre

08-02-2019 om 14:59

Kyana

"hondenbelasting voelt oneerlijk omdat het in de algemene middelen verdwijnt en er niks specifieks voor honden van gedaan wordt."

Verreweg de meeste belastingen worden gewoon bij de algemene middelen gevoegd. De autobelastigen gaan ook omhoog omdat de overheid vindt dat het autoverkeer ontmoedigd moet worden. Waarom dan niet voor de ook behoorlijk wat overlast gevende honden?

"En de hond wordt dan wel belast maar de kat en het paard niet. Daar zit geen logica in en dat irriteert mensen. plus dat het per gemeente verschilt."

Paarden geven nauwelijks overlast (met name vanwege de kleine aantallen). Katten wel, maar die zijn veel lastiger te handhaven/tellen dan honden bovendien beperkt de overlast zich tot het privedomein van de buren, bij honden ligt de shit op de openbare weg en daar is de gemeente voor verantwoordelijk. Iemand moet die poepzuigers betalen.

Iemand wel eens poepzuigers voor paarden/katten gezien? Begin je het te snappen?

Ik wou dat er gemeentes waren waar de hondenbelasting zo extreem hoog was dat niemand met een hond er zou willen wonen. En driedubbele belasting op pitbulls en rottweilers. Lijkt me heerlijk.

Ad Hombre

Ad Hombre

08-02-2019 om 15:02

Johanna

Wat jij en andere hondenbezitters zich eens moeten realiseren is dat er gewoon best veel mensen zijn met een bloedhekel aan honden en de aso-hondenbezitters die ze overal maar laten poepen en los laten lopen. Helaas is dat geen kleine minderheid.

Suus

Suus

08-02-2019 om 15:12

Geen hondenbelasting

We betalen bij ons in de gemeente geen hondenbelasting, maar desondanks staan er wel een aantal poepcontainers in het dorp. Vrij loopveldjes niet, maar dat is niet nodig, er is genoeg ruimte rond dorp om los te lopen.

Yanea

Yanea

08-02-2019 om 15:33

Ach Johanna

Oorspronkelijk was belastinggeld voornamelijk bedoeld om de oorlogen van koningen mee te financieren. Nu voor de aanleg van wegen en het plaatsen van hondenpoepbakken. Tel je zegeningen.
En als je wilt weten waar welke belastingen vandaan komen, hoef je alleen de legesverordening (plus toelichting) en het jaarlijkse rapport van de rekenkamer maar op te vragen. Is echt niet zo moeilijk.

Hondenbelasting valt voor mij onder 'de vervuiler betaalt'. En mag van mij nog veel hoger die paar tientjes per jaar nu.

Woef

Woef

08-02-2019 om 22:21

Ik denk dat ik het prima vind om te betalen omdat onze gemeente redelijk veel doet voor honden.
Diverse goed omheinde en goed onderhouden hondenvelden vind ik daar de grootste van. Worden bankjes op geplaatst, schoon gehouden, gemaaid, op verzoek gaten gedicht enz. In parken en langs de weg regelmatig prullenbakken.
En nu komt dat niet van de hondenbelasting, maar het verzacht wel.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-02-2019 om 02:00

Kyana

Jaren geleden toch al weer, dacht ik ook zo. Je zag niet echt dat ze iets met de hondenbelasting voor de honden zelf deden. Maar daar kwam verandering in en ik kan niet anders zeggen dan dat ze erg hun best hebben gedaan. Zelfs speciale zitbankjes in de vorm van een hondensilhouet. Heel grappig. En klim en springtoestellen, tunnels waar ze door heen kunnen. Maar als een hond dan vol in zijn spel opeens toch buiten zo'n veldje raakt, kun je boze toestanden krijgen. Wat mij betreft hadden ze nog één jaar hondenbelasting mogen innen om overal goede hekken omheen te kunnen zetten en dan is het klaar.

Moeder Tanja

Moeder Tanja

04-04-2019 om 22:08

burgers hebben ook verantwoordelijkeheid

Yenea zij: toezicht op de wet is een taak van de overheid, niet van burgers.

Dit is niet waar, ook als burger heb je ook de taak om te zorgen voor de veiligheid van de maatschapij. Zo hebben wij bijvoorbeeld artiekel 53 Burger Arrest.: In geval van ontdekking op heterdaad is ieder bevoegd den verdachte aan te houden.

Verder hebben we meerdere meld codes als burger. Dus om de verantwoordelijkheid op de staat af te schuiven vind ik te makkelijk. Spreek die asociale mensen gerust aan.

ImF

ImF

10-06-2019 om 15:26

in de stront getrapt

Als ik zie dat iemand zijn/haar hond uitlaat in onze straat en de rommel niet opruimt zeg ik er wel degelijk iets van. Vorig jaar vond ik het ongelofelijk goor toen mijn dochter drie dagen achter elkaar met hondenpoep aan haar schoenen al fijn binnen zat. Ik was degene die erachter kwam, omdat de mat en de trap vol lagen. Het blijkt een groot probleem op heel veel plekken. Bij ons heb je een grasstrook tussen de stoep en de weg. Toen ik pas geleden verderop moest parkeren in de straat liep ik terug en merkte iets. Eenmaal op de stoep bleken de zolen van mijn laarzen aan de onderkant van mijn laarzen vol stront te zitten van over die paar meter gras lopen, werkelijk ontzettend smerig. Het incident van mijn dochter was in elk geval de aanleiding om met onze nieuwe vloeren in huis voortaan zonder schoenen te gaan. Mijn dochter doet daarbij alsof zweetvoeten een probleem is, vooral als bezoek komt. Nou, liever per ongeluk een heel klein beetje zweetvoeten dan hondenstront in ons huis.

Woef

Woef

11-06-2019 om 00:11

ImF 3 draadjes

Weet je nu zelfs in 3 draadjes over zweetvoeten/schoenen te beginnen? Serieus? Fetish? Obsessie?

Imf

Ik word nu wel heel benieuwd naar dat tapijt ...

Merel

Merel

01-07-2019 om 13:34

bah

Inderdaad is hondenpoep erg vies, maar ik vind het ook knap dat je het voor elkaar krijgt om binnen een paar meter je schoenen vol met poep te krijgen. Kijk je dan niet waar je loopt?
Het kan natuurlijk zijn dat het donker was, maar als ik slechte ervaringen heb met een veldje dan zou ik daar niet doorheen lopen, of echt heel goed kijken.
En als mijn kind thuis met poep schoenen binnen zit dan zou ik heel verbaasd zijn, je veegt je voeten, merkt dus niet dat die voetenmat voel poep zit en struint naar binnen en naar boven.
En mocht mijn tiener dat al gedaan hebben, dan had hij/zij toch echt moeten helpen met opruimen, de keer dat het dan nog eens gebeurt lijkt me erg klein want die van mij zouden dat koste wat kost willen voorkomen.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden