Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

rutiel

rutiel

04-09-2018 om 12:59

"Iets leuks" voor een konijn

Mijn zus wil als verjaardagskado graag "iets leuks" voor haar konijnen. Nu heb ik niet zoveel verstand van konijnen, maar ik wil haar best tegemoet komen.
Maar wat vinden konijnen leuk? Ik kan natuurlijk met speciale hapjes en snoepjes aankomen, maar misschien is er iets waar ik nog helemaal niet aan heb gedacht?
De konijnen zijn er al, dus huisvesting e.d. is allemaal geregeld. Het gaat echt om extra dingetjes.

Als jullie tips hebben, heel graag.

Tijgeroog

Tijgeroog

04-09-2018 om 13:03

Puzzel

Er zijn speciale konijnpuzzels, want konijnen schijnen erg slimme dieren te zijn. Dan moeten ze dingen doen om bij een snoepje te komen.

Viooltje

Viooltje

04-09-2018 om 13:07

Er bestaat een heuse konijnentrainer

Bernice Muntz. Ze heeft een leuk boek geschreven over trainen met je konijnen. Echt heel erg leuk! Ze heeft ook een youtubekanaal waar ze filmpjes post over konijnen trainen. Ik zou dat boek cadeau doen. Blijkbaar is je zus gek op die beesten, dan vindt ze dit vast heel leuk.

Marie

Marie

04-09-2018 om 13:23

looptuigje

Je hebt ook tuigjes die het konijn aan kan doen om ze uit te laten (net als een hond). En dan een uittrekbare lijn erbij.

Onze kinderen lieten de konijnen geregeld uit met zo'n tuigje. Vonden ze geweldig.

Bosje wilgentakken

Konijnen zijn verzot op wilgentakken. Knip wat takken en maak daar stukjes van 20 cm van. Bundel ze en maak er een leuk bosje van waar ze graag aan knagen.

Watervrouw

Watervrouw

04-09-2018 om 14:22

Paardebloemen

Een plantenbak vol met paardebloemen!

Kaaskopje

Kaaskopje

04-09-2018 om 21:56

Baal hooi met kruiden

net een leuk wortel- en weegbree-arrangement met een strik van wilgentakken erop geschikt. Konijnen moeten kunnen knagen, om hun voortandjes kort te kunnen houden.

jammer dat je geen foto kunt laten zien

Kaaskopje. ik ben wel heel benieuwd hoe zon arrangement eruit ziet :)

Kaaskopje

Kaaskopje

05-09-2018 om 13:58

Lilian

De baal hooi is een rechthoekige verpakking in plastic. Dan neem je een bosje waspeen (dus fris loof met wortels). Als er nog genoeg weegbree te vinden is (het blad is genoeg), pluk je daar een flinke bos van, die leg je met het blad naar beneden, dus om de wortels heen, en dan bind je de wortels en weegbree samen vast met een wilgentak. Je kunt uiteraard ook nog in het bosje zelf wat wilgentakken meebinden. Als je het voorzichtig doet kun je daar wel een knoopje in leggen denk ik. En anders toch wat hulp van een touwtje. Dit bundeltje prik je dan vervolgens in een linker of rechterhoek van de baal hooi met een satéstokje of zo. Ik zeg eerlijk dat ik dit niet in de praktijk heb uitgeprobeerd, dus ik weet niet zéker of zo'n satéstokje de boel stevig op zijn plek houdt.

Je hoeft dit niet per se met wortels te doen, je kunt alles wat eetbaar is voor konijnen in een boeketje bij elkaar binden.

rutiel

rutiel

05-09-2018 om 16:05

Wat een leuke tips

Dank jullie wel allemaal. Ik ga zeker even op zoek naar dat boek van Bernice Muntz, wat een goed idee viooltje. Ook de andere ideeën vind ik erg leuk., vooral die plantenbak met paardenbloemen ;)
Het idee van Kaaskopje is wat te bewerkelijk voor mijn beperkte creatieve vaardigheden vrees ik. Maar misschien dat ik gewoon een aangekleed bosje wortels geef, dat moet lukken denk ik.

juf Ank

juf Ank

05-09-2018 om 16:20

tssssssssssssssss

Een aangekleed bosje wortels. Had je daar het forum voor nodig?

clicker

https://www.konijnentrainen.nl/trainingsinformatie/clickertraining/

In de link een leuk filmpje op YouTube wat je met een clicker kan doen. Vb hoe een konijn leert pennen in een bakje te doen.

Mej. Griffel

Mej. Griffel

05-09-2018 om 18:08

google maar eens op

konijnentandenknabbels

Kaaskopje

Kaaskopje

05-09-2018 om 22:14

Juf Ank

Soms is het aardiger om niets te zeggen.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

05-09-2018 om 22:23

Konijnenvreugd

Oh nee het was muizenvreugd he :))

Een boekje of zo lijkt me een goed cadeautje. Een kaart met een link naar de filmpjes die iemand aanraadde. Niet teveel groenvoer enzo, konijnen moeten er niet teveel achterelkaar van eten. Een bos wortels blijf niet zo heel,lang lekker.

Onze logeerkonijntjes genieten erg van een wilgentak die ik afsnijd. Ze peuzelen de blaadjes eraf en zijn vervolgens zoet met de tak zelf.
Keihard geworden brood vinden ze een traktatie. Klein brokje geven. Je doet zo een paar dagen met een korstje brood.

Gladiool

Gladiool

05-09-2018 om 22:51

Braadpan

Een grote braadpan. Succes met kerst verzekerd.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2018 om 01:25

Wilgenkatje

Wortels blijven best lang goed in de koelkast. En mensen lusten ze ook, hoorde ik ;-).

Hooi mogen konijnen altijd, dat is zelfs de bedoeling. Sla mag je inderdaad niet teveel geven. Maar wat wij onkruid noemen vinden ze ook heerlijk. Dovenetel, paardenbloemen, klaver, weegbree dus ook. Ik weet even niet meer of konijnen kleefkruid lusten, onze hond is er wild van.

Roodbruine prunus

Wij hebben een donker roodbruine prunusboom in de tuin staan. Als deze werd gesnoeid was het feest voor het koni)n. De roodbruinetakjes vond zij nog lekkerder dan de takken van de treurwilg.

Ze heeft ook eens een flink stuk uit de stam van een amandelboom geknaagd. Dat werd een knoest.

Je kan ook een kleine krat vullen met leuke afmeting stukjes stam, diverse bundeltjes verschillende takken zodat niet alleen de konijnen, maar ook je zus er blij mee zal zijn.
De inhoud bederft niet snel en het is makkelijk voor het grijpen; je zus hoeft nu niet zelf op takkenjacht.

rutiel

rutiel

06-09-2018 om 12:16

Juf Ank

"Had je daar het forum voor nodig?"
Blijkbaar ja. Dus??

Heb jij het forum nodig om in draadjes waar je geen inhoudelijke of constructieve bijdrage aan levert een plasje te komen doen?
Tssssssssss

rutiel

rutiel

06-09-2018 om 12:19

En alle anderen

Het is geworden: een boek van Bernice Muntz. Er schijnen zelfs tips in te staan om een high tea met je konijn te houden. Echt iets voor mijn zus ;)

Dank jullie wel!

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2018 om 12:22

Leuk

Leuke keus. Bederft niet ook, dus dat is al een pluspunt :-)).

Wilgenkatje

Wilgenkatje

06-09-2018 om 12:26

Ga ik ook kopen

Voor de baasjes van onze logeerkonijntjes, als welkom thuis.

rode krullenbol

rode krullenbol

06-09-2018 om 13:10

Ja!

En wat mooi meegenomen is? Toepassing van de tips van Bernice Muntz zal dat troeteldier tevens in de gelegenheid stellen die ene andere bron van levensvreugde aan te boren: lichaamsbeweging! ;)

Kaaskopje

Kaaskopje

07-09-2018 om 10:19

Rode Krullenbol

Het is misschien nóg beter als konijn die lichaamsbeweging standaard kan hebben. Een grote ren, waarin hij kuilen kan graven, bijvoorbeeld. Ik vind, ook door eigen ervaring, dat je eigenlijk niet aan konijnen zou moeten beginnen als je ze niet zo'n omgeving kunt aanbieden.

Nadeel van zo'n ren is als je die later weer moet opruimen. Schoonzoon heeft zich de blubbers geschept en getrokken om al het gaas weer uit de grond te krijgen. Ik heb daar ook een deel van gedaan en weet daardoor dat het een pittige klus was. Nu groeien daar mijn eerste moestuin-probeersels :-).

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden