Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Tango

Tango

25-12-2017 om 14:28

Katten

Waarom eigenlijk alleen een draadje honden hier en geen katten, vroeg ik me vandaag af.
Dat kwam dan ook omdat ik even mijn verhaal kwijt moet over onze kat. Vannacht had ik opeens twee dames van de dierenambulance voor de deur staan. Onze kat was aangereden. Hij was naar de dierenarts gebracht en het was afwachten hoe hij de nacht zou doorstaan. Had geen breuken maar wel een flinke zwelling in de kop, bloed uit de bek en ogen etc. Ik schrok me rot natuurlijk. Dacht eigenlijk eerst met de gewone ambulance te maken te hebben, want dochter was ook nog niet thuis. Dat was het gelukkig niet. Maar dit was ook erg. Ik kon de dierenarts vannacht nog bellen en hij verwachtte dat het goed zou komen. Hij lag aan het infuus want hij was flink in shock geraakt.
Vanmorgen kon ik het kattebeest gelukkig weer ophalen. Eenmaal thuis schoot hij meteen de trap op en onder ons bed. We hebben hem nog niet tevoorschijn zien komen. De kinderen waren hevig onder de indruk. Zoon dacht vanmorgen dat hij dood zou gaan en dochter die niet veel heeft met de kat, kwam toch meteen kijken toen ik weer met hem thuis kwam.
De eerste dagen moet hij nog vloeibaar voedsel eten en pijnmedicatie krijgen en dan woensdag even terug voor controle. We verwachten dat het goed gaat komen, maar wat een schrik en dan precies in Kerstnacht...


Tjee

Dat is schrikken,gelukkig is ie weer thuis nu. Geef m maar extra lekker vloeibaarkerstvoedsel.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

25-12-2017 om 15:30

Jeetje, wat schrikken

Ik kan me voorstellen dat je hart stil staat, als ook je kind nog niet thuis is. Van de kat is natuurlijk ook vreselijk. Goed dat hij gechipt was, anders had je toch lang in twijfel gezeten als hij niet was thuisgekomen.
Sterkte met hem!

Vogel

Vogel

25-12-2017 om 21:32

Ach jee

Wat een schrik. Kinderen gaan voor, maar zo’n dier heeft toch ook een plekje in je hart. Gelukkig had hij een kerstengeltje op zijn schouder!
Hoop dat het lukt om die medicatie en dat vloeibare voedsel er in te krijgen, en dat hij snel weer de oude is.

Tango

Tango

25-12-2017 om 23:34

Katten en kinderen

Zoon is echt gek op die kat en die was dus ook flink geschrokken. Net ook weer paniek, want we waren weg geweest voor een kerstetentje en konden de kat even niet vinden. Zoon dacht meteen dat hij toch dood was. Gelukkig troffen we hem ergens ver weg verstopt achter een bed. Zoon was ook vooral blij dat de kat er niet eng uit zag. Je ziet niet heel veel, alleen zijn kop is wat gezwollen en hij ademt wat moeizamer.
Net de medicijnen gegeven met een spuitje, ging best makkelijk. Eten wil hij nog niet maar hij ging wel op de kattenbak.
We hopen zeker dat het snel beter gaat.
Phryne Fisher, inderdaad ben je dan blij dat hij gechipt is. Ik maakte me al wat zorgen toen hij om 1.00 u. nog steeds niet thuis was gekomen. Meestal loopt hij 's avonds wel in en uit. Ik heb nog extra het kattenluikje gecontroleerd of het wel open kon. Dat was wel het geval. Een kwartier later stonden ze voor de deur met het bericht.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-12-2017 om 01:00

Dierenleed

Ja, huisdieren kunnen je ook aardig van slag brengen als er iets gebeurt. We hebben hier van alles meegemaakt. Zeker als de kinderen verknocht zijn aan een beestje, is het extra sneu als er iets ergs gebeurt. Een van onze katten is ook aangereden en heeft daar een beetje scheve stand van de kop aan overgehouden. Ze is ook erg ziek geweest, heeft in een school opgesloten gezeten en is ondanks alles een dame op leeftijd geworden, 18 jaar.

Jullie kat zal langzaam maar zeker weer zichzelf worden. Belangrijk is om hem zelf te laten bepalen wat hij weer aandurft. Uiteindelijk komt het weer goed.

Vogel

Vogel

26-12-2017 om 15:08

Denk aan

voldoende drinken voor de kat. Zonder eten kan hij wel even, maar zonder drinken niet. Onze katten leven op brokjes en water, maar voor noodgevallen hebben we altijd wat zakjes natvoer en kartonnetjes kittenmelk in huis.

Woef

Woef

26-12-2017 om 15:18

Wél eten ivm

Leververvetting en grote schade tot de dood aan toe en dat kan binnen 3 dgn gebeurd zijn.

@nnemoon

@nnemoon

27-12-2017 om 08:05

Tango

Jeetje wat zullen jullie geschrokken zijn en dat met de kerstnacht. De kat had vast een kerstengeltje. Gelukkig hebben ze de kat gevonden en kunnen helpen. Ik hoop dat het mee mag vallen en dat hij/zij weer gewoon de oude wordt.

Eten moet wel

Zie ook de reactie van Woef, eten moet. Als een kat niet eet, krijgt hij leververvetting en dit kan zeer grote schade veroorzaken. Je moet de kat dwangvoeren als hij niet wil eten.
Het verstoppen geeft ook aan dat de kat totaal niet lekker in zijn vel zit. Hou hem maar goed in de gaten.

Tango

Tango

28-12-2017 om 11:23

Eten

Gisteren op controle geweest bij de dierenarts. Kat was net weer die ochtend wat gaan eten. Dierenarts vertelde dat bij katten juist eten belangrijk is en drinken niet zozeer. Katten hebben niet heel veel vocht nodig en dit halen ze grotendeels uit het eten. We hadden wel af en toe wat spuitjes water toegediend, wat overigens zeker geen kwaad kon.
Gelukkig eet de kat nu weer goed sinds gisteravond, verstopt zich ook niet meer en loopt wat meer rond. Hij heeft inderdaad een kerstengeltje op de schouder gehad. Voorlopig houden we hem nog wel binnen. Volgende week nog een keertje terug naar de dierenarts en dan ga ik eens vragen of hij weer naar buiten mag. Het enige voordeel van het binnenblijven is dat we even van de stroom muizen (dood en soms ook levend) af zijn die hij altijd mee naar binnen nam

Kaaskopje

Kaaskopje

28-12-2017 om 13:22

Tango

Als je hem binnen kunt houden, zou ik dat zeker nog de hele volgende week doen. Er is regen voorspeld voor de jaarwisseling, dus mogelijk dat het naknallen langer aanhoudt.

Tango

Tango

28-12-2017 om 21:15

Buiten

Voor nu taalt hij nog niet naar naar buiten gaan. Hij verblijft vooral op de benedenverdieping, vraagt veel om eten (zijn we dus heel blij mee en hij wordt flink verwend met wat lekkers af en toe). Hij is nog niet richting kattenluik gelopen en vlucht gelukkig ook niet meer naar boven. Ben benieuwd hoe lang dit zo blijft want het was een echte buitenkat. Ik heb volgende week woensdag weer een afspraak bij de dierenarts en dan overleg ik over naar buiten gaan. Tot die tijd blijft hij dus zeker binnen.

Vogel

Vogel

28-12-2017 om 22:06

Weer wat geleerd

Ik dacht dus echt dat niet drinken veel schadelijker was.
Fijn dat hij lijkt op te knappen Tango, verwen hem maar lekker.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2017 om 09:29

Tango

Wij hebben nog maar een kat van voorheen 5. Deze kat heeft twee seizoenen, zomer en winter. Afgelopen zomer was ze extreem buiten, alleen om te eten en als een speedy consalez weer naar buiten. Op een gegeven moment dacht ik 'het wordt nu wel een beetje koud om het raam open te houden voor mevrouw' en daar was 'mevrouw' het kennelijk mee eens, want niet lang daarna kon het raam weer dicht en taalt ze ook niet naar buiten. Een geruststelling voor volgend jaar, ik maakte me af en toe echt zorgen. Regen, wind... en maar buiten zitten. Twee andere katten waren ook veel buiten, vooral 's nachts, maar dat was niet zo fanatiek als de kat die er nu nog is.

Ik zou het luikje nu echt vastzetten en even profiteren van de vrijwillige huiselijkheid van je kat. Ik vond het best eng als onze katten vroeger buiten waren in deze weken.

Tango

Tango

04-01-2018 om 19:49

Buiten

Kat is nog steeds binnen. Taalt er nog weinig naar om naar buiten te gaan. Maar toevallig liep hij vandaag wel steeds richting kattenluik. Begrijpt inmiddels dat het afgesloten is want hij zit er verder niet aan. Ik wil hem van het weekend weer buiten laten. Ben deze dagen veel weg en wil niet dat hij buiten is als ik er zelf niet ben. Beetje schrik houd je er toch wel aan over. Uiteindelijk wil ik hem wel weer buiten laten. Het was een echte buitenkat en ik vergeet ook iedere keer die kattenbak te verschonen. Was ik al lang niet meer gewend
Verder gaat het heel goed. Ik heb de afspraak bij de dierenarts gisteren in overleg afgezegd en telefonisch gedaan. Hij vond het de keer daarvoor al zo vervelend om weer in die draagmand te moeten. Denk dat ik hem er nauwelijks in had gekregen. De assistente begreep het gelukkig en vond het niet nodig dat we kwamen. Hij eet alles weer, zelfs brokjes. Hij slaapt alleen nog iets meer dan voorheen.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-01-2018 om 01:33

Positieve geluiden

Kat is er dus weer bovenop .

Vogel

Vogel

05-01-2018 om 15:37

Gelukkig

Dank voor je update. Eind goed al goed.

Katten zijn

meedogenloze verwoesters van bio-diversiteit. Ze hebben weinig nut en geen enkele ecologische of economische waarde, integendeel.
Ik pleit voor een algemeen verbod op het houden van katten en voor een uitdoofscenario, gevolgd door het meedogenloos uitroeien van alle nog resterende huiskatten.

Vogel

Vogel

21-01-2018 om 16:26

Yvan

Goed plan! (Ik miste je al.)

Kaaskopje

Kaaskopje

21-01-2018 om 19:20

Yvan

Je hebt vast nog wel ergens een buks op zolder...

Ik heb een groeiend vooroordeel over Belgen en huisdieren. Jij doet erg je best om dat vooroordeel te bevestigen.

mensen

Mensen zijn een veel groter gevaar voor de biodiversiteit. Ook maar uitroeien dan?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

22-01-2018 om 11:29

Ik zou maar uitkijken Yvan

Mijn kat schiet terug...

Schietende katten?

Ik rijg ze zonder veel omhaal aan mijn keukenmesje.
Buks, Kaaskopje? Nooit gehad. Da's voor mensen die niet kunnen mikken. Ik was destijds een zeer behoorlijk schutter. Maar dat was toen.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2018 om 00:24

Keukenmesje

Daar zat al een hond aan, althans in je fantasie. Zo groot zijn die mesjes nu ook weer niet. Gelukkig zijn katten snel, tenminste de kat die wij nu nog hebben wel. Tot grote teleurstelling van de hond.

In dit verband

geldt zeker: size doesn't matter.
Ellendige beesten die huiskatten. Zouden moeten verdelgd worden, die krengen, maar ik acht dat niet mijn taak. Ik heb al werk genoeg.
Lang geleden vroeg een vriend me om hem eens een dagje te komen helpen: hij werkte in een instelling voor gehandicapten, met daaraan een tuin van enkele tientallen ha. Helaas gekoloniseerd door massa's zwervende huiskatten.
De ganzenkuikens en hun ma waren al verdwenen, zelfs de egels waren er niet meer. Er moest dus dringend ingegrepen worden.
De directie had strikte voorwaarden gesteld: onder geen beding mochten dieren gedood of mishandeld worden en het vangen moest zoveel mogelijk uit het zicht van de bewoners gebeuren.
We zijn er aan de slag gegaan met lokaas in kooivallen. Op een paar uur hadden we 37 katten gevangen!
Die werden netjes overgedragen aan het lokale dierenasiel. Die hebben ze allicht geëuthanaseerd. Wat moet je er anders mee aanvangen?
We hebben geen eigenaars gezien die hun kat kwamen terughalen... Die stonden allicht in de dierenwinkel, op zoek naar het volgende speeltje/substituut-kleine...

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2018 om 11:08

Hap hap hap

Ik hap dus... "Die hebben ze allicht geëuthanaseerd. Wat moet je er anders mee aanvangen?" Tja, in Nederland is dat niet 'allicht'. Daar wordt keurig netjes een nieuw huis voor de katten gezocht. Ons kattenasiel heeft zelfs een afdeling "hopeloze gevallen", die dus mogen blijven.

Belgje

Belgje

23-01-2018 om 12:18

Yvan, je wens komt uit

Katten moeten (in Brussel tenminste) verplicht allemaal gesteriliseerd en gechipt worden voordat ze van eigenaar wisselen. Alleen speciale fokdieren mogen hun teelballen/eierstokken houden. Dat zou over een paar jaar toch moeten leiden tot dramatisch minder zwerfkatten.

Ik zou weleens de NL cijfers willen zien

van binnenkomende en buitengaande katten bij jullie asielen... Dat ze allemaal een nieuwe en warme thuis vinden lijkt me veeleer wishful thinking.

Plaatselijke cijfers

https://www.stichting-dierenleed.nl/jaarcijfers/Jaarcijfers%202016%20+%20begroting%202017.pdf

Ik vond al snel wat plaatselijke cijfers. Deze zijn van Amsterdam Noord/Oostzaan.

Overzicht van dieren die werden opgevangen, die zwerfden, die worden soms gesteriliseerd en weer teruggezet, die een nieuw thuis kregen en die terug gingen naar hun eigenaar.

Ik vermoed dat er ook soms dieren via de dierenarts aan hun eind komen, maar dat is toch niet de praktijk denk ik. Dieren worden gesteriliseerd weer terug- of doorgeplaatst.

Wij hebben ook een aantal keer dieren uit het asiel gehaald. Dat is ook wel gebruikelijk. Zeker in de stad. Er zijn websites van dierenasiels.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2018 om 19:20

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.