Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
BSO moeder

BSO moeder

26-06-2020 om 20:52

Uren vakantieopvang


Famke

Famke

27-06-2020 om 13:12

Belastingvoordeeltje

De verwarring komt volgens mij door de spaarconstructie. Voor veel mensen geldt dat ze geen gebruik konden maken van de opvang. Daarom krijgen ze een vergoeding. De opvang kreeg gewoon betaald. In dit geval moet de opvang later alsnog opvang verstrekken. Maar dat is hun eigen keuze door de spaarconstructie mogelijk te maken voor het belastingvoordeeltje.

Famke

Ik snap niet zo goed wat je bedoelt met een spaarconstructie.

Als ouders geen opvang konden afnemen, zouden ze als de overheid niets had gedaan, kunnen weigeren de opvang te betalen. Het deel kinderopvangtoeslag dat ze maandelijks van te voren kregen hadden ze dan zelf terug moeten betalen aan de belastingdienst.

Nu heeft de overheid gezegd, betaal wel. Betaal wat je anders ook af zou nemen. En je krijgt je eigen bijdrage terug en de kinderopvangtoeslag hoef je niet aan de belastingdienst terug te betalen.

het terugkrijgen van de eigen bijdrage was dus niet bedoelt om de ouders na deze periode daarmee extra opvanguren af te laten nemen.

BSO moeder

BSO moeder

27-06-2020 om 13:31

We wilden in die periode 1 dag vakantieopvang opnemen alleen de opvang was niet open. Dat is dus de ene vakantiedag die we in die periode zouden afnemen de andere 11 dagen zouden we in de zomervakantie en herfstvakantie opnemen.

Omdat we sowieso geen kinderopvang en geen school hadden hebben we in diezelfde periode een heleboel vakantie op moeten nemen dus hebben we de vakantieopvang dagen die we hebben betaald keihard nodig. We moeten er waarschijnlijk zelfs meer in gaan kopen.

Jesse_1

Jesse_1

27-06-2020 om 13:37

Geen dagen inleveren klopt idd niet

De compensatieregeling is bedoeld om de kinderopvang door te laten lopen. Niet als compensatie voor de ouders omdat ze zelf hun kinderen op moeten vangen.

Als je geen dagen inlevert, dan krijg je dus geld van de overheid èn je houdt de 12 dagen waar je voor betaald hebt. Dat is dus dubbelop.

Famke

Famke

27-06-2020 om 13:41

Ja dat is mij allemaal bekend

Dus ik denk dat deze bso ernaast zit. Ts koopt elke maand een vakantiedag in, maar besteedt die pas later. Dus die 2,5 dag heeft ze wel betaald en wilde ze pas in de zomer opnemen. Ik zie niet in waarom ze dan door corona nog een keer zou moeten betalen. Deze dagen zijn niet gekoppeld aan een vakantieweek. De bso heeft ze betaald gekregen, maar heeft de pech die ze voor deze dagen alsnog opvang zal moeten verstrekken, anders dan bij de opvang over de afgelopen 2,5 maanden. Die hoeft de bso uiteraard niet in te halen.

Zie #7 voor de spaarconstructie en #17 voor flexibele opvang.

Famke

Famke

27-06-2020 om 13:42

Ik reageer nog op #33 en #34

maar een beetje traag blijkbaar.

Jesse_1

Jesse_1

27-06-2020 om 13:47

Famke

Dus de compensatie die BSOmoeder van de belastingdienst ontvangt is dubbelop.
Ze zouden kunnen voorstellen om die aan de opvangorganisatie over te maken en dan de 12 dagen behouden.

Ze waren trouwens van plan om 1 dag af te nemen, dus die zou je nog wel moeten verrekenen.

Eva

Eva

27-06-2020 om 14:04

BSO moeder

Jouw redenatie mbt de inkomsten en uitgaves klopt zws niet. Ik weet natuurlijk niet zeker hoe het bij jouw organisatie is maar wel hoe het bij de kinderopvangorganisatie waar ik werk is gegaan.
De inkomsten bleven inderdaad gelijk want ouders betaalden gewoon door. De belastingdienst compenseerde dit grotendeels maar kinderopvangorganisaties moesten wel het gedeelte boven het maximum uurtarief waarover ouders kinderopvangtoeslag zelf aan ouders terugbetalen.
Ook kregen flexwerkers gewoon doorbetaald, de eerste maand de uren die ze volgens rooster zouden werken, daarna een gemiddelde van wat ze voorgaande drie maanden hebben gewerkt.
De noodopvang hebben wij gratis aangeboden. Daar is dus niets aan verdiend. Voor zover ik weet hebben alle kinderopvangorganisaties de noodopvang gratis aangeboden. Hier in de regio in elk geval wel.
MBT de ingenomen spaaruren, of anders gezegd, het niet opbouwen van spaaruren gedurende de Coronaperiode, ik vind dit wel logisch. Deze uren zijn gecompenseerd. Lees: al betaald door de overheid. Je hebt deze uren dus al vergoed gekregen. Het zou raar zijn als je ze dan nog een keer in zou kunnen zetten.

BSO moeder

BSO moeder

27-06-2020 om 14:06

Jesse_1

Het is inderdaad bedoeld om de opvang door te laten lopen, daarom hebben we ook 2,5 maand voorgefinanciert. De compensatie is voor de eigen bijdrage tot het maximale tarief voor de kinderopvang toeslag, ons tarief zit daarboven.

Maar het gaat erom dat wij nu 2 keer betalen voor de kinderopvang, we hebben net het bericht van de SVB terug en wat we terug ontvangen. We krijgen duidelijk alleen compensatie voor de BSO uren en niet voor de vakantieuren. We krijgen niet eens de helft van de eigen bijdrage uitbetaald.

Eva

Eva

27-06-2020 om 14:07

En dan nog iets

Dat jullie vrij moesten nemen om in de Corona periode voor je kinderen te kunnen zorgen daar kan de Kinderopvangorganisatie natuurlijk helemaal niks aan doen.

Famke

Famke

27-06-2020 om 14:07

Daarom vind ik het geen halszaak

maar dat het bij deze vorm van opvang problemen geeft, is het gevolg van de keuze van de bso om 'het belastingvoordeeltje' aan de ouders te laten, vandaar dat ik het risico daar neerleg. De bso zou het kroost van ts in de zomer- en de herfstvakantie opvangen en dat moet de bso nu ook doen. Voor de bso geen extra werk dus. Anders wordt de bso twee keer betaald voor dezelfde opvang.

Wat die ene dag betreft, hangt het er wat mij betreft van af of dat al aan debso was meegedeeld.

BSO moeder

BSO moeder

27-06-2020 om 14:08

Eva

Eva voor die uren heeft de opvang organisatie gebruik gemaakt van de tozo regeling.

Maar wij krijgen geen vergoeding over de vakantieuren.

Famke

Famke

27-06-2020 om 14:09

Nog steeds traag

reactie op #39.

Eva

Eva

27-06-2020 om 14:19

BSO moeder

Zijn die uren dan niet opgenomen in je contract? En dus onderdeel van je maandelijkse kosten waarover je kinderopvangtoeslag ontvangt?
Bij onze organisatie hebben we deze optie niet maar bij een organisatie waar ik ooit gewerkt heb kon dit wel. Je betaald dan elke maand iets meer uren dan je in de schoolweken afneemt en deze uren zet je in de vakantie in. Je ontvangt dus over al deze uren kinderopvangtoeslag, en in dit geval dus ook compensatie. Raar als dat bij jullie niet het geval is.
Als je geen compensatie hebt ontvangen voor de vakantiedagen dan vind ik het wel logisch dat je de dagen nog kan inzetten.

Jesse_1

Jesse_1

27-06-2020 om 14:22

Spoort bijster

Ik raak het spoer nu een beetje bijster BSO moeder.
Je begon met:
"Nu bedacht onze opvang dat we de uren vakantieopvang die we in die periode hebben opgebouwd gecorrigeerd gaan worden omdat wij daar toch een vergoeding voor hebben gekregen van de belastingdienst. Nu gaan ze er aan voorbij dat wij de opvang organisatie gewoon hebben betaald voor die uren."

Maar jullie krijgen dus géén vergoeding van de belastingdienst over deze uren?
Dan kun je de kinderopvang daar toch gewoon op wijzen?

BSO moeder

BSO moeder

27-06-2020 om 14:30

Jesse_1

Ja Jesse toevallig zat vanmorgen de beschikking in onze berichtenbox, en we hebben het netberekend we betalen netto zelfs nog een stukje over de BSO uren die we niet hebben kunnen afnemen, maar goed dat is niet anders en dan maar te accepteren maar die vakantieuren laat ik me niet afpakken. De terugbetaling van de belastingdienst is dus nog niet voldoende voor de betaling van de eigen bijdrage van de BSO uren, (heb de factuur gesplitst in BSO en Vakantieopvang, en met dezeflde verdeelsleutel de toeslag aan beide categorieen toegekend vervolges de compensatie van de belastingdienst ivm corona in mindering gebracht van de BSO uren, daar bleef dus nog een saldo over. De vakantieuren zijn dus niet gecompenseert.

ElenaH

ElenaH

27-06-2020 om 16:25

Eva

'De noodopvang hebben wij gratis aangeboden. Daar is dus niets aan verdiend. Voor zover ik weet hebben alle kinderopvangorganisaties de noodopvang gratis aangeboden. Hier in de regio in elk geval wel.'

Hoezo gratis? Je hebt toch gewoon gebruik gemaakt van het gebouw en de mensen die door de 'normale' klanten al waren betaald maar niet afgenomen? Of heb je geen salaris gehad in die periode?

Jo

Jo

27-06-2020 om 16:48

ElenaH

BSO moeder suggereert wat anders:

De kinderopvang heeft al die tijd doorbetaald gekregen, extra inkomsten gekregen uit noodopvang en hun flexwerkers maar beperkt in te hoeven zetten. #20

Misschien eerst alles lezen voordat je met een gestrekt been midden in een draadje komt vallen.

ElenaH

ElenaH

27-06-2020 om 16:55

Ik stelde Eva gewoon een vraag. Ben jij hier de moderator of zo?

Zeurpiet

Zeurpiet

27-06-2020 om 17:26

2,5 maand niet betaald en toch nog zeuren?

Als ik het goed begrijp krijgen jullie geld voor 2,5 maand opvang terug, geld dat je normaal ook gewoon kwijt geweest was, en moeten jullie nu 1,5 dag bijkopen? Volgens mij houden jullie dan nog steeds heel veel geld over.
Ik vind het sowieso al belachelijk dat iedereen dat zomaar terug krijgt. Als je gewoon een baan hebt ben je prima in staat zaken gewoon door te betalen. Maar dat terzijde.
Je houdt dus geld over, maar vind het belachelijk dat dat iets minder was dan verwacht. Jammer hoor.

BSO moeder

BSO moeder

27-06-2020 om 18:03

Zeurpiet

Wij hebben die 2,5 maand doorbetaald en geen opvang gekregen. De terugbetaling is lager dan het aandeel van de eigen bijdrage voor de reguliere BSO, we hebben dus nog een paar keer BSO moeten doorbetalen zonder opvang te hebben gekregen.

Her vakantieopvang deel is dus niet vergoed!

Daarnaast ik hou geen geld over, ik heb duurdere vakantiedagen moeten kopen omdat er geen opvang hadden.

BSO moeder

BSO moeder

27-06-2020 om 18:09

Elenah

De opvang heeft wel meer gekregen want wat ze niet de reguliere groepen konden opvangen werd vergoed. De ouders hebben niets hoeven te betalen maar de gemeente heeft aangevuld.

Zeurpiet

Zeurpiet

27-06-2020 om 21:34

Vakantie dagen kopen duur?

Als vakantiedagen bijkopen zo duur is heb je vast een prima inkomen. Iedereen heeft dingen ingeleverd. Soms zijn dingen gunstiger, zoals dat je als die jaren belastingvoordeel pakt over het gelijk kopen van vakantieuren, soms pakt het minder goed uit. Ik heb zelf maanden lang het huis schoongemaakt, maar de hulp uiteraard gewoon doorbetaald. Die kan er ook niets aan doen.
Niet moeilijk over doen, maar blij zijn met wat je wel vergoed hebt gekregen lijkt mij een stuk redelijker in deze periode.

BSO moeder

BSO moeder

27-06-2020 om 22:15

Zeurpiet

Wat een onzin ik heb geen voordeel bij het gelijk lopen van de vakantiedagen ten eerste hebben we geen andere optie bij onze opvang en ten tweede is vakantieopvang gewoon opgenomen in de kinderopvang toeslag dus ook voor mensen die het naderhand betalen.

Ik heb betaald voor uren en wil die uren krijgen, klaar.

Wij hebben ook al maanden diverse abonnementen doorbetaald. Dit is totaal anders de opvang stond niet stil en heeft zijn bakken geld gewoon gehad.

Jesse_1

Jesse_1

27-06-2020 om 22:27

Dan zijn we uitgepraat toch?

Je hebt je mening gevormd en raakt geirriteerd door iedereen hier die iets zegt wat niet daar mee overeen komt.
Dus ga met je ergenis maandag naar de kinderopvang.

Eva

Eva

27-06-2020 om 23:01

Elena

Hoezo gratis? Je hebt toch gewoon gebruik gemaakt van het gebouw en de mensen die door de 'normale' klanten al waren betaald maar niet afgenomen? Of heb je geen salaris gehad in die periode?

Klopt maar BSO moeder suggereert dat de Kinderopvangorganisatie extra heeft verdiend aan de noodopvang. Ik geef aan dat dat bij de organisatie waar ik werk niet het geval was en ook niet bij de andere organisaties hier in de regio. We hebben alle kinderen uit onze gemeente waarvan ouders een vitaal beroep hadden, klant of geen klant, zo veel opgevangen als nodig, 24/7, ook in de weekenden, zonder dat daarvoor iets in rekening is gebracht.
Het heeft ons geen extra geld gekost, dat klopt, want het personeel moest toch betaald worden, net zoals bijna alle andere kosten, op de boodschappen na, maar we hebben er ook niks aan verdiend.

Jo

Jo

27-06-2020 om 23:28

Terug bij het begin

"Uiteraard is de mail vanavond om 17:01 aan ons verzonden, zodat ze niet gelijk platgebeld worden door ouders en ze hopen dat het na het weekend wegebt."

Gelukkig heb je niet vrijdagavond om 17.02 uur kunnen bellen.
Intussen heb je je bewijzen wat je hebt betaald en wat jij vergoed hebt gekregen.

Dus je kunt ze intussen terugmailen dat hun informatie niet correct is en waarschijnlijk op een misverstand berust. Neem aan dat ze op de BSO wel weten welk werk jij en je partner hebben en dat het niet mogelijk is geweest om thuis te werken en jullie extra verlofdagen op hebben moeten nemen. Hou t zakelijk en laat de verwijten die je hier hebt gepost achterwege.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.