Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op

Zelf naar bso fietsen? Of fiets zelf meenemen? En hoe dan?

Hallo,

Ik heb een vraag en misschien kan iemand mij hier van tips voorzien.
Wij hebben 2 kinderen (6 en 2 jaar). De jongste gaat naar de dagopvang. Mijn oudste gaat naar bso die ook in hetzelfde gebouw bij de dagopvang zit. School is echter op een andere locatie. Oudste wordt op de bso- dagen met een busje opgehaald op school. So far so good.
Echter, man en ik zijn beide fietsers en fietsen dus naar het werk. Op mijn vrije dagen en nu in de vakantie fietst oudste zelf naar school/bso en ook weer samen naar huis. 
Maar buiten de vakanties om moet hij nu in het achterzitje op de fiets, want anders zou op bso- dagen de fiets op school blijven staan. 
Het wordt ondertussen echter wel heel zwaar met fietsen zo. Daarbij is mijn oudste ook nog groot voor zijn leeftijd, dus eigenlijk is hij wel bijna uit het achterzitje gegroeid. 
En nu? 
Zijn er mogelijkheden om zijn fiets bv zelf in de ochtend naar de bso te brengen? Iemand anders die dit zo aan de hand heeft gehad? Eigenlijk vind ik de route die oudste moet afleggen van school naar bso nog te gevaarlijk om alleen te fietsen. 


Intussen zijn mijn kinderen volwassen. Maar wij deden het vroeger op deze manier. 's Ochtends liepen we samen naar school. Ca 25 minuten. (1,8 km) Ik met fiets aan de hand zodat ik vanaf school door kon fietsen naar mijn werk. De kinderen gingen met een busje naar de BSO. Daar haalde ik ze dan weer op en liepen we samen naar huis. Wel had ik het voordeel dat de BSO hier in de straat was. We hoefden maar 1 maal per dag ver te lopen. 

Hoe gaat hij nu van huis naar school? Lopend?
Anderhalve kilometer tussen school en BSO is inderdaad lang om te lopen voor een kind van 6, zeker in de winter, en na een hele dag school. Ik zou geloof ik kiezen voor een kussen op de bagagedrager en dan over een jaar of twee oefenen met zelf fietsen naar de BSO vanaf school. Tegen die tijd moet nummer 2 naar achterop de fiets verhuizen. 
Bij de BSO van mijn kinderen gingen de kinderen vziw overigens allemaal of lopend of met het busje (of een Stint). Fietsen onder begeleiding van de leiding was er beslist niet bij. Is er anders een vriendje dat op de fiets komt en ook die kant op moet? Dan zouden ze samen (met ouder van vriendje?) kunnen opfietsen, is dat nog een optie? 

Groeten, 

Temet

Tja voorlopig zou ik dit dus gewoon oplossen met een fietszitje wat wel geschikt is voor een grote zesjarige.

Hoe groot is je 6-jarige dan? 
Mijn 11 jarige (die niet klein is voor haar leeftijd) past nog wel achter op de fiets. 

Hier dus idd achterop de fiets als ik bracht (en op de fiets naar mijn werk ging) en man (die verder weg werkte en met de auto moest haar ophaalde). 
Dat vonden wij praktischer als dat we steeds s avonds nog weer een fiets bij de bso/school moesten ophalen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.