Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

500 euro per maand aan kleding uitgeven

Dat is wat een bekende van mij doet.
Nou ben ik benieuwd: vinden jullie dat weinig/ normaal/veel?
Wat geven jullie gemiddeld per maand uit aan kleding?

Ben benieuwd!

Belle Époque

Belle Époque

19-09-2011 om 23:43

Alles is relatief

Als ik een stevig inkomen zou hebben en het liefst dure merkkleding zou dragen, tja, dan is die 500 euro snel bereikt.
Als ik geen stevig inkomen zou hebben en het liefst dure merkkleding zou dragen, en bezuinigde op andere aankopen zoals (ik noem maar wat) boeken, boodschappen, uitjes, dat soort dingen, dan kom je ook al een heel eind.
Het feit dat je het woord "normaal" noemt lijkt erop dat je een oordeel klaar hebt. Of het veel of weinig is ligt van heel veel factoren af.

Ik besteed opmerkelijk weinig aan kleding. Omdat ik niks met trends heb en liever combineer met wat ik nog in de kast heb hangen, zolang het nog past en heel is. Maar dat betekent niet dat dat normaal of niet normaal is. Het zegt meer over de prioriteit die trendy kleding in mijn leven heeft.

En de maat van mijn kledingkast :)

500 pm

oh, dat lijkt me best leuk! Maar zoveel heb ik niet in mijn budget.

Ik geef aan eigen kleding iets van 1000 / 1200 per jaar uit, inclusief alles, schoenen, winterjas, ondergoed, panty's, kapper...

Kaaskopje

Kaaskopje

20-09-2011 om 08:37

Had ik het maar

Dan zou ik het graag uitgeven en dat
Normaal vinden.

Hoe

geeft ze het uit? Alleen aan zichzelf, aan de kinderen, aan het hele gezin met 4 extreem snel groeiende, gaten in de kleren vallende kinderen?

Hier ook niet, een paar maanden zou wel leuk zijn,maar dan ben ik het denk ik ook wel weer beu. Ben niet zo'n shopaholic.

Leuk voor een paar maanden

maar dan is mijn kast toch echt wel vol :-)))
Ik zet elke maand € 75,00 weg op een spaarrekening voor kleding voor man en mij en dat gaat elk jaar wel op. Het ene jaar wel meer dan het andere: ik heb 2 jaar geleden een dure winterjas gekocht en die mag nog wel wat winters mee. Afgelopen 2 jaar heb ik weinig nieuwe kleding gekocht en ik merk nu dat e.e.a. toch wel wat verwassen en flodderig eruit gaat zien dus ik moet nu toch echt weer wat aanschaffen. Ik heb alleen nooit tijd en geen zin...

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-09-2011 om 09:17

Als ik het had,

dan deed ik het ook.
Ik vind sommige merkkleding voor kinderen erg mooi. Jottum, Salty Dog le chic en zo'n zeilmerk (geen gaastra). En ondergoed van Claesens. Daarmee zit je zo aan de 500 euro. Eitje.
Maar ik heb het niet, dus koop ik het maar in de uitverkoop en op marktplaats. En voor de rest maar naar H&M.

Dendy

Limi

Limi

20-09-2011 om 09:40

Ik haal dat nog niet per jaar

Inclusief schoenen voor mij en 2 kinderen kom ik denk ik op 400 per jaar maximaal. Misschien een keertje 500 als ik iets moet vervangen dat meerdere jaren meegaat, zoals laarzen of een winterjas voor mezelf. Mijn man shopt 1-2x per jaar voor zichzelf en die haalt ook geen 500 per jaar. Misschien 250. Geen idee.

En toch hebben we eigenlijk teveel om te dragen.

Niet gemiddeld

Tja, ik denk ook niet dat het 'normaal' is om 500 euro per maand uit te geven aan kleding in de zin dat dat een gemiddeld bedrag is. Voor mezelf geldt, ook als ik het had, zou ik het er niet aan uitgeven.

Laatst stond in de modespecial van de Volkskrant een reeksje 'Ach, wat is veel?'. Daarin vertelden mensen wat ze maandelijks uitgaven aan kleding. Daar viel echt mijn mond van open. Ik ben vast een moralistische zeurmuts, maar ik word daar een beetje iebel van. Helemaal als er bij staat dat je je kleren bekostigt met de toelage van papa en mama of door met je wimpers knipperen naar je vriend.

Maar goed, dat hoeft voor jouw kennis natuurlijk allemaal niet te gelden. Wat vind jij er eigenlijk zelf van?

Chris

Rieke

Rieke

20-09-2011 om 12:07

Och

Naar aanleiding van dit draadje eens even gekeken wat mijn uitgave globaal per maand is. Kan het niet exact zeggen want er zit ook kinderkleding en schoenen bij maar ik kom wel op 400 per maand, incl kids dus. Hm best veel veel, maar aan de andere kant gaan we goedkoop op vakantie, geen dure wintersport. Ik kan het wel relativeren. En ja, ik hou van kleding en schoenen, zowel voor mezelf als de kinderen.

Ja dat vind ik normaal

normaal in de zin dat ze dat lekker zelf moet weten, kom zeg.

Ik kocht tot een paar jaar terug ook regelmatig dure kleding, ik moet zeggen dat ik stukken heb die al een jaar of 10 oud zijn en nog steeds draag. Italiaanse kleding van bepaalde merken. Ik heb net weer een paar prada laarsjes gekocht, ik heb weinig schoenen (kan mijn maat in NL weinig krijgen) dus ik koop op ebay als ik het kan vinden nieuw (dit paar was een showroom model dus goedkoper dan nieuw in de winkel) die dure merken.

Trouwens, ik zal volgende maand voor mijn 2 dochters laarsjes kopen, sjaal en wantjes hebben we ook nog niet voor de jongste. Ik denk dat we aan die 2 paar laarsjes een kleine 200 euro kwijt zijn. Voor de jongste heb ik op marktplaats weer wat nieuwe kleertjes gekocht. Winterjasjes hebben we al. Ik zou zelf ook nog een nieuwe winterjas moeten kopen, misschien in de uitverkoop in januari.

Ik denk dat ik voor de kinderen zo'n 600 per kind per jaar kwijt ben, schatting. En dan koop ik dus ook veel op marktplaats en ebay (altijd nieuw).

Whoehaha rieke!

"Hm best veel veel, maar aan de andere kant gaan we goedkoop op vakantie, geen dure wintersport."
Bestaat er ook een goedkope wintersport vakantie dan?

Gr. Poezie.

Rieke

Rieke

20-09-2011 om 13:22

Ja hoor poezie

wij zijn wel eens met een vriendengroep weggeweest, in een gezamenlijk huis, wij met kleine kinderen, niet geskied of skipassen nodig gehad. Gewandeld en weinig uit eten. Was echt niet duur!

Relatief

Tja, als je het zo bekijkt hoeft kleding kopen voor E 500,= per maand ook helemaal niet veel te zijn. Het ligt er maar aan wat je gewend bent.

Gr. Poezie.

Representatieve baan

Ik denk dat e.e.a. ook wel afhankelijk is van bijvoorbeeld je werkzaamheden. Als je een baan hebt, waarbij het van belang is er representatief uit te zien, zul je verhoudingsgewijs toch wel wat meer geld kwijt zijn aan kleding, schoenen, panties, kapper etc.

En dan went het best snel om redelijke bedragen hieraan uit te geven. Ik ben zelf altijd wel blij dat ik tenminste dit excuus heb om lekker te shoppen. En dan wil het wel gebeuren dat ik in 1 keer € 1.000,- kwijt ben. Heb ik wel een winterjas, nieuwe laarzen en bijvoorbeeld een kledingsetje (colbertje, shirt, rokje) met bijpassend kettinkje gekocht en zal ik dat de maand erna niet gelijk weer herhalen. Maar bij een volgend seizoen loop ik dan soms wel weer tegen andere leuke dingen aan en ben ik weer een paar honderd euro armer.

Mijn man is ook wel een bedrag tegen de 1.000 euro kwijt aan een nieuw pak, 2 shirts, 2 stropdassen en nieuwe schoenen. Dat zijn dan ook geen bedragen die ik extreem vind, want je kunt dit dan wel meerdere jaren aan als het van goede kwaliteit is, de kans dat hierbij sprake is van slechte werkomstandigheden in arme landen is kleiner en met goede kleding voel ik me zelf ook zelfverzekerder en straal ik dat ook uit.

Maar ik heb wel relatief goedkope lingerie van Hunkermoller, maar da's dan ook weer mogelijk omdat ik een gemakkelijk figuur heb.

Karly

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-09-2011 om 14:29

Nav karly

Een wat ongemakkelijk figuur brengt ook kosten met zich mee. Voor mijn grote borsten heb ik een stevige BH nodig en die beginnen bij 80 euro per stuk. Ik heb korte pootjes en draag broeken met een K-maat. Een afwijkende maat dus en dus ook duurder. Ik geef geen 500 euro per maand uit, maar als ik ga shoppen ben ik het ook zo kwijt.

Dendy

Merel

Merel

20-09-2011 om 14:53

Minder

Ik geef veel minder uit, en zou 500 per maand wel veel vinden ja. Waar laat ze al die kleren dan? Ik heb maar een kledingkast en op een gegeven moment is die gewoon vol. Ik koop voornamelijk bij H&M (online) prima prijs/kwaliteitverhouding. Sommige shirtjes zijn na een half jaar stuk (maar voor 9.95) vind ik dat geen ramp, maar de meeste shirts gebruik ik na 3 jaar nog. Vooral de tijdloze lijn zoals dat L.o.g.g. en die granddad shirts enzo vind ik erg leuk en is prima te combineren met vanalles. Soms koop ik wel eens wat duurs, uggs of een dure jas. Maar verder gewoon goedkoop spul, niet omdat ik het me niet gun maar ik vind het gewoon leuke kleding. Ook kopen dochter en ik vaak dingen op de waterloopplein markt, aparte jassen of een leuke sjaal of schoenen, soms ook tweedehands. Ik heb er onlangs een mooie leren jas gekocht waar ik erg blij mee ben.
Dus ja 500 vind ik veel, maar ja, wie ben ik om dat te bepalen, ze moet dat uiteindelijk zelf weten. Maar doet ze dan ook veel weer weg na korte tijd? Je kunt zoveel kleding toch niet kwijt (of zijn het maar 2 kledingstukken die zo heel duur zijn?)

ayla

ayla

20-09-2011 om 15:18

Als ik reken

dat je voor laarzen al rond de 120 euro kwijt bent en dan nog eens een winterjas 200 tot 300 euro, of 1 spijkerbroek 100 euro. 500 euro heb je zo hoor. Ik geef het niet uit maar ik kan me voorstellen dat je er echt wel aan kunt komen

Merel

Voor 500 euro per maand kopen, dan hoef je natuurlijk niet met 6 zakken van de C&A thuis tekomen. Er zijn ook merken waar je die 500 euro een paar maanden op moet sparen om 1 enkel item te kopen.

Guinevere

Guinevere

20-09-2011 om 16:20

700 p.j.

Ik gok dat ik zo ongeveer 700 euro per jaar uitgeef, voor mezelf. En daarvan is de helft voor schoenen. Schoenen koop ik best duur terwijl ik meestal 5,- a 10,- voor een andersoortig kledingstuk uitgeef (bloes, broek of jurk bv.). Dus de kast puilt hier uit.

Caitlynn

Caitlynn

20-09-2011 om 16:48

Gut

Ik denk als ik al de aankoopprijzen van mijn kleding in mijn kledingkast zou optellen, dat ik net aan de 500 euro kom, inclusief schoenen. Wat is mijn echtgenoot een bofferd met zo'n zuinige vrouw.

zonnetje04

zonnetje04

20-09-2011 om 19:40 Topicstarter

Reactie

deze simpele vraag maakt bij een aantal dames nogal wat los zeg, zit het met verbazing te lezen. Maar anyway, in antwoord op de vraag die een aantal gesteld hebben: ik vind het veel. Ze geeft het niet uit aan kids of kapper. Het is puur en alleen kleding voor zichzelf. Het is iemand die altijd volgens de laatste mode gekleed gaat en alles een paar keer draagt (en dan wegkiepert? Ik zou echt niet weten waar ze het laat). Aangezien ik op zo'n 200 gemiddeld per maand uitkom vind ik het wel veel ja. Maar tuurlijk, als zij dat wil dan moet ze het doen. Vroeg mij alleen af wat zo'n beetje gangbaar is. Ik veroordeel niemand, dus ik weet niet waar enkele van jullie dat vandaan halen.

Vic

Vic

20-09-2011 om 20:01

1800 euro

In principe heb ik de kinderbijslag gereserveerd voor het kopen van kleding (ook voor mezelf), maar sinds oudste tegen de klippen op groeit én wat meer wensen krijgt kom ik niet meer uit met dat bedrag. Het is natuurlijk ook niet heel ruim, 150 euro per maand voor 3 personen ;-)

MrsMarcos

MrsMarcos

20-09-2011 om 20:35

Met gemak

Als ik schoenen, sieraden, make-up, schoonheidsspecialiste en de kapper meereken zit ik zo aan het dubbele per maand. Ik doe wel lang met mijn kleding en laat het vaak op maat maken.
Gelukkig dat mijn "bekenden" zich er geen mening over vormen:-)

+ Brunette +

+ Brunette +

20-09-2011 om 20:59

Ik zit ietsje lager.

Ik zit denk ik tussen de 300 en 400 euro aan kleedgeld. Tenminste, wat ervan overblijft nadat ik de boodschappen (eten, schoonmaakmiddelen, enz.) heb betaald.

Merel

Merel

20-09-2011 om 21:00

Avalon en mrs marcos

Avalon, daarom schreef ik ook: Je kunt zoveel kleding toch niet kwijt (of zijn het maar 2 kledingstukken die zo heel duur zijn?) Dat kan inderdaad een kledingstuk van 500 euro kopen. Zelf zou ik dat nooit doen.
En MrsMarcos; je schrijft "gelukkig dat mijn 'bekenden' zich er geen mening over vormen"... volgens mij kan je dat nooit precies weten, wat mensen achter je rug over je vinden. Ze zeggen nu eenmaal niet alles recht in je gezicht.
Mij maakt het niet uit waar iemand zijn geld aan uitgeeft, moet iemand helemaal zelf weten.

Vic

Vic

20-09-2011 om 21:18

Brunette

Hoe bedoel je dat, met die boodschappen?

Valkyre

Valkyre

20-09-2011 om 22:36

Lijkt me heerlijk!

Maar wij geven veel minder uit, noodgedwongen. Zo'n 1600-1800 euro per jaar met z'n drieen, inclusief schoenen-voor-lastige-voeten en BHs-voor-zware-boezems.

Als ik zoveel te besteden had, zou ik het besteden aan kleding van beginnende ontwerpers, milieubewust geproduceerde kleding, bijzondere sieraden, lingerie voor 't mooi (ipv 2 of 3 bh's per jaar want nodig), mooie schoenen... Nou, dan is 't gauw op hoor! Nu koop ik vooral kleding om versleten spullen te vervangen. Shoppen als hobby, het lijkt me wel wat, hoor. Design is ook ontzettend leuk om je in te verdieping. Gelukkig heb ik ook hobby's die een stuk minder geld kosten.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Katrien

Katrien

20-09-2011 om 23:36

Lijkt me inderdaad heel leuk als het kan

Ik vind het geen abnormaal hoog bedrag, heb wel een paar mensen in de kennissenkring die ook zoveel besteden aan kleding.

Zelf is hier het kledingbudget 100 euro per maand voor drie personen. Dus 1200 euro per jaar. De grootste brok hiervan gaat voorlopig naar Dochter die nog groeit en regelmatig dus nieuwe kleding nodig heeft.

Katrien

Kaaskopje

Kaaskopje

21-09-2011 om 01:59

Zonnetje

Jij verbaasd je dus over die kennis van je, maar ik weer over jou. Elke maand met 200 euro de stad in kunnen is voor mij ongekend. Ik voel me soms al bezwaard over 40 euro. Het is dus maar net hoe breed je het kunt laten hangen en of het verantwoord is dat je het zo breed laat hangen. Als het gemist kan worden, nou dan zou ik die 500 euro ook met gemak rond mijn lijf krijgen hoor:-) Ik weet nu al een winkel waar ik dan vaker zou shoppen.

Fiorucci

Fiorucci

21-09-2011 om 06:43

Dendy

Ik heb helemaal niet de ervaring dat broeken met K-maten duurder zijn....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.