Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tigress

Tigress

09-09-2011 om 19:14

Aardbeving... gevoeld?

Gisteravond rond 21.00 voelde ik een soort gedempte dreun en hoorde het gesuizel van kalkstof. Alsof een van de bovenburen iets heel zwaars liet vallen. Mijn kat zat meteen rechtop met oren alle kanten op. Ik stond er verder niet zo bij stil, tot ik vanmorgen hoorde van die aardbeving. Had meteen een "Aha-erlebnis"

Sancy

Sancy

09-09-2011 om 21:02

Ach

Zoon voelde zijn bed trillen. ik heb hem gefeliciteerd met zijn eerste aardbeving. In het halve uur na die beving zag ik al duizenden tweets voorbijkomen. Het volgende half uur heb ik gevuld met flauwe grappen over de aardbeving.
Toen was ik er wel klaar mee.

Ja!

Goh, ik dacht nog dat het een goederentrein was, maar dan wel een heel speciale. Als ik op zolder zit voel ik die langsdenderen, maar nu zag ik de kast en dingen op tafel bewegen... kga meteen ff doorgooglen!

Kaaskopje

Kaaskopje

09-09-2011 om 23:36

Vrachtwagen

Wij hadden, al weer een hele tijd geleden, ook twee kleine aardbevinkjes van 2, nog wat. Bij de eerste lagen we in bed en keken we elkaar aan met 'wat was dát??' en bij de tweede keer zat ik in een donker huis, iedereen in bed, op de wc toen ik het geluid hoorde van wat het meest op een zware vrachtwagen leek. De tegeltjes klepperden tegen de muur. Grappig dus dat Rodebeuk het geluid met een trein associeert. Herkenbaar:-)
Toch gek, hè, een aardbeving in Nederland. Ik zal er misschien nog wel meer mee mogen beleven via het nieuws of bij ons zelf, maar toch vind ik het zeer niet bij ons passen:-)

Janneke

Janneke

09-09-2011 om 23:53

Niets gevoeld

nee ik heb niets gevoeld (wij wonen in het Gooi) maar wel ooit die andere aardbeving in 1993? Toen dacht ik ook dat er een goederentrein langskwam (ik woonde voorheen dichtbij het spoor, dus daarvan herkende ik het) tot ik me in de nacht ineens bedacht dat ik allang niet meer bij het spoor woonde ;-)

Rosase

Rosase

10-09-2011 om 00:13

Ook niks gevoeld

Wel die van 1993. Toen dacht ik dat er een tijger onder mijn bed zat. Ik heb daarna zeker nog een uur stijf als een plank in bed gelegen. Ik had nog nooit echt bewust een aardbeving meegemaakt, maar gek genoeg wist ik vrijwel meteen wat er aan de hand was.

jessica 5

jessica 5

10-09-2011 om 00:54

Aardbeving 1992

Jullie bedoelen vast deze aardbeving.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardbeving_Roermond_1992
Ik zou het nooit vergeten die nacht,we woonden toen nog in Apeldoorn. Lagen ook stijf in bed van wat gebeurt hier nu?.
Wij dachten eerst aan een zwaar konvooi vrachtwagens,maar waren er al snel achter dat het om een aardbeving ging. Deze was trouwens wel wat zwaarder dan Donderdag.

Ook!

Ik was met mijn moeder aan de telefoon die 40 km ten zuiden van mij woont. Zij voelde het het eerst. Toen ik 'hè wat aardbeving?!' riep kwam hij als een grote golf mijn woonkamer door. Idioot gevoel hoor. Man was op zolder en dacht dat het de centrifuge was tot hij zag dat de wasmachine leeg was. Er was trouwen helemaal geen gerammel, gekraak of gerinkel.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Fiorucci

Fiorucci

10-09-2011 om 08:58

Nee, maar.....

Niks gevoeld hier in Zoetermeer, maar ik heb op dat tijdstip wel heel kort een soort vreemde diepe brom gehoord. Ik was alleen beneden met de tv uit, en toen ik bedacht:He, wat is dat was het alweer over.

Hier ook

ik zat op de bank en die begon te bewegen als of je dronken was zeg maar, op tafel staat een kaarsen houder met een kettinkje en die bewoog ook.
Ik zei tegen mijn man"misschien ben ik gek maar de boel beweegt hier ". hij zei"nou hier in de achterkamer ook". vervolgens komt zoon naar beneden om te zeggen dat zijn bed bewoog.
Verder weinig mensen bij ons in het dorp gehoord die het ook hebben gevoeld....

Puck

Puck

10-09-2011 om 11:05

Sterker nog ingmyr

Ik sprak gisteren met een vriendje van oudste die nog geen 300 meter van jou af woont (tegenover de yogapraktijk) en die vertelde dat zijn ouders beneden niets in de gaten hadden en tegen dochterlief, die uit bed kwam met de mededeling dat haar bed trilde, zeiden dat het verbeelding was.....

Vooral boven

Hier was het wel duidelijk voelbaar...(afstand ong. 60 km naar middelpunt aardbeving)Ik dacht aan zeer zwaar verkeer, hoorde ook een 'broem' en de ruiten trilden.
Man ook. Tot buurvouw kwam....die had zitten trillen in de stoel, boven bij zoon aan het voorlezen...Was hier iets omgevallen? Ik de kinderen roepen, nee die waren in levende lijve (boven) en die dachten juist dat er bij buur wat was omgevallen, ze zaten te trillen op bed etc. en alle potjes en dingetjes gingen heen en weer.
Conclusie van allen die boven waren was : aardbeving.
Nee, zei ik het was vast zwaar verkeer...:)Het duurde nog wel 10 minuten voor we via twitter zekerheid kregen dat het écht een aardbeving was...
In 1992 is mijn man zelfs uit bed gegaan....die dacht dat er een bom was ontploft ofdat er inbrekers waren:)
groeten albana

Wijze uitspraak

Ik hoorde nog een wijze uitspraak, iemand zei:
Iedereen die 'm gisteren écht heeft gevoeld wist het al voor 21.30 uur.
Iedereen die 'm niet écht heeft gevoeld wist het pas vanmorgen of toevallig in het 22.00 uur journaal....
En dat klopt. Hier was wel zoveel consternatie dat we overal op zoek gingen naar info en bevestiging.
En het al om 21.10 zéker wisten. Op teletext was het er ook o om 21.20 uur.
groeten albana

Ook

gevoeld in Nijmegen. Man ik zaten tv te kijken, had het gevoel dat de bank verschoof, alsof de bank van links naar rechts stond te swingen.

Gr Pham

Anneke

Anneke

10-09-2011 om 14:15

Wist meteen dat het een aardbevinkje was

Ook ik woon in de buurt van Nijmegen. We zaten op de bank en ik zag de hele bank op en neer bewegen. Er reed geen zware vrachtauto voorbij en ik wist eigenlijk vrijwel zeker dat het een aardbeving was.
Heb zelf een paar jaar terug op Zakynthos zwaardere beving meegemaakt en 3 dagen lang naschokken. Mijn zoon zei nog: in Griekenland lachen ze om dit bevinkje. Klopt, daar hebben ze er regelmatig mee te maken.
Maar voor Nederland is het wel bijzonder.
Er was één schilderijtje op de w.c omgevallen.
Vorige aardbeving in 1992 ook heel duidelijk gevoeld. Man voelde helemaal niets, ook laatst niet. Raar wel.

Monique D*

Monique D*

10-09-2011 om 14:26

Amsterdam: alleen aardbeving in 1992 gemerkt

Wij wonen in Amsterdam en heb niets van de recente aardbeving gemerkt. Zelf was ik vóór die tijd in slaap gevallen. Toen ik op het nieuws zag dat er een aardbevinkje in het oosten van het land was geweest was ik verbaasd. Mijn kinderen hebben ook niets hiervan gemerkt. Ik vraag mij of er Amsterdammers zijn die dit hebben meegemaakt?
In de nacht van 1992 droomde ik dat er iemand aan mijn bed zat te sjorren. Toen ik de volgende ochtend op mijn werk kwam zeiden ze dat er in Limburg een aardbeving was geweest en dat wij dus ook die schokken konden voelen. Dus ik had die schokken dus ook gevoeld! Het idee dat niet mijn bed heen en weer ging, maar het hele huis!! Ik dacht: hoe kan dat nou? Aardbeving in Nederland? Dat is toch onmogelijk (afgezien van de aardbevinkjes door de gaswinning in Drenthe)?
Toen mijn ex-man in 1993 in Nederland kwam heb ik hem verteld dat er dat jaar daarvoor een aardbevinkje was. Hij geloofde mij helemaal niet, dacht dat ik een grapje maakt. In Nederland? Dat is onmogelijk!!

Monet

Monet

10-09-2011 om 19:17

Goed gevoeld hier

Mijn granieten tafel waaraan ik zat te chatten met mijn laptop begon om 21.04 ineens te trillen. Op datzelfde moment zeiden andere chatters uit zevenaar en venlo het ook gevoeld te hebben! Ook het zware brommende geluid was overal te horen geweest.

Dat brommen

Dat brommen hoorde ik ook duidelijk.....Een rollend,aankomend geluid. Vandaar dat ik dacht aan 'zwaarverkeer' Maar ik heb er ook niet op gelet, was aan de telefoon...
groeten albana

Kaaskopje

Kaaskopje

10-09-2011 om 23:36

Oh wat grappig. Ik had het lijstje vanavond ook ergens gezien en toen was die datum me niet eens opgevallen:-)

Tango

Tango

11-09-2011 om 21:19

Niets

Ik heb niets gevoeld van deze aardbeving. Woon in Zuid Holland. Om 21.00 u. precies ging ik de kamer van mijn dochter uit, nadat ik haar naar bed had gebracht. Tangozoon lag wel kort na 21.00 u. te spoken in zijn bed (praten in zijn slaap), maar of dat er nou mee te maken had weet ik niet.
Ik las het later wel toevallig ergens op internet omdat ik via een ander bericht dat ik aan het lezen was, hierop kwam. Andere mensen hier in de buurt, hadden ook niets gevoeld.
De aardbeving in 1992 heb ik wel gevoeld. Ik was toen in Zeist bij mijn vroegere vriendje. Ik weet nog dat we wakker werden omdat alles trilde. We begrepen meteen dat het een aardbeving was.

Weer gemist

Ik schijn als klein kind ooit een aardbeving gemist te hebben omdat ik sliep, dat was in de 2e helft van de jaren 70, in 92 ben ik er ook doorheen geslapen en deze heb ik ook al niet meegekregen. Ik liep in de stad met mijn moeder en mijn tante belde vanuit Limburg om te vertellen dat ze net een aardbeving hadden gehad. Anderen mensen in onze stad zeggen hem gevoeld te hebben, maar wij niet, mijn man en zoon niet, mijn vader ook niet, dus ik weet niet in hoeverre die anderen echt iets gevoeld hebben.

mirreke

mirreke

12-09-2011 om 09:00

Hier wel

Duitsland, in de buurt van Goch, het epicentrum. Ik vond het behoorlijk heftig. Het begon met licht schudden, idd alsof er een zware vrachtauto voorbij dendert, maar werd na enkele seconden ineens veel heftiger, een soort crescendo. Net toen ik dacht dat we schade zouden gaan krijgen als het door zou gaan stopte het vrij abrupt. Poeh... Dochter was geschrokken, zoon vond t spannend. Jongsten sliepen al, 1 werd er wakker van. Wat op mij behoorlijk indruk maakte is het lawaai! Een heel diep donker gerommel, hard lawaai! Eng.
Het eerste wat ik dacht was hoe eng t moet zijn als t een zware beving is.
mirjam

Jujube

Jujube

12-09-2011 om 10:34

Hier wel

Hier (Utrecht) wel duidelijk gevoeld en gehoord (dat 'brommen'). De wasmachine was net aan 't centrifugeren, dus ik dacht eerst dat dat er heel heftig aan toe ging. Maar toen kwam zoon naar beneden rennen of ik 't ook had gevoeld...

Kaaskopje

Kaaskopje

12-09-2011 om 12:12

Mirjam

Dat was ook een van mijn eerste gedachten. Als zo'n kleine beving al schrikken is (wij hadden 3,5) hoe moet het met meer dan wel niet zijn.

Anneke

Anneke

12-09-2011 om 22:41

Voordeel van de aardbeving was..

Ik woon dus in de buurt van Nijmegen. Tijdens de aarveving heeft ons huis dus even gehoorlijk getrild. Daardoor is er allemeel zaagsel van waarschijnlijk houtwormen uit de balken getrild. Dus nu moeten we snel aan de gang om te ontdekken waar die beesten zitten! Toch nog een voordeel zo'n aardbeving!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.