Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Stenna

Stenna

14-04-2010 om 13:39

Ahum, de bikinilijn enz.

Beetje prive, maar juist hier kan dat wel. Hoe ver scheren of waxen jullie je "van onderen'? Als ik boeken, tijdschriften etc lees en tv kijk, krijg ik de indruk dat tegenwoordig alle vrouwen zich geheel kaal houden, of minimaal haar laten zitten (heet dat niet Brasilian wax ofzo?). Maar is dat ook echt zo? Ook 40-plussers? Ik doe zelf alleen maar dat wat boven en zij uit de bikini piept, de rest van het bosje laat ik gewoon zitten. Die randjes irriteren en jeuken al genoeg. Ik ben wel eens "kaal"geweest ivm een operatie, vond het afschuwelijk. De jeuk, de irritatie, het geschuur, pijn op de fiets, etc.
Dus: nu effe eerlijk dames, doen jullie dit wel? Is het echt normaal inmiddels? Zou de huisarts mij bij de afgelopen uitstrijkjes eigenlijk heel raar gevonden hebben? (in gedachten dan, laat hij natuurlijk niet merken). Wat vinden jullie mannen?

ishtar

ishtar

14-04-2010 om 14:02

Alleen

wat uit mijn badpak piept, en dan alleen als ik ga zwemmen.
Heb veel te veel last ervan (van haarverwijderen dan, niet van het haar;-) ). Overgens scheer ik het ook niet, ik gebruik een (speciale bikinilijn-)tondeuze.
en for the record, ja, 40+ Maar dit was niet anders toen ik jonger was.
Mijn man zou het liever wat meer 'gestyled' hebben;-). Maar daar kan ik niet mee zitten. (overgens snapt hij ook wel dat ik dat niet doe, maar ALS je hem naar z'n voorkeur zou vragen...)

Jantien

Jantien

14-04-2010 om 14:03

Niet

Ik hou alleen de bikinilijn bij zoals jij. En mijn man vindt dat prima. Wij vinden het allebei maar een malle modegril. Als je het graag wil, be my guest, maar ik doen niet mee.

Ook niet of nauwelijks

..maar er lopen genoeg scheerders rond hier... hmmm.. drie reacties tot nu toe... benieuwd hoe lang het duurt voordat de eerste kale zich meldt...

Ik vind het trouwens gewoon bij mijn lijf horen. Totaal niet lelijk ook.

Jet Burg

Jet Burg

14-04-2010 om 15:08

Ok, zal de eerste zijn....(soms kaal dan)

Soms kaal en soms alleen wat buiten de onderbroek of badpak komt. Kaal omdat ik eigenlijk niet het geduld heb om een driehoek of streep te maken. Gewoon snel de ladyshave erover en klaar.

Al jaren het zelfde

ik epileer met een pincet sinds ik haar heb daar, ook mijn oksels doe ik met een pincet. Het is meer dan een streep. Verder heb ik weer last als ik het niet epileer dan prikken de haartjes, idem in mijn oksels, ik hou alles zeer geregeld bij.

Ik zie in de sportschool vooral dames van 40+ (tot een jaar of 70 schat ik zo in) en daar varieert het van helemaal kaal tot een oerwoud. Jongere vrouwen zie ik er minder en die zijn doorgaans wat preutser dus die kan ik niet zo makkelijk observeren ;-)

jes

jes

14-04-2010 om 16:39

Tja

gewoon kaal. ik vind het verschrikkelijk om haar daar te hebben. brrrr.

Stenna

Stenna

14-04-2010 om 18:02

Maar?

Echt, Berber? Ik heb net in het archief gezocht, met diverse zoektermen, maar ik vind niks? In welke rubriek dan?

Lol stenna,

Je moet bij seksualiteit zijn volgens mij. Zoeken op kleuterdoos (in alle rubrieken) levert al een paar lollige draadjes op.

Ik (40+) erger me alleen aan wat buiten de bikini om zichtbaar is, verder interesseert het me geen moer. Al zal ik eerlijk opbiechten dat ik na de steeds terugkerende onthaardraadjes het laatste jaar wele ens een voorzichtige 'trim' actie heb ondernomen. Maar dan praat ik alleen over lichtjes snoeien, komt geen scheerapparaat aan te pas. Ben er trouwens te lui voor, want als ik dat aleens een keertje doe, vergeet ik daarna toch weer om de boel bij te houden. Man klaagt niet trouwens, en mijn jarenlange sportschoolervaring heeft me geleerd dat zeker bij de categorie 40+ de scheerders aardig in de minderheid zijn.

Ingrid

Primavera

Primavera

14-04-2010 om 19:04

Origine du monde en andere zoektermen

Stenna, je moet bij seksualiteit zijn en zoeken op Origine du Monde, koelblokje of "'t bos" voor de verschillende termen. De Huis, tuin en keuken - zoekterm is gewoon schaamhaar. Sommige mensen blijken het zelfs te verven. Glitterpoes geeft trouwens ook leuk resultaat ;-)
Groeten Primavera

dan maar even een andere nick

dan maar even een andere nick

14-04-2010 om 19:40

Speciaal voor berber

mocht ik dan ooit nog eens wel op de meeting durven komen....

Hier dus gewoon een volle bos, en helaas ben ik vrij vol behaard, ook op de benen....op vakantie wil ik dan de zichtbare delen nog wel bijwerken (meer op verzoek van man), maar de venusheuvel zelf blijft gewoon bedekt....

O ja glitter! (beetje o.t.)

Die ken ik nog! Die dame die voor het artsbezoek een washandje met glitter had gebruikt en de dokter zei dat ze er een feestje van had gemaakt of zo. Ikzelf ben sinds 2 jaar gaan trimmen, en van lieverlee (en na vier operaties waarvoor ik geschoren moest zijn) is er steeds meer afgegaan. Nu is er inderdaad een streepje over die overigens al een beetje grijs wordt. Het is gewoon een onderdeel van mijn dagelijkse douchebeurt geworden, oksel- en schaamstoppeltjes scheren. Het is alleen door haastgevallen dat de streep steeds schever wordt.

En omdat ik het dagelijks doe, schijnt mijn huid ook eraan gewend te zijn. Geen rode bultjes of gejeuk meer zoals in het begin wel het geval was.

Fély

Knipper

Knipper

14-04-2010 om 20:42

Tja

Ik knip het bij, want ik vind zo'n volle bos niet mooi, in de zomer doe ik wild en scheer ik en wordt het meer een streep. Maar ook ik ben lui, niet altijd bijgewerkt, voorwaarde is wel altijd dat er geen haren onder randen uitpiepen, vind ik geen mooi gezicht soms in het zwembad of strand zie ik dat.
Man vind streep wel meer sexy, maar maakt zich niet druk als het anders is.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

14-04-2010 om 21:12

Bij mij

zijn mijn schaamlippen kaal en de rest houd ik bij met een baardtrimmer.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-04-2010 om 00:02

Nou vooruit dan maar...

Sinds een jaar zo'n beetje hou ik de boel bloot tot kort. Man 'zeurde' er al een poosje om dat ik dat eens moest doen, maar ik was er op tegen. Die haren horen bij mij, klaar uit. Maar ja... hoe gaat dat.. ik wilde man toch een keer een plezier doen en heb ontharingscrème gehaald. Het grappige is dat ik nu niet anders meer zou willen, terwijl voor man het nieuwtje er snel af was en hij aangaf dat die haartjes eigenlijk best terug mochten. Het hoeft niet persé volledig bloot te zijn, maar kort moet het wel blijven. Ik vind het veel frisser. Ik scheer dus niet ik 'ontcrème'. Scheren levert veel hardere stoppeltjes op. Ook voor mijn oksels is dit voor mij dé methode.

Nyntje

Nyntje

15-04-2010 om 14:57

Kaal/ met of zonder haar

Wat iedereen hier schijnt te vergeten is dat dat haar er niet voor niets zit, tussen de benen, op de benen en onder de oksels. Je scheert toch ook je wenkbrauwen niet af, want als je zweet mis je ze echt hoor!
Geloof me, ik ben geen ouderwetse vrouw, maar waarom moet het toch allemaal kaal en/of kort.
met sexen vind ik het ook niets al die stoppels jeuken alleen maar, na een keer hield ik het echt voor gezien.
Bovendien, kaal, je bent toch geen kind???

Kaaskopje

Kaaskopje

15-04-2010 om 15:29

Haha

Ik heb ook lang zoals jij gedacht totdat ik het dus een keer gedaan heb en het best prettig vond om niet al te behaard te zijn 'van onder' en onder mijn oksels. Heel leuk dat zweet ergens heen moet maar geurtjes blijven ook beter hangen in die haren. Trouwens wenkbrauwen zijn bedoeld om zweet, of regenwater, uit je ogen te houden. Waaruit moet het zweet op de overige plaatsen weggehouden worden?
Ik ben sowieso niet zwaar behaard, zegt dat iets over mijn mate van volwassenheid? Nee toch?:-)
Als je met ontharingscrème onthaard valt het wel mee met harde stoppels. Geen enge stoppels dus die het 'seksen' negatief beïnvloeden. Dat is mijn ervaring althans.

tonny

tonny

15-04-2010 om 16:49

Wat een openhartigheid allemaal!

Maar ik doe er niet aan mee ;)

In het verleden zat een buur(t)vrouw van me op OO en vertelde uitgebreid al haar gewoontes in de tussenbeense regio.
Pfoe, dat zijn dingen die ik niet van anderen wil weten hoor, zulke details blijven for ever in mijn geheugen. Ha, dat is zij met het streepje. En zij is heeft alles vol bos staan. Zij is kaal - nou ja, daar dan. Zij verft het. En zij knipt het alleen maar bij.

Boehoe!

Maxime.M

Maxime.M

15-04-2010 om 18:56

Vraag aan kaaskopje

hoi,

Ik scheer sinds een paar weken, maar vind het toch wat vervelend voelen, mijn huid en de stoppeltjes. Welke creme gebruikt jij en hoe vaak dan? Ik heb voor het schap gestaan maar kon er geen wijs uit worden, ik dacht eigenlijk dat het niet voor de schaamstreek bedoeld was, omdat dat toch fijnere huid is? En moet je dan iedere keer wachten tot je stoppels hebt? En hoe lang moeten die stoppels dan zijn?

Maxime

Roosje Katoen

Roosje Katoen

15-04-2010 om 21:06

Haha

Ik moest even googlen Lidwientje maar moest erg lachen toen ik de beeldresultaten zag ;-)

Kaaskopje

Kaaskopje

16-04-2010 om 00:21

Openhartig, tonny

Om eerlijk te zijn vind ik het ook op het randje dat ik eraan mee doe.:-) Maar ik vind dat ook het leuke van OO. Hier kun je zonder schaamte toch wel eens wat uitwisselen en zo ontdekken hoe anderen iets doen.

Puck

Puck

16-04-2010 om 08:41

Net als roosje

Ook even moeten googelen. En daarna een lachstuip.

Tijd

Tja, ik scheer in de zomer mijn oksels en trim het van onderen met enige regelmaat een tikkie bij. Zo, heb ik het toch gezegd.

Maar echt hoor, als ik de boel elke dag helemaal moest ontharen, ik zou er gewoon geen tijd voor hebben!

Chris

mirreke

mirreke

16-04-2010 om 16:25

Scheermes en veet

Scheermes voor de benen (en af en toe een teen idd...) en veet voor de bikinilijn want anders krijg ik me toch een last van irritatiepukkels. Vreselijk. Gek genoeg heb ik, ondanks vrij ernstig behaarde benen, totaal geen last van oskelhaar, dus dat hoeft weer niet te worden meegenomen.
Ik ben het eens met Emma, zo'n scheermes kost totaal geen tijd. Ik gebruik ook geen scheerschuim of zo, is gewoon niet nodig.
Supersnel en superglad.

Cousin it versus de kleuterdozen

Ha ha, ik steel even deze mooie vergelijking uit het kwisdraadje dat nu in Gezellug loopt.

Ontharen kost mij toch echt gewoon tijd. Ik gebruik Veet, die moet je 5 minuten laten inwerken en dan weer afspoelen. Scheermessen houd ik niet van. Bovendien sta ik niet elke dag onder de douche, dus ik moet er apart voor aan de slag zeg maar.

Maar ik begrijp dat er inmiddels sneller werkende crèmes zijn (Fladder?).

Chris

bos

bos

16-04-2010 om 23:25

Maar hoe dan?

hm, ben altijd erg gefascineerd door deze draadjes, en heb wel eens halfslachtige pogingen gedaan om de boel te verwijderen, maar...hoe doen jullie dat dan toch?
Ik ben fors behaard: veel, dichtbehaard, vol, krullend en donker (helaas alleen op de plekken waar je het niet wil, verder gewoon peper en zout en steil op mijn hoofd, grr). Oksels en benen hou ik bij met een scheermesje, geen probleem, kan ik makkelijk bij, redelijk platte vlakken.
Maar juist de venusheuvel en schaamlippen; het plooit en het glooit... En dan loopt het ook nog eens door naar onder, buiten zicht dus. Moet je dan op de tast met een scheermesje? Brrr.
En binnen 24 uur weer zichtbare stoppeltjes, die zich moeilijk laten wegscheren.

Kortom; 'lukt' dit alleen maar als je blond, dunbehaard en heel lenig bent, of kan ik het ook. En hoe dan? Wat voor mesjes, wat tegen pukkeltjes, jeuk, schurende onderbroekrandjes....

Pfff, gelukkig ben ik bijna 40+.

Hoe dan?

ik verbaas mij dat jij geen idee hebt hoe je dat moet doen. Je kan het toch eerst met een schaar wat korter knippen, dan wax erop en in een ruk is het eraf, als beginneling zou ik dan eerst bij de schoonheidsspecialiste langs gaan anders verwond je jezelf nog.

succes !

Hermiena

Hermiena

17-04-2010 om 13:09

Gevuld

Ik ben een zeer gevulde vrouw en ook al is het zicht beperkt, gebruik ik gewoon een scheermesje. Nooit problemen mee gehad.

Potplant

Potplant

17-04-2010 om 16:55

Scheren

Even onder een andere nick. Als ik mezelf van onderen scheer, heb ik drie of vier weken lang ontzettend jeuk daar. Maakt niet uit welk ondergoed ik draag, ik wil eigenlijk voortdurend krabben. Nu knip ik dus alles keurig bij en haal af en toe een strip wax langs de buitenkantjes. Soms laat ik mijn man dat doen, dan wordt het mooier.

Minet

Minet

17-04-2010 om 17:42

Intuition

Dat is het scheersysteem dat inmiddels al een paar jaar door mij wordt gebruikt om alle beharing die ik niet wil behouden weg te scheren onder de douche. Ik ben ook goed gevuld, kan mijn 'onderkantje' echt niet zien, maar met dit scheersysteem is dat ook niet nodig. Met 1 hand trek ik de huid wat strakker :) en hop, mes erlangs, en klaar ben je!
Om het jeuken/stoppels tegen te gaan gewoon 3 keer per week gebruiken, en je bent altijd heerlijk glad :)

bos

bos

17-04-2010 om 21:39

Dank en lidwientje

dank voor de tips, wie weet ga ik binnenkort de moed weer eens vatten. Vooral uit nieuwsgierigheid, want verder heb ik noch partner 'last' van mijn beharing. Sterker, mijn man vindt onbehaard kinderlijk en daarom niet aantrekkelijk, maar iets getrimder zou ik zelf wel prettig vinden.

Lidwientje, mijn 40+ opmerking was bedoeld als een grapje omdat ergens bovenaan in het draadje werd gevraagd of de kale mode ook voor 40+-ers gold en iemand had vastgesteld dat het bij 40+-ers in de minderheid was.
Overigens vind ik het wel leuk om er leuk uit te zien, ongeacht mijn leeftijd, maar vind ik mijn natuurlijke beharing op prive-plekken daar geen factor in.

Bos

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.