Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Eira

Eira

04-09-2012 om 09:30

Alleen naar de sportschool?

Ik wil iets aan mijn conditie gaan doen en wat afvallen en zit te denken aan de sportschool. Nu ben ik niet iemand die van het groepsgebeuren houd en ook niet zo'n sportief type. Verder heb ik niemand om mee te gaan.
De stap is voor mij dus enorm groot en ik twijfel of het wel leuk is om in je eentje naar een sportschool te gaan?

Leuk?

hoe kom je op het sportschoolidee? Wat lijkt je er aantrekkelijk aan?

Er zijn massa's mensen die een abonnement hebben en zelden gaan, omdat ze het eígenlijk niet leuk vinden. Kan me trouwens nauwelijks voorstellen dat mensen het daar zijn echt leuk vinden. Het effect dat de inspanning heeft, ja, dat is plezierig. Maar die sportschool zelf? Nou ja zal ook wel schelen waar je heen gaat, qua sfeer.

Misschien heb ik het helemaal mis, ik ben 2 1/2 jaar geweest en vond het toen welletjes.

Misschien kun je nog beter gaan 'rennen met Evy' of zoiets, kijk eens in het hardloopdraadje. Lijkt me leuker dan een sportschool met die pompende muziek en die apparaten.

ik blijf voorlopig fietsen, dat vind ik mooi genoeg.

guera

guera

04-09-2012 om 11:19

Tja

als je met iemand wil om echt een stok achter de deur te hebben? dan moet je dat doen.
Ik ga bijna altijd alleen naar de sportschool. Ik vind het wel prima anoniem. Erin en eruit :)
Ik vind sportschool niet echt mijn hobby maar ja je mot wat af en toe he :)

Nely

Nely

04-09-2012 om 11:28

Op zich geen probleem

om alleen te gaan maar het kan handig zijn als stok achter de deur om met iemand samen te gaan. Ben zelf gestopt met het gaan naar de sportschool, het is niet echt mijn ding. Nu ga ik elke week samen met iemand anders een wandeling maken van een uur.

Niet zo heel leuk

maar als je een MP3 speler meeneemt met je eigen muziek erop, of een luisterboek, wordt het minder saai. Als je op een vast tijdstip gaat zie je vaak elke week dezelfde mensen en dat is dan wel weer gezellig en geeft gelijk een soort "sociale controle" zodat je elke week gaat.

Beide

Ik ga regelmatig alleen naar de sportschool maar ook regelmatig met een vriendin. Ik vond hardlopen met 'Evy' juist weer niks. In de sportschool is altijd afleiding tijdens het sporten, ze hebben leuke lessen en het maakt niet uit wat voor weer het is :)

Ik ben vaker gaan sporten toen er een sportschool vlakbij huis kwam en ik daar ging sporten. Maakt het toch makkelijker om te gaan.

Eira

Eira

04-09-2012 om 15:14

Leuke sportschool

We hebben hier wel een leuke sportschool in ons dorp, ze bieden heel veel verschillende sporten maar ik weet niet of ik het vol ga houden als ik alleen ga.
Rennen met Evy lijkt me dan weer zo eenzaam:) Maar misschien toch beter voor mijn individualistische persoonlijkheid.. Ik fiets wel vaak en dat doe ik ook alleen, dat vind ik heerlijk.
Wil eigenlijk vooral afvallen en dan lijkt de sportschool me de ideale oplossing.

Eira

Ik ga 2-3 keer per week een ongeveer een uur naar de sportschool. Twee keer alleen en 1x met een vriendin. Voor alle sporten heb je discipline nodig, maar je moet er wel achter staan! Tegenwoordig hebben ze op de cardio-apparaten (fiets en loopbanden enzo) tv-schermen of kun je muziek luisteren. Ik ben dan zo een uur verder hoor. Op veel sportscholen doen ze ook cicuits, dan loop je met een groepje mensen een aantal apparaten af om alle spiergroepen te trainen. Je doet het alleen maar kunt dan ook contact maken met anderen, als je zou willen.

Afvallen

Ik denk dat je om af te vallen beter je eetpatroon kunt aanpassen en dat dat uurtje sportschool per week niet direct heel veel zoden aan de dijk zet.

Kun je eventueel een proefles nemen? Ik zou proberen te voorkomen dat je zometeen aan een jaarcontract voor de sportschool vastzit terwijl je nooit meer gaat.

Chris

dc

dc

04-09-2012 om 20:19

Ik wel

De mijne heeft ook een zwembad en sauna, en dat helpt me echt. In feite ga ik voor de sauna en de rust (ik ga weg na het eten en laat mijn man achter met de rotzooi en 3 kinderen) en dan doe ik toch al snel een uurtje sport voor de sauna. Het is voor mij echt even ontsnappen en iets voor mezelf doen. Ik ga zeker een keer per week, vaak 2. Op een avond zijn er boksoefeningen en dat vind ik gewoon echt leuk. Dus ik zou zeker wat klasjes uitproberen en kijken of je iets kunt vinden wat je aanstaat.

Ik ga trouwens alleen. De vriendinnen die ook zouden gaan laten het allemaal afweten :-)

Afvallen

Met alleen sporten ga je nauwelijks gewicht verliezen. Zoals ook al eerder gemeld. Met een uur cardiofitness verbrandt je bijvoorbeeld 432 Cal, terwijl 100 g chips je 547 Cal oplevert.
Sporten (minstens 3x per week denk ik) helpt je wel strakker te worden, omdat je spieren sterker worden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Eira

Eira

05-09-2012 om 07:34

Chips

Ik was ook niet van plan om zakken chips mee te nemen naar de sportschool Triple, hahaha;)
Nee maar ik ben al bezig mijn eetpatroon aan te passen. Ben alleen daarmee vorig jaar al 10 kilo afgevallen maar op een gegeven moment stagneert het. Vandaar dat ik over de sportschool zit te denken.

Kan best leuk zijn

Oudste gaat naar de sportschool. In eerste instantie omdat iets anders (ver fietsen) afviel en ze gewoon in conditie wil blijven en ook om haar 'lijn' in de gaten te houden. Niet om af te vallen dat is niet nodig, maar meer om niet evt. aan te komen....(dat gebeurd wel als ze opeens veel minder beweging heeft, ze heeft er wel 'aanleg' voor). En ze vind het leuk. Ze gaat of alleen of doet een groepsles, gemiddeld 2 of 3 keer per week. En erna gaat ze wat drinken of in de sauna. 'Gezellig' dat is haar eigen beloning. Het gaat haar niet om het drinken, want meestal is dat thee of koffie (50 cent) en dat kan ze thuis ook wel, maar écht om de gezelligheid, sauna idem dito,. Het voordeel van de sportschool boven een verengiging is dat je ernaar toe kan wanneer het jouw uitkomt. Je hoeft geen afspraak te maken. Voor oudste is dat ideaal want ze heeft een nogal druk leven. Moet ze op woensdagavond werken? Dan gaat ze donderdagavond en andersom. Mensen om wat gezellig mee te zitten of te sauna-en zijn er altijd wel. En anders kletst ze met de barbediening. En soms maakt ze wel afspraken met medesporters...die ontstaan meestal aan de bar of in de sauna. Dan spreken ze dinsdagavond af dat ze vrijdagavond samen of in groepje gaan....Met soms mensen die verder totaal onbekenden zijn en die alleen toevallig hetzelfde apparaat doen. Ze treffen elkaar dan ook weer daar...meestal weet dochter alleen de voornamen en mensen van allerlei allooi, soms ouder, soms minder fit, soms erg oud.
groeten albana

Sportschool

Ik heb wel een jaar ofzo aan spinning gedaan op een sportschool. Ik vond de les heel erg leuk. Ik was niet met een vriendin ofzo, maar in de les ben je toch met een groep en langzamerhand leer je de vaste sporters wel kennen. Ik ben ermee gestopt omdat het me zoveel tijd kostte. De sportschool zat op ca 20 autominuten, dan 50 min les, even afkoelen, douchen, terugrijden. Al met al was ik een hele ochtend of avond bezig met die 50 min sporten. Ik loop nu hard (begonnen met Evy) en dat is een stuk tijd efficiënter!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Eira

Eira

05-09-2012 om 23:06

Hardlopen

Ik weet nniet of dat wat voor mij is eigenlijk. Het is denk ik ook echt iets wat je heel langzaam moet opbouwen want ik heb totaal geen conditie:(
Ik weet eigenijk ook niet wat er zo leuk is aan hardlopen:) Maar ik hoor wel goeie dingen over die Evy, misschien toch es kijken..

Eira

Waarom hardlopen ? Ik begrijp dat gesjok langs 's Heren wegen nooit zo goed, gewoon stevig doorlopen lijkt me ook erg goede beweging en minder blessure gevoelig :o)

Beer

Beer

06-09-2012 om 13:16

Echt een aanrader!

Nou, niet alleen naar de sportschool: saai is mijn ervaring. Maar goed; je komt er voor het sporten. Dus lekker muziekje op en je ding doen. Ik irriteer me altijd suf aan die groepjes vrouwen die perse samen naast elkaar op dezelfde apparaten willen omdat ze dan kunnen kletsen?!?! En je ziet het tempo ook naar beneden gaan zo na 10 minuten haha. Alsof ze er toch mee willen stoppen en lekker koffie willen gaan drinken. Zowiezo snap ik dat geklets tijdens het sporten niet zo.

Wat wel een leuke aanrader is: Bootcamp! Lekker in de buitenlucht en met een groepje mensen en toch je eigen ding doen. De groep is vaak iedere keer weer verschillend en de sfeer is goed (met de juiste trainer). En je doet er echt van alles. Google maar eens als je wilt. Proeflesje is toch zo gedaan lijkt me.

margje van dijk

margje van dijk

07-09-2012 om 20:57

Ervaring

Ik ben een paar keer begonnen met de sportschool, en ik vind het absoluut niet "leuk", maar als ik ga dan ga ik alleen. Ik hou van lekker mijn ding doen en ik hou absoluut niet van ook nog moeten socializen tijdens het sporten. Dus in die zin lijk ik wel op je. Mijn laatste sportschoolpoging is sinds januari dit jaar, en ik heb het tot juli volgehouden. Ik deed altijd op donderdag een huppelklasje (body sculpt heet het, low impact, leuke lerares, groepje van zo'n 30 waar ik nooit mee praat maar het schept toch een band). Dat vind ik echt leuk, daar ga ik ook graag heen, en het feit dat er een begintijd aan zit zorgt dat ik het ook blijf doen. Dus zoiets zou ik je zeker aanraden. Als dat klaar is ga ik de fitnessruimte in, en dan doe ik afhankelijk van mijn humeur 1 of 2 uur een mix van krachttraining (om wat spierversterking te krijgen) en cardiotraining (conditie).

En op een andere dag (als dat klasje niet is) doe ik alleen het fitnessgedeelte. Als ik twee keer per week haal ben ik tevreden.

Qua hardlopen dacht ik er precies zo over als jij: ja daaag, ik ga echt niet hardlopen, dat is zo ongeveer het ergste wat ik me kan voorstellen. Zelfs de loopband in de sportschool meed ik als de pest, ik ging liever fietsen of roeien of zo. Toch ben ik schoorvoetend die loopbaan op gegaan en af en toe eens wat minuten op kippetempo gerend, omdat ik dacht dat dat toch wel veel zou opleveren qua verbruik.

En toen was het zomervakantie in juni, de sportschool ging dicht (ik zit bij eentje die bij een universiteit hoort, waar ik werk, dus relatief goedkoop). En toen ging ik het toch wel missen.

En toen las ik hier op het forum iemand die enthousiast was over hardlopen met Evy, en ben ik dat gaan doen, met nul verwachtingen. Maar werkelijk Eira, je moet het eens proberen. Het begint echt bij heel laag, je hoeft maar een minuut te lopen (in het tempo wat jij wil), en daarna meteen weer wandelen, en dat bouwt heel langzaam op. En het is echt leuk om buiten te lopen! Als je ook maar iets van een plek hebt waar je enigszins kan lopen, een park of zo... het is ZO leuk. En de muziek is ook leuk, en Evy praat je er echt doorheen. Bij mij werkt het weergaloos. Ik ben nu al bij les 16 (en ben ook nog op vakantie geweest), en ik geniet er echt van. Dus ik zou zeggen: geef het eens een kans.

Intussen is de sportschool weer open en ga ik nog wel naar mijn bodysculpt klasje, maar verder doe ik alleen nog krachttraining, geen cardio meer. Want ik loop al met Evy! Dat hardlopen probeer ik 3 keer te doen maar meestal blijf ik bij 2 keer steken. Nou, ook goed.

Deze balans bevalt mij veel beter, een combinatie van hardlopen en sportschool.

En ik zit werkelijk veel strakker in mijn vel (en ben ook wat afgevallen).

Wat anderen steeds noemen, dat het niet helpt om te sporten en dat je beter minder kunt eten, onderschrijf ik niet. Door te sporten kweek je spieren, die een hogere energiebehoefte hebben en houden. Je kunt domweg meer eten als je meer spieren hebt. En volgens mij klopt dat wel.

Nou, succes!
Margje

Eira

Eira

09-09-2012 om 21:40

Beer en margje

Heb eens gekeken op de site van bootcamp maar dat is me toch te intensief denk ik.. Maar wel bedankt voor de tip!
Dank je wel voor je uitgebreide antwoord Margje.
Ik ben inmiddel begonnen met langere afstanden fietsten maar ga het rennen met Evy dn maar eens downloaden. Je verteld er zo enthousiast over, nu word ik nieuwsgierig ook:) Denk idd wel dat het scheelt zo'n coach in je oor:)
Nou wie weet kom ik ooit nog eens op de sportschool maar ik vrees van niet. Ik heb idd ook geen zin in dat socializen en als ik dan allemaal van die groepjes zie voel ik mij daar erg onbehaaglijk bij. En het 'moeten' he, daar hou ik ook niet van. Dus denk niet dat het wat wordt met mij en de sportschool.
Nou ja toch leuk om daarover van gedachten te wisselen en ik weet iig dat het niet raar is om alleen te gaan;)
De eerste kilo is er trouwens al af.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.