Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

fladderbeestje

fladderbeestje

05-03-2010 om 17:13

Almere: hel of hemel...?

Als Almeriaan sinds 1996 heb ik al heel vaak "mijn" stad moeten verdedigen. En ik geef toe: ik had al veel langer Almeriaan kunnen zijn, maar ik had zelf teveel vooroordelen... Waaierige polder, modder, koud, eentonige bouw, blokkendozen, Amsterdammers uit achterbuurten, kapsones, criminaliteit, en dan ook nog de Centrumpartij die daar als eerste in de gemeenteraad kwam... Nee, daar wilde ik nog niet dood gevonden worden!
Gedreven door de hoge huizenprijs ben ik hier toch terecht gekomen en ik heb er nooit spijt van gehad. Maar na 14 jaar merk ik nog steeds hoe negatief men over Almere denkt. Met als climax de gemeenteraadverkiezingen met de PVV, wat IMHO het imago van Almere alleen nog maar beroerder heeft gemaakt (behalve als je PVV-fan bent). Pogingen om Almere positief in het beeld te brengen helpen volgens mij ook niet echt...

Wat voor beeld hebben jullie van Almere? Ben je er wel eens geweest? Zijn Almeerders echt zo anders dan mensen van het oude land? Hoe zou Almere een beter imago kunnen krijgen?

Oh ja... Er mag gelachen worden in dit topic, al bedoel ik het wel serieus. Opnieuw gekift over hoofddoekjes en PVV-ers hoort in een ander topic thuis. Ik ben gewoon heel benieuwd naar de oordelen, de vooroordelen, en of we Almere wat positiever op de kaart kunnen krijgen! ;)

(NB zelf ben ik dit weekend weinig thuis, maar ik zal jullie reacties zeker lezen!)

Biene M.

Biene M.

05-03-2010 om 17:31

Hemel of hel...

... maar ik wil er niet dood gevonden worden :-) Ik heb Almerianen onder mijn beste vrienden, heus! Volgens mij kom ik er ook wel elke maand. En ik weet dat er zeer gerespecteerde forummers wonen.

Maar ik vind het sfeerloos, en zo'n overdaad aan blanke middelbare middenklasse. De horeca is erg niet leuk, de winkels zijn voorspelbare ketens. Eigenlijk is het vooral een bijzonder oninteressante stad. Waar nog eens geen eind aan komt ook, eindeloos strekt hij zich uit, van Gooimeer tot Markermeer. Wil je er weg, dan sta je in de file of als een haring in een ton in de trein. En weg moet je wel, want werk is er niet.

Mijn man begon er trouwens weleens over, om naar Almere te verhuizen. Want je kunt er zo ruim wonen, en nu zitten we op tweehoog. Maar met dank aan de PVV ben ik voortaan van die discussies verlost, want nu wil mijn man ook niet meer :-)

reina

reina

05-03-2010 om 18:19

:-)

Ik mag niet meedoen, he? Want ik ben al Almeerse sinds 1981, (ik werk hier ook, evenals mijn man en dochter) dus zeer bevooroordeeld :-) Maarre, ik ben niet van plan hier ooit nog weg te gaan!

reina

reina

05-03-2010 om 19:53

Okee :-)

Toch een reactie dus. Almere is multiculti, zonder twijfel en dat vind ik verschrikkelijk leuk! Ik kwam hier vanuit het witte Gooi en daarvoor van de nog wittere Veluwe en vanaf het begin vond ik die verschillende culturen die met elkaar een nieuwe stad gingen bouwen heerlijk. En Sini, kom een keer naar Haven, dat is het deel wat door veel mensen truttig gevonden wordt, het is een dorp (zo noemen we het ook), Hier nauwelijks flats en geen eindeloze rijtjeshuizen, maar vooral hofjes en knus centrumpje, vekl groen en een hele leuke binnenhaven met restaurantjes en een heerlijk grand-café waar ik op zaterdag als ik mijn cappucino ga drinken veel bekenden tegenkom.
Nee, geen eeuwenoude bomen, geen scheve straatjes, maar als ik reëel ben dan weet ik dat ik toch niet in dat soort straatjes zou kunen wonen omdat dat veel te duur is, ik zit nu in een kwartiertje in bijv Naarden-vesting ( of in Amsterdam , maar in die stad kom ik niet graag). Wat ik heel leuk vind is dat ik de stad heb zien groeien. Van een klein dorpje tot een grote stad (al woon ik dus nog steeds in dat dorp :-)). Je maakt de eerste keren van alles mee, je ziet dingen ontstaan, veranderen, groeien, soms verpest worden :-) en dat is boeiend! Kortom, het is míjn stad, een gevoel wat ik nooit had bij vorige woonplaatsen (o.a. Ede, Maarsbergen, Hilversum), die bestonden al en ik mocht er komen wonen, maar het raakte me niet, dat doet Almere wel, is vast duidelijk na dit betoog :-)

tonny

tonny

05-03-2010 om 20:30

Tja

ik ben er maar één keer geweest, en toen was het donker; dat was bij de eerste OO-meeting. Van mij geen zinnig woord over de uitstraling, het eigene, het bijzondere en aantrekkelijke van Almere. Ik lees met belangstelling mee.

Tihama

Tihama

05-03-2010 om 20:35

Hemel

Ja, het is hier natuurlijk de hemel. Ik ken eigenlijk geen Almeerders die daar anders over denken. Toen ik nog in A'dam werkte, sprak ik wel eens collega's die nogal anti-Almere waren. Ik zei dan altijd:'Er zijn 2 soorten Amsterdammers: zij die al in Almere wonen en zij die er nog gáán wonen'. ;-)

Hoewel er nu 2 op de 10 PVV gestemd hebben, hebben er nog altijd 8 op de 10 er bewust NIET op gestemd. Onze burgemeester zei het trouwens prima: "Wij lopen altijd voorop met landelijke trends, dus het is nu ook aan ons om als eerste een antwoord te bedenken". Kijk, daarom woon ik hier nu zo graag. Geen gezeur over "dat doen we zo al 200 jaar, hier".

Biene:
" en zo'n overdaad aan blanke middelbare middenklasse."

Dat er veel middenklasse is: dat klopt. Maar Almere heeft 26% niet-westerse allochtonen. Amsterdam 34%. Landelijk is het 10%. Dus ik begrijp niet zo goed hoe ja Almere als heel blank kunt betitelen, terwijl de getallen echt iets anders zeggen.

En ja, de stad strekt zich eindeloos uit. Mooi, he?;-) Ik ga graag fietsen om te zien waar nu weer nieuw terrein ontgonnen wordt.

Tihama

Ellen Wouters

Ellen Wouters

05-03-2010 om 21:00

Centrum

Ik ken het centrum, en vind dat vreselijk. Sfeerloos. Geen leuke horeca, geen leuke winkeltjes, alleen maar ketens.
Dat nieuwe winkelcentrum vind ik qua architectuur best aardig, maar het heeft nog geen enkele gezelligheid. Die schouwburg aan het water: ik vind het vooral een kil gebouw.
En dat station met die busbaan er onder door, ik vind het wel praktisch dat je er onderdoor kunt lopen maar ook erg lelijk.

Kiki

Kiki

05-03-2010 om 21:16

Afgrijselijk :)

Vooral de stripheldenbuurt.
Ik houd dus niet van Almere (hoewel het beter is als Lelystad)
Nou ja, de marken en de grienden vind ik nog wel gaan dan. Dat lijkt niet echt op de rest van Almere.

Wat ik wel vind is dat alles vrij goed aangegeven is, mag Den Haag wel iets van leren.

Tja

ja ik ben er wel eens geweest, ik heb er een half jaar gewerkt en ooit op een meeting daar geweest.

Almere's redding is Rem Koolhaas, al heb ik momenteel nauwelijks een idee van wat er van zijn masterplan terecht is gekomen. Wat Almere potentieel mooi had kunnen maken was de cultuur die er uit de grond werd gestampt. Nu met de Pvv zal het wel zelfde snelheid weer de grond in getrapt worden.

Ik zie Almere als een groot stuk land waar veel kan, nieuwe dingen uitgeprobeerd kunnen worden, een stad met veel potentie.

De moderne industrtiele uitstraling van de nieuwe stukken van Rotterdam zijn buitengewoon bijzonder Manhattan aan de Maas, de historische grachtengordel de gezelligheid van Amsterdam is uniek in de wereld. Ik denk dat Almere nog vele kansen heeft op een interessante nieuwe en inspirerende identiteit.

Ach ja als ik als ontwerper ergens jeukende handen van kreeg was het wel Almere. Almere zou mi moeten investeren in het aantrekken van jonge creatieven en hen de ruimte geven iets met de 'nieuwe' grond en de wijdse lucht te doen. Of klink ik nu te zweverig.

Jaymza

Jaymza

05-03-2010 om 21:34

Lang leve almere

Ik woon hier nu 30 jaar en het is heel leuk om de stad zo te zien groeien. De eerste jaren had ik continu een vakantie-gevoel, heerlijk wonen in een eengzinswoning met tuin, waar we in Amsterdam misschien wel 15 jaar voor op een wachtlijst hadden moeten staan.
En ik heb hier ook een leuke baan, dus mij hoor je niet klagen.

Jaymza

reina

reina

05-03-2010 om 21:34

Kiki ;-)

"de marken en de grienden vind ik nog wel gaan dan. Dat lijkt niet echt op de rest van Almere." Almere-haven dus :-) Je klinkt nu net zoals veel mensen die hier geweest zijn "ik zou niet in Almere willen wonen, tenzij je op zo'n plekje woont als jij, dat lijkt niet op Almere..." Ja, maar dat is óók Almere. Wees eerlijk, alle steden hebben oerlelijke en leuke plekken, dat is hier niet anders (tenzij je van oud houdt, dan moet je cth wegblijven :-))

Yta Chalne

Yta Chalne

05-03-2010 om 21:51

Oud

Ik voel helemaal mee met Sinilind. Als ik 's ochtends naar mijn werk ga kom ik de stadsbuitengracht over, langs twee kerken een een klooster, onder de Domtoren door en dan hobbel ik over de keitjes naar m'n werk. Alles ziet er nog bijna net zo uit als in 'Stad in de storm' van Thea Beckman. Daar word ik dus echt gelukkig van. Komt bij dat ik niet bijzonder gegrepen wordt door uitgestrekte sawa's zoals je die ziet als je naar het gevreesde en beruchte A. rijdt...Zo groot mogelijk wonen voor zo min mogelijk geld staat ook al niet hoog op mijn lijstje. Ik ken veel steden waar ik ook best zou kunnen wonen, maar A. staat er niet bij. Dat is toch de senseo onder de koffiemachines, zeg maar ;-)

Rieneke van der Graaf

Rieneke van der Graaf

05-03-2010 om 21:55

Fladderbeestje

Als je van knutselen houdt is er sinds een klein jaar (of nog niet eens) een hobbywinkel in Doemere: Hobbyworld. Zit aan de kant van Halfords, aan het einde van het gebouw. Grote winkel, met stoffen, naaimachines, kralen, verf, bakspullen, klei, etc. Ze hebben er ook workshops. (Ik geef het even door omdat je zegt al lang niet meer in Buiten te zijn geweest.)

Ik heb zelf eerst 4,5 jaar in de Seizoenenbuurt gewoond, en woon nu alweer bijna 8 jaar in Tussen de Vaarten. Ik hoef hier niet zo nodig weg, hooguit doorgroeien naar een groter (vrijstaand) huis. Al zou ik het op zich wel leuk vinden om weer in mijn geboortedorp te gaan wonen. Die wens is alleen niet reeel. De prijzen zijn daar veel te hoog, zeker als je hetzelfde woonoppervlak wilt houden als ik nu heb. (Dorp tegen Amstedam Noord aan.)

Een jaar of 17 geleden vond ik de afstand Amsterdam- Almere gigantisch. Komt ook omdat het altijd midden in nacht was als ik die afstand moest afleggen, want na het uitgaan moesten we af en toe vrienden thuisbrengen in Almere. Nu vind ik het erg meevallen. Overigens kende ik toen alleen Haven, en dat vond ik toen een doolhof. (Nu zorg ik gewoon dat ik een kaart bij mij heb.)

Wat ik goed vind aan Almere is het openbaar vervoer (bussen) en de fietspaden. Almere is echt een fietsstad. En verder behoorlijk groen en ruim. Mijn vader heeft weleens verzucht bij het zien van bijv. de Jarenweg in de Seizoenenbuurt "Goh, bij ons zou hier nog een huizenblok tussen hebben gestaan". (Jarenweg is huizen (kopsekant), stoep, behoorlijk groenstrook (bossage), straat, gras, stoep, voortuinen, huizen.)

Tihama

Tihama

05-03-2010 om 22:01

Manda

"Almere zou mi moeten investeren in het aantrekken van jonge creatieven en hen de ruimte geven iets met de 'nieuwe' grond en de wijdse lucht te doen. Of klink ik nu te zweverig. "

Nee hoor. Het leuke is juist dat we daar nu ook proberen iets mee te doen. Een beetje gebaseerd op Richard Florida en met een eventuele kandidaatstelling voor Europese Hoofdstad. Maar ja, dit zou zomaar de nek omgedraaid kunnen worden nu.
Ons probleem is namelijk al dat we maar een fractie budget hebben voor kunst en cultuur vergeleken bij andere steden.

Tihama

Massi Nissa

Massi Nissa

05-03-2010 om 22:03

Au, yta

"Dat is toch de senseo onder de koffiemachines, zeg maar ;-)"
Dit is uit jouw toetsenbord toch wel een vernietigend oordeel :-).
Fladder, mijn zus woont in Almere, dus ik kom er regelmatig. Ik word er niet warm of koud van, het doet me heel erg denken aan de (destijd bejubelde) Vinexwijken hier in Amersfoort. Ik vind het niet lelijk, ik erken de functionaliteit van het ontwerp en de in de Randstad niet zo gebruikelijke ruimte. Ik mis echter identiteit. Die hoeft niet per se uit een lang verleden te komen. Wat Manda zegt, lijkt me ook prima. Laat Almere een vrijstad worden voor ontwerpers en kunstenaars. Het is al een stad met een unieke (hoewel korte) geschiedenis, laat het dan ook de stad worden die het eerst volledig zelfvoorzienend is qua groene stroom (of andere interessante duurzaamheidsprojecten).
Interessant draadje, trouwens. Ik heb een neutraal gevoel bij Almere - misschien licht positief, aangezien mijn zusje er woont. Leuk om dan te lezen hoe er tegen deze stad wordt aangekeken door bewoners en andere mensen die er een hartstochtelijke mening op na houden over Almere.
Groetjes
Massi

reina

reina

06-03-2010 om 09:26

Sinilind

Nee, als je alleen van oude steden houdt hoort Almee niet bij je, Ik vind oude steden heel mooi om doorheen te wandelen (ga graag op stedentrips), ik vind oude huizen soms heel mooi om te zien, maar ik woon liever in een moderne omgeving in eenn ieuwbouwhuis (dat wilde ik als kind, opgegroeid in een oud huis, al). Ik heb zoiets bijv ook bij de waddeneilanden, ik vind het er vreselijk leuk, maar zou er voor geen goud willen wonen. En dat is maar goed ook, anders zou iedereen nog meer op een kluitje ziten :-)

Biene M.

Biene M.

06-03-2010 om 09:34

Blank

Goh, zat ik er toch flink naast met mijn blanke beeld. Ik ben vooral veel in muziekwijk en literatuurwijk geweest met een enkel uitstapje naar Buiten, maar daar zitten die allochtonen echt niet. Heeft Almere ook een Bijlmer en een Slotervaart en Geuzenveld?

Maar de hamvraag is eigenlijk (want dat zou Almere een stuk leuker maken): heeft Almere ook een Pijp? En een Hoofddorppleinbuurt? Oftewel een buurt waar jongeren en ouderen, alleenstaanden, dinky's en gezinnen en rijk en arm door elkaar wonen? Dat vind ik, afgezien van geschiedenis en schoonheid, de dingen die steden sjeu geven. Variatie.

Het is wel grappig hoor, mijn vriendin woont er nu een jaar of 10 en al die tijd probeert ze me ervan te overtuigen dat ik toch echt naar Almere moet komen omdat het er zo leuk is. Los van alle rationele argumenten denk ik dat ik me er niet thuis zou voelen, ik ben ook niet voor niets weggevlucht uit Zaandam.

Heeft almere niet ook veel

verschillende nationaliteiten ? Ook iets om trots op te zijn, maar vooral nieuwe grond + nieuwe mensen. Er liggen zoveel kansen, oh echt, ALmere is een unieke kans ! Je moet daar een flink centrum of academie neerzetten, faculteit bouwkunde, academie fotografie, etc een groot campus met allerlei kunstzinnige studies, met erbij door een paar jonge architecten ontworpen studentenwoningen nieuwe stijl. Kansen voor nieuw bouwen, anders bouwen.

ja en dan wil ik ook mee doeeeeeeeen !!

Tihama

Tihama

06-03-2010 om 11:36

Gedeformeerd

Ik ben natuurlijk enorm gedeformeerd. Ik woon en werk hier. Ik adem volgens mij Almere ;-).

Over die duurzaamheid, Massi: ik zit daar tot over mijn oren in. Ik kan hier niet alle details neergooien, maar er groeit daar iets heel moois.
Over die vrijstaat voor kunstzinnige ondernemers, Manda: ik heb zojuist een project gedaan met een collega van cultuur om te kijken wat we kunnen doen. Dit is inmiddels gepresenteerd aan de complete leiding. Dinsdag hebben we een vervolgafspraak om te kijken of we dit rond kunnen maken. Er staan hier en daar wat beren op de weg.
Fladder: tijdens dat project kwam ik trouwens ook een schilder tegen die workshops geeft in Stedenwijk.

Biene: elke wijk van Almere heeft zijn eigen kenmerken. Het percentage niet-westers allochtoon varieert van 4% (wijk met koopwoningen vanaf 7 ton) tot 60% in wijken met veel sociale woningbouw. De gemiddelde wijk zit rond de 28% op dit moment. Mijn wijk ook. De OBS waar mijn kinderen zitten heeft 50% niet-blanke kinderen. Tenminste: dat heb ik bepaald door van een aantal jaren kleuren te tellen op de schoolfoto's;-) De katholieke en protestantse scholen beduidend minder.

De stad heeft 164 etniciteiten. De ondernemers uit die verschillende groepen tref je overigens niet in het stadshart. Maar op de verschillende bedrijfsterreinen in loodsjes e.d. Je moet het natuurlijk wel weten;-)
Ik hoorde laatst van een collega dat in Stedenwijk dwars tegen de crisis in een enorme boost aan de gang is van kleine bedrijven van allochtonen. De vraag was of ik vanuit mijn werk iets kon doen om ervoor te zorgen dat dit niet afgeremd werd door bestemmingsplannen e.d.

Dat is overigens een van de echte knelpunten voor Almere: wij, Almeerders, zijn gewend aan een ruime, schone leefomgeving. Bedrijvigheid zit hier niet in woonwijken. Zodra iemand een bedrijf begint in zijn eigen garage, dan roept dat veel eerder weerstand op. Veel mensen zijn juist drukke, verstikkende, vuile steden ontvlucht. De tolerantie hiervoor ligt lager.

De gelaagdheid en diversiteit die oude steden zo levendig maken mist in Almere. Alles heeft zijn eigen plek. Dat heeft voordelen: mijn kinderen spelen in schone straten en ademen schone lucht. En nadelen: het maakt de tijd waarin een straat leeft beperkt tot een aantal uren. Het slaapwijkeffect kan makkelijk optreden.

Maar goed, ik ga stoppen want ik kan uren doorgaan. Tijd om zo de stad even in te fietsen.

Tihama

reina

reina

06-03-2010 om 12:30

Biene

Grappig dat jij zo'n 'blank' beeld hebt van Almere :-). Tihama legde al uit hoe dat ws komt. En nee, jouw vriendin moet je niet overhalen hier te komen wonen, want je zult je hier niet thuis voelen, zo zal niemand mij over kunnen halen om bijv in Amsterdam te komen, dat is mijn stad niet, als ik er ben geweest, ben ik altijd weer blij als ik thuis ben. Ik ben weggevlucht van de Veluwe, anderen betalen kapitalen om er te mogen wonen :-) en het merendeel van mijn familie zou dáár voor geen goud weg willen. Een stad geeft je een bepaald gevoel, irrationeel vaak :-). Mijn gevoel voor Almere ontstond al in 1975 toen ik op bezoek ging bij vrienden die hier woonden (en nog steeds wonen), ik woonde toen in Hilversum en werd ter plekke verliefd op Almere-)haven (meer was er nog niet), dat gevoel is gebleven.

reina

reina

06-03-2010 om 12:32

Oeps

"Mijn gevoel voor Almere ontstond al in 1975" Vergissing: Het was in 1979, niet in '75, toen was Almere nog wel héél erg klein (en woonde ik in Ede en nog niet in Hilversum) :-).

Fraz

Fraz

06-03-2010 om 15:22

Biene

tja zaandam trekt mij ook niet. Maar waar ik nu woon vind ik een beter alternatief dan Almere (K dus). Het is kleinschalig en dorps maar heeft wel alle faciliteiten en voor een leuk stads gevoel zit ik max een half uur in de trein en heb dan keuze uit drie leuke steden (Amsterdam, Alkmaar of Haarlem). Ik zag het in ieder geval niet zitten om mijn kinderen in Amsterdam te laten opgroeien.

Maar goed terug naar Almere. Ik ken het niet goed genoeg om er een gedegen oordeel over te vormen. Ik hou in ieder geval niet zo van nieuwbouwwijken en vind het met kinderen prettiger om in een dorpse omgeving te wonen. Ach Almere Haven (beetje dorps wat ik begrijp) zou ik dan nog prima vinden denk ik.

Beertje

Beertje

06-03-2010 om 19:30

Woon zelf in almere en tja...

Woon zelf al jaren in Haven. Zou niet in een ander stadsdeel willen wonen omdat Haven juist dat "dorpse" heeft waar veel mensen hier het over hebben. Als de blaadjes weer aan de bomen komen, vind ik het nog mooier worden. Voor het winkelen ga ik liever niet naar de stadskern...zo saai en voorspelbaar: echt vreselijk. In Haven zelf zitten wel een paar leuke winkels maar ook niet echt spectaculair. Ben wel blij met mijn buurtje en we hebben echt een bijna belachelijke grote woning met enorme voor- en achtertuin voor een hele redelijke prijs. En daar geef ik dan toch liever de voorkeur aan dan aan een paar "eeuwenoude bomen" en bv een kerktoren die al 2 wereldoorlogen heeft overleefd ofzo :-)

Weet nog niet of ik hier oud wil worden...de omgeving richting Zwolle of Epe trekt ons al een paar jaar aan dus wie weet. Maar wel een stuk prijziger. Wat ons natuurlijk ook tegenhoudt zijn vrienden,familie en 2 banen :-D

Amarins

Amarins

06-03-2010 om 22:13

Almere

... is ontploft en niet gegroeid. Over 200 jaar praten we verder :-).

Marloes

Marloes

07-03-2010 om 01:14

Aaf brandt corstius over almere

kun je lezen op http://www.nrcnext.nl/columnisten/2010/03/05/in-almere-is-de-hema-altijd-ver-van-je-huis/#more-2407 :)

Dat het altijd waait in Almere geloof ik meteen. In Lelystad kom je regelmatig mensen uit Almere tegen (ook uit Enkhuizen, Haarlem, Dronten en de NOP overigens) die dan bij ons komen winkelen. Waarom: in Almere waait het. De winkelstraat daar loopt omhoog en wordt steeds smaller, waardoor het steeds harder waait.
Vorig jaar hebben wij hier een nieuw winkelcentrum gekregen. Daarvoor ging ik altijd naar Almere, nu nooit meer. We hebben alleen nog geen V&D, verder is alles aanwezig. Ik kan er verder dus niet over meepraten. ;)

reina

reina

07-03-2010 om 09:36

Emma

Natuurlijk heeft ieder zijn eigen wensen en dat maakt dat we verschillende woonwensen heben ;-) Zelf zou ik nooit in een binnestad willen wonen, altijd drukte en ( tenzij je kapitalen te besteden hebt) nauwelijks een tuin, voor mij een van de belangrijkste dingen van een huis :-). Ik vind de mensen om je heen ook heel belangrijk, zoals het feit dat je elk moment van de dag aan kunt kloppen om hulp bij de mensen in je buurt, ik vind het leuk dat iedereen weet dat wij een kruiwagen hebben om te lenen en dat je bij weer een ander moet zijn voor een behangtafel (ik noem maar iets :-)) en dan maakt het eigenlijk niet uit waar die wijk ligt (nou ja, wel met die ruime tuinen dus en geen kinderkopjes, want dat is heel slecht voor mijn rug :-)) En ik vind de prijs van een woning ook een belangrijk punt, ik ga graag op vakantie, dat zou ik niet kunnen, althans niet zo vaak als nu :-) als ik een veel duurder huis had, een vriend van me kocht onlangs een prachtig huis in Haarlem (al is z'n tuintje me echt veel te klein :-)), maar het kost hem zeker 5 x zoveel als ons huis, dus voor mij onbetaalbaar, de wijken die er voor mij wel betaalbaar zijn voldoen niet aan mijn woonwensen. Er zijn vast plaatsen buiten Almere waar ik gelukkig zou kunnen zijn, maar ik kijk wel eens rond en denk altijd weer "nee, leuk om te zien,maar om te wonen, liever niet ", dus ik denk nog heel lang hier te blijven en heb trouwens ook geen enkele reden om weg te gaan :-)

Minke

Minke

07-03-2010 om 11:17

Niet gedaan

Wij hebben familie in Almere Haven. Hun kinderen zijn wat ouder. De kinderen moesten altijd gebracht en gehaald worden omdat er van die donkere eenzame fietspaden waren om ergens te komen. Dat was voor ons eigenlijk de reden om daar niet te gaan wonen. De rest van Almere hebben we eigenlijk niet bekeken. De prijzen zijn in ieder geval wel een stuk lager.

Kiki

Kiki

07-03-2010 om 11:22

Herkenbaar nieuwegeiner :)

Ik heb het hier wel eens eerder gezegd, maar moet je in Den Haag wonen en regelmatig in de Achterhoek moeten zijn. Of in elk dorp buiten de randstand eigenlijk.

Nergens wordt mijn woonplaats zo afgebrand als in de Achterhoek. Ik denk omdat de regering er zit, het symbool voor alle kwaad.
'Goh wat woont u hier mooi' wordt standaard 'Ja dat heb je in Den Haag niet' of 'Wat een mooie ruime tuin' wordt 'Ja hier hebben we tenminste de ruimte en is het nog niet volgebouwd'

Ik vind het wel best hoor, ik doe het gewoon terug en houden we de onverdraagzaamheid in stand (grapje)

Want als ik net zo lelijk terug zou doen, zouden de mensen me met hun hooivorken van hun erf afjagen :)
Maar het mag kennelijk wel als je in de grote stad woont

Om nog even op Almere terug te komen, even een positieve noot dan.
Ik kwam vroeger regelmatig in Almere en Lelystad trouwens ook. De snelwegen erom heen zitten vol, maar ik vind het wegen in en rondom de stad erg prettig.
Brede wegen, grotendeels tweebaans, geen files.

Als ik in Den Haag in de spits met de auto naar de snelweg moet ben ik zo een half uur verder (en dan hebben ze net mijn weg naar de snelweg afgesloten door een verkeerscirculatieplan zodat ik helemaal om moet rijden)
Bij Almere kan je tenminste redelijk goed en snel naar de snelweg en sta je daar vervolgens vast :)

Nieuwegein ken ik ook erg goed, is inderdaad ook geen mooie stad en geef mij maar een oude sfeervolle stad met geschiedenis.

Ik vind beide steden sfeerloze steden, maar ik betaal geloof ik stukken meer voor mijn huis als mensen in Nieuwegein of Almere voor dezelfde oppervlakte.

Misschien als je me invriest en over 100 jaar laat ontwaken vind ik Almere ineens het summum.

Maar als ik erover nadenk, de enige VINEX-wijk die ik wel leuk vind is die in Helmond. Die wijk die al die prijzen heeft gewonnen, mooiste VINEX-wijk van Nederland

reina

reina

07-03-2010 om 12:21

Fladderbeestje

Yep, hij woont hier nog steeds, onze buurtbever ( met vrouwtje trouwens :-)).
En grappig, ik heb ook in Hilversum gewoond en vond en vindt het gewoon geen leuke plaats, ik vind het zo rommelig! We komen er nog regelmatig, bij familie van mijn man en kortgeleden heb ik er weer eens gewinkeld, maar er zijn ook geen leuke winkeltjes meer. Wij konden er destijds heel goedkoop een huis kopen, omdat we het al bewoonden toen het de verkoop in ging, maar ik wilde niet (financieel was het achteraf ws heel verstandig geweest het wel te kopen :-), maar ik heb nooit spijt gehad dat we het niet gedaan hebben), dus zelfs over Hilversum kun je van mening verschillen :-)
Zelf vind ik de Vechtstreek en Friesland mooier dan het Gooi, maar dan wil ik wel áán het water wonen in een groot dorp met heel goed openbaar vervoer..., wil ik nou te veel?
Wat dieren betreft, klopt, ik woonde bijna mijn hele jeugd op de Veluwe, aan de rand van het bos, maar ik zie hier veel vaker dieren dan ik ze daar zag. Zelf vind ik aalscholvers prachtig, er zit er zo nu en dan een op onze eendenkorf in de sloot langs onze tuin. Ik herinner me dat een nieuwe collega die in een dorpje achter Utrecht woonde, helemaal enthousiast binnenkwam, ze had een reiger gezien, zomaar bij een sloot langs de kant van de weg! Toen we zeiden dat die hier wel erg algemeen zijn was ze stomverbaasd, ze dacht iets bijzonders gezien te hebben :-)

reina

reina

07-03-2010 om 12:54

Emma en fladder

Emma, dat weet ik, hoor, dat er ook in de stad tuinen zijn, je moet geluk hebben ( maar dat is hier ook zo :-))
Fladder, ja geweldig, die kikkers, ik woon langs een brede sloot én we hebben vijvers, dus veel kikkers en veel gekwaak, ik vind het heerlijk om te horen! En ja, je hebt natuurlijk heel mooie villa's in H'sum staan, maar die zijn niet in mijn prijsklasse :-)

Bennikki

Bennikki

07-03-2010 om 22:48

Snik almere

Tsja, wij hadden vorig jaar een kavel gekocht in Almere, een eigen huis laten ontwerpen (Pippi Langkous meets Frank Lloyd Wright); helaas hebben we het door de crisis af moeten blazen... Wat me aansprak in Almere was de wind, de frisheid, de ruimte, het multiculti; ik kom graag in 'oude' huizen en 'oude' steden maar woon liever in iets fris en nieuws. Het centrum vind ik ook erg prettig, het nieuwe gedeelte dan; je hebt nooit het gevoel dat het er druk is en ik vind het gewoon mooi en ruim ontworpen door Rem..
Maar omdat het niet gelukt is hoor ik alle negatieve berichten over Almere graag, cognitieve dissonantie heet dat denk ik. Stiekem gingen we laatst met zijn 2en uit eten en naar de film in Almere. Leuk hoor maar wat zijn we blij dat we daar niet hoeven te wonen.. maar het eten was lekker en de film was leuk. (Percey and the lightning thief- er zat een groepje allochtone jongeren voor ons die op een gegeven moment tegen elkaar zeiden: 'fok man, daar heb je Medusa')
Eigenlijk vind ik het wel een leuke stad. Dus hierbij!
Groetjes Bennikki

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.