Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Ava

Ava

29-09-2012 om 11:01

Altijd bij je

Sommige mensen dragen een aandenken aan hun kinderen, huisdieren, dierbaren, aandenken of een heilige bij zich in de vorm van een medaillon, tatoeage, foto's in portemonnee. Sommigen alleen voor privé, anderen juist om ze te laten zien. Of juist bewust misschien, helemaal niets.
Wie draag jij bij je, waarin/mee en waarom? Of waarom bewust niet?

Limi

Limi

29-09-2012 om 11:17

Niets

Ik heb er geen behoefte aan.

koentje

koentje

29-09-2012 om 12:09

En heel klein stukje

zoon draag ik altijd met mij mee, in de vorm van een melktandje. Deze heeft mijn man in een gouden dingetje laten zetten aan een gouden kettinkje.
Ik vind het lekker voelen, ondanks dat ik hem vrijwel dagelijks ook nog live in mijn armen mag sluiten!

Een collega van mij heeft zich laten tatoeeren met de as van haar ouders. Dat gaat mij persoonlijk net effe te ver. maar ja. Ieder zijn ding!

eni65

eni65

29-09-2012 om 12:21

Hanger

Ik droeg voor ongeveer 12 jaar een hangertje, symboolt voor mijn overleden kindje. Sinds een jaar heb ik dat vervangen door een hanger waar de namen van alle3 mijn kids op staan. Nu voelde dat beter. En ik draag een bedelarmband, tijdens het jaar van mijn scheiding heb ik iedere keer een bedeltje gekocht met een symbool wat belangrijk is voor mij. Staat symbool voor de weg terug naar mezelf en wie ik ben.

Brianna F

Brianna F

29-09-2012 om 12:39

Ring

met daarop de vingerafdruk en een lokje haar er in verwerkt van een meisje wat mij zeer dierbaar was.

Klaartje

Klaartje

29-09-2012 om 13:27

Foto en ring

Ik heb in mijn portemonnee de laatste foto van mijn moeder met mij, genomen in mijn keuken een half jaar voor zij stierf.Ook draag ik altijd een ring van haar. Deze droeg zij ook altijd en ik doe m ook nooit af. Niet altijd bij mij, maar ik gebruik nog altijd elke dag de suikerpot van mijn schoonmoeder. Mijn man wilde m wegdoen maar ik vind het fijn om hem te gebruiken.

Niets

Ik heb er geen behoefte aan, aan zulke symbolen. Ik hecht daar niet aan. Om een voorbeeld te noemen: Mijn moeder heeft na het overlijden van mijn vader zijn trouwring laten omsmelten en daar twee hangers in de vorm van druppels van laten maken voor mijn zus en voor mij. Ik durfde er niet goed wat van te zeggen omdat mijn moeder zelf heel blij was met dit idee, maar zelf zegt het mij dus echt he-le-maal niks. De hanger ligt ergens opgeborgen, ik weet niet eens precies waar...
Mijn man en ik hebben ook geen trouwringen ofzo. Ik heb geen foto's van de kinderen in mijn portemonnaie (sterker nog: ik heb geen eens een portemonnaie!). Nu ik erover nadenk staan er wel een paar foto's van mijn kinderen op mijn mobiel, maar die heb ik dan weer bijna nooit bij me...

Tijgeroog

Tijgeroog

29-09-2012 om 20:44

Sleutelhanger

Ik heb een keer zo'n sleutelhanger waar je pasfoto's in kunt doen gekregen. Toen ik op zoek was naar een nieuwe sleutelhanger heb ik daar foto's van m'n kinderen in gedaan. Meestal vallen ze niet meer op, maar soms word ik er opeens blij van. Als m'n zoon opeens vanaf de foto naar me lacht terwijl ik de auto start ofzo.
E het is ook leuk om mensen een korte indruk van de kinderen te kunnen geven, mensen waar ik mee sport ofzo en die ze niet kennen.

Fiorucci

Fiorucci

29-09-2012 om 22:20

Ik...

Ik heb een tattoo die mijn kinderen weergeeft.

Tirza G.

Tirza G.

29-09-2012 om 23:59

Nope

Niks. Als ik er aan denk, neem ik wel eens foto's mee van mijn gezinsleden als ik ergens naar toe ga. Ik heb de sieraden van mijn moeder geeerfd, geen idee wat ik er mee zou moeten, ik draag geen sieraden.
Ik heb heel veel littekens, telt dat ook? Vertellen ook mijn levensverhaal, gedeeltelijk althans.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

30-09-2012 om 01:40

Ik heb wel een paar ringen

Ik draag onze eerste vriendschapsring nog steeds om mijn pink en een ring van mijn dochter doe ik niet af ondanks dat de ring niet echt mooi meer is. En dan heb ik nog een ring van mijn man, waar hij echt over heeft nagedacht, dus die gaat ook nooit af. Maar de vriendschapsring die we tot trouwring gebombardeerd hadden, die ben ik al járen kwijt. Weg... Sinds kort heb ik de foto van mijn man in mijn portemonnee. Ik zag toevallig een velletje nieuwe foto's liggen en dacht 'waarom niet?'. Dus sinds een week zo'n beetje zit die foto daar. En ik neem sinds drie weken áltijd mijn tas met mijn portemonnee erin mee, omdat daar een belangrijk kaartje met medische gegevens in zit.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

30-09-2012 om 08:29

Sleutelhanger

Mijn moeder had en heeft altijd een portemonnee met vakjes voor foto's en die zat altijd boordevol met fotootjes van ons allemaal. Mijn moeders huis hangt ook helemaal vol met ingelijste foto's. Ik heb dat zelf minder. Wel heb ik een sleutelhanger met daarin een pasfoto van de twee kinderen. De hanger zit aan mijn werksleutels, dus ik zie de foto's dagelijks meerdere malen. Vind ik best leuk. Ik werk toch ook (mede) voor hen?

Armband

Ik heb een (zilveren) armband van mijn moeder die ik sinds haar overlijden om heb en dus nooit af doe. De enige keren dat die af gaat als ik b.v. een röntgenfoto moet maken :) En laatst moest ie toen ik door de controle ging op een vliegveld ook af...Maar dan gaat ie gelijk weer om. En dan nog mijn ringen, 1 van schoonmama (is echt gewoon erg mooi) en mijn trouwring.
Zelfs als ik een feestje heb ofzo en daarom andere sieraden draag houd ik deze 3 nog aan/om, dan moeten de anderen er maar 'bij'.
Geen foto's dus.
groeten albana

Vic

Vic

30-09-2012 om 10:44

Foto's

Ik heb verschillende foto's van de kinderen in mijn portemonnee, plus foto's van mijn vriend, zusje en vader. Volgens mij heb ik in mijn autopapierenmapje nog meer foto's, maar het kan ook zijn dat ik die er uit heb gehaald. Op mijn telefoon staan heel veel foto's van de kinderen en de katten. Op mijn werk heb ik op mijn bureau een foto van de kinderen staan.
Qua sieraden heb ik niet veel. Een horloge, 12 jaar oud, dat eigenlijk aan vervanging toe is. Twee ringen, waarvan eentje gekocht is van mijn eerste zelfverdiende geld (toen ik 15 was, dus heel oud). Die andere heb ik gekocht tijdens de eerste vakantie met mijn ex, toch aan gehecht ;-) Ik heb nu een ringetje gekregen van mijn oma, dat haar moeder ook nog heeft gedragen. Het zit in mijn tas en ik durf hem eigenlijk niet zo goed om te doen. Eerder had ik al eens een andere ring van haar gekregen, die ligt ook veilig weg gestopt. Zonde eigenlijk.

Tattoo

Ik had een tattoo met een betekenis van iets uit het verleden. Pasgeleden heb ik er de naam van mijn dochter overheen laten zetten. Haar vader en ik zijn uit elkaar, ze is niet altijd bij me, natuurlijk altijd in mijn hoofd en dit was een mooie gelegenheid voor een prachtig nieuwe tattoo ;-)

Kettinkje met foto, gekregen van de spotters

Ik heb een zilverkleurig hangertje aan mijn ketting waarop een mooie foto van mijn lieve zoontje Enzo* is gedrukt. De foto is genomen toen hij bijna 8 maanden was, in de laatste maand dat ik hem nog bij bewustzijn heb mogen meemaken. Ik kreeg het van de Spotter-vriendinnen (uit "gezellig"). Het deed me heel veel dat ik het kreeg, Enzo lag toen op de IC. Het doet me nog dagelijks heel veel, ook nu, 6 jaar na zijn overlijden. Ik doe het kettinkje af in bed en onder de douche, verder niet. Ik doe het voor mezelf, niet voor anderen, de meeste mensen die me kennen, kennen ook ons verhaal van Enzo. Nu met een nieuwe baan en soms op vakantie kom ik ineens weer tegen dat mensen vragen wie dat kindje is op het kettinkje. Ik vind het dan ook wel fijn om te vertellen.

Wat mooi geerke

...

skik

Niets

ik draag helemaal niets, heb wel een verdwaalde pasfoto van mijn neefje of dochter (dat weet ik dus niet eens, iig er zit ergens een pasfoto) in mijn portemonnee.

geen sieraden, geen foto's.

Wel heb ik allerlei foto's en filmpjes op mijn smartphone, maar die worden vooral door de kinderen zelf bekeken. Vooral de jongste vindt de filmpjes waar ze op staat erg leuk om 10x achter elkaar te bekijken.

margje van dijk

margje van dijk

01-10-2012 om 13:28

M'n ring

Ik ben ook niet zo van de dingen aan m'n lijf. Maar mijn (gladde gouden) trouwring heeft 3 diamantjes/briljantjes: voor elk kind 1. En die ring heb ik altijd om. Ik merk wel eens dat ik met m'n vinger over die ring zit te strijken, als ik zit te mijmeren over m'n mannen/jongens.

Margje

Ik dacht niets

.. maar als ringen tellen: 2 ringen. Trouwring en ring die me aan mijn kinderen doet denken. Gekregen van mijn man. Obligaat maja. Die tweede ring zit nog wel een verhaal aan vast maar ik voeg me op het bankje bij Berber.

Margje

Zo'n ring met 3 briljantjes voor elk kind 1, hefet mijn vriendin ook! Vind het zo mooi!

Margje, ring

Margje, ik snap iets niet volgordetechnisch. Ben je getrouwd nadat de kinderen er waren, of is er na elk kind een briljantje bijgezet? (Mooi idee inderdaad ...)

Ikzelf draag als aandenken al sinds mijn puberteit een zilveren ring met een muntstukje, die van mijn moeder is geweest.

Chris

margje van dijk

margje van dijk

02-10-2012 om 13:33

Chrish

Ja, eerst was de ring glad. Na de eerste nogal heftige zwangerschap had mijn man er een briljantje in laten zetten. (Ik had dat ooit als kind bij iemand gezien en hem eens verteld). En dat heeft hij dus na de volgende kinderen ook weer gedaan. Ik heb dus ook een tijdje met 1 of 2 briljantjes in mijn ring rondgelopen.

Ik vind het nog steeds mooi. De ring is qua silhouet nog steeds glad, de briljantjes liggen er precies tot aan de rand in. Dus het idee van een "rond volmaakt huwelijk" is nog intact. (Tenminste, ik heb me laten vertellen dat dat de achterliggende gedachte is van een gladde gouden trouwring). Maar ze geven er wel extra glans aan, die drie "crazy diamonds" van mij.

Margje

margje van dijk

margje van dijk

02-10-2012 om 13:34

Ps chrish (o.t.)

Wij hebben toch een date morgen? Jij komt rond half 3 bij mij langs, toch? Dan liggen de Nancy Turners klaar. En mag je al mijn koekjes opeten (zie HTK-Savon draadje).

Margje

Ilva

Ilva

02-10-2012 om 13:37

Ketting

Ik draag altijd een ketting met drie kinderkopjes. Gegraveerd aan de achterkant met de namen en geboortedata van m'n kinderen. Zo heb ik ze altijd bij me.

Over die ring

Zoiets symbolisch heb ik niet, maar onze trouwringen hebben een matte buitenkant, met drie glad geslepen randen erin. Na de geboorte van derde en laatste kind vond ik dat achteraf bezien wel mooi symbolisch (maar dus niet bewust voor gekozen).

Margje (ot)

Ja hoor, wat mij betreft we're still on :-). Ik wilde je net een mailtje sturen ter bevestiging maar zo kan het natuurlijk ook. Ben erg benieuwd naar de koekjes van Savon!

Chris

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

02-10-2012 om 19:53

Die ring....

Dat wilde ik ook. Maar ik ben nooit verder gekomen dan 1 diamant. Denk dat het maar ga afmaken. Het kost wel wat maar dan heb je ook wel wat :-)

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

02-10-2012 om 20:57

Silone!

Zoiets heb ik ook! Mijn titaniumring heeft twee gouden streepjes en (dus) drie grijze streepjes. Voila, mijn gezin! Al had ik dat nooit kunnen verzinnen als jonge twintiger.

Rosa van der Zanden

Vera*

Vera*

03-10-2012 om 08:37

Mijn ring

Mijn ring heeft twee kleine diamantjes. Achteraf vind ik verkeerd gekozen, net of door de 'maar' twee glimmertjes er niet meer kinderen konden/mochten komen (vroeggeboortes enzo). Helaas is mijn ring te smal om er nog drie nog kleinere glimmertjes in te zetten anders had ik dat wel gedaan.

Drie ringen

Ik heb altijd drie ringen om, aan 1 vinger bij elkaar: Eerst de trouwring van mijn moeder, die ik na haar overlijden kreeg. Deze heb ik laten vermaken en heb er twee briljantjes in laten zetten als symbool voor mijn moeder en vader (die al veel langer geleden was overleden). Het mooie van deze ring is dat de originele gravering er nog instaat.
En dan heb ik mijn trouwring. En als laatste de ring met drie briljantjes: voor elk kind een. Deze kreeg ik op de moederdag na de geboorte van ons derde en laatste kind.
Ik heb ze ook in deze volgorde aan mijn vinger, ze gaan never nooit niet af.....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.