Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Lynna

Lynna

08-07-2009 om 17:39

Armen scheren/waxen

Ik vraag me al een tijdje af wie er zijn armen scheert. Zelf heb ik best een aantal blonde haartjes op mijn armen, maar het stoort me helemaal niet. Volgens mij hebben filmsterren helemaal geen behaarde armen. Zouden die ze scheren? Doen jullie dat ook?

Massi Nissa

Massi Nissa

08-07-2009 om 18:29

Vriendje

Mijn zussen en ik zijn vrijwel haarloos (nou ja, we zijn onzichtbaar behaard). Toch presteerde een vriendje van mijn zus toen ze allebei een jaar of zestien waren het haar te vragen of ze haar armen helemaal wilde scheren. Vriendje is snel afgedankt, was-ie betoeterd? Ik weet dat sommige zwaar behaarde meiden (Hindoestaanse meiden bij mij op school bijvoorbeeld) echt alles waxen: armen, benen, het hele gezicht zo'n beetje. Ga er maar aanstaan, het is nogal geen werk.
Heb er eigenlijk nooit over nagedacht, filmsterrenarmen. Als ik er al aandacht aan schenk, is het omdat het tegenwoordig meestal van die enge stokjes zijn.
Groetjes
Massi

Nee hoor

Mijn armen heb ik nog nooit geschoren. Daar heb ik ook alleen maar kleine dunne blonde haartjes op. (wel heel veel, als ik ze nu zo eens bekijk..)
Ik denk dat die filmsterren gewoon heel veel haren op hun armen hebben en daarom wel moeten waxen. ;0)
En die met die dunne stokjesarmen helemaal. Als je anorexia hebt krijg je ook meer haar. ( mijn zusje heeft dat)

Nee

Mijn armen zijn heel dun, kort en blond behaard. Niks erstigs mee. Maar soms zie je inderdaad dames met dikke zwarte haren. In dat geval zou ik misschien ook wel waxen. Ik had van die dikke zwarte haren op mijn onderbenen. Vreselijk! Uiteindelijk weg laten lazeren. Ben denk ik 85% ervan kwijt. Nu scheer ik het eens per week nog een beetje. Veel beter.

Ik niet maar

Mijn zus wel. Die heeft hele lange donkere haren op haar armen. Dus scheert ze dat weg. Ze heeft het doorgegeven aan haar dochters... arme meiden! Groet Suus

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2009 om 11:51

Ik heb de vraag ergens anders ook al gesteld

tenminste min of meer. Ik zit een beetje met het onderwerp scheren. Als je je armen, benen, bovenlip, enz. scheert veroorzaak je dan juist niet méér ellende? Stugge haartjes en zo? Mijn jongste dochter van 16 wil haar benen scheren. Ik vind het maar eng, dan worden het toch juist harde stoppels? Áls ik iets onthaar dan doe ik het met Veet.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2009 om 11:52

Oh ja

Ik hoef mijn benen niet te scheren, die zijn zo glad als wat, maar op mijn armen heb ik best veel blonde haartjes. Ik heb daar nog nooit iets aan gedaan. Het is nog niet in me opgekomen, maar ik durf dat soort dingen dus ook niet goed.

Scheren en stoppeltjes

Kaaskopje, het haar wordt van scheren niet dikker of stugger (was het maar waar, dan zou ik mijn hoofd een paar keer kaalscheren!), maar omdat ze halverwege zijn doorgesneden lijken de haren harder als ze dan weer aangroeien. De remedie is gewoon opnieuw scheren. Even snel bij het douchen, zo gebeurd, en dan ben je die stoppeltjes ook weer kwijt.
Als je er een beetje handigheid in hebt gekregen is het imho veruit de snelste en makkelijkste methode, en bovendien goedkoop en pijnloos.
En zo'n speciaal vrouwenscheermesje is niet nodig, met een gewone gaat het ook (overigens is ook scheerzeep niet eens nodig, ik gebruik toiletzeep, kan je beter zien wat je doet).

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2009 om 14:20

Nee niet omdat iedereen het doet

Zoals ik wat meer haar op mijn armen heb, zo heeft zij wat meer haar op haar schenen en dat is érg:-)
Na een uitgebreid onderzoek langs armen en benen van beide dochters moet ik het toegeven... het zou wel eens als iets minder fraai gezien kunnen worden. Dus ik snap wel dat ze er iets aan wil doen. Het gaat om blonde haartjes.

Maylise

Maylise

09-07-2009 om 14:41

Kaaskopje

Ik zou je dochter aanraden om te epileren of te harsen. Geeft een mooier en langduriger resultaat. harsen vind ik zelf het beste resultaat geven. Echter zelf epileer ik omdat ik harsen te veel tijd vind kosten. Daar mag je wel een paar uur voor uittrekken. Dan bedoel ik gewoon van die hars die je zelf warm moeten maken. Met hars strips heb ik geen ervaring.

Epileren geeft ook een mooi resultaat en duurt niet veel langer dan scheren zeker gezien je het minder vaak hoeft te doen dan scheren. Het is alleen iets pijnlijker.

Mijn middelste dochter epileert/harst ook haar armen. Zelf heb ik het ook wel gedaan maar heb nu veel minder haar op mijn armen dan vroeger (en toen had ik al niet extreem veel en vrij licht) dus nu epileer ik mijn armen nooit meer.

Scheren vind ik zelf geen fijn resultaat geven. Haartjes groeien vlug en niet mooi terug.

Maylise

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2009 om 15:10

Kijk dat bedoel ik maylise

Ik heb ook het idee dat haartjes bij scheren sneller en minder mooi terugkomen. Het beetje overbeharing in mijn gezicht haal ik daarom ook met een pincet weg. Zoveel werk is dat niet. Bij mijn kaken, bij het scharnier zeg maar, ga ik wel eens wat grover te werk met Veet of hars. Daar kan ik dan weer een tijdje mee voort. Veet is in zekere zin ook scheren. Je breekt de haartjes bij de huid min of meer af.

Vic

Vic

09-07-2009 om 19:57

Vlechtjes

Het haar op mijn armen is zo lang, daar kun je vlechtjes in leggen. Toch heb ik er nooit over gedacht om er iets aan te doen, ik vind het eigenlijk wel charmant. En ik heb ook nog een snorretje. Dat viel me eigenlijk een tijdje geleden pas op toen ik in een spiegel keek en het licht van achteren kwam. Daar heb ik wel over zitten dubben. Het zijn nu kleine (donkere) haartjes, maar ik ben bang dat ze lang en krullend worden als ik een keertje hars.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2009 om 20:06

Berucht pukketje met een paar haartjes

Ik heb op mijn kin zo'n berucht pukkeltje met een paar haartjes. Die haartjes zijn heel dik en stug. Ik trek ze er iedere keer opnieuw uit en ze komen iedere keer weer terug. Ze zijn mij en mijn pincet nog steeds niet beu blijkbaar:-)

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2009 om 20:11

Vic

Ik trek de haartjes op mijn lip sinds een tijdje uit met een pincet. Dat is zo gebeurd en persoonlijk vind ik de pijn wel meevallen. Ik ben hier trouwens ook mee begonnen toen de lichtval er opviel en zo. Ik voelde me opeens wat onverzorgd en ben maar snel aan het plukken gegaan. Ik heb dan nog het geluk dat de haartjes in mijn gezicht blond zijn en op mijn armen ook.

Mamvantwee

Mamvantwee

10-07-2009 om 09:22

Snor

Ik heb middenblonde haartjes op mijn bovenlip en ik verwijder ze met zo'n soort schuurpapiertje van Veet, geloof ik. Werkt prima. Echt niet dat ik die met een pincet eruit trek, de tranen stromen dan over mijn wangen...

Kaaskopje

Wat betreft die stugge haren bij dat pukkeltje zou je kunnen overwegen die electrisch te laten epileren (gesteld dat we dan nog gewoon stroom hebben, natuurlijk ;-) ), daardoor wordt het haarzakje beschadigd en komen de haartjes niet of zachter/dunner terug. Hoeft niet zoveel behandelingen te kosten denk ik. Kan je ook doen met de blonde haartjes op de lip. Electrisch epileren vind ik wel wat pijnlijk, lastig te verdragen.
Overigens vergoedt mijn ziektekostenverzekering het laseren/electrisch epileren tot een bepaald maximumbedrag per jaar (450 euro of zo) bij duidelijke overbeharing in het gezicht. Ik heb last van zwarte beharing op kaken en op en onder mijn kin, hirsutisme dus (gezichtsbeharing). Daar kan je een verklaring over vragen aan de huisarts of huidarts. Dat opsturen aan de verzekering. Laseren vond ik qua pijn best te doen.

Vonda

Kaaskopje

Kaaskopje

18-07-2009 om 00:42

Vonda

Ik heb daar al wel even over gedacht. Op zich is het geen probleem dat ik het pincet er voor gebruik maar uitbannen is nog beter. Ik zal eens informeren. De haartjes boven mijn lip vallen nog mee. Ik stoor me meer aan mijn 'bakkebaarden'. Niet elke kapper haalt daar ook een mesje overheen. Dus dat pluk ik wat bij of toch maar rigoureus met wat Veet. Werkt ook goed.

Faith

Faith

19-07-2009 om 21:44

En je oksels?

Ik krijg mijn oksels nooit helemaal goed geschoren op het moment. Gebruik Gilette voor vrouwen mesjes en scheergel. Wat is een goede oplossing?? Faith

Kaaskopje

Kaaskopje

19-07-2009 om 23:47

Faith

Ik heb vanmorgen mijn oksels met Veet gedaan. Veet voor onder de douche. Het is nu zo glad als wat.

Kaaskopje

Maar wat gebeurt er dan bij jou als het weer aangroeit? Ik kan het zo niet doen want altijd als het aangroeit krijg ik bij elke haar een ontstekinkje, dus rode bultjes. Heel naar, dus ik scheer het met een shaver wel kort, maar zo dat er nog een millimeter op blijft. Nooit meer pijn/jeuk.

Vonda

Faith

Faith

21-07-2009 om 22:05

Zegg

Nou heb ik net Veet voor onder de douche gekocht.....
Ik zal het proberen en hoop dat het beter gaat dan bij Vonda! faith

O, maar het is niet gezegd

dat dat bij jou ook zo werkt hoor. Blijkbaar heb ik snel last van ontstekinkjes, dus als dat bij jou anders is dan kan het erg meevallen...

Vonda

Faith

Faith

22-07-2009 om 22:49

Ehm

Het werkte helemaal niet gisteren, dus ik heb ws te kort gewacht, of te harde haartjes. Het "schuren"met het sponsje vond ik absoluut niet prettig, zeker niet onder mijn oksels (dat had ik immers gevraagd). Ik probeer het nog een keer en dan wat langer (manlief kwam erbij onder de douche, zo wil je natuurlijk eigenlijk ook niet gevonden worden....) Faith

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.