Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

NaShA

NaShA

16-08-2011 om 22:29

Besluit genomen...

Nas duikt een poosje onder...Ik merk dat ik me de laatste tijd steeds minder thuis voel hier, een aantal draadjes waarin ik sneren en opmerkingen kreeg die me meer deden dan ik dacht....Het zal ook komen omdat ik al een tijd niet lekker in mijn vel zit door diverse oorzaken, maar het raakt me allemaal gewoon meer dan normaal. Ik heb over het algemeen best een brede rug, maar het lukt me nu niet het van me af te laten glijden en voor mijn eigen bestwil is het dan ook beter gewoon een tijdje pas op de plaats te maken.
Of het een definitief onderduiken wordt of tijdelijk, de tijd zal het leren...

Belle Époque

Belle Époque

16-08-2011 om 23:53

Jammer, nasha

Misschien is even forumrust wel goed, tot je zelf weer wat beter in je vel steekt.
En tegen die tijd kan je misschien en nickwissel overwegen voor een echt schone lei ;-)

Sterkte met alles!

Jammer

Dat je reacties/opemerkingen als dusdanig ervaren hebt. Soms ervaar ik ook wel eens een gevoel van: moet dat nu zo gezegd worden?? Kan dat niet anders? Maar goed, in mijn ogen is dat maar een enkeling en het merendeel doet me goed. Ik hoop dat je de rust vindt om weer wat beter in je vel te komen en je daarbij de juiste mensen ontmoet!

Nasha

ik snap wat je bedoelt, qua gesnip en gesneer, maar ik vind in het draadje hierboven nou net geen reden om dat te constateren, want je bent het gewoon oneens.

Het feit dat jij iets niet als probleem ziet wil nog niet zeggen dat er voor een ander wél de nodige problemen bestaan..

Maar als je niet goed in je vel zit dan voelt het gemakkelijkerr als ´persoonlijk bedoeld´.. (en vergeet ook niet dat geschreven woorden anders over kunnen komen dan bedoeld)

Verder merk ik ook van bepaalde personen dat ze zich tegen bepaalde andere personen richten, ik noem geen namen, maar vooral in bepaalde discussies is dat voor mij een reden geweest om gewoon niet meer te reageren, geen voer, geen reactie (ja, nog wat nagesputter ;-))

Als je merkt dat je narrig wordt door wat er op het forum gebeurt is een pauze goed! (en/of nu/later een nickwissel ,-) )

Tot gauw ☺

Hee nasha

gewoon even pauze en dan met een andere nick terugkomen.

Adem in, adem uit...

Rosase

Rosase

17-08-2011 om 13:51

Jammer nasha

Maar ik snap je wel een beetje. Het wordt op een gegeven moment wel een beetje erg flauw hierboven. Zelfs van OOLers die ik normaal erg hoog heb zitten.

En volgens mij is dit ook niet de eerste keer dat je er nogal van langs krijgt...

Ik hoop in ieder geval dat je afscheid maar tijdelijk is.

Jammer inderdaad

Toch heb ik het gevoel dat je je momenteel dingen aantrekt die helemaal niet tegen jou bedoeld zijn. Zie ook mijn laatste reactie in de draad hierboven. Ik heb niets tegen jou, in die reacties. Ik heb bepaalde bezwaren tegen een systeem. Als jij informatie geeft, is dat prettig en als ik daar een verzuchting over slaak, lucht ik ergernis over dat systeem, niet over jou.
Maar een tijdje forumpauze kan heel lekker zijn. Tot ziens, al dan niet met een nieuwe nick!

nog een meelezer

nog een meelezer

17-08-2011 om 16:46

Herkenning

Ik snap je hoor. Dan zegt men: neem het niet zo persoonlijk...misschien kan de discussie dan ook eens minder op de man gespeeld worden. Want dat gebeurt gewoon. Zo snel kwaad, korte lontjes om totaal onbelangrijke zaken. Alsof men op de loer ligt, en sommigen happen gelijk toe zodra je je neus laat zien, ongeacht het onderwerp of je reactie.

Wilma

Wilma

17-08-2011 om 17:46

Nasha

Even speciaal voor je ingelogd. Ik herken wel wat je schrijft (gelukkig niet recent) en komen zulke dingen vaak harder binnen als je wat minder lekker in je vel zit.
Jammer dat het zo moet dat je er dan even tussenuit wil.

Onthou dat het overgrote deel hier het niet persoonlijk bedoelt en dat dingen op het scherm vaak anders overkomen dan wanneer ze gezegd worden.

En mocht je een nickwissel overwegen, daar ben ik dus héél slecht in. Ik mis nu ook heel veel mensen en zie een héleboel nieuwe nicks, dus dat zijn ook vast oudgedienden. Maar ik herken ze niet. Dus mocht je terugkomen met een andere nick, dan kan ik niet schrijven "fijn dat je er weer bent" of iets van dien aard. Ik vínd dat dan wel, maar ik herken je gewoon niet ;-).

Groetjes,
Wilma

Kaaskopje

Kaaskopje

17-08-2011 om 18:06

Nasha

Ik kan ook niet ff op vakantie gaan hè! Ik hoop dat je pauze inderdaad tijdelijk is, want ik heb het gevoel dat wij vaak redelijk op dezelfde golflengte zitten en zal je dus zeker missen.

Rafelkap

Rafelkap

17-08-2011 om 18:40

Nasha

Mijn ervaring is (vaak achteraf), dat als ik niet lekker in mijn vel zit, ik beter niet kan posten. Misschien is dat ook voor jou nu even goed. Sowieso heel goed om niet te veel achter de computer te zitten, heel gezond :-)
Nasha, je hoeft toch niet Een Beslissing te nemen, je kan toch ook gewoon af en toe meelezen?
In ieder geval, veel sterkte toegewenst!

NaShA

NaShA

17-08-2011 om 23:09

Laatste reactie

bedankt voor de steun. Ik zei al, het ligt ook voor een deel aan mij en mijn gesteldheid. Sommige dingen kan ik echter niet hier bespreken, helaas... Dat ik het idee heb dat er wel erg fel van leer getrokken wordt soms, wordt door een aantal reacties eigenlijk ook wel bevestigd, dus het is niet alleen mijn gevoel hierin, ook anderen zien het dus....dus is de pauze goed. Of ik terugkom weet ik inderdaad nu nog niet, en ook niet of het onder de oude of een nieuwe nick is....

Weer

Weer

18-08-2011 om 16:37

Pardon?

Ik ben hier relatief nieuw en zit me enigszins te verbazen. Blijkbaar ken ik de mores van dit forum nog niet zo goed. Om misverstanden te voorkomen: ik vind het heus wel rot voor Nasha dat ze zich dingen zo aantrekt. Maar kan iemand me vertellen of dit gebruikelijk is. Ik vind dit nogal slachtofferig overkomen en het verbaast me ook dat er zoveel mensen op dit gedrag reageren en dus belonen. Dit is toch niet hoe een internetforum werkt? Of ben ik nu te hard en is het hier normaal om je zo te uiten?

Kaaskopje

Kaaskopje

18-08-2011 om 17:27

Weer

Ik kijk ook wel eens op fora waar het anders gaat dan hier op OO en meestal haak ik daar gelijk weer af. Wat een bagger kom je zo her en der tegen. Ik vind de toon op OO meestal niet vervelend genoeg om af te haken en ik kan geloof ik zeggen dat ik genoeg momenten heb gehad dat afhaken niet eens zo raar gevonden zou zijn.
Ik geloof dat een reactie als van Nasha voortkomt omdat we elkaar hier menen te kennen. Als dan blijkt dat 'we' elkaar ondanks jaren van reageren zo slecht kennen dat er verkeerde inschattingen en conclusies over hoe iemand iets bedoelt worden gemaakt en getrokken, kan dat heel teleurstellend zijn. We kennen elkaar eigenlijk helemaal niet, blijkt dan.

Weer

Weer

18-08-2011 om 17:37

Okay, dank cobi en kaaskopje

hm, ik begrijp het nu wel een beetje denk ik. Ik vind de toon hier ook vele malen beter dan op andere plekken. Ik vind het alleen wel over de grens gaan dat iemand hier gaat dreigen met weggaan, het lijkt bijna chantage. En ik vind het ook niet best voor de mensen op wie ze doelt, zelfs een nieuw iemand hoeft alleen maar bovenstaand draadje te lezen om te weten tegen wie ze het het heeft. Dat is toch niet netjes jegens hen?
Cobi, ik snap wat je zegt over 'elk vogeltje etc' maar ik ben het denk ik niet met je eens. Ik vind het niet goed om dit gedragte belonen. Maar ik ken haar natuurlijk niet, dat besef ik me. Naar mensen die je kent ben je altijd wat aardiger, en sta je meer oogluikend toe.
Bedankt voor de uitleg! Ik heb het wel naar m'n zin hier dus zal me proberen te voegen en m'n innerlijke beschaving aan te boren zo nu en dan :)

nog een meelezer

nog een meelezer

18-08-2011 om 18:22

Weer

Velen komen hier al jarenlang, en als iemand al dan niet tijdelijk afhaakt, laat die iemand dat altijd even weten,vandaar. En dan kennen we elkaar dermate goed dat we ook wel weten dat diegene niet slachtofferig in elkaar steekt, zoals nu.

NaShA

NaShA

18-08-2011 om 19:11

Speciaal voor weer

Dan nog 1 maal inloggen: ik geef mijn tijdelijk onderduiken in een draadje aan omdat ik hier heel lang kom, veel posters dus ook al langer "ken", maar ook omdat bijv in Werk, recht en geld weleens rechtstreeks naar mij gevraagd wordt vanwege mijn werk. Ik wil mensen niet onnodig op een antwoord laten wachten en dus kondig ik daarom aan er een poosje niet te zijn, niks meer, niks minder. En slachtoffer? Nee, zo voel ik me hier totaal niet, het is gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden dit jaar en dan moet je ergens een grens trekken....

Tirza G.

Tirza G.

18-08-2011 om 20:04

Nou

En beste Weer, dan ís dat zo, dat ze zich slachtofferig opstelt. So what? En als wij, volwassen vrouwen met vele capaciteiten, dat gedrag lekker willen belonen, so what? Laat ons lekker.
Overigens geloof ik niet zo in dit rollenspel maar soit, zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten zal ik maar denken. En ja, ik heb nog meer hatelijke sneren ter beschikking en die strooi ik regelmatig gezellie rond. Dat vind ik leuk. Flauw, kinderachtig, maar ach, zo ben ik. Jammer voor mij, toch? Ik moet m'n hele leven nog met mezelf doen - jullie hoeven alleen mijn postings maar over te slaan.
In het echte leven ben ik zachtaardig, teruggetrokken en zeer meegaand. Maar achter glas, beeldscherm en door de telefoon durf ik alles.
Nasha: hou je haaks.

Tirza

Weer

Weer

18-08-2011 om 20:06

Hee nasha

Fijn dat je nog even reageert, dat praat toch wat makkelijker omdat het tenslotte jouw draadje betreft. de waarheid ligt denk ik in het midden: ik ken zoals gezegd de gebruiken hier niet en zal dus soms de plank flink misslaan. Missschien in dit geval ook wel. Aan de andere kant kan een frisse blik van een buitenstaander soms ook wel goed hoor! De meeste groepen krijgen toch ietwat eigenaardige gewoontes en dat geldt zeker ook voor dit forum vind ik!
Nasha, ik vond je reactie echt overtrokken na het lezen van bovenstaand draadje. Inmiddels begrijp ik dat er meer aan de hand is, en dat je aan anderen wil laten weten dat ze je niet zien voorlopig. Dat vind ik inderdaad netjes. Maar ik blijf erbij dat je met een beschuldigende vinger hebt gewezen en dat vind ik niet netjes. Dat hoort gewoon niet bij een forum. Mensen zijn het niet met elkaar eens, en dat is juist de lol van zo' n forum. Het zou saai zijn als iedereen het steeds eens was.
Anyway, ik hoop dat je je snel beter voelt en dat je je dus ook heel snel bedenkt en dat ik je dan weer hier tref! Ik kan niet beoordelen of een pauze goed voor je is, dat weet jij zelf het beste. Maar dat het maar een pauze mag blijven!
Weer

Tirza

Tirza

18-08-2011 om 20:12

En tirza

natuurlijk, ga lekker je gang. Maar ik neem aan dat ik dan toch mag reageren? En verder snap ik niet veel van wat je zegt, over welk rollenspel heb je het?

Weer

Weer

18-08-2011 om 20:14

Makro

Omdat ik zo moest lachen om je grapje: jij mag mij vanaf nu altijd wijzen op mijn (gebrek aan) innerlijke beschaving!

Massi Nissa

Massi Nissa

18-08-2011 om 21:34

Weer

Wees blij joh, niemand is in viereneenhalf jaar forumtijd ooit begonnen over mijn innerlijke beschaving. Vind ik een teken aan de wand, persoonlijk. Blijkbaar heb ik nooit een aanstootgevende mening. Dat is pas erg.
Groetjes
Massi Middenmoot (ik overweeg een nickwissel)

Nasha en weer

Ik vind het bovendien wel goed dat af en toe iemand laat weten dat er "een mens van vlees en bloed" achter de nick verscholen zit, en dat mensen ook TE ver kunnen gaan met botte reacties (bewust of onbewust). Zo'n actie van NaShA zet mij in ieder geval weer even aan het denken. Ik hoop dat meer dat doen, en misschien juist die mensen die denken dat je op een forum gewoon maar alles kan roepen... (ja, het kan wel, maar mensen kunnen er heus door geraakt worden, positief maar ook negatief).
Irl is het voor veel zelfs moeilijker te reageren als je gekwetst wordt. Dan zal iemand gewoon op een gegeven moment wegblijven, maar zal er voor de ander de reden nooit aan het licht komen. Daar leer je dan ook niet zo veel van.Want waarom die mensen waar je ooit vriendschappelijk mee was nou niets meer van zich laten weten???
En voor NaShA misschien ook goed om nog eens te horen van dees of geen dat het niet persoonlijk is.
Wat ik wel altijd nog een mooie uitspraak vind: "Its our mind that creates this world"!
Liefs lunamaya

Rosase

Rosase

18-08-2011 om 23:34

Pelle en weer

Het is meer dan botsende meningen. De kneep zit 'm vaak meer in de manier waarop iets gezegd wordt dan in wat er gezegd wordt.

En de een is daar blijkbaar gevoeliger voor dan de ander. En dat is inderdaad ook iets wat ook bij jezelf ligt.

Dat het er op andere fora anders aan toe gaat vind ik eigenlijk geen argument. Je hoeft jezelf niet vrijwillg te laten afbranden als je daar niet van houdt. Het is een hobby en dan moet het wel leuk blijven.

Massi Nissa

Massi Nissa

19-08-2011 om 14:37

Cobi

Heb dank voor het opkalefateren van een diepbeschadigd ego :-). Van opgroeien in een groot gezin word je volgens mij juist behendig in het uitdelen van welgemikte stompen/elleboogstoten/pestopmerkingen en hoe je iets voor jezelf kunt houden als het woord 'delen' je de keel uit komt ;-). Ik zal echter met plezier aan mijn moeder melden dat haar opvoeding volgens een zeer betrouwbare bron heeft geleid tot het nooit geven van aanstoot. Als devoot christen moet dat haar goed doen.
Groetjes
Massi

Massi

"hoe je iets voor jezelf kunt houden als het woord 'delen' je de keel uit komt ;-). "

Las laatst dat Maarten Spanjer, kennelijk ook afkomstig uit een groot en bovendien vrij arm gezin de gewoonte had om als het eten werd opgediend onmiddellijk op het grootste stuk(je?) vlees te spugen, dan was hij er tenminste zeker van dat hij dat kreeg.

Mag hopen dat jij nooit zo diep bent gezonken. Dat zijn nou tafelmanieren die ik zelfs bij mijn peuter zou corrigeren :-)

Groeten,

Temet

Massi Nissa

Massi Nissa

19-08-2011 om 17:14

Lol temet

Nee, ik heb nooit op het vlees gespuugd. Heb wel een keer mijn vlees verkocht. Mijn moeder maakte soms verrukkelijke rollade. We hadden destijds een huisschilder, Arend, die meestal 's avonds bleef eten. Hij was zo dol op die rollade dat hij mij voorstelde om mijn aandeel aan hem te verkopen voor tien gulden. Heb ik gedaan :-).
Ik heb wel een keer een aardappelschilmesje naar het hoofd van een broer gegooid (mis, natuurlijk, zucht). En ik stelde regelmatig aan mijn ouders voor om mijn drie oudste broertjes in de krant te zetten als 'gratis af te halen, ingeent en ontwormd'.
Groetjes
Massi

oregano

oregano

20-08-2011 om 13:00

Nasha,

Lees je berichtje nu pas na de vakantie. ik vind het k.. voor je dat je je zo voelt. Ik vind het in ieder geval jammer want las je bijdragen graag. heb het bewuste draadje nog niet gelezen dus weet niet waar dat over ging.
Ik hoop je in ieder geval toch weer terug te zien!
Sterkte, oregano

Valkyre

Valkyre

20-08-2011 om 19:37

Nasha en massi

Nasha, Jammer dat je je niet fijn voelt, en ook jammer dat je je nu (hopelijk tijdelijk!) niet op je plek voelt hier. Ik snap wel wat je bedoelt - ik houd ook niet van ruzie-achtige draadjes waarin mensen proberen hun gelijk te halen, en daar probeer ik dan maar lekker buiten te blijven. Heel veel sterkte - ik hoop dat je gauw weer lekker in je vel zit!

Massi, ik ben het volledig een met cobi, die het natuurlijk weer veeeel beter kan verwoorden dan ik. Suffice it to say (hoe zeg je dat nou mooi in 't NL?) dat ik je bijdragen altijd met bijzonder veel plezier lees.

Dat wil trouwens niet zeggen dat ik de wat minder subtiele reacties niet waardeer - zolang het niet bedoeld is om een ander af te branden, vind ik die diversiteit in meningen en schrijfstijl juist leuk!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Massi Nissa

Massi Nissa

21-08-2011 om 09:39

Valkyre (ot)

Ik lees jouw berichten ook met plezier. Even ot, mijn dochter heeft vrijdag iets onduidelijks in haar oog gekregen op het schoolplein en wil haar oog vandaag helemaal niet meer open doen. Het plakt ook aan elkaar en is erg rood en pijnlijk. We gaan zo naar de hap, maar klinkt dat bekend? Hoe zag het er bij jouw zoon uit?
Groetjes
Massi

Sascha2

Sascha2

21-08-2011 om 11:44

Oei massi

Zijn jullie al terug? Ik hoop dat het niet ernstig is!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.