Home » Forum » Categorie totaal onbelangrijke vragen schillen

Categorie totaal onbelangrijke vragen: schillen

48 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Wilma
Categorie totaal onbelangrijke vragen: schillen

Hoe schillen jullie een appel als je 'm in partjes wil? Ik snij dus eerst de appel in vieren en dan het klokhuisgedeelte eruit en dan de schil, dan volgende stukje hetzelfde en zo verder.

Mijn man bekeek dat onlangs heel geinteresseerd en zei erbij 'wat grappig, hoe jij een appel schilt'.

Ik denk dus dat hoe ik schil redelijk gangbaar is (niet dat dat ook maar íets uitmaakt) en hij denkt dat hoe hij het doet gangbaar is. Hij schilt eerst de hele appel, snijdt 'm dan in vieren en haalt dan het klokhuis eruit.

Dus mijn vraag, hoe schillen jullie een appel (of peer)?

Brianna F
Eerst

schil ik 'm, dan in vieren, klokkenhuis eruit per partje.
Of ik gebruik voor ik 'm schil een appelboor.
Of na de appelboor en schilmesje de appelsnijder, die 'm automatisch in partjes verdeelt.

toja
Zelfde als jij

Eerst in vieren, dan klokhuis en schil. Hetzelfde dus.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kraai
Nog een punt voor jou

Ik ook net als jij.

sinas
Als je man

eerst de schil, dan in 4-en en dan het klokhuis er uit.

ishtar
Eerst in vieren

dan klokhuis, dan schil
man ook eerst de schil

Snuggle's
Zelfde als jij

Eerst in vieren, dan schillen

Silone
Ik

schil alleen appels voor bakken of appelmoes, anders niet. En dan doe ik het natuurlijk op jouw manier Wilma. Zeg maar tegen jouw man dat zijn manier echt volkomen onlogisch is. Dan moet je zo'n klokhuis eruit prutsen terwijl je handen helemaal zoetvochtig worden van de net geschilde partjes, tsk...

ChrisH
Als je man natuurlijk ;-)

Eerst schillen, dan vierendelen, dan klokhuis uit elk partje. Elk partje apart schillen kost volgens mij veel meer tijd.

Zag je man trouwens nu pas voor het eerst hoe jij een appel schilt?

Chris

Tijgeroog
Meestal zoals je man

Als ik een schilmesje gebruik, want dan kan ik in een keer de hele appel schillen. Als ik een gewoon mesje gebruik dan doe ik het zoals jij.
Maar ik schil de appels bijna nooit, alleen voor appelmoes ofzo.

Merel
Kan niet normaal schillen

Ik kan niet met een gewoon (aard)appelschilmesje schillen, dan krijg ik een vierkant appeltje. Dus ik moet wel met een dunschiller schillen en dan is het handiger om eerst de hele appel te doen. Vervolgens heb ik zo'n appelsnijder van ikea die het klokhuis eruit haalt en meteen de appel in partjes maakt.
(maar eigenlijk eet ik niet zo vaak een appel, laat staan dat ik 'm dus schil)

Fiorucci
Wilma

Ik schil 'm altijd net als je man, maar ik heb nu een appelsnijder,ideaal!
xx

Thursday Next
En ik...

schil ook eerst en verdeel daarna. Ook ik schil de appels zelden, ook niet voor appelmoes want dat doe ik (na het koken) door de roerzeef. Ik schil ze alleen als ze door de boboti gaan.

Inge M
Als je man

eerst schil

Vic
In vieren

Eerst in vieren snijden, dan het klokhuis en dan schillen. Als je de appel eerst helemaal schilt, moet je de hele tijd met je handen aan die geschilde appel zitten (en krijg je enorm plakkerige handen). Overigens willen ze hier altijd dunne partjes (niet in kwarten maar in achtsten) mét schil. Maar verder zijn ze niet verwend ;-)

Guinevere
Zoon

Ik snijd zelf mijn appel in 4 stukken, dan klokhuis eruit en dan de schil. Mijn zoon heeft echter een ppelslachtmethode die ik hier nog niet voorbij heb zien komen:
Eerst evt. schillen met een dunschiller. Daarna zet je de appel op een snijplank. Snijd overdwars direct lángs het klokhuis, aan 2 kanten, zodat je 2 bijna-halve appeltjes hebt, en daar zit dus geen klokhuis meer aan. Van het overgebleven rechthoekje snijd je de 2 stukken links en rechts van het klokhuis af. Voila, klaar, 2 grote stukken en 2 kleine, de grote kun je natuurlijk nog kleiner snijden indien gewenst. Deze manier gaat echt snel en je houdt er een prachtig vierkant klokhuisje aan over.

Speurder
Als zoon guinevere

;-)

Ik begon al te denken dat ik uniek was in mn appel-behandeling!

Idd eerst schillen en dan de bruikbare appeldelen er vanaf snijden, zodat je een vierkant klokhuisje over houdt.

Leuke vraag trouwens!

Puck
Eerst in vieren

Ik doe het net als jij: in vieren, per partje klokhuis eruit en dan de schil eraf.

costa
Wilma

Ik schil m'n appel net als jij, bij ons thuis vroeger deed iedereen het op de manier van je man!
En vraagje voor Fiorucci: bij mij blijven er altijd stukjes klokhuis aan de appelpartjes zitten, ik zal wel iets niet helemaal goed doen maar bij mij gaat schillen met een mesje sneller!

neteret mut
Eerst

in vieren en dan de schil, daarna pas het klokhuis.

Roosje Katoen
In vieren

Dan het klokhuis, en dan evt de schil.

Chippie
Ik schil niet...

Want als ik een appel schil, gooi ik een kwart appel weg en in de schil zitten toch de meeste vitamines en vezels (of heeft mijn moeder dat mij opgespeld?).

Ik was een appel, snijd hem door midden en daarna de helften nog een keer doormidden en dan snij ik 4 het klokhuisgedeelte eruit. En dan gaan de kwarten door midden...

Chippie
Haast = methode zoon guinevere

Prima methode! Scheelt je tig keer snijden en zo passen ze ook prima in kleine fruitbakje.

tonny
Geen appelprincipe

ik doe het soms zoals mijn moeder vroeger deed (eerst schillen, dan in vieren, dan het klokhuisgedeelte eruit; en dan om de beurt de kinderen een stukje geven dat hapklaar is)
Soms eerst in vieren, dan klokhuisdeel, dan schil.
Of ik eet 'm gewoon zo op en geef het klokhuis aan het konijn.

Peren - die vind ik heerlijk én kledderig. Ik schil vanaf het steeltje een deel van de schil, snijd dat stukje peer eraf om op te eten, vervolgens volgende deel van de peer - tot-ie op is.
Peren eet ik nooit met schil. Teveel morsincidenten. Perensap krijg je nooit meer uit je kleren!

Triple
En sinaasappel?

Appel doe ik ook in vieren, klokhuis dan evt schil. Maar een sinaasappel schil ik meestal helemaal rondom dun af en pulk dan met een (vrij bot) mes de witte velletjes eraf. Dan in partjes.
En mango?? Heerlijk, maar ondingen om te schillen!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Prakje
Niet schillen :)

Ik schil een appel nooit als ik m direct opeet. Dan is het gelijk in partjes. Als ik thuis ben met de appel-in-8-gelijke-partjes-hakker, anders met een mesje.

Voor appeltaart of appelmoes gebruik ik de snelle slachtmethode, eerst schillen en daarna zo snel mogelijk alles van t klokhuis afhalen.

rosa
Als jij

Eerst in vieren dan de rest.
Maar ook vaak met zo'n klokhuis-eruit-in-partjes-ding

Isabella
Eerst in vieren

Dan het klokhuis, dan de rest. Snap niet dat andere het andersom doen omdat je dan zoals al eerder gezegd, je plakhanden krijgt.

Algebra
Net als de man

En na het eten en uitdelen was ik toch mijn handen. Maar dat zou ik ook doen als de volgorde andersom was. Doen jullie dat niet na het schillen? En ervoor uiteraard?
Algebra

tonny
Nou we toch bezig zijn: ananas?

Hoe doen jullie dat?

(man man wat een drukte ineens op OO)

Kobalt
Euhm

Appel eet ik altijd met huid en haar en klokhuis op. Zo zijn ze het lekkerst. Voor mijn kinderen wil ik ze wel schillen en dan gaat altijd eerst de buitenste schil eraf. Ik kan zo'n mooie krul maken en daar ben ik trots op.
Ananas ontdoe ik altijd eerst van kop en kont. Dan gaat de schil eraf. Dat doe ik altijd diagonaal, zodat je de hokjes volgt. En dan gaat-ie in vieren en snijd ik de kern eruit. Wat een rotwerk. Maar ja, altijd blij als de kinderen fruit eten. :)

Pagina's

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.