Home » Forum » Dag na terugkomst vakantie al weer weg

Dag na terugkomst vakantie al weer weg

50 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Esther
Dag na terugkomst vakantie al weer weg

Wij gaan de laatste twee weken van de schoolvakantie van de kinderen op vakantie en komen dan op zaterdag thuis. Zondag heb ik dan om alles uit te pakken en wasjes te draaien. Maandag gaan de kinderen weer naar school en mijn man en ik werken. Nu zijn we voor die zondag uitgenodigd voor een reünie zonder overleg over de datum. Ik zie dat dus echt niet zitten om te gaan. Het is ook nog eens een uur heen en een uur terug rijden. Is dat nou zo raar dat ik dit niet zie zitten.?

Jasmijn
niet raar

Nee hoor, dat is helemaal niet raar, dus ik zou denk ik ook niet gaan. Tenzij het me een geweldig leuke reünie lijkt, dan zou ik hier wat op verzinnen (maandag nog vrij nemen ofzo) Of verstand op 0 en alles tussen de bedrijven door proberen te fixen.
Maar als jou die reünie helemaal niet boeit: niet gaan dus

PS
eerlijk zijn

Volgens mij geef je het antwoord zelf al en heb je er geen zin in. Zeg dat dan. Als het je wel leuk lijkt kan je inderdaad maandag vrij nemen of de wasjes doordeweeks doen. Niemand zegt dat de wasjes op zondag gedaan moeten worden he? Het is maar net hoe belangrijk je het vindt om erbij te zijn.

Bij het plannen van een reünie is het lastig om met iedereens voorkeuren rekening te houden. Ze hadden de datum wellicht eerder kunnen communiceren maar op zich is de laatste dag van de vakantie geen gek idee. Je kan ervan uit gaan dat de meesten weer thuis zijn.

PS - als het je schoonfamilie is, laat je je man op maandag vrij nemen en de was doen ;-)

Valeria
zondag

Dan heb je gewoon geen tijd.

Ben je trouwens met eigen vervoer op vakantie? Dat heeft weer voordelen bij het afzeggen: veel gereden en dus moe, nog niet te voorspellen of je eventueel een dag later pas thuis bent, enz.

Johanna
Probleem

Ik snap "het probleem" niet zo. Als he niet wilt gaan prima natuurlijk gewoon aangeven bij de organisatie.

Maar moet je perse op zondag alles gewassen hebben en opgeruimd. Ja het is prettig dat weet ik ook uit ervaring. Maar gewoon naar de reunie gaan, voordat je weggaat een was erin gooien en vooral zorgen dat voor de maandag alle spullen voor werk en school schoon zijn lijkt me ook echt prima. Decrest kan je dan in de loop van de week wegwerken. Zo kan je gewoon naar die reunie.

ElenaH
Johanna

Praktisch gezien kan het. Maar ik zou echt geen zin hebben in een (drukke) afspraak op de enige vrije dag tussen mijn vakantiereis en de start van werk/school.

Maar goed, ik zou mijn reis ook nooit zo plannen dat ik pas de zaterdag voor het start van het nieuwe schooljaar thuis zou komen.

Johanna
Reünie

Nee als je er geen zin in hebt dan prima. Maar als reden dat alle was nog gedaan moet worden etc.. Dat zou ik zelf niet als reden zien.

Je zei uurtje heen en terug. Hoelang duurt de reünie? Kan je niet zondagochtend even hard opruimen wassen etc en dan naar ee reunie en zorgen dat je niet te lang blijft?

Ik ben tijdens mijn studie weleens met de trein heen en weer gegaan voor een reunie 3.5 uur heen en terug. Dus bovenstaande lijkt me prima te doen.

Triva
tja

Als wij na onze vakantie naar huis gaan verwacht ik 13 uur thuis te zijn, misschien ben jij pas 20 uur thuis op die zaterdag. Dat maakt nogal uit.

Vanwege de wasjes? Bij thuiskomst een was erin, hopelijk nog eentje voor de nacht voorbij is en in de ochtend weer?

Waarvan is die reünie? Kan niet jij of je man met de kinderen gaan?

Marie
Wassen

Ik zie het probleem ook niet zo. Wij kwamen / komen geregeld pas op zondagavond thuis en gaan de maandags weer naar school / werk.
Avonden genoeg om wat te doen.

Als het je alleen om de schone was gaat, kun je wellicht ook in de laatste paar dagen nog de was doen op het vakantieverblijf?

Biebel
Wil je niet of kun je niet

Wil je niet? Omdat de mensen niet leuk zijn, je een hekel aan reünies hebt of het ‘altijd met zijn familie is en jij nu eens aan de beurt bent’? Dan heb je een geweldig excuus; druk, kinderen de volgende dag naar school, enz.

Maar niet kunnen is natuurlijk onzin. De was loopt niet weg en er is niemand die komt controleren of als maandag de scholen beginnen alles wel is opgeborgen. Opruimen en wassen kan nog de hele week en desnoods neem je de maandag na je vakantie nog een dag vrij. Sowieso niet verkeerd, vind ik altijd, een dag het huis alleen om even weer terug te aarden.

Dus de keuze is aan jou; heb je er zin in, omdat je de mensen leuk vindt of ze allang niet meer gezien hebt - dan ga je. Heb je geen zin, of wil je dwarsliggen omdat ze niet vooraf geïnventariseerd hebben, dan ga je niet.

Maar anno 2020 nog denken dat De Was een reden is om iets niet de doen is op zijn minst, bijzonder.

En dat zeg ik, terwijl ik pas vind dat ik thuis ben als de wasmachine draait. Maar dat zou in dit geval dus al op zaterdagavond zijn;)

Lou
Overleg?

Wat is het voor reünie dat je overleg had verwacht over de datum? Ik kan me geen reünie herinneren (van school bijvoorbeeld) waarbij vooraf met mij werd overlegd wanneer de bijeenkomst mij goed uit zou komen. Maar misschien heb je het wel over een vriendengroepje van vijf mensen, dan ligt het anders natuurlijk.

In elk geval, daar zit geloof ik wel een deel van je probleem, als ik het goed lees. Je had overleg willen voeren over de datum.

Daar zou ik me dan nu maar overheen zetten. Los van de datum, lijkt het je leuk om te gaan? Dan is er vast een mouw aan te passen. Wel een gewassen mouw natuurlijk :-) Lijkt het je niet leuk om te gaan? Dan maak je de keuze tussen afmelden met de eerlijke reden of afmelden met een smoesje.

bieb63
Ja Biebel

Maar niet iedereen zit hetzelfde in elkaar.
Of je praktisch gezien die was ook wel op een andere manier voor elkaar krijgt, ja dat zal. Dat kan. Alles kan.

In hoeverre die organisator in overleg een datum had moeten plannen: geen idee, hangt van de situatie enz af.

Maar zoals ik het voor mezelf zou zien:

Als ik sowieso daar niet zo'n zin in had: simpel, afzeggen, geen tijd, net terug van vakantie. Sorry.

Er vanuit gaan dat ik het wél leuk zou vinden: Enorm balen, want ik zou die reunie dan graag bijwonen, maar zou het héél vervelend vinden dat het nét die zondag zou zijn. Want ja, los van de was: IK (en met mij veeeeele anderen) hebben tijd, rust en ruimte nodig om te schakelen (en nee, ik ben geen autist...). Dat betekent een aantal dingen: Ten eerste ben ik nog in de vakantie- en terugreismodus en moet al schakelen om in de school/werk modus te komen. Daarbij heb ik veel dingen te doen: was, koffers uitruimen, boodschappen enz., die ik dan graag RELAXT wil doen en na de vakantie niet direct weer in de stress en regel modus moet, zodat iedereen maandag weer fris en fruitig naar werk en school kan.
En ja, ik weet er zijn ook mensen die zoiets geen enkel probleem vinden. Dat is fijn, maar echt, neem van mij aan, dat veel mensen dat niet fijn vinden. Dat niet goed kunnen, zich graag willen voorbereiden. Niet alleen op de reunie maar ook op het gewone werk en schoolleven.

En deze opmerking snap ik niet helemaal:
"Maar anno 2020 nog denken dat De Was een reden is om iets niet de doen is op zijn minst, bijzonder."
Geen idee waarom dat anno 2020 anders zou zijn dan anno 1990 eerlijk gezegd. Sterker nog: we zijn met z'n allen veel drukker dan een aantal tiental jaar geleden, alleen al omdat moeders vaak ook (meer) werkt.

ElenaH
Natuurlijk gaat het niet om de was

Wat zijn jullie weinig empatisch zeg. Ik (!) zou er niet aan moeten denken om de dag na mijn terugreis meteen weer de deur uit te moeten en gezellig te doen. Dan wil ik de kat knuffelen, de tassen uitruimen, wassen draaien, in mijn huis rondlopen, wat boodschappen doen, alle bonnetjes en tickets uitzoeken, voorbereiden op de volgende dag. Dingen als uitslapen, niksen, bijtanken, nadenken over de week die komt. Agenda zoeken ('waar lag dat ding ook alweer'), lunchtrommels verzamelen,, de stapel kranten doorlezen. Uitgebreid douchen voor mijn part. Gewoon lekker thuis tutten. Oók als ik de andere reunie-gasten super leuk zou vinden.

40er
Nou

Ik zou het ook niet zien zitten hoor! Ik wil na mijn vakantie ook altijd zo snel mogelijk de troep weer weg hebben. Alles weer schoon in de kast. Als ik dan die dag weg moest en de dag daarna weer aan het werk, ik zou dat niet kunnen. Van volle wasmanden word ik lichtelijk onrustig.

Johanna
Ideale wereld

Ja in de ideale wereld wil je alles zelfde dag gewassen hebben alles op orde. Nog dag vrij en dan aan het werk.

En soms is dat even anders. Ik heb ook weleens de dag na een verhuizing een feest van mijn oma gehad. Ja het was niet ideaal. Zeker niet omdat ik de dag daarna naar het ziekenhuis moest voor
een controle.

Ik wilde liever thuis cocoonen. Alles netjes op orde in ons nieuwe huis. De kat knuffelen. Lekker wat drinken in de zon.

Maar helaas pindakaas. Het feest van mijn oma was belangrijk dus even goed plannen en accepteren dat alles even anders ging. Verder niks van gemerkt. Ja de spullen lagen een paar dagen later in de kast. Er zijn mensen die veel veel ergere dingen moesten accepteren zag ik die week in het ziekenhuis.

ElenaH
Serieus Johanna?

'Er zijn mensen die veel veel ergere dingen moesten accepteren zag ik die week in het ziekenhuis.'

Je vergelijkt het wegblijven bij een reunie met vechten voor je leven tijdens een coronacrisis?

Waarom is het niet kunnen wassen niet erg, maar een keer een reunie overslaan wel? Je zou toch denken dat de organisator dát ook wel kan accepteren? Of geldt dan de vergelijking ineens niet?

Johanna
Erg

Het is niet erg om een reunie over te slaan

Maar ook echt niet om een was een dag later te draaien mits je heel graag naar die reünie wil.

En wie heeft het over corona? Dit 5 jaar geleden. Was er al corona toen?

Alkes
Geen probleem

Als ik het een leuke reünie zou vinden zou het echt geen probleem zijn. Inderdaad dan draai je een was in avond en vroege ochtend.
Als je geen zin hebt in reünie kun je prima zeggen “o nee helaas wij komen net dag van te voren terug en nog zoveeeel te doen”.
Vraag is dus of je er zin in hebt

Esther
Tegen op zien

Het is niet zo zeer geen leuke reünie. Oké, Ik ben slechts aanhang. Maar het is ook dat er gewoon tegenop zie. Ik voel me niet zo prettig in grote groepen, waarin je verplicht sociaal moet doen. Als ik wel zou gaan zou ik er gedurende mijn vakantie al tegen op zien. En daarnaast zou ik normaal gesproken ook niet twee dagen voor mijn eerste werkdag terugkomen van vakantie, maar vanwege een operatie van mijn man is het niet handig eerder te gaan.

Angela67
esther

wees blij
1. dat je geen aankondiging kreeg
2. dat je de dag ervoor thuiskomt
Ideale excuses. En heel snel laten weten want anders 'durf' je niet meer. En hoe lang je wacht met nee zeggen hoe meer men denkt: ach dat kan best nog. Even oefenen voor de spiegel en hup afzeggen.
gr Angela

ElenaH
precies

'En heel snel laten weten want anders 'durf' je niet meer.'

Meteen laten weten dat die dag je helaas niet kunt. Al is het maar om te voorkomen dat je de hele vakantie bezig bent met het idee dat je nog moet afzeggen.

ElenaH
Tja Johanna

'En wie heeft het over corona? Dit 5 jaar geleden. Was er al corona toen?'

Verwacht je echt dat ik weet wanneer jij een week in het ziekenhuis hebt gelegen?

Johanna
Feest

Er staat dat dat er een feest van mn oma was. In coronatijd? Lijkt me niet.

En ooit verhuisd betekent dat dat een tijd geleden was. Dat was niet vorige week ofzo

ElenaH
dan nog

dus je lag een week in het ziekenhuis én ging verhuizen én naar het feest van je oma?

Johanna
Wat een rare conclusie

Een week in het ziekenhuis?

Waar staat dat?

Ik moest voor controle naar het ziekenhuis.

Dag 1 en 2 verhuizen
Dag 3 feest
Dag 4 controle.

Je vult wel zelf veel in he?

AnneJ
Gaan

Je laat de rest gaan en dan heb je fijn een dagje rust om wassen te draaien en bij te komen.:-)

Overigens kun je de was ook in je vakantie doen zodat je thuis alleen hoeft uit te pakken.

Johanna
Vertellen

Als je aanhang bent kan je man toch gaan en jij de was doen? Kan je savonds mooi de verhalen van je man horen.

Triva
maar

als je aanhang bent: laat lekker je man en kinderen gaan naar die reúnie. Dat zou IK heerlijk vinden!

Johanna
Man

Hoe kijkt je man ertegenaan? Als hij t superleuk vindt om samen te gaan dan kan je overwegen om je eroverheen te zetten en toch te gaan. Dat soort gelegenheden komen niet meer terug.

40er
Oh

Man en kinders laten gaan en zelf thuis blijven voor de was.
1, tijd voor jezelf tussen de wasjes door
2, geen gezeur aan je hoofd de hele dag
3, je heb nog iets te goed van je man na de tijd 😉

Jesse_1
Los van de reünie

Als je toch al niet zo'n zin hebt in de reünie, is dit een prima excuus.

Over het al dan niet weggaan gelijk na een vakantie, dat hangt mi ook erg af van wat voor soort vakantie. Als wij een paar weken gekampeerd hebben en met de hele zooi thuiskomen, dan moeten er vaak nog dingen schoongemaakt of uitgehangen worden, meer was etc. Dan heb ik dat niet graag dagen in huis in de weg staan tot ik er aan toe kom.

Zijn we een week met het vliegtuig all-in naar de zon geweest (oké, nu even niet zo waarschijnlijk), dan komen we met weinig bagage thuis en dan is het vaak ook kleding die je niet gelijk nodig hebt. Dus dan is het niet zo'n probleem om gelijk de dag erna iets te hebben - als het tenminste iets is waar je graag heen wilt.

Het blijft een afweging natuurlijk.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.