Home » Forum » De prijs van een beagle pup

de prijs van een Beagle pup

33 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Zwelgje
de prijs van een Beagle pup

Deze zomer gaan wij niet op vakantie. Ik heb sinds maart geen werk meer en dus zijn de financiële middelen beperkt. Om de kinderen toch een bezigheid te geven tijdens de 8 weken vakantie, wil il ze verrassen met een puppy. Ik weet zeker dat de Beagle in de smaak gaat vallen. In feb. is onze Maltezer na 13 jr overleden en een hond wordt erg gemist.. Als ik kijk op het internet, zie ik prijzen voorbij komen die ik echt niet kan ophoesten (450 - 650 euro!) Waarom vragen mensen zulke bedragen voor een hond? Is dat echt om alleen de niet-serieuze kopers op afstand te houden? Kan iemand mij vertellen of pups überhaupt ook 'gewoon' weggegeven worden? Ik zie daar namelijk geen enkele advertentie over.

Hopelijk zijn we binnenkort een harig gezinslid rijker :)

Dendy Pearson
Tja

Ik vind honden ook duur. Een simpel boomertje kost algauw 400 euro. Een briefje bij de supermarkt met "gewone" hondjes van een boer ofzo kan je niet meer vinden. En voor een hond met stamboom betaal je de hoofdprijs.

Gratis een hondje zit er natuurlijk niet in. De eigenaar heeft er toch mee naar de dierenarts gemoeten voor inentingen en de chip. Die kosten wil hij toch terug hebben.

Je kunt naar het asiel gaan, zeker tegen de zomervakantie zitten daar zat hondjes die gedumpt zijn. Of de dierenarts vragen of hij/zij nog een leuk nestje weet.
Maar voor een pup ben je geld kwijt.

Enneh... een beagle, weet je dat zeker? Die zijn een stuk eigenwijzer dan een maltezertje:-) En momenteel behoorlijk in de mode, als je zo'n hondje bij een gewone fokker haalt heb je best kans dat je aan broodfok meewerkt.

Ik weet wel een leuk adresje waar ze leuke pups hebben. In mijn ogen een goed adres waar ze ook niet de hoofdprijs vragen. Als je daar meer over wil weten moet je even een mailadres hier neerzetten, dan kan ik je mailen.

Fikkie
hoe bedoel je

Hoe bedoel je "gewoon" weggegeven worden?
Van een echte fokker? Weet je wat die kwijt is aan alles?

Of bedoel je de mensen op marktplaats die "hobby"(brood) fokkers zijn en proberen geld te verdienen zonder oog voor en verstand van de dieren?
Daar zou ik geen hondje van nemen persoonlijk. Je houdt daarmee het hobby/broodfokken in stand en komt de beestjes uiteindelijk niet ten goede, lichamelijk niet (moeder/pups) en qua karakters(pups) niet. Die mensen hebben vaak de ballen verstand niet van fokken en dat levert schrijnende situaties op; ik zal die verhalen voor me houden.

Ik zou je eerder adviseren nog even door te sparen totdat je kunt betalen wat je hebben wilt en niet gaan voor de goedkopere opties.
Dan zou ik zeggen ga naar het asiel, wie weet zit daar de hond van je leven te wachten :-).

vlinder72
hmm

Als je hond ziek wordt kan je dan wel kosten voor de dierenarts betalen? Zo niet dan zou ik nu niet aan een hond beginnen

en ja, rashonden zijn duur. Het zijn geen oeps nesten. Rashonden worden gekeurd. De puppies worden door de dierenarts nagekeken en gechipt.

Natuurlijk is een hond leuk maar als je geen geld hebt voor een vakantie kan je dan wel een hond betalen. En blijven betalen.

Nur
Dat is normaal

Dat is nu eenmaal de gangbare prijs voor een pup van een goede fokker.
Als je een fokker hebt die veel goedkoper Beagle pups aanbiedt dan gaat het waarschijnlijk om een broodfokker.
Mijn advies zou zijn om contact te zoeken met de rasvereniging en via hun een pup te zoeken.
Pups zijn inderdaad duur maar gewone fokkers verdienen helemaal niet zo veel extra op een nestje. Ze hebben namelijk ook veel kosten (dekking, inenten, voeding moeder tijdens de zwangerschap, administratieve kosten Raad van Beheer + allerlei andere kosten). Je kan in elk geval niet leven van af en toe eens een nestje fokken.
Broodfokkers leven er wel van natuurlijk en die bieden pups vaak veel goedkoper aan. Echter goedkoop is vaak duurkoop. Deze pups zijn meer goed gesocialiseerd, worden vaker ziek en bovendien help je mee met het in stand houden van deze industrie waarin bijvoorbeeld met de moederhonden heel slecht wordt omgegaan.

Mijn advies is dus als je echt een Beagle wilt om nog even door te sparen en via de rasverening een goede fokker te zoeken:

http://www.beagleclub.nl/

en hier de erkende fokkers:

http://www.beagleclub.nl/erkende-fokkers

Hoeft het geen rashond te zijn dan zou je eens in het asiel kunnen kijken. Daar zitten meestal geen puppy's maar een volwassen hond kan ook erg leuk zijn.

En wil je wel een puppy maar hoeft het niet perse een rashond te zijn laat dan iedereen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een puppy. Soms worden er natuurlijk wel eens oeps nestjes geboren in huiselijke kring en dan kan je goedkoop een puppy krijgen. Al zal je dan ook een bescheiden bedrag moeten betalen.

Nur
En inderdaad

Als jullie financiele situatie zo precair is zou ik nu niet aan een hond beginnen. Honden zijn ook duur in onderhoud. Dierenarts kosten kunnen flink oplopen.

Zwelgje
Zucht, dan maar een konijn :)

Wij zijn wellicht een beetje verwend geweest met ons Maltezertje. Nooit ziek geweest, nooit problemen...dus tja, met die kosten zijn we niet erg bekend. We hebben zeker wel wat aan te schaffen qua voeding en speelgoedjes, maar dat hoeft niet op te lopen tot ver boven de 100€.
Ik zal wel goed nadenken over jullie tips, want het laatste wat ik wil is een slecht 'fokbeleid' in stand houden! Ik ben wat dat betreft wel naîef om te denken dat ieder mens goede bedoelingen heeft mbt dierenhandel...
Ikzelf heb geen problemen met een hond uit het asiel, maar mijn partner heeft liever een pup. Volgens hem kunnen de mensen van het asiel ook wel mooie 'verkooppraatjes' hebben die je overhalen om het beestje te nemen. 'Jaja mevrouw, deze hond is heel lief en sociaal en goed met kinderen en hij wacht al zo lang..' Hij denkt dat ze alle honden wel voor iets kunnen promoten.
Heeft iemand wel eens een hond geadopteerd en kan mij zeggen of het meeviel met wennen, opvoeden, ...?

Jasmijn
zwelgje

Ik ben al een tijdje lid op Facebook van "Susie's Senior Dogs". Uiteraard heb je hier niet veel aan in Nederland, maar je krijgt wel een totaal andere kijk op honden uit een asiel. Het is dat ik al twee katten heb, en nu geen behoefte heb aan een hond, maar het is echt niet zo onaantrekkelijk een asielhondje.
Je hebt toch nog niets besloten, dus wordt gewoon voor de lol eens lid van deze pagina, je zult zien dat je kijk veranderd (en dit zijn niet eens jonge asielhondjes, maar juist de oudere hond die nog een paar leuke laatste jaren gegund wordt) (vaak wel een jaar of 10 !)

Thursday Next
asiel

ik merk juist vaak bij advertenties en op websites van asiels dat ze terughoudend zijn met dieren plaatsen. Dus navragen of er kinderen of andere huisdieren zijn.
Je kan hier eens kijken:
http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/home

Jippox
ervaring tot nog toe

Ik heb ooit in een dierenasiel gewerkt, en wij waren inderdaad eerder terughoudend bij het plaatsen van honden. Daar ging bijvoorbeeld ook altijd een huisbezoek aan de mogelijke nieuwe eigenaar aan vooraf. Het laatste wat men bij een asiel wil, is dat een dier weer terugkomt. Dus ik denk dat je er niet zo bang voor hoeft te zijn dat ze je zomaar willekeurig een hond proberen aan te smeren.

Baasje
pup

Tja, laatst weer gehoord dat het met een pup de mist in ging omdat die niet goed gesocialiseerd was. Wat dat betreft kun je nog beter een hond uit het asiel halen, dan weten ze vaak al wat van het karakter.

Mijn ouders kochten in 1985 een rashond en die was toen al 800 gulden!

Jippox
eh?

Mijn titel was "ervaring", maar blijkbaar heeft 'ie er zelf nog wat aan toegevoegd ;-)

Dendy Pearson
Herplaatser

Als je perse een beagle wil zou je aan de rasvereniging kunnen vragen of er ergens een hond is die een nieuw huis zoekt.

Hoe oud zijn je kinderen? Hier geven het asiel geen honden mee aan een gezin waar het kind jonger is dan 5. Ik weet niet of dat landelijk is.

Wij hebben tot nu toe altijd pups gehad, we hebben nu 2 honden. Als één van deze 2 dood gaat, gaan we zeker bij het asiel kijken nu de kinderen wat ouder zijn.

Het voordeel van een oudere hond is dat je al een beetje een indruk kan hebben van het karakter. Een goed asiel zal je heus wel vertellen welke hond bij je past. En dan zit je ook niet meer met de kosten van een steralisatie.

Nadenken over eventuele dierenartskosten is echt wel verstandig. Onze honden zijn heus gezond, maar een paar maanden terug had onze teef een blaasontsteking. Dat stelt niets voor, maar koste me toch een hoop.

Nur
Ja

Wij hebben twee keer een hond uit het asiel gehad en het waren allebei echt super leuke beesten waar we veel plezier van hebben gehad.
Wel zitten er in asiels ook veel moeilijke honden die lastig te herplaatsen zijn. Die zitten daar vaak ook langer.
Ook staan niet alle honden altijd op de website. Je kan ook contact met het asiel zoeken en je wensen doorgeven en als er dan een geschikte hond is nemen ze contact met je op.
Mijn ervaring is dat asiels redelijk voorzichtig zijn in waar ze een hond plaatsen. Ze willen natuurlijk ook dat de plaatsing een succes is.

Zwelgje
Betalen?

Ik lees net op de site van het asiel dat een hond geadopteerd kan worden tegen een vergoeding van 260€. Ik vind het niet vreemd dat er een klein bedrag gevraagd wordt, maar 260 vind ik toch best een hoop geld!
Mijn kinderen zijn 10 en bijna 6.

Thursday Next
kosten

260 euro is wel veel, bij de meeste asiels is een hond ruim 100 euro en een pup wat meer.

Tijgeroog
2 redenen

Volgens mij zijn er twee redenen om zoveel geld te vragen:
- een hond kost het asiel geld. Voeding, onderdak, medische kosten, al is het maar een algemeen onderzoek. Je wil toch graag dat de hond die uit het asiel haalt ook goed verzorgd werd voordat hij bij jou komt wonen?
- een drempel opwerpen, zorgen dat mensen er goed over nadenken voor ze een hond nemen. Bij een hoger bedrag zal er beter over nagedacht worden.

Fikkie
en

Elke hond wordt ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Chippen kost van 20 tot zo'n 50 euro op de verschillende sites (de asiels vragen zo op het eerste gezicht de laagste prijs).
Kijk gewoon rond bij andere asiels, de prijzen varieren nogal. Een volwassen hond hier kost 125 euro, een pup 200 euro.

Nogmaals, als je dit hoge bedragen vindt, dan zou ik je echt aanraden om voor een ander dier te gaan en niet omdat ik je geen hondje gun uiteraard :-) maar ivm je financiele situatie.

Begin dit jaar kostte mijn kat me 3000 euro aan onderzoeken die eigenlijk niet eens tot een behandeling/genezing hebben geleid.
Je hebt inderdaad (en gelukkig!) met je vorige hond geluk gehad.
Jaarlijkse entingen, voer, anti-vlomiddelen, ontworming, het telt aardig op en dan hoeven ze nog niets te mankeren.

En beagles zijn ondeugende sodemieters in gedrag als ze niet van begin af aan goed worden opgevoed. Het is dus niet even een hondje als bijproduct in een gezin. Je zult dan echt aan de slag moeten.
Een pup is ideaal als je momenteel geen werk hebt, dat is gewoon zo, je hebt er dan alle tijd voor.

Kijk gewoon even verder, maar verwacht niet dat je honden voor niets krijgt. Heb dan geduld en spaar verder; het is het echt waard als je niet voor een asielhond zou gaan.

Zwelgje
Ik ga rondkijken

En ik denk dat het toch een asielhond wordt. En dan misschien geen Beagle, maar gewoon, een leuk hondje. Ras of bastaard, maakt niet uit. Ik denk dat er misschien ook wel een soort klik is zodra je een hond aankijkt?
Mijn kinderen waren blij geweest met een puppy, maar als ik ze zeg dat ze een hond krijgen die om één of andere zielige reden in het asiel terecht is gekomen, zullen ze het beestje net zo gauw in hun hartjes sluiten :)
Inderdaad, er staat bij elke foto een korte beschrijving van de hond. Hoe het er terecht is gekomen (soms heel sneu om te lezen), leeftijd, wel/niet goed met kinderen, bepaalde behoeftes,....
We kunnen wel 100 of 150€ missen voor een hond, maar dan moet ik even verder zoeken dan dit specifieke asiel. (Ik wil er ook niet nadien achter komen dat een asiel verderop 100€ minder vraagt, voor dezelfde services..)

Katniss
Naïef

Het klinkt allemaal nogal ondoordacht en vreselijk naïef. Ik zou waarschijnlijk geen 3000 euro uitgeven aan dierenartskosten met een onzekere afloop, maar alleen al aan de inentingen + ontvlooien + een incidenteel griepje voor mijn katten ben ik al een paar honderd euro per jaar kwijt. Toen er vorig jaar eentje heel ziek werd was het 400 euro in een week + crematiekosten. Bij honden kunnen die kosten nog veel meer oplopen omdat die vaker buiten komen.

Chiquita
of uit Spanje

ik kan je in contact brengen met een hondenopvang die ik persoonlijk ken. Ze kijken echt met je mee wat je wil. En je gunt een hond die in Spanje geen leven heeft, een gouden mandje

Hortensia
wat dingen

Just my 2 cents ;-)

Ik heb al mijn huisdieren uit het asiel of via bekenden. Heb je facebook? Zeg dan eens hardop dat je misschien wel eens een hond wil en kijk wat er gebeurt ;-)

Maar... Een hond kost geld. Een beagle zal geen fortuin eten (hoewel, beagles leven om te eten :D ) maar hij heeft toch zijn verzorging nodig. Gelukkig hoeft hij niet geknipt en getrimd te worden, maar denk aan zijn prikken, eventueel de hondenschool (vind ik toch wel een must om je hond goed te leren kennen), en eventuele ziektes en kwaaltjes waar je vroeg of laat mee te maken krijgt. Kun je dat wel betalen?

Een rashond kost geld, zo simpel is het. Waarom per sé een beagle? Je zult ze waarschijnlijk snel in het asiel vinden omdat het niet altijd de makkelijkste honden zijn, ze zijn eigenwijs en hebben een strakke opvoeding nodig. Mensen vergissen zich daar snel in. Dus wie weet kun je daar wel een beagle krijgen.

En wat ga je doen als je weer aan het werk gaat? Kun je niet beter een hond adopteren bij het asiel gedurende de vakantie? Of vakantieoppas worden voor honden in de straat of zo?

Ik heb zelf liever een volwassen hond. Puppen kunnen slopen en destructief pubergedrag vertonen. Kost ook geld! Ik kan boeken vol schrijven over wat mijn puberhonden gesloopt hebben, tot trappen aan toe! Mijn laatste hond was 4 toen hij hier kwam, en ik heb geen enkel probleem met hechten gehad en de slopersfase is aan me voorbij gegaan ;-)

Hortensia
bastaard

Je moet er maar tegenaan lopen, maar ik heb een bastaardbeagle ;-) Geen rashond dus, maar wel met de streken én leuke kantjes van de beagle ;-)

Mrs T
Pfoe

Misschien moet je eerst even met verschillende hondeneigenaren een open en eerlijk gesprek aangaan over hoeveel werk het is en hoeveel geld het kost om een hond te hebben. Fijn dat jullie bij je vorige hond zoveel geluk hebben gehad maar ik vind het niet handig overkomen wat je nu post. Als je straks een hond koopt en hij wordt ziek en je kunt de dierenarts niet betalen, wat doe je dan? Naar het asiel? Je kinderen uitleggen dat hondje moet inslapen want hij is te duur? Ik vind het nogal wat.
Maar goed, wellicht zie ik dat te somber. Toch zou ik me verdiepen in de rassen en eigenaardigheidjes van verschillende honden. Het komt nu over alsof je denkt dat een hond gewoon een levende accessoires is.

Engeltje
Een Beagle en een gezin met kleine kinderen gaat zelden goed!

Dus dat zou ik sowieso niet doen. En geloof me, ik heb ervaring. Wij hadden een Beagle voor er kinderen kwamen, en daar hadden we onze handen meer dan vol aan. Ik heb in die tijd via de vereniging en de fokker meerdere verhalen gehoord van gezinnen waarin het niet goed ging met de Beagle. Een Beagle is echt verschrikkelijk eigenwijs en vreselijk slim. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, wij waren en zijn grote Beagle-fans, maar je moet zo'n hond gewoon niet willen in een gezin met (jonge) kinderen. Ze hebben de eerste twee jaar echt 24 uur per dag een zeer consequente opvoeding nodig, willen ze gezellige en hanteerbare honden worden. En die heb je gewoon niet, als je kleine kinderen hebt. Wij hebben zelf sind 1,5 jaar weer een hond, maar wij durfden met onze twee pubers echt geen Beagle aan.

Verder: zeker als je een rashond wilt van een erkende fokker zitten er flinke kosten aan. Chippen en inentingen, voeding, vaak betaalt de fokker een flinke prijs voor de dekreu, en de stamboom is ook zeker niet gratis. Onze Beagle, die wij 20 jaar geleden kochten, kostte toen al 850 gulden, en volgens mij is dat nu zo ongeveer de prijs in euro's die je voor een rashond betaalt bij een goede fokker. Tenminste, onze Ierse Setter kostte ons € 900.

Met deze twee overwegingen in het achterhoofd zou ik, als ik jou was, voor een herplaatser of asielhond gaan, of misschien via een advertentie bij de buurtsuper of op Marktplaats een leuk asbakkenrasje zoeken.

Naast de aanschafkosten komen er natuurlijk nog heel veel kosten bij, dat realiseer je je toch wel? Naast voer en de nodige speeltjes en mand e.d. maak je ook kosten voor de gezondheid. De jaarlijkse inentingen, vlooien- en tekendruppels, castratie, en dan is het nog maar te hopen dat het beestje niet ziek wordt. Hoe ga je dat doen zonder salaris? En wat doe je met het beestje als je morgen weer een baan hebt? Op vakantie wilt?

Tot slot: ik vind persoonlijk de reden die je noemt om een hond te nemen, namelijk de kinderen tijdens de 8 weken vakantie bezig houden, een hele rare. Maar ik denk/hoop dat dat een wat onhandige manier van uitdrukken is, je hebt tenslotte al 13 jaar een hond gehad, dus ik ga ervan uit dat je weet waar je aan begint.

Juno
Hond

Qua aanschaf is een rashond duurder, qua werk komt het overeen. Ik denk dat je je verkijkt op de kosten en de tijd die het kost om goed uit te laten, te trainen enz. Ik zou dolgraag weer een hond willen maar ik heb geen tijd om hem te verzorgen zoals het imo zou moeten.
Mijn kat was al €100,- , gewoon een niksje uit het asiel.
Met je gezin op vakantie is goedkoper dan een hond.

Hortensia
Zwelgje, lees dit eens!
Dendy Pearson
een kat?

Misschien een stom idee, maar is een kat niet beter voor jullie? In aanschaf niet zo duur, kittens zijn ook leuk om op te zien groeien en over het algemeen heb je aan een gewone europese korthaar niet zo heel veel kosten.
En mocht je weer aan het werk gaan, een kat kan gewoon alleen blijven overdag.

Ik begrijp best dat je weer een huisdier wil, als je eraan gewend bent is het iets wat je echt mist. Maar een hond in jullie situtie is misschien echt geen goed idee. Als je een beetje pech hebt kost het gewoon meer dan je had verwacht.

Wij hebben één vuinisbakkenteef die al het voer gewoon goed verdraagt. Zij kreeg gewoon de brokken van de ah en als er iets anders in de aanbieding was nam ik dat mee.
Toen kochten we er een hondje bij, een raszuivere Lhasa Apso. En die is dus erg gevoelig voor voedsel. Van die gewone brokken gaat íe vreselijke winden laten en we hebben echt even moeten zoeken naar passend voedsel. Gelukkig hebben we iets gevonden wat nog gewoon betaalbaar is, maar ik hoor ook van mensen die het voer bij de dierenarts moeten halen. En die prijzen zijn niet grappig.

+ Brunette +
Beagles in de aanbieding

Waarschijnlijk zijn dit dezelfde honden als waar Hortensia het over heeft, het zijn jonge honden, begrijp ik.

http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/24074822/__30_beagles_zoeke...

Hortensia
Brunette

Ja, dat klopt. Ik heb op de Friese media via internet een soortgelijk filmpje gezien.

Kaaskopje
Zwelgje

Je krijgt weer tips over beagles die een huis nodig hebben, maar ik wil je toch wijzen op het karakter van deze hond. Ze zien er geweldig leuk uit, maar het zijn a. weglopers en b. veelvraten die makkelijk te dik worden. Een beagle moet dus echt met beleid gevoerd worden en hun energie kwijt kunnen raken. Als het aan het uiterlijk van een beagle lag, zou ik er ook wel een willen, maar je weet bijvoorbaat dat je áltijd op moet passen voor weglopen.

Wij hebben dit jaar een tweede hond erbij genomen. Weloverwogen, terwijl onze financiën net als bij jou niet overhouden. Daar moeten we ook wel eens wat voor laten. Het is niet een kwestie van 'we gaan een keer niet op vakantie', maar het is een blijvende kostenpost. Voor óns zijn die kosten ook veel, maar als we er eens krap door zitten, raakt dat vooral mijn man en mij en niet de kinderen. Die wonen niet meer (volledig) thuis. Onze hond is in de eerste maand dat ze bij ons is al twee keer bij de dierenarts geweest. De eerste voor vaccinatie (moest nog aangevuld worden bij wat er al gegeven was) en afgelopen week had ze opeens opgezwollen oogjes en zo. Allergie... Hoppa weer een spuitje (wat wel meteen hielp!). Wij hebben de honden verzekerd. Dat beschouw ik als investering voor als er echt eens iets voorvalt wat in de papieren gaat lopen. Een hond hoeft alleen maar een wond op te lopen en dan gaat de teller al richting de 80-100 euro. Maar goed, de premie is wel een van die extra kostenposten waardoor je minder overhoudt voor de rest.

Naast de financiële kant, is de zomervakantie na 8 weken voorbij en heb jij met wat geluk een baan gevonden. De opvoeding en gewenning aan wat van de hond verwacht wordt is dan nog niet voorbij. Een volwassen hond uit het asiel, zal meestal zindelijk zijn, dat scheelt. Een pup niet en het is afhankelijk van het tempo van de pup hoe snel die zindelijkheid geregeld is. Onze pup is met een kleine 5 maanden bij ons gekomen en is nog niet volledig zindelijk, na een maand bij ons. Ik zit er bovenop, dus daar ligt het niet aan.
Maar dan vind jij werk. Bij óns is de situatie dusdanig dat de honden standaard (dus ook als ik weer werk) nooit langer dan een ochtend alleen zijn en dat zo'n 3 dagen per week. De andere dagen hoeven ze in principe helemaal niet alleen te zijn, op een uurtje na bijvoorbeeld. Als ík weer werk krijg, geeft mijn man tijdelijk zijn vrijwilligerswerk op (hij is afgekeurd en zit in de wia) tot de jongste hond ook geleerd heeft om urenlang de plas op te houden én alleen te zijn. Bij jóu betekent het vinden van werk, dat er meteen niemand meer is die overdag volwaardig op de hond kan letten, ook in opvoedend opzicht. Een hond urenlang in een bench achterlaten is zielig. Wat doe je dán met de hond? Ik heb al een beetje 'angst' voor de dag dat ik weer volledig aan het werk zou kunnen, ik vind mezelf onmisbaar, haha. In jouw geval zou ik echt niet weten hoe ik het op zou moeten lossen. Ik vind ook eigenlijk dat je niet aan een hond moet beginnen als de uiteindelijke situatie is dat de hond overdag volledig alleen thuis komt te zitten. Maar dat is mijn mening.

Samengevat is mijn goedbedoelde raad dat je echt goed na moet denken of een hond wel zo'n goed idee is. Ik gun hem je van harte, omdat ik weet hoeveel een hond voor je kan betekenen, maar die hond moet er wel bij gebaat zijn dat hij bij jullie woont. Een hond is geen vakantie'project' bij gebrek aan een paar weken op vakantie gaan. (Sorry als dit wat bot overkomt.)

Pagina's