Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Den haag-zaltbommel in de spits

Binnenkort moet ik voor een opleiding een aantal keer naar Zaltbommel vanaf Den Haag (ongeveer). De routeplanner geeft aan dat het ongeveer driekwartier rijden is, maar vertragingen telt ie daar niet bij op (werkt nu blijkbaar niet op de anwb site). Ik wil dus heel graag weten hoe lang je er in de spits (moet daar 9.00 zijn en 16.00 klaar) over doet. Iemand enig idee?

Alvast bedankt!

Uren

Je moet eerder in uren rekenen dan in kwartieren. De A12 is een ramp om die tijd, de A2 is een ramp... ja, dat waren ze al. Ik heb een tijd dagelijks fileleed van collega's op die route aangehoord toen ons bedrijf verschillende vestigingen had aan twee kanten van jouw route. Ze werden er gek van. Vooral als ze 's ochtends extra vroeg vertrokken waren en er toch 2,5 uur over gedaan hadden. Ik geloof dat mijn collega van Delft naar Nieuwegein standaard rond de vijf kwartier onderweg was. En dat was dan zonder bijzonderheden.

Midden op de dag is het natuurlijk beter, en als je heeeeel vroeg vertrekt. Maar ze vertelde dat ze om zeven uur het Gouweviaduct gepasseerd moest zijn, wilde ze een beetje door kunnen rijden.

Goede reis!
(krantje croissantje in de trein is geen optie neem ik aan? Want dan kan je wel lekker tot rust komen en ongestoord doorrijden).

ijsvogeltje

ijsvogeltje

14-08-2010 om 21:01

Hopeloos

De A12 is hopeloos in de spits. Ik heb jaren in Woerden gewerkt (daar kom je langs op jouw route). De auto was geen serieuze optie. In de spits was het stukje Utrecht - Woerden soms al een uur. Houd er ook rekening mee dat er momenteel werkzaamheden aan de A12 zijn (oa Woerden-Gouda) die voor extra vertraging kunnen zorgen. Is de trein geen mogelijkheid voor jou?

Picasso

Picasso

15-08-2010 om 14:24 Topicstarter

Bedankt

Zo te lezen is er niks te zeggen over de gemiddelde vertraging. Kan twee keer zo lang zijn of een kwartier langer. Met het OV moet ik drie keer overstappen en ben ik ook bijna anderhalf uur onderweg. Ga nog even puzzelen wat wijsheid is.
(had liever niet naar Zaltbommel gegaan, maar helaas is het nu eenmaal niet anders)

Vic

Vic

15-08-2010 om 15:02

Liever met de auto

Ik sta liever in de file dan dat ik vertraging heb met de trein. Dan heb ik het gevoel dat ik zelf nog invloed kan uitoefenen. Als ik bijv. naar Utrecht moet, kost me dat met de trein een uur. Met de auto reken ik op 2 uur (volgens routeplanner 50 min), en soms zit het ook gewoon heel erg mee. Met de trein zit het nooit mee, en zit je ook nog eens met heel veel mensen in een veel te kleine ruimte.

Picasso

Picasso

15-08-2010 om 18:06 Topicstarter

Vic

Hier hetzelfde hoor! Ik reis al vier dagen per week met de trein naar mijn werk dus een keer relaxed met de auto kunnen is niet verkeerd. Muziekje aan, boterhammetjes me....ik vermaak me wel. Maar omdat ik waarschijnlijk oppas 's ochtends nodig heb moet ik wel een goede schatting qua reistijd kunnen maken ;-)

Tinus_p

Tinus_p

16-08-2010 om 09:44

Relaxed?

Picasso:
"Ik reis al vier dagen per week met de trein naar mijn werk dus een keer relaxed met de auto kunnen is niet verkeerd."
Rijden in de nederlandse ochtendspits heeft niets meer te maken met relaxed autorijden. De laatste keer dat ik relaxed autoreed, was op de dag dat ik terugkwam van vakantie, waarbij het relaxte rijden steeds verder afnam naarmate ik dichterbij Nederland kwam :S

Vic

Vic

16-08-2010 om 09:53

Kwestie van instelling, tinus

Ik ga elke dag met de auto naar mijn werk. A4 en A10, dus niet altijd een feestje (hoewel, wel gezellig druk). Ik kan daar heel relaxt mee omgaan, als ik geen afspraken heb. Je zit lekker in je eigen omgeving, flesje water mee, evt. snoepjes voor als het te lang duurt, muziekje aan. Zo kom ik die 40 min. a 5 kwartier wel door hoor. Nee, dan de trein. Bij ons station moet je een heel hoge trap op, loopbruggetje, trap af. Met een beetje pech door de stromende regen, met een tas van minstens 10 kg, vechten voor een plekje in de trein. Vanaf het station nog 5 minuten lopen naar mijn werk (met die tas van 10 kg, en op wieltjes kan niet vanwege hoogteverschillen).
Het verbaast me soms dat andere mensen daar zo anders tegenaan kijken.

Tinus_p

Tinus_p

16-08-2010 om 09:56

Verbaasd

Vic:
"Het verbaast me soms dat andere mensen daar zo anders tegenaan kijken."
Mij ook. Ik vind autorijden als het zo druk is echt niet leuk. Vooral het gefriemel voordat ik op snelweg of provinciale weg ben, haat ik.

Maxime.M

Maxime.M

16-08-2010 om 10:44

Tomtom routeplanner

Hoi,

De website van tomtom heeft ook een routeplanner en deze houdt wel rekening met de files. Probeer maar eens uit. Je kan ook een andere dag, als je thuis bent rond spitstijd even die site raadplegen en kijken hoe lang het op dat moment duurt, heb je een beetje een indicatie.

Maxime

Picasso

Picasso

16-08-2010 om 12:31 Topicstarter

Tinus

Tja, toch heb ik net als Vic een relaxte instelling in de spits. Scheelt ook wel dat ik in een automaat rij en dus niet zo veel hoef te doen ;-) Maar de truc is wel dat je geen haast moet hebben, dus op tijd weg.

Maxime, ik zal het ook eens via TomTom uitrekenen! Bedankt voor de tip.

Tirza G.

Tirza G.

16-08-2010 om 12:33

Tja

Dat is dan wel weer grappig. Ik ben net als Vic. Ik zit gezellig pompommend in mijn autootje een beetje om me heen te kijken. Het OV háát ik. Het vertrekt ergens vandaan waar ik niet ben, komt ergens aan waar ik niet moet zijn, is vies, druk en bovenal: je moet zo enórm op tijd letten. Daar zijn ze heel kinderachtig in, 11.23 is 11.23. Als ik hier thuis wegga, kan ik gewoon toch nog een keertje gaan plassen, nog eens drie keer teruglopen voor iets vergetens en dan rustig broemen in mijn autootje. Heerlijk.

Het is vast een controle-issue, Tinus. Je hebt geen controle over het gedrag van de andere weggebruikers en dus raak je geagiteerd. Laat het losssssss.

Tirza

Tinus_p

Tinus_p

16-08-2010 om 13:26

Moe

"Scheelt ook wel dat ik in een automaat rij en dus niet zo veel hoef te doen ;-) Maar de truc is wel dat je geen haast moet hebben, dus op tijd weg."
Duh, ik rijd al jaren automaat en ik heb zelden haast. dat is het probleem ook niet; ik vind autorijden als het zo druk is _vermoeiend_.

Picasso

Picasso

16-08-2010 om 13:43 Topicstarter

Tinus

Prima, toch. Jij wordt er moe van en ik niet ;-)
Ik word moe van drie keer overstappen, rennen naar een trein, ontdekken dat je bij het verkeerde spoor staat en alsmaar checken of de trein geen vertraging heeft......

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.