Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Die fatima (expeditie robinson)

Kijken er nog mensen naar Expeditie Robinson? Wat vinden jullie nou van die Fatima en haar tweelingbroertjes? Ik weet best dat ER een spel is, maar de moord op Lodewijk was wel heel erg koelbloedig. Je speelt niet met pionnetjes op een Monopoly-bord, maar met mensen.

Ik hoop eerlijk gezegd dat ze er na de samensmelting snel uitvliegt. Zou jij ook zo tactisch kunnen spelen als je aan ER meedeed?

merel

merel

22-10-2012 om 12:44

Nee maar ik snap het wel

Ik zou niet zo tactisch kunnen spelen, maar ze zijn gekomen voor het spel. Wij zien natuurlijk maar een half uurtje per week, maar zij hebben er weken gezeten (ik geloof 4) en dan heb je heel wat uurtjes om na te denken. Fatima had het spel sneller door dan Lodewijk. Want als Lodewijk was blijven zitten, dan was de kans groot geweest dat hij 1 voor een de broertjes en Fatima op een gegeven moment had moeten wegstemmen. Helaas MOET je stemmen in het spel. Daarom zou ik aan dit soort dingen al niet gauw mee kunnen doen, want ik maak ook veel te graag 'vriendjes' en dit is geen teamspel, maar een individueel spel, je komt er om als enige te willen winnen.

ChrisH

ChrisH

22-10-2012 om 13:16 Topicstarter

Tactiek

Merel, je hebt op zich wel gelijk, maar ik heb het gevoel dat de tactiek dit jaar wel heel erg de overhand heeft. Van het overleefaspect van het spel zien we ten eerste niet zoveel als andere jaren en ten tweede leveren Robinson-vaardigheden je blijkbaar ook geen echt voordeel meer op. Je bent dan namelijk een sterke kandidaat die zo snel mogelijk moet worden weggespeeld.

Dat vind ik wel een beetje jammer eigenlijk, maar goed misschien loopt het programma al wat te lang (of ik kijk al te lang ;-).

Chris

Merel

Merel

22-10-2012 om 13:50

Is het ook

Het is ook een naaistreek ;-) het punt is alleen dat dat het spel is. Het is de een of de ander. Wie er ook weggestemd wordt, het is altijd lullig voor diegene. (daarom zou ik er al niet aan mee willen doen). Ik denk wat voornamelijk tegen hem werkte was dat hij 5 munten heeft. Daar hadden ze onderling eigenlijk over moeten zwijgen, want dat maakte iedereen wel gelijkwaardiger. Nu ze wisten dat Lodewijk ook nog eens 5 munten voorsprong had, maakte hem dat nog gevaarlijker.

Carthy

Carthy

22-10-2012 om 15:56

Spel

Het is een spel en ik moet zeggen dat ik het wel heel erg leuk vind om naar te kijken. Het krijgt allerlei wendingen. Het is beste wel spannend en er gebeurt van alles. Die Fatima vind ik sowieso al niet'zo'n sympathiek type maar in dit spel komt dat helemaal naar boven :-) Leuk leuk leuk. Dus ja ik geniet er wel van en ben heel benieuwd hoe het nu verder gaat. Ik hoop natuurlijk dat ze genadeloos op haar b*k gaat na de samensmelting. Iedereen is nu wel op scherp.....

Jesse_1

Jesse_1

22-10-2012 om 16:26

Het werd al mooi gezegd

Fatima en de broertjes zijn (semi)professioneel pokerspelers. Eigenlijk dus heel logisch dat zij ER zo benaderen en nu al de strategie zo uitzetten.
Lodewijk is een echte Robinson en heeft het spel op die manier benaderd.
Uiteindelijk zal ook blijken of de pokerspelers hiermee ook echt winnen of dat de andere spelers zich tegen hen keren.

Gemeen

Heerlijk programma, altijd wel iemand waar je thuis op de bank een bloedhekel kunt hebben. Dit keer is Fatima de toverkol. Ze hebben niet alleen afgesproken hoe en wie eruit te stemmen, ze hebben ook nog eens expres twee keer het spel verloren.
Domme is dat Fatima denkt dat het maar een spelletje is, en ondertussen haar hele imago om zeep helpt. Niet dat ik haar voor ER wel sympathiek vond ;-). Zo tactisch is ze dus ook weer niet. Hier een zeer boos kind die helemaal voor Lodewijk was. Ik hoop dat ze er snel uitligt. En ik ben voor Fajah, grappig mens.

Merel

Merel

22-10-2012 om 20:59

Huh fay

Wanneer hebben ze expres twee keer het spel verloren?
Ik heb trouwens helemaal geen hekel aan Fatima, zo is het spel nu eenmaal. Hoe zou het anders gelopen zijn als ze Lodewijk er in hadden gehouden? Wie zou er dan de pineut zijn? (en wie de week erop, en de week daarna?)

De laatste twee keer

Twee weken geleden toen Fatima zogenaamd niet over een muurtje kon komen en afgelopen week. Afgelopen week was het erg duidelijk (ze, pokertrio, hadden het er zelfs over), toen viel bij mij pas het kwartje van twee weken geleden. Dat het niet per ongeluk verloren was, maar expres.
Ik weet dat eruit stemmen erbij hoort, maar dit is wel een heel vals spelletje. Ik hou er niet van.

Merel

Merel

22-10-2012 om 21:16

Echt?

Nee dat is me helemaal niet opgevallen dat ze expes verloren.

Afgelopen week zeker

Het was het pokertrio opgevallen dat Ruud, Tess en Fajah het goed met elkaar kunnen vinden, en daarom moest Tess eruit. En werd er echt gezegd dat het daarom geen ramp was om het spel te verliezen. Zie ook "http://www.expeditierobinsonnieuws.nl/uitzending-gemist-expeditie-robinson-2012-aflevering-7/" "Wil team zuid wel winnen?"
En toen dat gebeurde dacht ik dat verliezen de week daarvoor ook opzet was. Fatima was echt super aan het klunzen, vooral met over dat muurtje gaan. En dat voor een ex-topsporter.
Dus, dat is mijn complottheorie ;-). En niet alleen de mijne.

Trix

Trix

22-10-2012 om 22:46

Maar toch een beetje dom

Maar toch blijf ik het een beetje dom van Lodewijk vinden, dat hij 5 munten heeft en deze niet inzet bij een eliminatie. Hij kan toch wel bedenken dat het hebben van zoveel munten bedreigend kan zijn voor anderen, vooral met de samensmelting in het verschiet? Bovendien was het ook een beetje dom van Tess, dat zij zich zo voor het karretje liet spannen door de 3 pokeraars. Als zij, Lodewijk en Peggy ook allemaal op 1 dezelfde persoon hadden gestemd (Fatima of de broers) en Lodewijk had 1 munt ingezet, dan was de situatie nu heel anders geweest. Want ze had natuurlijk op haar klompen kunnen aanvoelen, dat zij bij een nieuwe eliminatieronde het volgende slachtoffer zou zijn van de 3 strategen...

Verder gaat alles goed met mij hoor, helemaal niet lang over de laatste twee afleveringen nagedacht ;)

Dat is waar trix

Tess had het slimmer kunnen spelen. Vond het wel oenig van Lodewijk dat hij geen enkele munt inzette.
En toch blijft het een rotstreek van de pokeraars. Hoop dat de rest zo slim is om ze er direct na de samensmelting uit te stemmen.

ChrisH

ChrisH

23-10-2012 om 09:18 Topicstarter

Kansloos

Ik geloof niet dat Tess in een eerder stadium iets had kunnen uitrichten, want ze had Lodewijk nooit meegekregen. Die waande zich compleet veilig en had totaal geen idee dat die leuke, lieve mensen waar hij het zo goed mee kon vinden hem een mes in de rug zouden steken. Peggy zag het trouwens ook totaal niet aankomen.

Maar goed, de regie heeft ongetwijfeld een field day gehad met dit materiaal. Die konden weer lekker veel shots van kruipende slangen en schorpioenen monteren met beelden van Fatima en co :-)

Degene die het trouwens compleet door had was Fajah. Ik ben benieuwd hoe zij het spel verder gaat spelen.

Chris

Merel

Merel

23-10-2012 om 10:41

Pokeraars

Nou ja hun naam zegt het al, het pokertrio zijn spelletjes mensen en gewend om een paar stappen vooruit te denken. Ze hebben het daardoor juist slim gespeeld, ik vroeg het al eerder, wat was er gebeurd als Lodewijk erin was gebleven, wie was er dan weggestemd, en wie daarna? Waarschijnlijk hadden de broertjes en Fatima het onderspit gedelfd, zij hadden n.l. geen munten om in te zetten. Ze zijn dus niet gemeen, maar slim.

ChrisH

ChrisH

23-10-2012 om 10:58 Topicstarter

Merel

Die slimheid van het pokertrio staat buiten kijf, maar ik vind de manier waarop ze dit slimme spelletje hebben gespeeld gewoon niet fraai.

Ze hebben met Lodewijk aangepapt en gedaan alsof ze de allerbeste vrienden waren die tot de samensmelting bij elkaar zouden blijven, om hem vervolgens op een opportuun moment een dolk in de rug te steken. Ze zijn slim én gemeen. Nogmaals je speelt met mensen en niet met kaarten op een kaarttafel.

Chris

Conference

Conference

23-10-2012 om 12:38

Och fatima

Die Fatima... Wat is zij heerlijk naief, dat zij denkt dat ze niet met dezelfde tactiek door die broertjes eruit zal worden gewerkt als het hen uitkomt.
Ik vind niet dat haar imago om zeep wordt geholpen, ze is sportvrouw en wil, koste wat het kost, winnen. Alleen, zolang die broertjes samen in dat spel blijven, gaat dat niet lukken. Het lijkt mij prioriteit van de overige spelers dat één van hen uit het spel gewerkt wordt, zodat de balans weer een beetje in evenwicht is.
En het is toch ongeloofwaardig dat Fatima als voormalig sportvrouw niet over zo'n muurtje kan komen, het leek wel een stijve hark. Het was ons ook van te voren al overduidelijk dat ze de laatste proef zouden verliezen om Tess eruit te kunnen werken.

Merel

Merel

23-10-2012 om 12:46

Zo kwam het op mij niet over

Volgens mij is het zo gemeen niet gespeeld (expres aanpappen met Lodewijk). Ik denk dat ze hem oprecht een leuke en prettige medespeler vonden, tot ze verloren en ze een hele dag hadden om na te denken over wie ze moesten gaan wegstemmen... en dan komt er bij het pokertrio een ander spel-inzicht naar voren dan bij de rest. Zelf heb ik helemaal niet het gevoel dat ze de laatste proef expres verloren. Ik bedoel, zij hebben nu Tess weggestemd, maar anders had het andere team iemand moeten wegstemmen. Wel stond Tess duidelijk op hun lijstje om de volgende te zijn, maar volgens mij hadden ze daar geen haast mee.

Mussie

Mussie

23-10-2012 om 17:58

Jawel, ze spraken toch af om te verliezen

Volgens mij spraken ze zo goed als af om te verliezen omdat het hun heel goed uitkomt dat Tess weg is ivm het eventuele bondgenootschap fajah-Ruud-Tess. Ik vind dat jammer, ook al is het allemaal wel slim. Ik hou ook meer van de echte Robinsons, die dan gaan sjouwen en vis vangen enzo.
ik dacht in de eerste instantie ook: och arme Fatima. Maar nu twijfel ik. Ze is een sporter en een prof pokeraar, ze snapt toch wel dat dat de broertjes haar dumpen zodra ze de kans krijgen? En ze moet ook snappen dat niemand meer eerlijk tegen haar hoeft te zijn. Ze staat nu dus echt alleen. En ze lijkt me snugger genoeg om dat door te hebben. Ik denk dat ze haar plannetje wel klaar heeft, en aansluiting gaat zoeken bij Ruud en fajah.

Ook zo gelachen om fatima?

Ik vond het een topaflevering gisteren. Die open mond van Fatima. Dacht ze nou echt dat ze onschendbaar waren? Haha

Jesse_1

Jesse_1

02-11-2012 om 21:25

Heerlijk

Het wat een leuke aflevering, blij dat MinHee wist te winnen! (NB volgens mij zouden vorige stemmen sowieso niet meetellen omdat na de samensmelting de stemmen op nul gaan omdat je anders een extra nadeel hebt als je vaker op de eilandraad bent geweest).
Ik vraag me alleen af hoe lang Fajah het gaat volhouden. Ze heeft dit natuurlijk goed gespeeld, maar ze ventileert dit nogal dus ik kan me voorstellen dat de anderen zich snel aan haar ergeren.
Volgens mij is het spel nu weer een beetje in evenwicht, benieuwd hoe de verhoudingen nu verder gaan.

pooh bear

pooh bear

03-11-2012 om 07:56

Leuk

Vond het ook een leuke aflevering.
Ze hadden met ze drieën kunnen bedenken dat als ze zo openlijk samen spannen de rest ze probeert uit elkaar te halen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

lizelot

lizelot

03-11-2012 om 10:07

Geweldig

Dat gezich van Fatima.En Fajah,schitterend!!!
Hebben jullie een favoriet dit jaar?Ik absoluut nog niet.Ik hoop altijd nog een keer op een expeditie zonder wegstemmen.Dat er een keer een echte robinson is.Nu worden de sterke(De robinsons)als eerste weggestemd!!
Ik hoop wel dat diegene die begonnen zijn met de complotten niet winnen,dan mag men wel een andere titel voor het programma verzinnen.Dat heeft niks met Robinson te maken!!

Carthy

Carthy

03-11-2012 om 11:38

Leuk!

Ik vind het ontzettend leuk dit seizoen. Ik heb niet zoveel met wie-is-de-echte-robbinson-enwie-hetbeste-vuurtje-kan-stoken-en-wieh-het-meeste-doet. Dit spel element houdt het vooral spannend en ik kan niet wachten tot volgende week.

Ik moet wel zeggen dat het ik het met onbekende mensen leuker vond. Nu ken ik ook niet iedereen want he zijn voral b of c artiesten/sportmensen of wat dan ook maar toch, ze zijn zich veel meer van de camera bewust. Ik vond het seizoen met die Belgische man ook zo goed. Die door zijn strategie had gewonnen. Ook zo spannend!

Petra.v.S.

Petra.v.S.

03-11-2012 om 18:42

Ja, marcel

Die bedoel je toch? Die belgische man die op de canarische eilanden woonde? Die was ook echt goed!

Persoonlijk vind ik het ook veel leuker met onbekende mensen. Echt jammer dat ze het nu steeds met "bekende" nederlanders en belgen doen.

Petra.v.S.

Petra.v.S.

03-11-2012 om 18:44

En hiu kwan!

Dat was mijn favoriet!

Toen waren de anderen ook steeds aan het samenspannen om de rest er een voor een uit te stemmen, en had Hiu Kwan dat door een slim plannetje doorbroken. Dat was echt goed!

Carthy

Carthy

03-11-2012 om 20:01

Petra

Jaaaaa Marcel idd. Die andere naam zegt mij niks Ik denk dat ik dat seizoen heb gemist.

ilsepilse

ilsepilse

06-11-2012 om 16:37

Ooh

geweldig die kop van fatima toen dat ene broertje eruit gestemd werd !!

Conference

Conference

08-11-2012 om 16:20

Fajah

Zo'n geweldige streek die Fajah heeft geleverd, vorige week, gaat vast tegen haar werken. Wat denken jullie, wordt ze er vanavond al uitgestemd?
En inderdaad, dat gezicht van Fatima... En zo dom dat die broertjes dachten dat Fajah met hun plan mee zou werken, ze was al heel duidelijk onderdeel van het groepje Ruud.

Mussie

Mussie

08-11-2012 om 22:12

Oei

Wat balen, van Paul! Ik had zo gehoopt dat Peggy ging. Die is echt zo nietszeggend. Of geraffineerd. Waait met alle winden mee. Anyway, het gezicht van Fatima toen een van haar 'vriendjes' wegging was weer komisch. Had ze beter iemand anders mee kunnen vragen. Ik hoop dat de andere coalitie het gaat redden, maar de beelden van volgende week stemden niet erg hoopvol. Alhoewel ik na zoveel jaren zou moeten weten dat dat niets zegt.

Jesse_1

Jesse_1

09-11-2012 om 23:46

Nou nou nou

Wat laat die Chris zich kennen zeg!
Ik heb een filmpje gezien van Fatima en Lodewijk van ná de Expeditie. (http://www.rtl.nl/xl/#/u/3e890754-54f4-4aab-b8a8-a38fa7f4246e). Hierin geeft Fatima aan dat het niet persoonlijk (op gevoel) is en gelukkig maar, want dan zou het echt vervelend zijn. En dan Chris die 'wraak' wil nemen. Dat strookt daar helemaal niet mee!
Nou goed, Fajah vind ik toch wel redelijk vervelend, dus ik zou het niet heel erg vinden als ze er voor de finale uit gaat, hoe goed ze ook overleeft heeft tot nu.
NB Lodewijk zegt dat hij het nu een plekje heeft gegeven, maar dat is volgens mij niet echt zo...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.