Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Dierenpolitie

http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/1882967/2011/04/30/Achter-het-loket-van-de-dierenpolitie-zit-niets.dhtml

Typisch voor deze tijd. Geen hulp maar controle. Bij de dierenbescherming hebben ze dat door. Bij de jeugdhulpverlening nog niet.

fladder

fladder

01-05-2011 om 22:44

Anne

Ik weet dat je (net als meerdere mensen hier) een behoorlijk heftige ervaring met Jeugdzorg hebt gehad.
Maar ik denk dat het je leven nu te erg gaat beheersen, het zit echt overal door en in en tussen... En dat, terwijl er ook heel veel dingen goed gaan!
Dit is geen aanval op jou, ik heb in hetzelfde bootje gezeten, en ben er ook goed ziek van geweest. Maar wees alsjeblieft voorzichtig en laat het je leven niet nog erger verzieken...
"Loslaten" is makkelijker gezegd dan gedaan... Maar ik denk toch dat je om te verwerken wat er gebeurd is, misschien hulp moet inschakelen? Nee, dat wordt niet meteen doorgekletst aan de jeugdinstellingen, maak je geen zorgen ;-)
Maar ik maak me wel zorgen over jou, en hoe het jou zo gaat beheersen dat je de hele jeugdzorg gaat zien als één grote bedreiging...
Op je hoede zijn: ja. Maar ze zien als De Grote Gezinsvijand: nee... Dat gaat echt te ver en daarmee doe je de vele mensen die wél goed werk leveren namens Jeugdzorg teveel tekort!

Sterkte ermee en nogmaals, ik bedoel het niet aanvallend, maar ben bezorgd om je...

AnneJ

AnneJ

01-05-2011 om 23:11 Topicstarter

Fladder

Ach Fladder, ik waardeer je bezorgdheid, maar ik gun mezelf voorlopig deze kleine 'genoegens'.
Hier is er nog een. http://www.binnenlandsbestuur.nl/home/all/opinie/jeugdzorg-de-grote-transformatie.811811.lynkx
hmmm.. even genieten.
"Veel ouders zijn voor een goede ondersteuning afhankelijk van de overheid. Veel van deze ouders zitten met hun handen in het haar. Zij weten zelf vaak goed wat goed is voor hun kind, maar komen in gevecht met instanties en krijgen volstrekt iets anders dan ze willen. Hoeveel ouders zijn blij met de ondersteuning die zij krijgen? Bekijk die casuïstiek en gebruik die als leidraad voor de invulling van de taken die op je af komen, zeg ik tegen gemeenten. Dat die blije mensen nauwelijks bestaan, is veelzeggend. De gemeenschappelijke agenda van ouders en de overheid samen is voor mij een prachtig uitgangspunt voor de transformatie van de Jeugdzorg.

Bij transformatie hoort ook het begrip ‘houden van’. Houdt de overheid wel genoeg van de Jeugdzorgkinderen om echt het beste voor deze kinderen te willen. Vertrouwt de overheid ouders wel, of is het werkterrein van Jeugdzorg omgeven door achterdocht? Ik vind het ontluisterend dat de angst van ouders voor Jeugdzorg zo groot is. Weinig ouders durven te klagen over Jeugdzorg omdat de angst dat hun kinderen uit huis worden geplaatst, overheerst. Jeugdzorg laat ouders ook niet los. Ligt het echt aan de ouders en kinderen dat Jeugdzorg de verantwoordelijkheid niet meer teruggeeft of ligt dat aan (de cultuur en kwaliteit van) Jeugdzorg?

Houden van kinderen geeft weer een andere dimensie aan het begrip ‘Kind Centraal’. Daar is niemand op tegen, maar het is tevens een procedurele benadering die in de praktijk neerkomt op het achter de rug om van mensen maken van één dossier, één plan en één aanpak.

Transformatie is ook het voortbouwen op het inzetten van de natuurlijke omgeving van kinderen. De buren, opa’s en oma’s, ooms en tantes en de leraar kunnen vaak een groot verschil maken. Ziet de professional deze mensen staan, ziet de professional deze mensen als gelijkwaardig en durft de professional samen met deze mensen te werken aan een toekomst voor kinderen. Een toekomst waarin het streven naar een maximaal niveau van zelfredzaamheid centraal staat."

fladder

fladder

01-05-2011 om 23:30

Nee.

Het spijt me, ik heb inderdaad een behoorlijk traumatiche ervaring achter de rug, maar daar staan ook goede ervaringen tegenover.
Ik zal niet beweren dat ik straks fluitend op de stoep sta om weer een nieuwe poging tot herindicatie te verdedigen (al hoort het er allemaal bij). Maar het gaat me echt te ver om met een satanisch genoegen te zien hoe "Jeugdzorg" in zijn geheel af en toe een draai om de oren krijgt. Of vol leedvermaak als ze daadwerkelijk bakzeil moeten halen.
Als er ééntje is die behoorlijk nerveus is bij elk contact, ben ik het wel. Mét reden. Er deugt e.e.a. niet, ook dat beaam ik. Je moet op je hoede blijven, helaas. Maar ik weiger ze te zien als De Grote Gezinnenvernietiger. Omdat ze ook veel goeds doen.
Zolang jij dat niet kan zien, of wil zien, maar ik me, serieus, behoorlijk zorgen om je. Want dan is je beeld zo vertekend, zo uitvergroot, dat normaal communiceren niet meer mogelijk is...
Net als een oude opa, die bij alles wat je noemt de oorlog erbij haalt. Hij heeft gelijk, die was verschrikkelijk, maar als opa overal en bij alles over de oorlog en "die rotmof" begint, heeft opa dringend hulp nodig om dit "een plekje te geven". Hij zit zichzelf er alleen maar mee in de weg en zijn omgeving neemt hem steeds minder serieus...

Snap je? ;-)

AnneJ

AnneJ

01-05-2011 om 23:42 Topicstarter

Sorry fladder

Ik snap dat het behoorlijk irritant kan worden.:-) en mijn fiets was ook gestolen, niet door de duitsers hoor.

fladder

fladder

01-05-2011 om 23:54

Fiets ;-)

Zeker weten dat het geen jeugddelinquent was die is ontspoord door de falende zorg? ;-) ;-) ;-)
(en ik hoop dat je de knipoog erbij ziet! ;-) )

AnneJ

AnneJ

02-05-2011 om 00:10 Topicstarter

Smile fladder!

:-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.