Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kiki

Kiki

30-10-2010 om 13:58

Dingen die je je afvraagt op de snelweg

Op de A12 naar Den Haag toe ligt tegenwoordig bij Woerden een hele mooie spitsstrook.

Hij is klaar, maar er staat nog een groot kruis boven. Je mag er dus nog niet rijden.
Nou staat er daar ook een bord met "testfase spitsstrook A12"
En nou vroeg ik mij na tien kilometer file en weemoedig kijkend naar de nieuwe ongebruikte spitsstrook waar je nog niet op kan, wat testen ze daar in vredesnaam?

Hoe kan je een spitsstrook testen als er geen verkeer op mag?
Wie weet dit?

Regen

en dan kijken wat er gebeurd met het nieuwe zoab ? dat soort niet-overgereden-aspecten ;-) ??

Rijkswaterstaat

Afzetting spitsstrook A12 Woerden-Gouda wordt verwijderd voor testfase
Testen spitsstrook gaat volgende fase in

12-10-2010 | Zuid-Holland | persbericht

Rijkswaterstaat verwijdert in de nachten van 12 en 13 oktober op de A12 tussen Woerden en Gouda de rood-witte afzetting van de nieuw aangelegde spitsstrook. Als onderdeel van de testfase gaat deze incidenteel open voor verkeer. De spitsstrook is echter nog niet klaar.

Sommige testen kunnen alleen uitgevoerd worden als er verkeer op de spitsstrook rijdt. Pas na afronding van de testfase gaat de spitsstrook direct open voor verkeer, uiterlijk 10 december aanstaande. Dit is een half jaar eerder dan de eerder geplande openstelling, medio 2011. Het verkeer ondervindt geen hinder van het verwijderen van de afzetting.
Testfase spitsstrook

De afgelopen periode zijn alle systemen aangesloten, nu moet er, voor openstelling van de spitsstrook, gecontroleerd worden of ze ook naar behoren werken. Het testen moet leiden tot minimalisering van de kans op storingen in de systemen, aangezien deze onveilige situaties en vertragingen op kunnen leveren. Veiligheid en doorstroming staan voorop.
Spitsstrook

Rijkswaterstaat heeft 18 km aan spitsstrook op de A12 tussen Woerden en Gouda gerealiseerd. Met de nieuwe spitsstrook verbetert de verkeersdoorstroming in de spits en op drukke momenten buiten de spits. De strook sluit aan op de in januari 2010 geopende spitsstrook van Gouda naar Zoetermeer. Gelijktijdig hebben ook andere (onderhouds)werkzaamheden plaatsgevonden langs het traject, zoals aanleg van een nieuw geluidsscherm en diverse faunapassages.
Knelpunten wegwerken

De werkzaamheden op de A12 tussen Woerden en Gouda zijn onderdeel van de Spoedaanpak wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. De spoedaanpak kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere procedures, uiteraard met behoud van inspraakrecht voor de betrokkenen.

Bij de dertig Spoedaanpakprojecten gaat voor mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan worden voor mei 2011 opgeleverd. Inmiddels zijn bij 17 projecten de werkzaamheden gestart.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.