Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Dna onbekend

Dit TV programma begint met " 1 op de 10 kinderen heeft eigenlijk een andere vader of moeder".

Als ik dus zo om mij heen kijk, 1 op de 10 mensen, ik kan dat niet geloven. "Eigenlijk" suggereert dat het "kind" dus helemaal niet weet dat de man op het geboortecertificaat zijn vader niet is, maar misschien wel vermoedt ? En dan de moeder, kan je zonder het te weten een andere moeder hebben ?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ik ken er wel

Ik ken wel mensen waarbij de biologische vader een andere is als de vader op de papieren is aangegeven. 1 op 10 lijkt me wel veel, maar het is niet zo zeldzaam als je zou denken.

1. Al wat ouder persoon, kwam er op volwassen leeftijd achter verwekt te zijn door de verkrachter van de moeder. Moeder was al gehuwd toen, haar man staat als vader op de papieren. ivm het taboe dat toen rond dergelijke zaken hing is de verkrachting nooit naar buiten gebracht.
2. vreemd gaan gebeurt regelmatig. Sommige vrouwen weten niet zeker wie de vader van het kind is. Een vriendin van mij had dat met een van haar kinderen. Kind is waarschijnlijk verwekt door haar korte affaire. Ze heeft alles opgebiecht en voedt samen met haar man het kind als het hunne op.

Een andere moeder... lijkt me lastiger, maar een draagmoederschap, stiekeme adoptie, dat soort dingen zijn vast wel gebeurd. Bijvoorbeeld zwangere tienermeiden waarbij de (groot)ouders het kind opvoeden als brusje van de tienermoeder.

Tja

Er zijn ooit eens van die schattingen geweest, vermoedelijk op basis van een of ander onderzoek, en dat gaat dan een eigen leven leiden. Daarna schrijft iedereen het van elkaar over.

Ik geloof tegenwoordig uit principe nooit meer enige bewering met "1 op de tien". Het getal is me te rond. Een op de tien is linkshandig, een op de tien is homo, een op de tien is niet van de vader die op de geboorteakte staat en een op de tien kinderen wordt mishandeld.
Het maakt overigens het berekenen van de kans op een mishandelde homosexuele linkshandige minderjarige met een foute vader op de geboorteakte wel makkelijker

Niet de echte vader zal inderdaad best wel met zekere regelmaat voorkomen. Niet de echte moeder is zeldzamer. Ik denk dat dat vroeger misschien wat vaker voorkwam: kind van een jonge zwangere werd dan als het nakomertje van oma gepresenteerd. Dat is nu, met die kleinere gezinnen en vrouwen die op latere leeftijd voor het eerst moeder worden wat minder makkelijk vol te houden.

Ik heb ooit eens iemand gesproken die vertelde dat zij zo bang was van haar ex dat het kind dat zij van hem had gekregen als kind van haar jongvolwassen dochter was aangegeven. Een omgekeerde situatie als hierboven dus. Dat is juridisch nog een wespennest, want de wet kent wel een voorziening voor de ontkenning vaderschap of vernietiging van een erkenning door een man, maar gaat uit van het idee dat de moeder altijd wel bekend is, en er is dus in principe geen mogelijkheid om daar wat aan te doen.

Groeten,

Temet

Biene M.

Biene M.

25-11-2011 om 17:23

Achterhaald

Volgens mij was die bewering gebaseerd op een dergelijk cijfer bij vogels, en omdat die in principe (ook?) monogaam zijn is dat gemakshalve doorgetrokken naar mensen. Maar het is achterhaald, het cijfer ligt veel lager.

Tijgeroog

Tijgeroog

25-11-2011 om 20:07

Andere moeder

Ik heb een aflevering gezien. Daarbij ging het om twee vrouwen (inmiddels in de 80) waarvan heel sterkte vermoedens waren dat ze als baby in het ziekenhuis verwisseld waren. Dat bleek inderdaad te kloppen.
Ook dan is er dus sprake van een andere moeder.

Shonagh

Shonagh

25-11-2011 om 22:14 Topicstarter

Schrijnende gevallen

heb ik inmiddels gezien in een paar afleveringen via Uitzending gemist. Zelfs op het sterfbed loog de moeder nog over haar affaire....................
De aflevering van de babyverwisseling heb ik ook gezien.

Maar vallen alle kinderen verwekt via donorzaad hier ook niet onder ? Zijn er ouders die dit verzwijgen voor hun kind ?

Tijgeroog

Tijgeroog

25-11-2011 om 23:25

Adoptie verzwijgen

Ik ken een gezin waar verzwegen wordt dat het kind geadopteerd is, dat zijn ouders ook zijn biologische oom en tante zijn. Hij is inmiddels een jaar of 8...
Ik vraag me ook wel eens af hoe ze dat verder aan willen gaan pakken. Ik weet het maar ben niet heel erg intiem met deze mensen, dus er zijn echt wel meer mensen die het weten. Dus het zal moeilijk zijn om het geheim te houden, ik heb me ook wel eens versproken met een verschrikte buurman erbij. (toen ik nog niet wist dat er niet over gesproken werd)
Lijkt me lastig, hoe langer je je mond houdt, hoe moeilijker het wordt om het uiteindelijk wel te vertellen.

Shonagh

Shonagh

26-11-2011 om 11:40 Topicstarter

Het is van de NCRV en ik kijk het via Uitzending gemist.

Shonagh

Shonagh

26-11-2011 om 11:45 Topicstarter

Tijgeroog

Onvoorstelbaar dat je met zo'n geheim als ouders kunt leven. Dit jongetje zal er ongetwijfeld weleens iets over opvangen en dan ? Lijtk me niet goed voor de ouder/kind relatie, om het nog maar zachtjes uit te drukken. In het programma zie je dus wat dit soort geheimen met mensen/ families doet.
We hebben zelf een geadopteerd kind, maar ja die lijkt voor geen meter op ons, valt niet over te liegen of ik zou een affaire moeten hebben gehad met een Aziaat :o)

Tirza G.

Tirza G.

26-11-2011 om 15:19

Henk

Westbroek is toch ook zo'n gevalletje van 'mijn zus is eigenlijk mijn moeder' ofzoiets? Staat me iets van bij. Het lijkt mij inderdaad érg veel, 1 op de 10. En vandaag de dag denk ik dan: kinderen komen gepland, in overleg met elkaar ga je aan het baby-traject beginnen. En uitgerekend in díe periode ga je vreemd? Wonderlijk.

Tirza

Diploma uitreiking

Als de dag van gisteren herinner ik mij nog de diplomauitreiking op mijn school. Er waren er drie die via hun diploma (gebaseerd op uittreksel geboorteregister) ontdekten dat hun pappa hun pappa niet was.
Schokken door de zaal, tranen op het podium.
Niet slim, adoptie geheim houden.
Groet,
Miriam Lavell

Shame and scandal in the family

steeds als ik het programma voorbij zie komen op tv (kijk er niet echt meer naar na eerste keer, die caroline tensen zit alles zó op te rekken, bovendien vind ik het niet kloppen dat zij de enveloppe openmaakt met de privé gegevens nav dna onderzoek) moet ik denken aan al een heel oud liedje:
'shame and scandal in the family'

Shonagh

Shonagh

26-11-2011 om 20:00 Topicstarter

Chiquita

Och, de mensen krijgen zo een gratis (denk ik) DNA onderzoek en dan hoort dit er gewoon bij.

Tijgeroog

Tijgeroog

26-11-2011 om 20:46

Shonagh

Ik snap er ook niets van. Toen ik me versprak was de vader stomverbaasd: "hoe weet jij dat dan?" Nou, omdat ik ze binnen een maand zonder kind, met platte buik (ik hoogzwanger) en met kind (een paar maanden ouder dan die van mij) gezien heb. En omdat ze toen heel uitgebreid alles verteld hebben, foto's hebben laten zien...
Ik geloof dat ik het heel anders aan zou pakken...

Tihama

Tihama

27-11-2011 om 22:01

Jawel

De percentages zijn best hoog.

Ik heb via Medline dit artikel gevonden: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1733152/pdf/v059p00749.pdf

In tabel 1 staan al de onderzoeken opgesomd.
Er zijn heel veel onderzoeken gedaan en de percentages varieren van 1% tot 30%. Die 10% is dus echt niet zo gek.

Tihama

Shonagh

Shonagh

28-11-2011 om 20:26 Topicstarter

Tihama

Als ik dit zo even vluchtig doorlees, zie ik dat ook de kinderen verwekt door donorzaad ( en waar dit dus geheim wordt gehouden) mee worden geteld. Dat was nog en eerdere vraag van me.

Asa Torell

Asa Torell

28-11-2011 om 21:13

Wat is eigenlijk?

Ik ken een aantal voorbeelden van KID in mijn omgeving. Dat zijn dus allemaal kinderen met een andere biologische vader dan de officiële, maar sommige weten het wel zelf - is dat dan 'heeft eigenlijk een andere vader of moeder'? Ik geloof dus ook dat het best veel is, als ik er al zo een paar ken. En als je ook leest dat 1 op de 7 stellen vruchtbaarheidsproblemen krijgt en het in 1/3 van de gevallen duidelijk aan de man ligt, dan kom je al op 1 op 20 uit, als de oplossing alleen KID zou zijn.

Shonagh

Shonagh

28-11-2011 om 22:42 Topicstarter

Asa

Ik lees het zo: als je het wel weet, dus zoals jij het beschrijft, is het "eigenlijk" in de zin overbodig, 1 op de 10 kinderen heeft een andere vader of moeder.Punt uit.
Maar als het geheim is, zeg je dus "eigenlijk".......
Volgens mij dus he ;o)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.