Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Dommie

Dommie

08-07-2012 om 20:32

Domme dingen van de afgelopen weken

Misschien kunnen jullie me aan het lachen maken, door jullie eigen domme dingen van de afgelopen weken op te biechten. Ik baal zelf van al mijn ondoordachte acties, gewoon omdat ik er met mijn hoofd niet bij ben. En het erge is dat mijn man (een enorm leuke man, maar zo geordend dat hij zich enorm ergert aan al mijn slordigheden) zo kan mopperen dat ik me nog dommer voel. Wat me de laatste weken is overkomen:
- Op zakenreis bij een balie staan om een huurauto op te halen, toen bleek dat mijn rijbewijs al vier weken verlopen was (had ik vast een half jaar geleden een brief overgekregen, die ik op een stapel heb gegooid). Ik moest toen alle lange ritten met een taxi doen, waardoor mijn baas best wel erg boos was over deze extra kosten. Dit is eigenlijk wel het ergste van de afgelopen weken.
- De lievelingsknuffel van zoon met de andere spullen op het dienblad in de prullenbak gooien in het selfservice restaurant, waardoor er vlekken in zitten die er niet meer uitgaan. Nee, de knuffel kan niet in de wasmachine...
- Vandaag nog de deur uitgegaan zonder sleutels, waardoor ik bij het politiebureau naar man heb gebeld en moest wachten tot hij thuis was om mijn een zoon weer binnen te laten.
- Jas met sleutels in de trein laten hangen (omdat ik te geconcetreerd in de krant aan het lezen was en dus haast-haast-haast moest uitstappen).

Ik vraag me af hoe het komt dat ik zo ongeconcentreerd ben. Heb het idee dat het daar met name mee te maken heeft, omdat ik leuke dingen nooit vergeet. Voor een zonnig dagje uit of feestje ben ik altijd op tijd en vergeet ik nooit iets :-).
Nou ja, kom maar op!

Tinus_p

Tinus_p

08-07-2012 om 20:56

Heu

Vitamine B12.

Vic

Vic

08-07-2012 om 22:02

Hmmm

Eerlijk gezegd kan ik me wel wat voorstellen bij het gemopper van je man. Mijn idee is dat je die dingen niet belangrijk genoeg vindt, anders zou je er wel alerter op zijn. Ik vergeet ook heel vaak dingen en ben erg laks, maar op de een of andere manier ben ik altijd heel pro-actief en snel als het gaat om zaken die ik belangrijk vind.

Jesse_1

Jesse_1

08-07-2012 om 22:12

Sorry

Sorry, Dommie, maar ik kom niet over jou heen ;)
Afgelopen woensdag ben ik zonder portemonnee van huis vertrokken naar mijn werk (vergeet ik normaal gesproken nóóit), gelukkig bedacht ik het mij 2 straten verder dus ik kon nog even terug.
Op donderdag ben ik weer zonder portemonnee van huis vertrokken! Bedacht ik me pas toen ik al bijna bij mijn werk was. Gelukkig zou ik alleen de ochtend werken, dus het was overkoombaar.
Jesse

krin

krin

08-07-2012 om 22:15

Valt mee

Ik heb wel periodes waarin ik verstrooid en dom bezig ben, maar echte rampen zijn er nog niet gebeurd. Wel naar de auto lopen die ver weg stond en dan pas daar bedenken dat je de sleutel niet hebt meegepakt. Of je telefoonnummer moeten opgeven en er gewoonweg niet opkomen. Als een tekenfilmfiguurtje stond ik met mijn mond open en mijn hoofd leeg. Of eindeloos zoeken naar dingen en uiteindelijk maar gewoon vergeten wat je zoekt.
Bij mij is het vaak een gevolg van een tijdlang slecht slapen. Wat helpt is steeds repeteren als je de deur uitgaat, of de trein. Het hele lijstje in je hoofd afwerken: heb ik mijn sleutels, heb ik mijn jas, heb ik mijn tas, heb ik mijn hoofd, kluts, verstand?
Goed slapen dus. En die B12 (en D) laten nakijken. Al is het maar voor Tinus.

Niet zo handig

Inderdaad. Een mens kan niet altijd scherp zijn en zich heus weleens vergissen maar hier ook de nodige onhandigheden. Ben inderdaad ook aan de Vit. B begonnen.
De deur uitgegaan zonder sleutels en de sleutels staken nog in het slot. Gelukkig was er een raam open.
De overige zaken zijn te herkenbaar voor details maar hadden te maken met het overal laten slingeren van zaken die ik ergens anders nodig had en voor bedoeld had.
Het toppunt was dat ik de Karvam Cevitam over de afwas stond te strooien in de vaste overtuiging dat het het afwasmiddel was.:-)

5 cents

Ik stond hete koffie in het melkpannetje te gieten ipv melk, en de dag moest nog beginnen. Bij hrt toetje viel eerst een beker yoghurt over de vloer en mijn voeten (vloek,tier) en toen nog even een halfvol blik erwtjes erachteraan..arg.

Laatst ben ik achteruitgereden richtng parkeerplek en zag een kelderingang = gat NIET - hing dus met mijn achteras op de betonrand eromheen.. Dat was erg!! Dacht ik. De gemeentewerkers kwamen net terug vd lunch en takelden ons zo weer recht op straat. Auto niets mis mee *fjuuw* Veel mazzel gehadl!

Oh nog 1 ding: soms ben ik onder het naaien (met naaimachine..) iets aan het kijken en dan naai ik de boel wel 3x verkeerdom/scheef/ binnenstebuiten. Tamelijk dom.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-07-2012 om 00:46

Te veel aan mijn hoofd/ te druk

Dan ga ik rare dingen doen en dingen vergeten.

En ik blok altijd alles, dus veel domme acties weet ik niet meer. Behalve dan dat ik de auto van mijn man (waar hij heel zuinig op is) al twee keer ergens tegenaan geplakt heb. Ja daar zit ook amper een ruitje in, dus dan zie ik niks. En dat weet ik ook wel, maar toch...

Die knuffel zou mij overigens ook zo gebeurd kunnen zijn...

Auto

Na 15 jaar Schotland gebeurt het me nog zo nu en dan, ook afgelopen week weer: ik loop naar het linkerportier om daar achter het stuur te gaan zitten........

dc

dc

09-07-2012 om 13:19

Oh ja!

Shonagh, dat gebeurt mij ook nog om de haverklap. Na meer dan 2 jaar in een engelse auto, vooral als ik terugkom van de supermarkt. En dan zit ik in de auto, en moet er weer uit, dan voel ik me echt heel dom! (Ja, ik zit al voor ik erachter kom dat er geen stuur is).

Ik zit even na te denken over andere domme dingen van de laatste tijd, maar ben die blijkbaar vergeten ;-)

Kiki

Kiki

09-07-2012 om 14:52

Ach dommie

Hier heb ik afgelopen donderdagnacht alle ramen open laten staan inclusief dakramen. Toen om half 3 's nachts het noodweer losbrak konden we midden in de nacht badderen in de gang en gaan dweilen.

Diezelfde donderdag in de middag had ik middelde kind al op de fiets gezet en was bezig de tassen in de krat voorop te laden. Mijn oudste vond dat te lang duren en besloot zelf op de fiets te klimmen, terwijl ik die niet vast had. Resultaat was dat de fiets met middelste erop viel bovenop de oudste.

En mijn oudste vond dat ik zaterdag wel erg lang met een medemoeder aan het nabeppen was bij de speeltuin. Ik had immers al tijden geleden gezegd dat we zouden gaan. Op een gegeven moment kijk ik op is hij verdwenen, is hij samen met een vriendje alvast naar het parkeerterrein ernaast gelopen. Kreeg subiet een hartverlamming.

Kiki

Kiki

09-07-2012 om 14:53

En dan heb ik het nog niet eens over de dagelijkse zoektocht

naar sleutels, autosleutels, telefoon, opladers. Dat is die vergeet/kwijt ben is inmiddels bijna standaard te noemen

dc

dc

09-07-2012 om 17:02

O ja!

Ik was met een medemoeder aan het kletsen, en we gaan richting het klaslokaal van onze kinderen. Komen we er daar achter dat ik de middelste en zij haar oppaskind samen spelend op het andere plein hebben achtergelaten. (Op sommige dagen heb ik de middelste niet bij me).

Gelukkig hadden ze helemaal niets in de gaten, maar wij schaamden ons rot.

mijk

mijk

09-07-2012 om 17:42

Speciaal voor jou

vandaag toch wel de blunder van deze maand uitgehaald. Ik had net de hond mee langs de fiets naar school genomen. Ik ben helemaal niet lekker en zo hoefde ik er niet twee keer uit vandaag. Ik had ook nog spullen mee voor ander gezin. Iemand vroeg of ik morgen haar zoon kon hebben. Dochter probeerde speelafspraakje te maken. Ik dacht dat ik het allemaal heel aardig onder controle had, tot ik halverwege de fietstocht naar huis mijn hondenfluit om mijn nek zag hangen. De schat zat nog heel geduldig aanhet schoolhek op me te wachten..............

MIjk

joep

joep

09-07-2012 om 19:54

Je wordt thuisgebracht.....

Stond luid en duidelijk op de uitnodiging, maar toch lekker met de fiets de oudste naar een kinderfeestje gebracht. Gelukkig hoefde het ventje de terugweg niet achter de auto aan te fietsen, maar paste de fiets net in de kofferbak.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2012 om 20:49

Praat me er niet van

Ik doe de laatste weken niets anders dan domme dingen. Ik was mijn bankpas kwijt. Ding laten blokkeren, komt mijn dochter uit de wc "Ma, dit ga je niet leuk vinden!" Was de pas uit mijn broekzak gevallen. Ik doe mijn bankpas zélden in mijn broekzak. Nu ben ik mijn sleutelbos kwijt. Grote kans dat hij ergens uit mijn jaszakje is gevallen toen ik mijn spijkerjack achterop mijn fiets heb gebonden. Of niet... Ik ben het nog steeds kwijt.

Kaaskopje

Ik zou de politie even bellen of die gevonden sleutels verzamelen.

Hoongelag was mijn deel, een jaar of tien terug, toen ik mijn sleutelbos verloren had (jas op fiets inderdaad) en aankondigde naar de politie te gaan. Wel nee meid, dat brengt toch geen mens naar de politie... Nou ja, ik zou dat wel doen dus. En ik was gelukkig de enige niet: daar hing-ie, op het bord met gevonden sleutelbossen (telefonisch worden geen inlichtingen verstrekt, je moet dan naar een bepaald kantoor en daar hebben ze een bord met spijkers en aan elke spijker hangt een gevonden sleutelbos - allemaal zonder naam of adres. gesorteerd op datum van binnenkomst; maar goed, dat is Amsterdam, geen idee wat ze in Alkmaar doen)

Kortom, als-ie morgen nog niet boven water is maar even de politie bellen wat die met gevonden sleutels doen. Misschien zit-ie ertussen.

Groeten,

Temet

neteret mut

neteret mut

09-07-2012 om 22:31

Mooi verhaal

Paar maanden geleden kreeg ik telefoon van een kassiere van een benzinestation aan een snelweg. Er was daar een sleutelbos gevonden met oa daaraan een label met een straatnaam + gebouw. Ze hebben daar de moeite genoemn om erachter te komen wat dat voor gebouw was en welk telefoonnummer erbij hoorde. Ik heb toen de zoektocht verder kunnen zetten en de juiste persoon gevonden. Hulde aan de mensen bij dat tankstation.

Evanlyn

Evanlyn

09-07-2012 om 22:56

Sleutels in jas

Ik wist dat de sleutels ergens in mijn jas moesten zitten en ik hoorde ze zelfs rinkelen als ik liep. Toch vond ik ze echt nergens, ook niet in de voering. Bleken ze in de capuchon te zitten, geen idee hoe ze daar terecht waren gekomen.

En toen ik eens snel ergens heen moest met een auto vol schreeuwende kinderen vond ik bij terugkomst een open voordeur, een open achterdeur, en ook nog een open ijskast. Toen ben ik toch wel wat voorzichtiger geworden, al denk ik dat een inbreker dit nooit vertrouwd zou hebben: te uitnodigend, vast een val!

Vandaag

Sinds 2 weken een nieuwe keuken. Ik had een beetje plakkerige hand en draai onnadenkend een kraan open om mijn hand te wassen. Steek ik mijn hand onder het kokende water uit de nieuwe Qooker! Au!!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

sinas

sinas

09-07-2012 om 23:50

De auto bij school laten staan

Al langer geleden, maar ik had 's morgens de kinderen naar school gebracht met de auto, ff een bakkie gedaan op school, toen naar huis gelopen. Stik geen erg in. Kinderen ook weer opgehaald lopend en toen 's middags dochter naar ballet willen brengen. Eh, waar is de auto?

Kaaskopje

Kaaskopje

10-07-2012 om 01:03

Temet

Ja, als ie echt niet bovenwater komt lijkt me dat een goed idee:-)

Einde schooljaar

en opeens ben ik heel vergeetachtig. Er gebeurt ook nog zoveel en er is vaak dat iets mee moet of anders is en ik hou het niet meer bij.

Toppunt was vorige week toen ik trots was op het feit dat ik zoon netjes in uniform met boekentas en waterfles op tijd op school had. Normaal brengt man dus ik heb niet zoveel ervaring, plus ik heb de baby er ook nog bij. Maar goed, daar stond ik dan twee seconden trots te zijn en zag toen een vriendje van zoon in zijn normale kleding. 'Oh die zal wel ziek zijn en meemoeten om zijn broers weg te brengen' dacht ik nog. Tot ook de twee broers in hun eigen kleding langskwamen en ik me eindelijk herinnerde dat het die dag een speciale dag was dat ze geen uniform aanhoefde - de 1e en enige keer in het schooljaar!

Gelukkig maakte het zoon geen biet uit.

dc

dc

10-07-2012 om 08:30

Petal

Mijn zoon was er een keer van overtuigd dat hij op woensdag normale kleding aanmoest. Was hij de enige, de non-uniform day was vrijdag.

Sindsdien let hij wel stukken beter op wat gezegd wordt!

Hier is het trouwens wel een stuk of 5 keer per jaar.

Het is de tijd van het jaar

Volgens mij is dit de 'vergeettijd' van het jaar.
Daar heb ik eens over nagedacht en ik denk dat er 2 redenen zijn....we zijn allemaal druk omdat het schooljaar op z'n eind loopt en dus alles anders gaat én het is opeens mooi weer, dus jassen uit (waar sleutels in zitten) of we vergeten op de terugweg dat we ze aan hadden en we gaan opeens op andere vervoermiddelen overal naar toe.
Mijn oogst van de afgelopen weken:
- afspraak bij mondhygiëniste vergeten...gebeld, bleek pas volgende week te zijn:)
- sleutels van fiets kwijt....opgehaald met auto en 's avonds bleek de fietstsleutel in mijn bh te zitten (bij gebrek aan zakken:)
- Ik introduceer een nieuw soort 'werkoverleg' en na weken debateren is iedereen er over eens, deze vergadering gaan we inlassen...vergeet ik zelf om op te komen dagen...ahum.
en de allerergste:
- jongste had een feestelijke diploma-uitreiking (dansdiploma van muziekschool) en komt mededanser aan de deur om dochter het diploma te overhandigen...Oepsie en dochter had nog wel een positie helemaal voorin en een stukje solo...en er weken voor geoefend. Ik ben blij dat er daarna geen les meer was, dan zie ik de juf tenminste niet meer...schaam me dood, geen idee hoe ze het heeft opgelost. Overigens heeft jongste er zelf ook niet aan gedacht...maar volgens jongste was dat mijn 'schuld' want ik bedacht opeens een barbeque i.v.m. het mooie weer....en liet haar helpen.
groeten albana

Snuggle's

Snuggle's

10-07-2012 om 09:16

Tandarts

Vorige week allebei de kinderen eerder uit school gehaald, ik een hoop geren om op tijd bij de tandarts te zijn. Afspraak bleek een dag later te zijn.

Van de week was ik in alle staten toen ik na m'n werk naar huis wilde gaan en zag dat mijn fiets gejat was. Klein drama want weinig geld, en ik baalde echt verschrikkelijk. Tot ik thuis kwam en daar m'n fiets zag omdat ik helemaal niet met de fiets naar m'n werk was gegaan.

Dommie

Dommie

10-07-2012 om 10:58

Haha!

Even een snelle reactie tussendoor...
Dank voor alle keren dat jullie me hebben laten glimlachen en zelfs hardop hebben laten lachen! Vooral die sleutels in de capuchon vond ik erg grappig. Sleutels, vervoermiddelen, afspraken, het zijn allemaal dingen die er om lijken te vragen om soms mis te gaan.
En ja Vic, ik snap dat man zich aan mij ergert, ik erger me namelijk ook aan mezelf! Voel me echt een kind als ik me moet verdedigen door te zeggen 'ik deed het niet expres'. Wat ik vroeger ook vaak genoeg tegen mijn ouders moest zeggen (een van de ergste bij mijn ouders was dat ik demonstreerde hoe je rondjes kon draaien met zo'n emmertje mayonaise en ik dat op volle snelheid deed, waarna het handvat brak en de mayonaise op de net getstucte wand belandde. De enige keer dat ik een tik heb gekregen van mijn moeder...).
Om mezelf even een schouderklopje te geven, bij thuiskomst leg ik sleutels, telefoon en tas op een vaste plek neer. Die ben ik dus nooit kwijt, ik moet ze alleen meenemen :-).
Ik weet niet of het de tijd van het jaar is, oververmoeidheid of vitaminegebrek. Eigenlijk voel ik me wel uitgerust en slaap ik doorgaans goed (zo goed als je slaapt als moeder van jonge kinderen). Wat betreft een gezonheidsonderzoek zou het bij mij waarschijnlijk net zo lopen als bij Beemer. Naar de huisarts gaan voor een verwijzing en die maanden later weggooien omdat het er niet van gekomen is/ik het blijkbaar niet belangrijk genoeg vindt om het te regelen.
Wat ik vanaf het weekend probeer is om meer in het 'nu' te zijn. Dus meer op te letten als ik ergens mee bezig ben, in plaats van na te denken wat ik straks ga doen, wie ik nog moet bellen, ondertussen te kijken hoe schattig zoon nu weer iets doet, etc.

Maat altijd kijken

Naar je schattige zoon hoor! Dat is echt in het nu en straks is ie niet meer zo vaak schattig :)

Ik heb net nog even met mijn vinger gevoeld of de strijkbout al heet was. Nu een blaar :/

Sahara

Sahara

10-07-2012 om 16:53

Kind vergeten

Ik ben een paar weken geleden mijn 2 jarige zoon vergeten op het schoolplein. Ik haalde de andere drie kinderen van school op. Ze namen vriendjes mee of gingen ergens spelen. Eindelijk had ik alle tassen en de kinderen bij elkaar. Ik stap op de fiets en wij fietsen naar huis.

Halverwege kreeg ik ongeveer een hartverzakking want ik miste opeens een kind.

Snel weer terug naar school. Gelukkig liep hij nog rond op het schoolplein. Andere ouders moesten er wel heel erg om lachen.

Mijn ervaring is vooral dat ik dingen vergeet als ik gehaast ben, gestrest, als de kinderen zeuren etc. Maar ja, hoe los je dat op?

Vic

Vic

10-07-2012 om 20:40

Boek

Vandaag twee kleine blundertjes. Afgelopen weekend zijn we (lees: ik) druk bezig geweest met het verzamelen van de schoolboeken die morgen terug gebracht moeten worden. We hadden ze allemaal, en gisteren bleek er ineens een kwijt. Ik heb dochter flink onder druk gezet, de rommelkont, en ook vandaag heeft ze haar kamer weer ondersteboven gekeerd. Onverrichterzake kwam ze naar beneden, dus al zuchtend ging ik naar boven om ook maar eens te kijken. Kwam ik in de kamer van jongste en ging vluchtig door het stapeltje knutselspullen dat oudste heeft doorgegeven (en ik heb opgestapeld en verplaatst). Ja hoor, daar lag het boek. Had ik mijn arme oudste voor niets zo laten zoeken ;-) Maar goed, 'we' zijn compleet. Dus net plofte ik op de bank en oudste vroeg wat er op tv kwam. Ik pak de gids en zeg 'oh ja, ze hebben weer ware woensdagavondfilms', waarop dochter antwoordt: 'Dat is gek, want het is dinsdag'. Ja, ik word ook wat minder scherp naarmate de vakantie dichterbij komt ;-(

Van dit soort

Sleutels....telefoon....regelmatig onvindbaar!
Maar ik heb ook ander blunders. Zitten we iets te kijken dat we opgenomen hebben, komt het weerbericht zeg ik: 'bah, wat een vies weer wordt het morgen', dat
weer is dan dus allang geweest...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.