Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Zweedse

Zweedse

12-04-2012 om 22:50

Echt scheiden

Vanmiddag moest er een enorme lading was weg gevouwen en gestreken worden en dan zet ik vaak de laptop erbij met uitzending gemist oid. Iets om naar te luisteren tijdens het werk. En zo viel mijn oog op het programma Echt scheiden op RTL4. Dit is gisteravond woe 11-4 uitgezonden.
Wat een programma, ongelofelijk! Dus eerst gaan we mensen aan elkaar koppelen, BzV, All U need etc., we laten ze live trouwen op tv, baby's worden geboren, als het wat minder gaat komt de nanny langs of een diëtist, bijna failliet, daar hebben we Martijn Krabbe voor en nu 'last, but not least' gaan we het scheidingsproces van een echtpaar volgen...
Dat mensen zich daarvoor aanmelden. Waarom zou je dat willen, ik had zo'n medelijden met de vrouw die verlaten werd. En hoe zou die man, die niet echt prettig werd neergezet, zich vandaag voelen? Gaat hij gewoon naar zijn werk? De man bleek nl. tweeëneenhalf van de drie jaar huwelijk een vriendin te hebben gehad. Het was geen vetpot in het gezin, maar toch reed hij 2 keer per week naar zijn vriendin en daarvoor moest zijn vrouw veel laten. Vooral haar eigenwaarde :( Dit was zijn tweede huwelijk, wat mislukte, hij had al een zoon uit zijn eerste huwelijk, nu 2 kinderen...
En wat ziet zo'n nieuwe vrouw in hem? Hij was nou niet bepaald knap of super grappig of extreem slim of zeer welvarend of weet ik het, noem maar op waar je op kan vallen.
Kortom, ik kan er met mijn pet niet bij, dat mensen dit soort dieptepunten in hun leven willen delen op tv. Wie snapt het wel?

G e l d

Het slijk der aarde: ik denk dat ze er geld voor krijgen evt in de vorm van de scheiding zelf.

Zweedse

Zweedse

12-04-2012 om 23:22

Echt?

Geld, daar had ik nou nog niet eens aan gedacht... Zou het zo simpel zijn? Of banaal eigenlijk. Wel is het natuurlijk fijn om goede begeleiding te krijgen bij dit soort levensbepalende gebeurtenissen, maar als je als ruil daarvoor met je hele hebben en houden op tv moet komen. Geef mijn portie dan maar aan Fikkie. Ik heb het programma gezien op RTLgemist, vraag me af wat op woensdagavond 'live' voor het begon werd gezegd: dit programma is mede mogelijk gemaakt door de Ned. Vereniging van echtscheidingscoaches? Pffff

Sja

Ik vraag me ook al een hele tijd af waarom mensen nog altijd willen meedoen aan afzeik-tv, in welke vorm dan ook. Ben opgehouden met afvragen, er zijn er blijkbaar die dat willen.

Wat ziet zo'n nieuwe vrouw in hem?

"En wat ziet zo'n nieuwe vrouw in hem? Hij was nou niet bepaald knap of super grappig of extreem slim of zeer welvarend of weet ik het, noem maar op waar je op kan vallen."

Dat vraag ik me ook zo vaak af. Hoe sommige echt onaantrekkelijke mannen ofwel er een vriendin op na kunnen houden of na een scheiding zo weer een andere vrouw hebben. Ik heb mijn man (best knap, grappig, slim en welvarend) wel eens gezegd dat hij zichzelf enorm tekort doet. Ik ken genoeg saggerijnige trollen, nietsnutten en losers die er vriendinnen op nahouden. Dan moet er voor hem toch heel wat te halen zijn? ;0)

skik

Ragdoll

Ragdoll

13-04-2012 om 10:00

We missen er nog één zweedse…..

het reality programma…..DE CONCEPTIE! LIVE vanuit de slaapkamer!

ik ga dit concept voorstellen bij Joop!

krin

krin

13-04-2012 om 10:22

Ragdoll

Had je dit gemist: http://babyboom.ncrv.nl/?
Stond je met je neus bovenop de reageerbuis, of de zwangerschapstest. Nou ja, dit baseer ik ook alleen op de voorstukjes die ik gezien heb, maar goed.

Ragdoll

Ragdoll

13-04-2012 om 10:35

Neeeeee krin…..

Ik bedoel De DAAD zelf natuurlijk LOL. Dat levert kijkcijfers op! Hup camera's in de slaapkamer en gaan met die banaan…..LOL (….hmmmpf…what's in a name…)

Mensen die het er een beetje lastig of moeilijk vinden, nou daar hebben we de 'TV Conceptie therapeut' voor die ze stap voor stap begeleidt hierin.

GEWELDIG TOCH?

Daarna….in Babyboom kijken of het gelukt is.

Toch maar even zo

Toch maar even zo

13-04-2012 om 10:49

Ik heb het gezien

Het programma zelf vind ik nog niet eens zo anders dan bijvoorbeeld dat over Burenruzies, maar om er kinderen bij te betrekken vind ik toch veel te ver gaan. Welk normaal begaafd mens gaat de kinderen voor de camera's vertellen dat papa 'ergens anders gaat wonen en nooit meer terug komt'. De papa in kwestie was van een zeldzaam soort droeftoeters, die er jarenlang een vriendin op na houdt, en vervolgens zijn wettelijke echtgenote laat bezuinigen op het huishouden zodat hij kostgeld kan betalen aan de vriendin (ja echt!). De vriendin kwam overigens ook nog even in beeld ('nee, we hebben echt geen slaapplaats voor de kinderen'). Bizar.

Snuggle's

Snuggle's

13-04-2012 om 11:47

Fijn voor die vrouw

Ik vond de vrouw erg zielig, maar wat zal die zich beter gaan voelen volgend jaar. Wat een figuur zeg, ongelooflijk. Dan past hij een stuk beter bij z'n nieuwe vriendin met haar 'er kan maar 1 kind komen slapen, meer past niet'.

Maar goed, verder kijk ik nooit naar dat soort programma's hoor en snap ik niet dat er iemand naar kijkt haha

Conference

Conference

13-04-2012 om 12:45

Genept!

Gisteren moest en zou mijn man persee "help mijn mijn is klusser kijken". Ik erger me kapot aan die programma's, dus ik ben de strijk gaan doen. Maar het werd zowaar nog interessant want, hoera, ze hadden de programmamakers genept en mevrouw biechte uiteindelijk huilend op, samen met meneer, dat ze pas 6 weken samenwoonden en het gewoon prettig was dat ze nu werden geholpen met het opknappen van hun huis. Man zei nog doodleuk,"ach het is toch leuk voor de camara dat ik het verhaal meespeel?" John Williams, de hobbypsycholoog, was over de zeik, want i.p.v. deze nepperts hadden ze een gezin met kinderen, die al 12 jaar in de shit zitten, kunnen helpen. Maar kinderkamer werd toch helemaal afgemaakt, de rest moesten ze zelf maar uitzoeken. Voor zover dit allemaal niet in scene is gezet door RTL, is de missie gedeeltelijk geslaagd voor die mensen.

Fiorucci

Fiorucci

13-04-2012 om 13:36

En als aanvulling...

Die aflevering waar Conference het over heeft, komt zometeen om 14.00 op tv, rtl4, de herhaling..:))
( even koffie zetten)

amk

amk

13-04-2012 om 13:53

Fijn, precies optijd

kan ik het mooi aanzetten terwijl ik lekker op de bank lig te suffen.

Wilma

Wilma

13-04-2012 om 15:25

In het kader van 'bijblijven'

Wil ik dat Echt Scheiden ook wel even kijken, heb even een halfuurtje lekker tijd, maar die aflevering van 11/4 daar staat een heel ander verhaaltje bij, iets over een stel dat al tig jaar gelukkig getrouwd was. Hm, zou dat dan een andere aflevering zijn.

Nou ja, om een mening te vormen toch maar even kijken.

Dat van Fio las ik pas tegen drie uur, dus die kan ook nog ;-).

Wilma

Wilma

13-04-2012 om 15:27

Ah, 'k kan er voor gaan zitten ;-)

't Is wel die van drie jaar getrouwd, even versneld kijken...

lydia

lydia

14-04-2012 om 06:42

Te droef voor woorden - toch gekeken

Mijn man en ik hebben ook gekeken naar dit programma. Het idee dat je je kinderen hieraan blootstelt, wat een ellende voor ze. Ik denk dat die vrouw hulp nodig had en daarom met het programma in zee is gegaan. Die man zal zich later, als hij het inzicht nog krijgt, doodschamen om hoe hij op tv is gekomen. En hij blijft vast niet lang met zijn nieuwe vriendin, dit is immers al de 3e keer dat hij zich bindt terwijl hij al twee incomplete gezinnen achterlaat. Die kan zich vast niet hechten. De ongevoeligheid waarmee hij de deur uitloopt en de kinderen en zijn vrouw achterlaat! Ik kreeg de hele tijd het idee dat hij dacht: zeg maar wat ik moet doen, als ik maar met wat centen hier zo snel mogelijk weg kan. Zo klein. Geen band met zijn kinderen en zijn vrouw dus.
Ik ga het programma niet meer bekijken, ik vind het te erg voor de betrokken kinderen. Als ze die nou buiten beeld zouden houden zou het nog te overwegen zijn. Ik hoop dat die vrouw snel haar leven weer op orde heeft, ze lijkt me heel lief en zorgzaam ook.

Zweedse

Zweedse

14-04-2012 om 10:19

Youp!

Ook Youp heeft zijn licht laten schijnen over dit programma en hoewel ik vind dat hij wel wat ver gaat met het classificeren van de hoofdrolspelers als zwakbegaafd ben ik het verder helemaal eens met hem. Je moet hier de zwakkeren beschermen en dat zijn de kinderen!!!
Link om zelf te lezen: http://www.nrc.nl/youp/2012/04/14/namens-mijn-moeder/

mirreke

mirreke

14-04-2012 om 10:21

Column van youp

De nieuwste column van youp van t hek gaat hierover.
Online te lezen op de site van NRC.

mirjam

Mwah youp

Mee eens, je moet de kinderen beschermen. Maar Youp bedoelt met de zwakkeren in de samenleving automonteurs en bouwmarktmedewerkers. Erg arrogant verhaal. Ben benieuwd wie zijn auto repareert.

krin

krin

14-04-2012 om 16:39

Eens, fay

Ik was het met de strekking van zijn stuk wel eens (je maakt misbruik van mensen met dit soort programma's), maar de minachting waarmee hij over bouwmarktmedewerksters schreef, gaf me een vieze smaak in de mond. Toegegeven, die krijg ik al snel van Youp. Ik bedoel: Youp. Zegt al genoeg. Joep was vast te bouwmarktmedewerkerig.

Fiorucci

Fiorucci

14-04-2012 om 19:33

Bah

De strekking van het stukje mag kloppen, maar als je op dergelijke wijze de mensen uit het programma verstandelijk gehandicapt noemt, ben je geen haar beter dan RTL.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

14-04-2012 om 21:04

Goh

Ik had die column van Youp ook gelezen (moest natuurlijk meteen aan dit draadje denken en was duidelijk niet de enige), en had precies dezelfde reactie. Hij noemt die mensen zo vaak zwakbegaafd dat het enorm gaat irriteren en bovendien erg afleidt van het valide punt dat hij maakt. Vind ik van Youp sowieso wel vaak. Hij pakt een enorme open deur en zaagt daarover door tot je er glazig van wordt. Vervelend.

bibi63

bibi63

15-04-2012 om 15:25

Youp

Ja, ik vind het ook wel enigszins storend dat hij de ouders als zwakbeschaafd betiteld. Anderzijds: hoe KOMEN ze erbij om dit en public te doen? Voor mij een volkomen raadsel! Wat doe je jezelf en vooral! je kinderen aan? Dat is inderdaad zwakbegaafd gedrag. Voor mij heeft hij dus zeker een punt. En op z'n "Youp's" doet hij dat met ferme termen. Tja, daar ben je collumnist voor. Het zet de mensen wel aan het denken, en dat is toch de uiteindelijke bedoelig.
Gr. Bibi

Smaken verschillen bibi

Ferme termen? Pure arrogantie.

Zweedse

Zweedse

15-04-2012 om 18:36

Tja...

Smaken verschillen natuurlijk, je vindt Youp leuk of niet, maar ik vond het gewoon opvallend dat ook hij zich opwond over dit programma. En als ik zijn stukje lees, zie ik hem gewoon op het podium staan, een verhaal vertellend, zich steeds meer opwindt en uiteindelijk woorden gebruikt waarvan je denkt, nou, nou.
En dat kan je arrogant noemen, maar echt, als ik nog een paar keer het stuk lees, zie ik niet dat hij automonteurs en bouwmarktmedewerkers per definitie als zwakbegaafd bestempeld, maar puur de mensen die aan het programma meededen.
Maar goed, terug naar het onderwerp, als je meedoet aan dit programma dan ben je toch eigenlijk wel een beetje dom... Of minderbegaafd zoals iemand zei ;)

Kaaskopje

Kaaskopje

16-04-2012 om 00:43

Ook een beetje klaar met youp

Het lijkt wel of Youp niet meer zonder arrogantie en sarcasme in beeld kan komen. Ik vind het alleen vreemd om hem op zijn naam af te rekenen. Als we mensen gaan afrekenen op hun ietwat anders geschreven naam, dan zijn er nu hele kuddes kinderen die datzelfde lot beschoren is, vrees ik. Cadeautje van hun ouders, ze moeten het ermee doen.
Het programma ken ik niet maar het format wel natuurlijk. Je kunt RTL4 de schuld geven dat ze zo'n programma maken, ik vind het tamelijk smakeloos, maar het zijn de deelnemers die de moeite hebben genomen om zich op te geven en het programma dus van start doen laten gaan. Blijkbaar zijn er mensen die het ervoor over hebben om met hun hele hebben en houwen in beeld te komen.

Leuk

ik vind Youp dus wel heel erg geestig en precies zoals hij iedereen in de maatschappij vergroot, of het nu koorballen, verveelde nieuwgeld vrouwen of aandeelhouders zijn, hier zijn het de bouwmarktmedewerkers, ach tja, dat is juist het grappige vind ik. Ik heb het programma niet gezien, dat is het voordeel van heel weinig tv kijken, je krijgt alleen mee wat heel erg of heel goed was ;-)

krin

krin

16-04-2012 om 09:11

Kaaskopje

Je hebt gelijk, het is goedkoop scoren om Youp te bespotten met zijn voornaam. Even goedkoop als het van Joep is om iedereen te bespotten die niet de goede kleren draagt, in het goede deel van de goede stad woont, het juiste bier drinkt of de juiste baan heeft. De man heeft het smalen en het Amsterdams elitair bespotten van de rest van de wereld zo'n beetje uitgevonden. Zolang hij dat niet doet, is hij best een redelijke cabaretier en columnist.
Maar goed, het was afdalen naar het niveau van de tegenstander, helemaal waar. Had ik niet moeten doen.

Fiorucci

Fiorucci

16-04-2012 om 09:26

Overigens

Voor de liefhebbers, je kunt je bij rtl nu ook aanmelden voor een programma over problemen met je schoonmoeder...

Conference

Conference

16-04-2012 om 14:13

Hihi

Dan mag je vast gezellig samen naar een kuuroord, of misschien krijg je wel samen een super make over door Leco. Tjonge, dat klinkt stukken beter dan een ritje in een limo naar zo'n suf familiediner bij Bert van Leeuwen.

Mollekey

Mollekey

16-04-2012 om 14:47

Nou

dan zijn ze vast door dit forum op het idee gekomen :-). AL die hatende-schoonmoeder-draadjes die hier al geweest zijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.