Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Een wat lugubere vraag

Als iemand in een woning dood wordt aangetroffen en al lange tijd dood blijkt te zijn, wie zijn dan degenen die het stoffelijk overschot overbrengen voor eventueel nader onderzoek en begrafenis/crematie?
Het lijkt me enorm aangrijpend en vies werk.

Toevallig....

en helaas heb ik er op dit moment van dichtbij mee te maken. Mijn stiefbroer is namelijk afgelopen donderdag dood in zijn flat gevonden. Hij is waarschijnlijk al vanaf vorige week zondag dood en heeft er dus 5 dagen gelegen, met de kachel op 22 graden.... Hij is door de (surveillance)politie gevonden. Op zo'n moment (als er iemand dood is en de oorzaak is niet bekend) dan neemt de technische recherche het over. Om uit te sluiten of er een misdrijf in het spel of sprake van zelfdoding was, is zijn lichaam overgebracht naar het forensisch instituut. Er is autopsie gepleegd en er zijn geen rare dingen gevonden. Hij is zijn slaap overleden. Zaterdagmorgen is zijn lichaam vrij gegeven en is de begrafenisondernemer ingeschakeld. Deze is nog wel naar het forensisch instituut geweest om het lichaam te bekijken. Hij schijnt er erg naar uitgezien te hebben...hij dacht zelfs dat hij langer dood was dan 5 dagen..De rechercheur heeft het mijn vader en zijn vrouw dan ook ernstig ontraden om het lichaam nog te bekijken. Erg knap hoor, als je dit werk kunt doen.

Groett,
D.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-11-2010 om 00:10

Wat naar [email protected]

Ik weet niet hoe goed je band met je stiefbroer was, maar het lijkt me hoe dan ook een erg nare ervaring. Sterkte ermee.

Faith

Faith

16-11-2010 om 10:51

Discussie

Ik heb natuurlijk geen idee of het echt heel vreselijk is om te zien, maar kan het me wel voorstellen. Toch denk ik dat, ook al is het maar een heel klein deeltje van het lichaam, het altijd beter is voor ouders om hun kind wel te zien. Rechercheurs/omstanders geven dit advies te snel denk ik. Faith

Meegemaakt

in het appartement waar ik vroeger woonde. Er hing een stank die na een dag of 2 echt onbeschrijfelijk erg was geworden; toen bleek de man van 2 deuren verder te zijn overleden. Hij was maar een paar dagen overleden maar het was midden in de zomer en de ramen van het appartement waren dicht.

Er is toen politie geweest, een ambulance, een onderzoeksteam en onstmettingsdienst.

Sancy

Sancy

16-11-2010 om 11:26

Iets anders

Een kennis van mij werkt als lijkbezorger. Het komt nogal eens voor dat hij langs een spoor de stukken bij elkaar moet zoeken...

do

do

16-11-2010 om 21:29

Begrafenisondernemer

Mijn vader is begrafenisondernemer :-)
Tijdens een hittegolf in volle zomer is hij een lijk moeten halen dat voor stankoverlast zorgde, de man hing al dagen ondersteboven op een barkruk, zijn rode opgezwollen hoofd stond op ontploffen... Toen een lijk langs de sporen bijeengeraapt moest worden, vonden ze een stuk voet niet... een autochauffeur reed met open raam, kreeg een ongeval, sleepte op de zijkant de straat verder door, waardoor het hoofd helemaal weggeschuurd was (sindsdien durf ik nooit meer met open raam rijden)...hij heeft eens een kist terug moeten laten opgraven, het lijk was in volle ontbinding, telkens als ik hem in de periode daarna hem zag beginnen braken, wist ik waaraan hij dacht...
Zo weet ik nog zovele dingen.
Als in school ed werd gevraagd naar het beroep van de ouders, durfde ik het beroep van mijn vader nooit zeggen, want dan begon steeds iedereen te lachen...

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

16-11-2010 om 22:41 Topicstarter

[email protected], wat akelig!

Wat een naar verhaal.

Ik heb nu spijt dat ik deze vraag stelde. Maar het is dus de politie en wel de technische recherche die in de eerste plaats aan de slag gaat, na de vondst.

Hoe zit dat dan met de begrafenisondernemer, die komt daarna?

Kaaskopje

Kaaskopje

17-11-2010 om 01:15

Bromvlieg

Jij kon toch niet weten dat iemand zo'n recente ervaring met deze situatie had. Ik was eerder verbaasd dat tussen mijn en nu jouw reactie niemand op [email protected] gereageerd heeft.
Een vriendin van mij heeft wel eens schoon moeten maken in een huis waar een tijdje een lijk gelegen had. Het was walgelijk werk vond zij. Ik kan me er iets bij voorstellen.
Als iemand dood in zijn huis wordt aangetroffen wordt de politie en arts er sowieso bijgehaald, om uit te sluiten dat het een onnatuurlijk dood is. Ik ben ooit door de vriendin van mijn buurvrouw opgetrommeld omdat haar vriend, de buurman dood in de keuken lag. Toen de dokter en de politie samen geconstateerd hadden dat het een hartprobleem, dus een natuurlijke dood, was kon de begrafenisondernemer zijn werk gaan doen. Ik vermoed dat het afhankelijk van de staat van de dode is of er helemaal een team van de technische recherche voor komt. Bij de buurman was dit niet het geval.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-11-2010 om 01:16

Oei verwarring

Ik had dus een buurman en geen buurvrouw.

Polly Shearman

Polly Shearman

17-11-2010 om 09:33

Open dag

Ik ben laatst met oudste zoon naar de opendag van het plaatselijke crematorium geweest. Kan ik iedereen aanraden, Dan verdwijnen er veel mysterisch. Er was ook een forensisch rechercheur aanwezig die uitleg gaf over zijn werk. Liet zien wat hij in zijn koffer had, en wat ze gebruikte om een lijk te indentifiseren.
Het lijk word aangetroffen, door politie word de boel afgezet, dan komen de csi mannetjes in witte pakken, om monsters te nemen enz. Die nemen het lijk mee in hun busje. Dan gaat het naar het crematorium. Daar word het onderzocht door patoloog anatomen, ( snijtafel gezien) vervolgens in de koeling gedaan. Waarna de familie mogelijk nog de kans krijgt het lichaam te zien, en verder verloopt het zoals een normale uitvaart.
zo'n opendag is heel luguber, maar ook wel erg intressant, we hebben de ovens gezien, met een duidelijk uitleg hoe het nu precies ging. Zelfs een film waarin je versnelt zag wat er precies binnen in zo;n over gebeurde.
Echt een aanrader hoor.
groet, polly

Mathilde van Hulzen

Mathilde van Hulzen

19-11-2010 om 13:55

Nare klus ja

Mijn moeder was ook al enkele dagen dood toen ik haar thuis vond. Inmiddels is dat ruim 20 jaar geleden, maar de procedure zal nog wel hetzelfde zijn. Je belt de politie, het lichaam wordt op een brancard in zo'n bekende zak afgevoerd en onderzocht (sectie) door een patholoog anatoom, de begrafenisondernemer zorgt voor het transport terug, in de kist (voor hem was dit ook geen fijne klus). Ik heb zelf kokhalzend staan schoonmaken, dus zijn dringende advies om de kist gesloten te laten heb ik zonder morren aanvaard. Petje af voor wie dit dagelijks werk is!

Kaaskopje, bromvlieg e.a.

Bedankt voor jullie medeleven! Hoewel ik mijn stiefbroer niet erg vaak zag, had ik wel een goede band met hem. Omdat ik zelf alleen maar een zus heb, vond ik het wel leuk om nu een broer te hebben en daar grapten we ook altijd over. Bromvlieg, je hoeft je niet naar te voelen dat je het vroeg hoor, ik ben ook altijd wel nieuwsgierig naar dat soort dingen. Ik denk trouwens niet dat zo'n rechercheur te snel zegt dat je iemand niet meer mag zien hoor. En in dit geval was het denk ik helemaal terecht, want zelfs de begrafenisondernemer dacht, gezien de staat van het lijk, dat hij al langer was overleden dan 5 dagen!
@Mathilde: wat naar dat je zo je moeder hebt gevonden zeg! En die geur schijnt echt heel erg te zijn, niet te beschrijven ook. Knap dat je nog schoongemaakt hebt....

Nou, afgelopen dinsdag was de crematie en we hebben het gelukkig mooi kunnen afsluiten.

[email protected]

Mathilde

Mathilde

23-11-2010 om 21:26

Jeetje [email protected]

Ik had jouw post over het hoofd gezien... Wat verdrietig dat je je leuke stiefbroer nu moet missen. Gecondoleerd!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.