Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Lynna

Lynna

29-01-2010 om 19:08

Eenmalig een joint roken

Ik wil met iemand graag eens eenmalig een joint roken. Gewoon om eens een keer uit te proberen. Maar ik heb zelfs nog nooit een sigaret in mijn mond gehad. Wil ik eigenlijk ook niet beginnen. Nu zei hij dat hij vroeger in Amerika wel eens dat gedaan had via een pijpje en dat dat veel makkelijker ging. Hoe kom ik aan zuks? Hoe organiseren we dit? Iemand tips?

Coffeeshop

Zo'n pijpje koop je ook gewoon in de coffeshop. Je kunt ook spacecake eten, hoef je helemaal niks te roken.

Lynna

Lynna

29-01-2010 om 19:48

Online

Kun je zoiets ook online ergens veilig kopen?

marjanne

marjanne

29-01-2010 om 20:09

Bijzondere ervaring

Met een waterpijp rook je alleen de hash en geen tabak. Dat schijnt prettiger te zijn voor je longen.
Ik rook de laatste 20 jaar heeeeeel af en toe een sigaret
Heb vroeger wel gerookt, ook hash en weed
Met kerst heb ik samen met mijn zoon (21+ hoor)en een vriend een joint gerookt en dat was een super ervaring.
Vroeger rookte ik wanneer er ook al wat alcohol in mijn lijf zat, Nu was ik nuchter en het was geweldig. Lag lekker op de bank met mijn ipod met heerlijke muziek in mijn oren. De muziek was nog mooier dan normaal en met mijn ogen dicht zag ik van alles. Zorg wel voor een prettige veilige omgeving 'wanneer je het voor het eerst doet' hihi.
Marjanne

Jet Burg

Jet Burg

29-01-2010 om 21:18

Ja, ook online

Google maar op smartshop, de eerste 2 sites zijn prima.
En anders bij www.large.nl, alleen hier verkopen ze alleen pijpjes en geen wiet.

Marleen

Marleen

29-01-2010 om 21:34

Tip

Hoi, ik vind blowen persoonlijk geen aanrader, maar heb het wel veel gedaan, en er ook leuke ervaringen mee gehad. Ik heb eigenlijk maar 1 tip: koop geen kant en klare joint in de koffieshop. Die zijn echt te sterk. Mijn allereerste joint was wel zo een, en ik en alle andere meiden zagen groen en geel! Spacecake heb ik geen ervaring mee, maar als je roken niet gewend bent is het misschien wel een aanrader. Niet te snel denken: ik merk niks, ik neem nog 6 plakken, want het werkt niet gelijk :) Groetjes, Marleen

Hee

Hey kalm aan he, wij moeten nog naar de meeting morgen ;-))

Guinevere

Guinevere

29-01-2010 om 22:52

Bleech

Doe het niet, zou ik zeggen. Ik heb één keer zo'n ding gerookt in een waterpijp en heb er nu nog spijt van. Bah, 24 uur later kwam die rooktroep nog uit mijn longen, wat was dat vies. En het enige effect was dat we met 5 man in de kamer op de vloer lagen te maffen. Neem dan liever een spacecake. ;)

Jujube

Jujube

29-01-2010 om 23:09

Voorzichtig

Ik heb vroegeraf en toe geblowd. Kijk uit met een waterpijp, dat komt veel harder aan dan een joint. Hetzelfde geldt eigenlijk voor spacecake, ook daar kun je plotseling knetterstoned van worden, na eerst een uur lang niets te merken (dus dan neem je nog maar een stukje.....). Ik heb een paar jaar geleden nog eens een joint gerookt bij een vriendin, en dat was wel aangenaam, niet te heftig.
Groet,
Jujube

Nog een tip : suiker

Mijn zus werd er extreem angstig van. Ze heeft toen de huisartsenpost laten bellen en greeg het advies een paar happen suiker te nemen.
Meer handige info:
http://www.drugsweb.nl/drugsweb360.asp

Damajo

dc

dc

30-01-2010 om 01:31

Verschillende effecten

een pijpje roken heeft niet hetzelfde effect als een joint. Je wordt er meer high van in plaats van stoned.

Verder is spacecake voor een eerste keer echt af te raden, omdat het veel moeilijker te controleren is. Valt de joint slecht, dan stop je met roken. Op het moment dat je doorkrijgt dat de spacecake teveel was, dan ben je er niet zo snel weer vanaf.

Ik zou gewoon hele lichte tabak kopen, en daar een lichte joint mee draaien. Je wordt echt niet gelijk verslaafd hoor. Wel lekker thuis doen, zodat je je veilig voelt en zo nodig gelijk je bed in kunt duiken (dat wilde ik voornamelijk als ik stoned was).

Tineke

Tineke

30-01-2010 om 09:27

Waarom?

Waarom zou je het willen?

Puck

Puck

30-01-2010 om 09:56

Vraag ik me ook af kaatje

Dat azou ik ook wel willen weten: waarom zou je eenmalig een joint willen roken? Ik heb nog nooit een joint gerookt, pil geslikt, whatever en voel daar ook totaal niet de behoefte toe om het te proberen.

Vic

Vic

30-01-2010 om 10:42

Niet meer

Ik heb vroeger wel eens geblowd maar de laatste keer is dat zo ontzettend verkeerd gevallen (hallucinaties en allerlei andere narigheid) dat ik het daarna nooit meer heb gedaan. Eigenlijk is er ook niet zo heel veel aan. Op het moment zelf is het 'wel grappig', maar het levert je natuurlijk helemaal niets op verder. Het is net als dronken zijn, dat is de dag daarna ook echt niet leuk meer.

krin

krin

30-01-2010 om 11:24

Proberen

Ik kan me voorstellen dat je het een keer wil proberen om te weten hoe het voelt. Zit geen kwaad in, denk ik. Ik kwam er niet met een keer proberen, want de eerste keer gebeurde er niks. De tweede, derde en vierde keer werd ik net als Berber ziek, zwak en misselijk, en heeeel veeeeel later heb ik het nog één laatste keer geprobeerd, en die viel goed. Nooit zo lekker geslapen, mijn narcose-uitslaapjes uitgezonderd. Nu hoeft het niet meer.
Die iemand met wie je het wilt proberen, is zo te lezen ervaringsdeskundige. Kan hij het niet regelen dan? Als hij ook maar recreant is, kun je misschien maar het beste om advies vragen bij de bron: de coffeeshop.

Jo Hanna

Jo Hanna

30-01-2010 om 22:47

Geen spacecake of waterpijp

Ik zou niet voor de spacecake gaan als ik jou was. Zoals al eerder gezegd is het effect daarvan volstrekt niet te controleren omdat het zo langzaam werkt. Als je het koopt bij een koffieshop heb je ook geen idee wat en hoeveel erin zit. Ik ben ooit in een ver ver verleden een totaal out gegaan op een plakje spacecake. Was helemaal niet leuk!
Zou ook niet voor een waterpijp gaan. Het principe van een waterpijp is dat de het water de geinhaleerde rook afkoelt waardoor je meer tegelijk kan opzuigen en sneller stoned wordt. Lijkt me voor iemand die nog nooit gerookt heeft geen aanrader. Ook omdat het minder goed te controleren is.
Ik vind een gewoon pijpje een goed alternatief. Heb ik een tijdje gedaan nadat ik gestopt was met (gewoon) roken. Omdat je heel snel merkt wat het effect is, kun je stoppen als je het genoeg vindt. Ik rookte altijd hele kleine porties. Zoals bovenstaande ervaring met de spacecake al laat zien, raak ik van heel weinig al van de wereld.
Volgens mij is het effect heel individueel. Ik ben niet zo'n gezelschapsroker, word er introvert van. Ga ook enorm diep genieten van muziek. Fantastisch! En ik ga briljante dingen denken ;-)
Veel plezier! Groet, Jo Hanna

Clinton-effect

Ik heb het ook een keer geprobeerd (buitenlandse gasten op bezoek in Amsterdam, dan krijg je dat) maar omdat ik nooit gerookt heb kreeg ik een soort Bill Clinton-ervaring: wel roken, niet inhaleren. Dat ging namelijk niet, dan kreeg ik een enorme hoestbui.

Wij waren met zijn 3-en, eentje merkte niks, eentje viel in slaap, en ik was van mijn verstopte neus af maar merkte verder ook niets.

Spacecake leek me op dat moment handiger, maar inderdaad zijn daar risico's aan verbonden, heb ik begrepen.

Groeten,

Temet

Lynna

Lynna

01-02-2010 om 06:29

En xtc?

Dat vriendje/vriend/minnaar/date/toyboy (we kwamen er tijdens de meeting niet echt uit wat hij is) heeft ook bij zijn vrienden geinformeerd en die hadden het over xtc. Omdat dat veiliger is met z'n tweeen zonder toezicht, omdat je alles dan vooral lief en mooi vindt.
Iemand daar ervaring mee? Ik ben echt zo groen als gras....

Waarom ik dit trouwens wil? Net als iemand anders die zei dat ze perse in haar leven een keer had willen parachutespringen. Gewoon eens 1x die kick meemaken.

dc

dc

01-02-2010 om 07:10

Niet doen

xtc veiliger? Grapjassen.

Ik heb 1 keer xtc gekregen waar ook nog wat anders in bleek te zitten. Heb een week gehalucineerd.

Verder is xtc een harddrugs en moet je echt weten wat je doet. Je bent wel vrolijk, maar dat kan ook omdraaien, als het niet goed gaat. Verder heb je meer lichamelijke risicos. Ik vind juist dat je bij XTC er iemand bij moet hebben met ervaring.

Vic

Vic

01-02-2010 om 08:58

Wat een rare vogels

Hoe oud zijn ze nu helemaal? Volgens mij moet je het hele geexperimenteer met soft drugs vanaf je 25e achter je laten. Harddrugs zou ik me helemaal niet aan wagen, xtc is echt geen spelletje.

Puck

Puck

01-02-2010 om 11:08

Lynna

... die je wel voorzichtig?

Lynna

Idd: doe een beetje voorzichtig. XTC kan heel erg leuk zijn, maar kan ook misgaan (heb ik van dichtbij gezien, bij een vriendin die gelukkig onder ons was en niet met een vage bekende).
Als je echt wil experimenteren: informeer je goed en zorg dat er ervaren, vertrouwde mensen (liefst nuchter) bij zijn.

Lynna

Lynna

01-02-2010 om 17:50

Half pilletje

Ik wou eigenlijk maar een half pilletje nemen, of zelfs maar een kwart. Ik kan me voorstellen dat dat al genoeg effect heeft.

Wat ging er bij jouw vriendin mis Anneque?

Polly Shearman

Polly Shearman

01-02-2010 om 18:27

Lynna

Iedereen heeft een happyemmer in zijn hoofd, als je een xtc pilletje neemt, of zelfs een kwartje of halve. Dan word die emmer in een keer leeg gegooid. Je bent hysterisch gelukkig vind iedereen lief aardig en mooi. en je bent meestal ontzettend vrolijk.

Als de pil is uitgewerkt is je emmer leeg!!! en het duurt daarna dus weer vreselijk lang voordat die emmer weer vol is.
Sommige mensen zeggen dat als je eenmaal je emmer met xtc hebt leeg gegooid hij nooit meer vool komt.

Ik geniet liever van mijn volle emmer, waar ik soms een hele volle schep uit neem, gewoon uitmezelf, daarna is hij nl weer zo bijgevult.

als ik hevig gesprot heb, ben ik altijd daarna een beetje high, vind alles fanastich en iedereen lief, hmmmm geef mij maar zo;n natural high!

ik zou idd eerder een joint roken dan een pil nemen.
Met een joint kan je nl stoppen.. als jij naar 3 hijzen denkt.. ooooooh nee dit is helemaal niks, dan stop je.
Maar als die pil eenmaal in je zit zal je door de trip heen moeten of je nu wil of niet.

veel plezier met je vriendje ( whhaah)

Polly Shearman

Polly Shearman

01-02-2010 om 20:12

Oh lol

ja altijd als ik hevig gesprot heb whahahhahaha
echt altijd whaha
nee hoor gewoon gesport! hihi

Lynna

Lynna

01-02-2010 om 20:25

Polly

Haha, Pol, ik dacht al dat gesprot een brabants woord was voor klaarkomen, dat vond ik wel in de context passen (denk ook teveel aan toosje geloof ik....)

dc

dc

01-02-2010 om 21:26

Xtc

wat er mis kan gaan : je kunt bijvoorbeeld enorm in paniek raken, dingen doen waar je later spijt van krijgt.

verder :
http://www.trimbos.nl/onderwerpen/alcohol-en-drugs/xtc/algemeen/risicos-xtc

Wat er mis ging

Ze raakte volledig in paniek, kon totáál niet omgaan met het feit dat ze de controle kwijt was. Ze is er heus overheen gekomen (maar je moet er niet aan denken dat je op zo'n avond alleen bent met wat relatief vreemden), maar het is een heel slechte herinnering voor haar.
't Kan ook superleuk zijn hoor, ik heb er zelf erg goede herinneringen aan, ook geen last achteraf gehad, maar ALS je het doet, doe het dan zo veilig mogelijk (dus: van wie koop je het spul, is dat een bekend adres of zomaar iemand, neem je niet te veel, drink je genoeg water, heb je bekenden bij je etc.).

*bella*

*bella*

02-02-2010 om 09:12

Thee

Spacecake zou ik nooit iemand aanraden. Het ooit met een vriendin samen gegeten, vriendin werd harstikke psychotisch. (en het was een stevig type, niet labiel oid) Erg beangstigend. Gelukkig merkte ik niet veel (het is lastig te doseren in een cake, dus wrs had ik gewoon niet veel gehad) dus kon ik voor haar zorgen. was echt nodig!!
Ik kunt toch ook thee maken van wiet? Deden vroeger iig vrienden van me die niet rookten.

Ayanna

Ayanna

02-02-2010 om 10:48

(water)pijp is het beste

Geen space-cake!!!! Als de dosering fout is kun je het vergelijken met harddrugs. Never nooit doen als het je eerste keer is.
XTC ook niet doen. Het spul wat begin jaren negentig verkocht werd was nog okay (zeer okay zelfs...:-)) maar tegenwoordig is het allemaal versneden chemische troep.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor coffeeshop wiet. Als je voor het eerst een jointje gaat proberen, zou je eigenlijk iemand moeten vinden die het thuis kweekt voor eigen gebruik. Dat is vaak een iets mildere variant met niet zo'n extreem hoog THC-gehalte.

triptrap

triptrap

02-02-2010 om 12:34

Fladder

Dit schijnt het beste te werken voor mensen met longproblemen: http://jointjedraaien.nl/wietforum/f20/vaporisor-verdamper-t6130.html

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.