Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Nasha 1st

Nasha 1st

25-05-2010 om 22:14

En? kijken we nog songfestival?

Ben nog niet onder de indruk tot nu toe....

Wanneer?

wanneer komt dat?

Nasha 1st

Nasha 1st

25-05-2010 om 22:44

Vanavond 1e deel

donderdag 2e deel en dan zaterdag de finale....

Ach

Misschien dat ik zaterdag dan even kijk (op 't einde even een recap van alle liedjes ofzo). Een hele avond is ruim veel en 3 avonden veels te veel.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-05-2010 om 01:21

Ach

was vanavond deel 1? (dat ik dit niet wist zegt genoeg geloof ik:-))

Tsja

ik heb vanavond, voor het eerst in 4 jaar, weer eens gekeken. Ik heb vrijdag klanten uit oosteuropa en schaam me diep over Sieneke.

Maar dat valt nu wel weer mee, nu ik de liedjes en de zangkwaliteiten van de andere landen heb gezien. Wat triest zeg... sommige liedjes waren om zo raar, andere konden niet eens zingen. Kortom... met Sieneke, die wel kan zingen maar een verschrikkelijk lied heeft, passen we daar best tussen zonder ons al te erg te hoeven schamen. Niet dat we in de finale komen, maar toch.

ik had gehoord dat ze in de peiling op de laatste plaats kwam toch?
:-o

Gruffalo

Nasha 1st

Nasha 1st

26-05-2010 om 07:39

Gruffalo

ja, en van de liedjes die nu doorgingen stonden er ook een stuk of drie onderaan de polls, dus dat zegt ook niks hahahahaha!

Maar inderdaad, er zaten echt vreselijke nummers tussen....

Bastet

Bastet

26-05-2010 om 07:56

Nee

Nee,ik kijk er niet naar.Maar voor de wel-kijkers: veel plezier!
bastet

tonny

tonny

26-05-2010 om 09:49

Decor

Er zitten twee heel goede bekenden van me in Sieneke's decor ;)

tonny

Suzanne

Suzanne

26-05-2010 om 10:33

Als.. dan..

Als Sieneke morgen wel de finale haalt, ga ik zaterdag wel kijken, tenminste, als ik man ook 'om' kan krijgen. Op zich ben ik niet echt fan van het nummer, maar het is toch wel opmerkelijk dat iedereen het ondertussen mee zingt. Ik ben wel benieuwd hoe er in andere landen tegenaan gekeken wordt. Overigens vind ik de bijdrage van Denemarken een echte kanshebber, 'In a moment like this' van Chanee en N'Evergreen:
http://www.youtube.com/watch?v=8HdQCU6Tkn8

Bastet

Bastet

26-05-2010 om 10:43

Suzanne?

Zingt iedereen het mee?Eh,speak for yourself please..;))
Bastet

Suzanne

Suzanne

26-05-2010 om 10:49

Bastet

Uitzonderingen bevestigen de regel :)
De meeste inzendingen van de laatste 10 jaar kan ik me niets van herinneren, dit blijft wèl hangen. De laatste keer dat Nederland won was met ding-a-dong, ook zo'n liedje wat in je hoofd bleef zitten.

Maylise

Maylise

26-05-2010 om 19:02

Leuk

Ik vind het songfestival altijd reuze leuk maar heb gisteren helaas niet kunnen kijken. Morgen wil ik wel de halve finale zien. Helaas moet ik zaterdagavond ergens eten dus ik mis de finale waarschijnlijk. Probeer nog wel die afspraak te verzetten naar vrijdag.

Maylise

Mariska

Mariska

26-05-2010 om 19:03

Berber

Die Belg..... jamjam... :)

Hahaha cobi....

t is inderdfaad diep triest.

Ik had geen idee dat het deze week was/is, maar ging eergisteren of zo vroeg naar bed, en viel midden in een compilatiefilmpje van de bijdrages. ik zag in een oogopslag dat er een erg leuke belg bijwas, die zelfs mooi kon zingen (okee, ik hou ook niet van James Blunt, maar goed, tussen al die mallotige gedrochten van liedjes sprong ie er echt uit als 'het aanhoren waard')

Moet Sieneke (de naam alleen al!) vanavond? Hmm. geen idee of ik daar de tv voor ga aanzetten...

ingrid

Wel jammer trouwens....

want ik herinner me toch wel van mijn eigen jeugd dat het EUROVISIE songfestival een van de televisie-hoogtepunten van het jaar was. Mochten we helemaal uitzien in onze pyjamaatjes. Met chips en lekkers. Alleen al het idee dat mensen in heeeeel europa daar naar keken. En de puntentelling!

Toch sneu dat het wel een beetje gedegenereerd is tot een SBS6-achtige freakshow...

Ingrid

Camp

Ja, wij gaan wel kijken hoor zaterdag! Niet vanwege Sieneke (die haalt de finale toch niet) maar omdat het een avond top-entertainment is. Niet per se door de kwaliteit van de liedjes, maar de hele aankleding eromheen vinden we zeer vermakelijk.

En Ingrid, misschien was het vroeger niet eens zo veel beter, maar ben jij gewoon ouder :-)

Chris

Nasha 1st

Nasha 1st

27-05-2010 om 21:54

Goed nieuws!

Vandaag heeft man in de krant gelezen dat de Tros de komende 10 jaar alle zeggenschap heeft over onze inzendingen! Nog tien jaar lang Sieneke achtige liederen! Wat een feest!

Tuurlijk kijk ik :-)

Hier kijken we ook het liefst alles, ik vind het altijd erg grappig en een bron van vermaak.
Het liedje van Sieneke is verschrikkelijk, met dat hysterische draaiorgel erbij, maar wie weet, er hebben wel gekkere dingen gewonnen ooit :-)
België vond ik goed, Malta ook, en Denemarken vandaag (lekker Abba-achtig).

Nog 5 finalisten te gaan...

Tirza G.

Tirza G.

27-05-2010 om 22:59

Spoiler

Helaas, Sieneke is niet door. Als ze wél doorgeweest was, had ik natuurlijk over "we" gesproken.

Tirza

Grijns

Tja, het was te verwachten tussen al die prima stemmen daar. Ik vind het wel leuk dat 2 van mijn favorieten wel door zijn: Denemarken en België.

Kortom zaterdag wordt het gewoon leuk, chips en cola erbij en genieten maar :-)

Suzanne

Suzanne

28-05-2010 om 07:01

Jury

Toch vind ik een aantal dingen erg jammer bij het festival, allereerst dat er geen orkest meer bij is. Dat vond ik toch wel wat aan het geheel geven. In de tweede plaats dat je zelf mag kiezen in welke taal je zingt, voor mij had het meer charme dat iedereen in zijn eigen taal zong. Dat was nou juist het 'eurovisie' aan het verhaal wat het deed verschillen van X-factors e.d. En tenslotte natuurlijk de puntentelling. Want wie gaan er weer door? Weer veel oostbloklanden, nauwelijks west europese landen. Terug naar alleen de vakjury, weg met de vriendjespolitiek (al kon de vakjury daar in het verleden ook wel mee overweg)

tonny

tonny

28-05-2010 om 07:25

Ah, berber...

die mimespelers zijn aangetrouwde familie van ons. In het echt zijn ze niet eng hoor ;)

mirreke

mirreke

28-05-2010 om 09:46

Haha nash, inderdaad goed nieuws!

NOT.
Hoe kan het trouwens onze nationale inzending zijn als het door een club als de tros wordt bepaald? Ik voel mij niet echt door de Tros vertegenwoordigd...
Enne, het is echt een uiterst genant liedje, dat liedje van Sieneke, in het buitenland kijken ze allemaal heel vreemd op als ze het horen, en dan druk ik het zacht uit.
En nu de tros nog tien jaar...? Waanzinnig! Hier moeten ze toch iets uit leren dacht ik zo.

Suzanne

Suzanne

28-05-2010 om 10:27

Buitenland

De mimespelers vonden wij juist wel erg leuk, het draaiorgel kwam er door tot leven. Alleen jammer dat buitenlanders het fenomeen draaiorgel niet kennen, het effect gaat daardoor volgens mij een beetje de mist in. Zoon van 14 vroeg verbaasd in het begin van het liedje: "huh, zijn dat èchte mensen?" Compliment aan de mimespelers lijkt me!
Mirreke: "Enne, het is echt een uiterst genant liedje, dat liedje van Sieneke, in het buitenland kijken ze allemaal heel vreemd op als ze het horen, en dan druk ik het zacht uit."
Hm, hier wat reacties van buitenlanders:
Sung in Dutch, catchy,lively song .. a pleasant -natured and attractive young lady with a good voice. Support this girl and what she stands for..cultural independence.There is nothing particularly pleasant about Nations destroying their own culture and heritage....meaning, not everyone needs to sing in English. Songs that sound like they come out of Nashville or Detroit or something...this isnt Europe. Go the Netherlands I hope Sieneke makes it through!!! John from Australia
I just can't believe she didn't go to the finals!!! :(
I think she had one of the best songs of the Eurovision Song Contest...
P.S. I'm not from Netherlands, I'm from Serbia, so I'm being completely objective :)
This song makes me dance..greetings from Romania
Dergelijke reacties staan o.a. op youtube, vooral de vrolijkheid wordt leuk gevonden.

Vic

Vic

28-05-2010 om 11:40

Israel

Ik heb waarschijnlijk geen verstand van muziek want ik heb met afgrijzen het liedje van Israel aangehoord. Door de commentatoren werd het opgehemeld, 'mooiste ballad van het songfestival', en 'geen verrassing dat hij door is'. Sieneke vond ik leuk, alleen haar outfit een beetje tuttig.

I take it all back

Ik had Sieneke's liedje vóór gisteravond nog nooit gehoord en ik vond het eerlijk gezegd leuker dan veel van die windmachine-ballads van de Oost-Europese vampirella's (zeer goed omschreven Berber).

Verder vond ik Zweden het leukst, maar die zijn niet door. Man viel voor de dame van de Oekraïne met haar onheilstijdingsliedje omdat ze het zo goed zong (ja, ja)
En tja, de Belgische inzending, daar heb ik alleen een stukje samenvatting gezien, maar die leek inderdaad wel goed. Die Israelische zanger zong trouwens op een gegeven moment gewoon vals...

We gaan er zaterdagavond eens lekker voor zitten!

Chris

Kaaskopje

Kaaskopje

28-05-2010 om 21:54

Anna

Veel ís toch ook een herhaling van zetten? Ah joh, hij moet de tijd toch érgens mee volpraten?:-)

mirreke

mirreke

30-05-2010 om 00:37

Sieneke en lena

Ach, als je quotes van youtube gaat noemen weet ik er ook nog wel een paar. 'Ridiculous' bijvoorbeeld. Maar ook live hoor ik echt andere geluiden over het liedje hoor. Dat meiske kan er niets aan doen, maar het liedje, echt...
Oh, enne, vandaag ben ik blij want Lena heeft gewonnen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.