Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

... en wat maakt je dag weer goed?

er moet natuurlijk ook de andere kant belicht worden na mijn vorige draadje ;-)
Voor mij was het gisteren het zien van een klein vogeltje in de tuin dat nu steeds dichterbij durfde te komen... ook dat er steeds meer narcissen bloeien, yes! lente komt eraan!
Verder: een onverwacht goed gesprek met een kennis die ik toevallig tegenkwam in de supermarkt. En ook het onverwachte gebaar van de mevrouw achter de kassa (een andere deze keer) die mij 8! zakjes voetbalplaatjes gaf voor 12 euro boodschappen.... Wat zal mijn dochter blij zijn, dacht ik! En idd, haar blije gezichtje bij het zien van al die zakjes, maakte het allemaal weer goed :-)
En later -hoewel haar haar verschrikkelijk naar paardenstal stonk- haar enthousiaste verhalen over het feestje van vriendinnetje in een manege maakte de dag compleet!
Allemaal kleine dingetjes, die toch een heerlijk gevoel geven! Wie vult de lijst aan?

Bastet

Bastet

05-03-2009 om 12:48

Van alles

Mijn zoon,die vandaag 12 wordt,en zo stoer is,maar toch even een knuffel haalt in bed in de ochtend.De roze dikke knoppen in mijn boom in de voortuin.Badderende koolmezen in mijn voortuin.Mijn dochter die crocusjes plukt voor mij.De zon,die afentoe schijnt vandaag.
Groetjes,Bastet

Mijn zoontje van 1,5

Als ik een lange werkdag gehad heb en mijn kleine mannetje ophaal uit het kdv - hij wordt helemaal gék van blijdschap als hij mij ziet (heeft 't super naar zijn zin daar hoor!) en weet van gekkigheid niet wat hij moet doen, dat als je hem vast hebt dat je de blijheid vanuit zijn tenen voelt, helemaal maf dat ik er weer ben ;-) - die ultieme blijheid, héérlijk.

Kaat2

Kaat2

05-03-2009 om 13:04 Topicstarter

Bastet

Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon! Heerlijk dat hij zo stoer is en toch een knuffel wil halen, geniet ervan!!!
een hele fijne dag vandaag!

Bastet

Gefeliciteerd met je stoere zoon!

Hier ook een 13-jarige zoon die nog graag bij z'n moeder in bed kruipt om samen wakker te worden en te knuffelen!

gr.
[email protected]

Kaat2

Kaat2

05-03-2009 om 13:14 Topicstarter

Geerke

oh ja! die ultieme blijheid idd!!! Heerlijk om bij je kind te zien! ik herken het wel, maar niet van het ophalen van het kdv: daar moest dochter vaak huilen als ik haar kwam ophalen.... zij vond het daar zo leuk dat zij niet weg wilde. Een keer wilde zij haar pyjama en haar bedknuffelbeer mee nemen (was toen 2,5 j.) Zij wilde namelijk daar logeren ;-)

Mamvantwee

Mamvantwee

05-03-2009 om 13:16

Natte kus

Mijn zoontje van 3,5 die zijn armen om me heen slaat en me een natte zoen op mijn wang geeft en zegt: "mama, ik vind jou zóóó lief!"

Dan hoef ik helemaal niets meer, ben helemaal blij.

Mijn lijstje

blije gezichten van mijn puberzonen als ik iets doe wat ze niet verwachten, gekke bokkensprongen van mijn puberhond, de zon die opkomt boven de weilanden, knuffels van mijn zonen, man die weer thuiskomt na een paar dagen in het buitenland, op de bank zitten in het zonnetje met een kopje thee en iets lekkers.

Eigenlijk is er heel veel wat mij een goed gevoel geeft. Ik vergeet alleen vaak er even bij stil te staan.

gr.
[email protected]

judiths mama

judiths mama

05-03-2009 om 13:54

Kus en knuffel

van Eline, mijn jongste. Zo'n dikke kus en knuffel dat het pijn deed aan mijn wangen. Heerlijk!

Carolien

Carolien

05-03-2009 om 14:55

Even lekker materialistisch

de rekening van het gas en elektra kwam binnen: in tegenstelling tot wat we verwachtten krijgen we bijna € 150,- terug. En wij maar denken dat we dik zouden moeten bijbetalen.... hele leuke meevaller dus.

Carolien

Carolien

05-03-2009 om 14:57

En verder

mijn kindjes die vandaag alledrie een goede bui hebben, heerlijk met elkaar aanrommelen en jongste die stralend op me af komt wandelen, armpjes om mijn benen slaat en dan hartgrondig zegt: mama lief! Zucht, wat fijn...

reina

reina

05-03-2009 om 15:29

Mail

De superlange mail van zoon die ik net in m'n postbus vond. Hij zit sinds een week in Curaçao en kan sinds gisteravond mailen!

reina

reina

05-03-2009 om 15:30

Geerke

Mooi zoals je het beschrijft. Dat gevoel gun je iedereen, he?!

Kaaskopje

Kaaskopje

05-03-2009 om 15:36

Paar

Als mijn dochters het leuk hebben met elkaar.
Als mijn man moet lachen, hij lacht leuk.
Binnenkort weer: de geur van lente.
Vogelgekwetter
Kikkergekwaak (bleef ik als kind al voor stilstaan op weg naar huis)
Onverwacht iets lekkers.
Complimentjes

Bastet

Bastet

05-03-2009 om 20:00

Zeester

Dank voor de felicitaties..:)
Ik was ooit met mijn kinders in Sealife,en mijn jongste zoon,die dus jarig is vandaag,liet zijn oog vallen op een zeester.De zeester kreeg net te eten,en eet op een fascinerende manier.En hij doet er tergend lang over.Dat deerde mijn zoon niet,hij pakte een stoel,ging voor de zeester-bak zitten en keek de hele sessie ademloos uit,20 minuten lang.Zo leuk om te zien dat onze druktemaker daar zitvlees voor had!
Groetjes,Bastet

Guinevere

Guinevere

05-03-2009 om 20:37

Elke dag

Elke morgen als ik mijn 6-jarige zoon op zijn nu bijna 2-jarige broertje zie afstormen met de woorden: "X! Lieverdje!" is mijn dag gelijk goed. Alsof hij 'm 3 weken niet gezien heeft ipv een nachtje! Ik zeg wel altijd semi-mokkend, als ik weer eens niet gezien word: "Hé, ik ben óók een lieverdje hoor!" maar dat maakt helaas geen indruk... ;-)

Dropke

Dropke

05-03-2009 om 21:37

Kleine dingen

Geluk zit volgens mij idd in kleine dingen. Ik kan enorm genieten als ik 's morgens de vogels weer hoor fluiten, terwijl ik wakker word. Een zonnige dag, de geur van het bos. Ik geniet als mijn man zit op te scheppen over mij, ik zie dat de jongste ineens mijn dochter een hele dikke knuffel geeft en ze hem aankijkt van : waar heb ik dat nou aan verdiend. Een warme douche als ik het koud heb, met z'n alle in het waterbed, voorlezen en ze alledrie ademloos zitten te luisteren...ik denk dat ik nog een hele lijst kan maken hoor !! Kortom ik geniet dagelijks op allerlei manieren,

gr Dropke

Onpedagogische lachbij met puber

puber komt drijfnat geregend thuis. al een uur later want gisteren viel iets uit dat ze vandaag moesten inhalen....ze droogt zich al mopperend op het 'rotweer' af en blikt ondertussen hoe laat het is.....wat? zó laat al? en ik moet naar muziekles!!!! (wat betekent, meteen weer weg+wederom nat worden) muziekles afzeggen is geen optie voor haar....dus ik móet haar brengen (met de auto)....dat weiger ik....d'r zus moet ook nog gymmen en dan zij een half uur en zus een uurtje dan blijf ik bezig. ze moppert en moppert en zegt óók nog honger te hebben en zoekt een snel-eetbaar-iets. neem een banaan, zeg ik. néé want wat moet ze met die schil op de fiets? en als ze 'm weggooit ben ik zéker weer boos....en zo stel ik nog wat dingen voor (appel, nee wat moet je met het klokhuis? etc.)...en uiteindelijk komt ze naast me staan bij het aanrecht smeert erg boos een boterham en daar vallen van het boze smeren de gaten in...het smeersel (chocopasta) plakt aan het aanrecht, brood plakt erop, kortom een chaos in 1 minuut. ik sta het verbaasd aan te kijken....en puber wordt steeds bozer, nu vooral op de boterham. die ze uiteindelijk op de 'kop' geeft onder het uitroepen van : "en jij rotding werkt ook al niet mee!" (hakbewegingen op boterham).....mijn mond is ondertussen opengezakt onder het vertoon van zoveel drama om niks. puber kijkt mij aan. kijkt naar de boterham en een lachje breekt door....en ook ik begin een beetje te grinniken. ze kijkt nogmaals en nu is d'r lach al breder. tot we uiteindelijk beiden in een deuk liggen....ze zegt: "mam, je had je eigen gezicht eens moeten zien..." en ze aangeeft zéér opgelucht te zijn...hé,hé wat kan zo'n beetje boos zijn toch lékker zijn (we liggen weer in een deuk) en ik d'r al na-lachend (vermoeiend hoor dat lachen) d'r fiets opjaag om naar de muziekles te gaan....en als de deur opengaat breekt de zon door...hé,hé. en zo komt alles weer goed. en als ze aan de achterkant langs huis fiets zwaait ze uitbundig staand op d'r fiets onder het roepen van 'DOEIIIIII'....
groeten albana

Mijn mannen

de jongste (12)die gister toen hij uit school kwam en zag dat ik echt ziek ben uit zichzelf ging opruimen en een heerlijke pan kippensoep maakte compleet met kipfilet en vers gesneden champignons.En mijn oudste (14)die ook nog steeds niet goed in zijn vel zit maar toch aan de gang ging om de kachel aan te steken en stofzuigen en manlief die uit zijn werk direkt aan het koken ging en ik die het allemaal vanaf de bank onder mijn dekbed met 40 graden koorts lig te bekijken raak ineens ontroerd en besef hoe gelukkig ik ben.

Tevreden kind

onze 6 jarige is al maanden snel boos, accepteert weinig en heeft een kort lontje.

Ik heb gisteren eens alle speelafspraakjes op het schoolplein afgekapt, gewoon eens een dag niet. En we hebben de hele namiddag samen wat getekend en op de bank gehangen tv kijken, niet praten maar naast elkaar zitten onder het dekentjes met de poes op schoot, en in tijden heb ik niet zo'n tevreden kind mee gemaakt.

Dus, ik ga het aantal speeldagen terug brengen en ook vaker aan de deur zeggen dat ze niet kan.

Clo

Clo

06-03-2009 om 10:04

Top?

Tien ergernissen moeten ook een tegenhanger hebben:

1- Het gefluit van merels.

2- De geur van mijn kindjes als ze net uit bed komen.

3- Een blok chocolade in de kast voor vanavond.

4- Een spannend boek en tijd om het te lezen.

5- De lente die er aan komt.

6- Mijn dochter die me mooi vindt in mijn oude truitje en mij dat speciaal even komt zeggen.

7- Mijn zoontje die de slappe lach heeft, tot hik aan toe.

8- Iets nieuws voor in mijn huis (van geverfde muur in nieuwe kleur tot aan theelichtje, ik ben blij met alles).

9- Mijn kinderen, vriend, familie, lieve vriendinnen.

10- De geur van schoon wasgoed.

Vandaag

Om wat boosheid kwijt te raken heel hard muziek draaien die daartegen helpt, en dan opnieuw ontdekken wat voor prachtig geluid er toch in die zelfgebouwde luidsprekers zit...

Polly Shearman

Polly Shearman

06-03-2009 om 15:27

Mijn lief

die me een smsje stuurt dat het nog een uurtje duurt voordat hij weer bij mij is, of ik het nog volhoud zonder hem... hmmm nou nog net!

toja

toja

06-03-2009 om 16:09

Vandaag

is mijn dag ook helemaal goed gekomen. Mijn dochtertje van 5 had een kindje mee naar huis van net 4 (en een spraakachterstand, moeilijk verstaanbaar). Ik heb het eens van een afstandje bekeken en mijn dochter was zo lief en zorgzaam en ging er goed mee om als ze haar niet begreep; ik was er even stil van. En daarna hoorde ik bij het ophalen van mijn zoon (autisme) dat hij zo leuk en gezellig gespeeld had bij 2 damesklasgenootjes (waar hij voor de eerste keer was).
Daar kan ik heel blij van worden!

Massi Nissa

Massi Nissa

06-03-2009 om 17:19

Ook van mijn kind

Vanmorgen ging ik de deur uit naar mijn werk. Dochter (2j 3m) riep vrolijk: "Dag, moeder!". Ik liep proestend naar het fietsenhok.
En pas, toen ze voorop de fiets zat, ineens haar hoofd tegen me aan duwde en zei: "Hou van jou, mama."
En als ze van blijdschap bijna flauwvalt omdat ze de sleutel in het voordeurslot hoort en weet dat papa binnen enkele seconden binnen zal komen.
Groetjes
Massi

reina

reina

07-03-2009 om 09:43

Zon

Ik werd vanmorgen helemaal blij van de zon die stralend schijnt en alle krokusjes, sneeuwklokjes, irisjes, aconietjes etc etc die vrolijk staan te bloeien!

tonny

tonny

07-03-2009 om 11:12

Oh ja, zon!

en dan in het bijzonder op een dag waarbij de weerlieden een regenkans van 80% voorspelden. Heerlijk!

tonny

ishtar

ishtar

07-03-2009 om 16:08

Een roodborstje

dat net op het moment dat ik mij bijzonder stond te ergeren aan een hardnekkige hortensia (ik heb een hekel aan hortensia's en mijn nieuwe tuin staat er vol mee. Iemand nog een gratis hortensia?)op een meter van mij af kwam zitten, en minstens 5 minuten heeft zitten scharrelen. Op een meter afstand van mij dus. En vlak voor hij wegvloog kwam hij boven op de groencontainer zitten (nog dichterbij dus) bekeek me eens, en vloog toen weg. Heel bijzonder!

reina

reina

07-03-2009 om 16:34

Ishtar :-) (ot)

Hoe kun je nu een hekel aan hortensia's hebben?? Ik vind ze prachtig, alle soorten en hoe meer bloemen, hoe beter. Zelfs in de winter zijn ze mooi! :-) Maar gelukkig houd je wel van roodborstjes :-)

Wilma

Wilma

07-03-2009 om 17:28

Hortensia

Je zult wel niet in het diepe zuiden wonen, Ishtar, want ik zei juist vanmorgen tegen mijn man dat ik wel een stel hortensia's op dat kale stukje tuin wilde, ik vind ze juist prachtig.

Hier gister toen ik een telefoontje pleegde een eekhoorntje door de (stads)tuin, dat kan elke keer weer voor een glimlach op mijn gezicht zorgen.

Groetjes,
Wilma

ishtar

ishtar

07-03-2009 om 17:36

Reina en wilma

Reina, het is maar goed dat smaken verschillen, anders zou het wel erg saai worden met overal alleen maar hortensia's;-)) Klimhortensia's en hortensia's met platte schermen vind ik overigens wel aardig, maar deze zijn met die bolle bloemen. Sorry;-)
Wilma, helaas, ik woon in het midden van het land. O wauw een eekhoorntje!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.