Home » Forum » Engelse lesboeken

Engelse lesboeken?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
reina
Engelse lesboeken?

Om een belofte gestand te doen ben ik op zoek naar boeken met behulp waarvan engelse les gegeven kan worden aan niet-nederlandstalige kinderen, dus boeken met engelse teksten en met plaatjes, op diverse niveaus. Ik ben nog niet echt op zoek geweest, maar wie weet zijn er hier mensen die goee tip hebben, dan is dat vast binnen!

Tihama
Strips

Heb je al gedacht aan engelstalige strips?
Ik weet dat bijv. Asterix in tig talen te verkrijgen is. Dan kun je bijv. de eigen taal en de engelse naast elkaar leggen.
Donald Duck is misschien ook een optie, maar ik weet niet hoe je daar aan komt.
De uitgeverij bellen misschien?

Tihama

Bastet
Tijdschrift

Kijk eens bij een goede tijdschriften handel,er zijn leuke tijdschriften van Disney om engels te leren,de titel weegt ik helaas zo gauw niet meer.
En anders bol.com misschien,of natuurlijk American bookcenters.
Groetjes,bastet

Annet
Goedkoop boekje (2,50)

vind je bij www.kinderboekenkast.nl (zoek op engels). Er blijkt ook miniloco te bestaan om engels te leren (zelfde site), voor het geval dat handig is.

Mickey
Suske en wiske

Ook die bestaan in het Engels.
En volgens mij is Hello You een engelstalig jeugdtijdschrift.

reina
Niet duidelijk

Ik was niet duidelijk, zie ik :-) Het gaat echt om lesboeken, stripboeken zijn leuk als aanvulling, maar ik heb leerkrachten elders beloofd te kijken naar boeken die ik op kan sturen, waar zij echt Engelse les uit kunnen geven, maar aangezien het om en ander niet-westers, land gaat hebben ze niets aan engelse lesboeken voor nederlandse kinderen. Is 'Hello you' alleen Engels? Dan is dat mischien een aanvullende optie, er is vast wel ergens een jaargangh te vinden.

Genista
Hello you is niet echt helemaal engels

"Hello You heet 'een Engelstalig tijdschrift' te zijn, maar eigenlijk is het een Nederlandstalig tijdschrift dat de lezer een flink eind meevoert in de Engelse taal. Een kind dat van taal houdt heeft recht op Hello You, zouden we willen zeggen."
zie http://www.ouders.nl/xpro9607.htm#nr2

reina
Genista

Bedankt, nee, dan heb ik er niks aan, Ik heb inmiddels op internet een paar series gevonden die helemaal zijn wat ik zoek, maar die zijn in Nederland niet verkrijgbaar, ook niet online, voor zover ik heb gevonden. Dus ik probeer nu of ik het online kan bestellen in het betreffende land. Tips blijven welkom.

Massi Nissa
Dit is goed

New Cambridge English Course 1, Student's Book + Practice Book with Key + Audio CD Pack.
New Cambridge English is in mijn ogen een goed Engels-Engels leerboek. Het is wel gericht op iemand met minstens Havo-niveau (schat ik zo in) en het is niet bijzonder opwindend qua thematiek en plaatjes. Eigenlijk is het bedoeld voor de iets oudere student Engels. Kijk hier even voor een beschrijving:
http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/new-cambridge-english-course-1-st...
Ik heb deze serie zelf meerdere malen gebruikt om iets oudere mensen (geen tieners) bijles Engels te geven.
Groetjes
Massi

Katja
Hier zo, gratis ophalen!

Hoi,

ik ben docent Engels en heb nog veel (oude) boeken liggen, en mijn man ook. Ik kan ook nog collegae vragen, hoeveel heb je nodig?
Ik geef zelf les aan vmbo-havo-vwo onderbouw.
ophalen in Nijmegen of Wijchen!

mail me maar: katja punt de punt jong apestaart ssgn punt nl

reina
Katja

Je hebt mail met verdere uitleg!

reina
Massi?

Hoe belangrijk is het audiogedeelte bij de methode, want de betreffende school heeft geen beschikking over pc's /dvd-spelers etc?

Massi Nissa
Reina

Ook geen geld voor een klein draagbaar CD-gevalletje? Hoe kun je een taal leren zonder te horen hoe het wordt uitgesproken? Of zit er een goede docent bij?
Groetjes
Massi

reina
Massi

Voor zover ik weet niet, nee. Hoe goed de docent is weet ik niet, zij willen zelf ook graag bijscholen. Voor alle duidelijkheid, het is voor een school in een niet-westers land.

Massi Nissa
Ooooo reina

Nu gaan mij wat lichtjes op. Tja, de Cambridge serie is wel ontworpen voor begeleiding door een ervaren docent Engels. Aan de andere kant leer je in elk geval goed Engels lezen met deze methode. Dat biedt al veel voordelen, lijkt me. Om welk land gaat het? Is Engels er toevallig een tweede of derde taal?
Groetjes
Massi

reina
Massi

India.

Massi Nissa
O, daar is engels het lingua franca

Er zijn daar zoveel talen en dialecten (duizenden, meen ik me te herinneren) dat mensen die naar school zijn geweest (en dat is helaas lang niet iedereen) Engels gebruiken als ze met iemand moeten praten die een andere taal spreekt.
Ik zou dan toch voor de Cambridge serie gaan, de kans dat er iemand in de omgeving redelijk tot goed Engels spreekt, is groot.
Groetjes
Massi

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.