Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Facelift jonger of zelfde

Als bijna 50-er (nog 1.5 jaar) zie ik steeds meer vrouwen om mij heen die zich laten "helpen". Ogen, botox, lippen opspuiten, neklijn recht laten trekken enz. Ik zie het met verbazing aan. De wens om er goed uit te blijven zien, snap ik zeker. Ik ben ook best ijdel. Maar wat me vooral heel erg verbaasd is dat de meesten er geen jaar jonger uitzien na hun ingrepen!
Ze zien er gewoon precies naar hun leeftijd uit! Het ziet er in mijn ogen vaak ineens heel belachelijk uit, die dikke lippen. Die allemaal hetzelfde zijn, de ene mond uitwisselbaar voor de andere, zo erg dat ik op mijn hondenwandeling laatst 2 hondenwandelvriendinnen uitwisselde. De ene had pas haar lippen laten doen en botox onder de wenkbrauwen (waardoor je aan de uiteinden zulke verdikkinkjes krijgt en een soort verbaasde blik) en dat had een ander al veel langer. Ze leken precies op elkaar, ik had pas na een paar minuten door dat de ene niet de andere was. (speelde ook mee dat het haar geverfd was in de zelfde kleur als de andere, maar toch...)
Zelfs prima uitziende vrouwen van midden 30 zijn al aan de botox.
Mijn stelling is dat ik vind dat vrouwen er eigenlijk nauwelijks van opknappen. Hoe zien jullie dat?

Shanti O

Shanti O

08-02-2012 om 14:47 Topicstarter

Ooh oh taalfouten

weer te snel gedrukt, verbaasd-> verbaast

Kaaskopje

Kaaskopje

08-02-2012 om 15:43

Ervaring

Ik heb, alweer een tijd geleden, een beetje aan mijn gezicht laten knutselen. Een korte uitleg is daarbij wel nodig:-)
Er schijnt bij mijn geboorte een pees in mijn nek verwond te zijn. Door het littekenweefsel wat is achtergebleven is die pees ietsje korter gebleven dan die aan de andere kant van mijn nek. Door die actie is mijn gezicht tijdens mijn groei niet helemaal recht volwassen geworden. Je moet je geen enorm scheef gezicht voorstellen, maar het is te zien. Vooral de stand van mijn ogen valt nieuwe mensen op. Door mijn oogproblemen is bovendien te zien dat mijn linkeroog niet altijd netjes recht vooruit kijkt. Dat bevordert het assymetrische effect helaas. Maar goed, ik ben een aantal jaren geleden naar de plastische chirurg gestapt en heb mijn 'probleem' voorgelegd. Daarna is er een halve voorhoofdslift gedaan, waardoor mijn linkerwenbrauw iets hoger is getild en mijn gezicht daardoor net even iets rechter door leek en gelijkertijd zijn mijn oogleden gelift waardoor het er allemaal wat beter uitzag. De arts was een aanhanger van de mening dat het een bijna onzichtbare verbetering moest opleveren en dus geen zichtbare verbouwing. Een verstandige man dus. Ik was er wel tevreden mee en eigenlijk niemand schrok van het effect. De operatie is natuurlijk wel ingegeven door een zekere ijdelheid.
Ik begrijp tot op zekere hoogte dan ook dat mensen ontevreden zijn met iets aan hun uiterlijk. En ooglidcorrecties, mits mooi uitgevoerd, kunnen echt verlichting geven, zowel bij het kijken als de uitstraling van het gezicht. Minder vermoeid en een frissere blik. Ik begrijp alleen niet dat mensen niet meer oud willen worden. Dat hoort er nu eenmaal bij. Niet iedereen wordt mooi oud, maar ik heb liever een niet zo mooi oud gezicht dan een kunstmatig jonggehouden gezicht. Dat is zó onecht. Ik moet er echt niet aan denken om later in een verzorgingstehuis te zitten met alleen maar gelifte koppen. Horror!!

Biene M.

Biene M.

08-02-2012 om 16:11

Niet jonger, misschien wel mooier

Ik ken wel wat vrouwen (en mannen) die iets aan hun gezicht hebben laten doen. De resultaten wisselen. Lippen opspuiten maakt volgens mij nooit iemand mooier. Botox vind ik een naar effect op de expressie hebben. Maar fillers en facelifts kunnen wel een mooi effect hebben. Die groeven rond je mond en zakjes langs je kaaklijn kunnen dan weg zijn.

Ik moet zeggen dat ik het niet altijd zie, ook niet als ik het weet. Je eigen onvolkomenheden vallen je natuurlijk altijd meer op dan die van een ander.

O ja, ik denk dat het doel niet altijd is om er jonger uit te zien, maar om wat ongewenste effecten van de veroudering weg te poetsen.

Ik ken ook niemand irl

Ik dacht al even dat het aan mijn woonomgeving lag, maar als zelfs Gale niemand kent?

Tihama

Tihama

08-02-2012 om 16:50

Dat weet je niet

"Ik ken persoonlijk trouwens nbiemand die iets aan haar gezicht heeft laten doen, dus hoe het eruit ziet zou ik ook niet kunnen zeggen"

Maar Gale: je kent alleen niemand die ZEGT dat ze iets aan haar gezicht heeft laten doen ;-). Als het namelijk subtiel genoeg gebeurt, dan kun je makkelijk misleid worden.
Aan de andere kant: als het zó subtiel gebeurt, dan zet het ook geen zoden aan de dijk.

Tihama

Tirza G.

Tirza G.

08-02-2012 om 17:39

Ooglidcorrectie

Een vriendin van mij heeft dat laten doen en die is er mee opgeknapt. Dat is het enige wat ik zelf wel eens overweeg, 's avonds zit ik tegen mijn oogleden aan te kijken :-)
Verder heb ik niks nodig. Ik heb nog een cyclus en dus nog oestrogeenlevels die de boel een beetje vullen, ik rook niet, drink geen alcohol en kom nooit in de zon - ook nooit gedaan. Dus alle verouderende factoren heb ik uitgesloten. Effe mijn zuurstoftank oppoetsen, heh heh heh

Tirza

Lara (o.t)

welke laserbehandeling doe jij voor de couperose?? Ik heb laatst mijn couperose ook laten laseren en heb 4-5 dagen met fikse zwellingen gelopen..Ik had een KTP laser, het heeft wel wat vaatjes doen verdwijnen, maar niet alles..

Ik wil ooit ook nog wel de rest laten laseren, maar liever dus niet meer die KTP..

Kaaskopje

Kaaskopje

08-02-2012 om 18:04

Tirza

Tjonge dat is wel het toppunt van ijdelheid: je wilt je oogleden laten corrigeren vanwege het uitzicht tijdens je dutje!:-)))

jippa

jippa

08-02-2012 om 18:11

Kleine nuance

Diegenen waarbij teveel is gedaan, daar zie je het aan. Diegenen bij wie het wel gelsaagd is, daar zie je het niet aan. Dat vertekent dus wel een beetje.
Zelf zou ik een ooglidcorrectie nog wel overwegen, maar facelifts en zo zijn in veel gevallen niet geslaagd denk ik. Bovendien denk ik dat mensen vaak steeds een stapje verder gaan. Net zolang tot het lelijk wordt...zie veel dames op tv.

Isabella

Isabella

08-02-2012 om 18:47

Nee

Ik ken maar twee personen die iets aan hun gezicht hebben laten verbeteren. Maar beiden omdat het oorspronkelijk al niet helemaal was zoals ze wilden. Dus niet vanwege ouderdom. En eerlijk gezegd kan ik me er ook helemaal niets bij voorstellen. Dat je onder het mes wilt om er jonger/mooier van te worden. In een gezond lichaam ga je niet snijden of spuiten (en dan bedoel ik niet als je bijvoorbeeld klachten hebt van een te grote boezem). Maar misschien komt het omdat ikzelf nogal met mijn gezondheid tob, dat ik me niet voor kan stellen dat je vrijwillig dit soort dingen gaat opzoeken. Blijkbaar heb je dan weinig andere zorgen denk ik dan altijd.

costa

costa

08-02-2012 om 19:56

Misschien

Ik heb altijd gezegd dat ik nooit in een gezond lichaam zou gaan snijden. Ik heb (40+) geen moeite met rimpeltjes, maar wat ik niet zo leuk vind is die kaaklijn die gaat 'hangen'. Als ik het geld zou hebben zou ik daar misschien toch wel iets aan willen laten doen....
Ik ken overigens een paar mensen die hun ogen hebben laten liften wat wel een frisse blik geeft. Maar zo'n quasi verbaasde blik met daarbij een opgespoten tuitmondje....brrrr

Vic

Vic

08-02-2012 om 20:09

Heb je geen klemmetjes o.i.d.?

Toevallig stond ik laatst voor de spiegel en ik bedacht dat ik er toch echt leuker uit zou zien als mijn gezicht, vanaf mijn voorhoofd een halve centimeter zou worden opgehezen. Heb je daar niet iets voor? Ik dacht aan zo'n soort van klemmetjes waarmee ze vroeger verband vastzetten. Of is dat nu een facelift, dat ze de boel omhoog trekken en een half centimetertje huid weghalen? Och, en als ze dan toch bezig zijn, neem dan ook gelijk die hamsterzakjes mee ;-)
Ik ken niemand irl die iets heeft laten doen overigens. Maar ik ken ook geen vrouwen tussen 40 en 55 die grijs haar hebben.

costa

costa

08-02-2012 om 20:59

Ja vic!

Klemmetjes zou ideaal zijn ;-)
en vast goedkoper dan een facelift!

Polly Shearman

Polly Shearman

08-02-2012 om 21:02

Jammer dat het dan zo

bloederig word, mooi strak gezicht met twee van die bloedstraaltjes die naar beneden lopen....

ijsvogeltje

ijsvogeltje

08-02-2012 om 21:24

Wenkbrauwen

Mijn wenkbrauwen, die al niet zo fraai zijn, gaan zijn in de loop van de tijd wat lager gaan hangen. Ik zou wel een wenkbrauwlift (zo heet dat toch?) willen laten doen. Maar of ik ooit de stap echt durf te zetten?
En mijn benen, daar komen steeds meer van die zichtbare haarvaatjes. Die zou ik heel graag weg willen laten halen. Ben ooit eens bij zo'n arts geweest, en die heeft er toen een aantal weggespoten. Best pijnlijk, en daarna tien dagen met strakke steunkousen. Tijdens de volgende zwangerschap kwamen ze allemaal weer terug, en daarna nog veel meer. Dus ik weet het niet zo.
"Aan de andere kant: als het zó subtiel gebeurt, dan zet het ook geen zoden aan de dijk."
Hm, dat weet ik niet hoor. Ziet jouw bezoek ook direct dat je je hele kamer opnieuw hebt geschilderd? Voor jezelf is het verschil enorm, en anderen valt het gewoon veel minder op.

Ella2007

Ella2007

08-02-2012 om 21:30

Wel grijs....geen operatie...

Ik heb juist dit jaar besloten mijn haren niet meer te verven.....ik ben niet heel grijs, paar zilveren draden in donkerbruin haar, maar door het verven (in combinatie met mijn veranderende hormoonhuishouding ?) werd mijn haar hardstikke droog en pluizig. Dat is het van nature al best wel, dus verven maakt het er niet beter op. Ik moet zeggen dat ik het wel elegant vind staan: zo'n beetje als Tatjana de Rosnay, dat lijkt me wel wat op termijn.
Snijden, nee bedankt. Ik ben in mijn leven al zo vaak noodgedwongen geopereerd dat er echt geen chirurg meer aan mijn lijf komt als het niet heel erg noodzakelijk is. Ook geen zin in spuiten met fillers etc, lijkt me zowiezo niet zo gezond als het synthetisch spul betreft. Ik maak ook heel veel littekenweefsel aan (dat weet ik dankzij meerdere operaties) en zou daar bang voor zijn. Daarbij kost het klauwen met geld en het effect is maar tijdeljk.

Maar dat is mijn mening voor mezelf en als een ander wat wil laten doen, prima. Vind het vaak ook best nog wel mooi als ik het op tv zie. IRL ken ik een paar mensen die oogleden, neuzen en liposuctie hebben laten doen. Alleen ik heb het er niet voor over. Die zien er niet per definitie jonger uit.

Maylise

Maylise

08-02-2012 om 22:03

Yep

Twee jaar geleden op vakantie in Libanon mijn oogleden laten liften. Vind het zelf echt een succes. En ik zit er over te denken om dit jaar een bepaalde rimpel te laten wegtrekken/opspuiten of wat maar de beste methode is. Ik vind dat ding niet echt staan. en als dat nou vrij makkelijk te verhelpen is waarom niet. Als we deze zomer naar Libanon gaan dan laat ik het daar doen, veel goedkoper dan hier.

Ik ken trouwens behoorlijk veel vrouwen die wel wat hebben laten weghalen of rechttrekken. Hier in Zuid-Frankrijk zie je er veel. En in Libanon loopt er nauwelijks een vrouw van mijn leeftijd rond die niks heeft laten doen. De moeder van mijn man komt uit Libanon en hij heeft daar veel familie zitten. Aan veel van die vrouwen zit weinig natuurlijks meer. In tegenstelling tot zijn vaders familie in Syrië. Daar is plastische chirurgie minder populair.

Tirza G.

Tirza G.

08-02-2012 om 22:36

Moehahhaha kaaskopje (ot)

Jaaaaaaaa luxepaardje he :-) Ik wil bést een middagdutje doen als dame van zekere leeftijd, maar niet dat gehang van die oogleden de hele tijd :-))))

Tirza

Witje

Witje

09-02-2012 om 08:01

Grijze haren

Ik heb grijze haren, beetje meer nog als de eerder genoemde Tatjana de Rosnay, maar met ongeveer hetzelfde kapsel en ook van origine donkerbruin haar. En ik ben nog geen 40.

Ik krijg daar heel veel negatief commentaar op, vooral van andere vrouwen van mijn leeftijd en ouder. Mannen schijnen er niks om te geven, die vinden het vaak mooi.

Hier in de buurt zijn er heel veel dames die aan de botox zijn en andere dingen hebben laten doen. Zelfs de buurvrouw van 31 is al aan de botox.
Ik vind het er niet uit zien, zo'n gezicht dat net mee beweegt in je emoties en uitdrukkinge.
Maar het toppunt vond ik wel de minderjarige met borstvergroting, waar de ouders dus ook achter staan. Wat voor raar beeld van de wereld geef je dan mee aan je kinderen? Ik wil ze liever meegeven dat ouder worden, rimpels, grijs haar etc. gewoon bij het leven hoort.

Gale en maylise

Ik bedoelde ook meer jouw woonomgeving, Gale, niet per definitie jouw directe leefomgeving. Jouw stad lijkt me een hoog botoxgehalte te hebben.
En Maylise, een ex-buurvrouw is Libanese, woont hier sinds 7 jaar. En als ik haar verhalen hoor en foto's zie, dan is Libanon en zeker Beiroet echt een megahippe stad. Jouw verhaal verbaast me dus niet echt.

Overigens

moet echtgenoot echt dringend zijn oogleden laten corrigeren. Heeft niks cosmetisch, maar puur medisch. Hij heeft er veel last van dat zijn oogleden over zijn ogen 'hangen'. Hij heeft Aziatische ogen/oogleden, dan zal verschil maken denk ik?

Maylise

Maylise

09-02-2012 om 10:37

Silone

Beirut is inderdaad erg hip. Hele leuke, drukke stad. Er gebeurt altijd van alles; een eindeloze stroom feesten en een enorme obsessie met plastische chirurgie. Sowieso is Libanon erg mooi. Het is vrij klein maar je hebt een verrassende hoeveelheid aan landschappen, bezienswaardigheden en kleinere steden.

Shanti O

Shanti O

09-02-2012 om 11:25 Topicstarter

Oogleden en kaaklijn

Ik begrijp die correcties aan oogleden en kaaklijn wel, oogleden kunnen ook heel vervelend zijn als ze hangen, mijn vader heeft dat zelfs 2 keer moeten laten doen. Kaaklijn heb ik ook een keer bij iemand gezien en dat was heel mooi, maar zij was al een heel mooie vrouw.
Maar die lippen die allemaal hetzelfde eruit zien, vind ik zooo lelijk, zouden ze dat niet op een andere manier kunnen doen? Ik ken een vrouw die helemaal strakgetrokken en gelift is (ook haar lichaam), die zegt dat ze 64 zegt is, maar eerlijk gezegd denk ik dat ze wel 80 is en zo ziet ze er ook uit, ondanks haar strakgetrokken hoofd waarin je werkelijk de huid richting zijkant getrokken ziet worden en de lippen die gewoon niet meer dicht kunnen, net als de ogen. Ze blijft er oud uit zien

Ik denk

dat ik over een tijd mijn oogleden laat 'innemen' ik ben aziatisch en ik merk nu (met 37 jaar) dat ze op mijn wimpers beginnen te hangen. Zodra ik merk dat ik mijn wenkbrauwen de hele tijd ga optrekken zal ik toch iets moeten laten doen er aan en dan niet bij de eerste de beste kliniek want ik moet dan een chirurg hebben die ervaring heeft met aziatische oogcorrecties.

Ik denk dus dat ik ergens halverwege de 40 dus die ogen laat doen en niet om er mooier uit te zien, ik wil de dubbele plooi houden (dus aziatische ogen houden).

Ik ken 2 dames die rond hun 50e ook een ooglidcorrecttie hebben laten doen (gewone nederlandse dames) en die zagen er toch echt er een stuk wakkerder uit daarna.

dc

dc

10-02-2012 om 11:51

Witje

Ik ben ook vrij grijs en halferwege 30, en inderdaad vinden vrouwen vaak dat je het dan "gewoon" moet verven. Ja, daar ga ik dus echt niet aan beginnen, wat een onzin. Zit je de komende tig jaar aan die zooi vast. Moet er niet aan denken! En mijn man vindt het geen probleem.

Ben het helemaal met je eens dat ouder worden er gewoon bij hoort. Net zoals ik trots ben op mijn hangende buik met stretchmarks. Mensen mogen best zien dat ik 3 kinderen op de wereld heb gezet.

Perfect is zo SAAI.

Witje

Witje

10-02-2012 om 15:03

Hoi,
Fijn dat ik niet de enige ben! want IRL ken ik behalve mijn moeder en 1 vriendin geen vrouw onder de 65 met grijs haar. Wel hordes vrouwen met geverfd haar.
Veel mensen(vooral vrouwen) vinden het onverzorgd staan als je grijs haar hebt. Dat zeggen ze me ook gewoon. En ik krijg geregeld te horen dat ik er toch echt beter /jonger uit zou zien als ik mijn haar zou kleuren. Over mijn rimpels heeft nog niemand het gehad, wel over liposuctie en buikwandcorrecties...

Mijn man vindt het grijs geen enkel probleem. Maar weet je... ik ben altijd benieuwd.. zouden die 50+ dames met geverfde coupes hun schaamhaar ook verven? Want dat wordt toch ook echt grijs als je ouder wordt. Bij mij nu nog niet, maar bij mijn man wel, die is daar een stuk grijzer als op zijn hoofd.

Vic

Vic

10-02-2012 om 15:11

Ik ook niet

Ik verf mijn haar ook niet. Momenteel ben ik wat aan het twijfelen, want ik krijg ineens wel heel veel streepjes in mijn donkere haar.

neteret mut

neteret mut

10-02-2012 om 19:55

Ik ben grijs

al jaren steeds grijzer en witter aan het worden. De eerste grijs/witte haren kwamen al toen ik nog geen 20 was en ben nu 47. Bij mij was het een combinatie van het niet erg vinden, zien hoe niet-gezond het haar van familieleden eruit zag die wel verfden en van mijzelf weten dat ik niet de discipline zou hebben om het goed bij te houden.

+ Brunette +

+ Brunette +

10-02-2012 om 20:50

Witje (schaamhaar)

Verven hoeft niet, je kunt het ook afscheren. Een kale poes is zelfs trendy.

Fiorucci

Fiorucci

11-02-2012 om 09:06

Maar.....

Veel vrouwen verven hun haar ook omdat ze een ander kleur mooier vinden, niet om grijs te verdoezelen. Kijk, ik verf mijn haar rood, maar zou wat grijze lokken erbij echt geen punt vinden,hoor,als ik rood zou zijn van mijzelf. Overigens is mijn haar prima kwa conditie, ook al verf ik het.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.