Home » Forum » Filmtip

Filmtip

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jujube
Filmtip

Ik heb een echt goede filmtip die ik jullie niet wil onthouden:
Wij zijn vorige week met de kinderen naar de film 'Krabat' geweest. Het is een duitse film naar het boek 'Meester van de zwarte molen/Krabat' van Otfried Preussler. Het was vroeger 1 van mijn favoriete jeugdboeken (ook van mijn man), en ook van mijn kinderen is het weer een favoriet.
De film draait alleen in een aantal filmhuizen en is 10+ geloof ik. Jonger zou ik ook niet aanraden. Het is natuurlijk niet exact het boek, maar de hele sfeer is zo hetzelfde als het boek, dat de kleine veranderingen in het verhaal niet erg zijn.
Wij vonden 'm allemaal heel goed en spannend (kinderen zijn 16, 14 en 12).
Groet,
Jujube

Tineke
Andere tip

Dank Jujube, staat op 't lijstje. ;)
Een heel andere tip voor melige pubers: "'n beetje verliefd". Nee, geen hoog niveau, integendeel, maar we hebben hier ontzettend hardop moeten lachen. Een film waarin Yes-R een hoofdrol heeft, echt geniaal. Gewoon vreselijk leuk vanaf een jaar of elf. Goed voor een heel vrolijk avondje.

Amarins
Ha!

Die is dan voor mij, om samen met zoon te gaan kijken. Avatar dan met papa, mooie verdeling. Hij heeft het boek (hij is nu elf) al twee keer gelezen en er een boekenbeurt over gehouden.

Jesse_1
Oef

Zelf heb ik het boek thuis liggen (van vroeger bewaard), maar ik durf het zoon van ruim 9 nog niet te laten lezen omdat hij niet zo houdt van enge boeken (legt het aan de kant als het te eng is). En het boek is wel redelijk gruwelijk vind ik.
Ben nu zelf wel benieuwd naar de film.
Jesse

Jujube
Amarins

Amarins: Ik begreep dat je bij mij in de stad woont. Hier draait hij helaas niet. Wel in Filmtheater Hilversum (daar zijn wij geweest, erg leuk filmtheater overigens), en dan alleen op za/zo/wo middag om 14.00 uur.
Groet,
Jujube

Amarins
Jujube

Ik had nog niet gekeken op filmladder, naief ervan uit gaande dat elke film U. aandoet :-). Komt wellicht nog wel. In ieder geval bedankt voor de tip.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.