Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

19-06-2011 om 17:58

Geboortekaartjesbeleid

Een zijpad vanuit de 'bruiloft met een gat' en het gegeven dat je voor een trouwerij alleen de mensen uitnodigt 'waar je wat mee hebt'.

Hoe ga je om met het verzenden van geboortekaartjes?

Fiorucci

Fiorucci

19-06-2011 om 18:29

Iedereen

Oh die stuurde ik altijd lustig rond, stapels, als er weer een baby was geboren hier..:)) En als ik er een krijg, dan hangt het ervan af of ik langsga of niet. Is het iemand die ik nog vaak spreek of familie, dan ga ik op kraamvisite, maar als het iemand is die ik al jaren niet meer spreek, dan stuur ik een felicitatie en/of klein kadootje.

Tirza G.

Tirza G.

19-06-2011 om 18:59

Niet eens

Ik vind een trouwkaart geen uitnodiging, in tegenstelling tot Pelle. Ik vind een trouwkaart een aankondiging/melding en net als Tonny beslis ik dan wel wat ik doe, kaartje, kado of bezoek.
Geboortekaartjes kun je niet genoeg versturen :-) Er is dan namelijk een wonder gebeurd :-)

Tirza (houdt erg van baby's)

tonny

tonny

19-06-2011 om 21:24

Geboortekaartjes

naar zo ongeveer het hele adresboek. Dat deed ik ook. Ook naar vrienden van mijn ouders, buren die me hadden zien opgroeien, van alles en nog wat ;)

Maar onlangs merkte ik dat een van onze neven de ene oom wel een geboortebericht stuurde, de andere niet. Dat vind ik apart. Terwijl er geen ruzie in de familie is - meer iets van 'ik heb niks met die-en-die mensen' zoals in het trouwkaartendraadje soms gezegd wordt.

Een geboortekaartje is een berichtgeving.
Soms zit er tegenwoordig een uitnodiging voor een kraamfeest bij- dan is het wel de bedoeling erop te reageren op een of andere wijze.

Een trouwkaart kan gewoon een berichtgeving zijn, da's niet per definitie een uitnodiging (behalve dan als een kaart dat expliciet vermeldt, zoals Pelle vertelt). Meestal zit er een aparte feestuitnodiging/daggastuitnodiging bij, als je in die doelgroep zit.

Een overlijdenskaart is ook een berichtgeving, die verstuur je even ruim als geboortekaartjes, en/of je plaatst een advertentie. Het is erg naar als iemand je onverhoeds vraagt 'Hoe is het toch met je vader, die heb ik een tijd niet gezien.'

Hebben jullie weleens geboortekaartjes verstuurd waarop je geen enkele reactie kreeg?

Lynna

Lynna

19-06-2011 om 23:07

Schuldgevoel hoeft dus niet?

Ik ga niet altijd op kraamvisite als ik een kaartje krijg (stuur wel altijd kaartje terug).

Maar een kraambezoek wordt dus niet automatisch verwacht na een kaartje? Ik voelde me altijd zo schuldig als ik door tijdgebrek niet ging (naar vage kennissen dan).

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-06-2011 om 23:42

Geboortekaart vs trouwkaart

Ik zie een trouwkaart wel als uitnodiging. Als ze mij er niet bij hadden gewild hadden ze mij geen kaart gestuurd is mijn redenering. Een geboortekaart is een 'berichtgeving'. Onze baby is geboren en heet Flip. En als je daar een cadeautje of een kaart voor over hebt is dat leuk, maar het gaat om de berichtgeving. En die mag naar zoveel mensen als je kent.

Fiorucci

Fiorucci

20-06-2011 om 07:07

Tonny

Ohja hoor, na drie keer geboortekaartjes versturen herinner ik me dat er wel er wel mensen zijn geweest die geen reactie gaven. Niet veel,maar het gebeurde wel,ja.

Biene M.

Biene M.

20-06-2011 om 07:09

Geen reactie

Ik schat dat er op 10 a 20% van de kaartjes geen reactie volgde.

Limi

Limi

20-06-2011 om 07:45

Reacties

Wij hielden het niet bij, wie we stuurden en van wie we daarna wat hoorden. Bij het tweede kind kregen we wel duidelijk minder felicitatiekaartjes en visite, maar daar kan ik niet mee zitten. (Zijn er mensen die het echt noteren?!)

Meestal sturen wij na een geboortekaartje een kaartje terug, maar ook niet altijd. Eén keer hadden we de vader al gezien en die had ons daarna pas een kaartje gestuurd. Dan is hij al gefeliciteerd en gaan we hem niet ook nog een kaart sturen.

Nog weer een bedankje sturen na de felicitatiekaarten doen we niet.

tonny

tonny

20-06-2011 om 07:56

Reacties

elk kaartje dat hier arriveert krijgt een reactie. Nou ja, vakantiekaarten niet ;)

Bedankjes na het ontvangen van een kaart is niet gebruikelijk, wel als je een cadeautje ontvangt. Of een brief, da's iets speciaals aan het worden in deze tijd.

Massi Nissa

Massi Nissa

20-06-2011 om 09:12

Haha

Ik heb nog net niet de Belastingdienst een geboortekaartje gestuurd, maar verder echt iedereen. Zelfs de tandarts. Er is toch nog nooit zoiets prachtigs gebeurd als de geboorte van jouw kind? Ik verwacht trouwens niets terug, het is gewoon een aankondiging. Wij kregen ontzettend veel mooie kaartjes terug en hebben die net als Limi aan lijnen door de hele keuken heen gehangen. Stond superfeestelijk.
Groetjes
Massi

Fiorucci

Fiorucci

20-06-2011 om 09:38

Tonny

elk kaartje dat hier arriveert krijgt een reactie.
Ja, hier ook, vakantiekaarten krijg ik overigens nog maar zelden.

dynastie

dynastie

20-06-2011 om 13:24

Zie het toch wel...

als uitnodiging, eigenlijk. Wellicht niet zo concreet als een trouwkaart, waar dag en tijd op staan, maar doorgaans staan op geboortekaartjes ook teksten over bezoek (wil je beschuit met muisjes eten, laat het dan even weten of bellen voor bezoek e.d.).

Massi Nissa

Massi Nissa

20-06-2011 om 13:53

Ik hoop van niet

Ik heb van moeders- en vaderskant alles bij elkaar ruim vijftig neven en nichten. De meesten daarvan jongen maar aan en sturen tig kaartjes. Ik zou er bijna een dagtaak aan hebben om al dat kleine grut in levenden lijve te bewonderen. Lang leve Hyves, Facebook en postnl of hoe ze deze week ook weer heten.
Groetjes
Massi

Emma

Emma

20-06-2011 om 21:12

Is toch geen bal aan?

Een kaartje sturen om een kaartje terug te krijgen???? Wat een desillusie was dat bij de eerste zeg, echt voor honderden guldens aan kaartjes gekocht en dan krijg je een kaartje of een mailtje of helemaal niets terug. Mensen denken dat je het druk hebt met al je visite, maar als al je visite dat denkt.....Heb het er later dus ook gewoon op gezet: dat we een bezoekje leuker vinden dan een kaartje. Mensen wisten dat ze welkom waren en dat zorgde voor gezelligheid.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-06-2011 om 22:43

Bij de eerste

hebben we veel kaartjes verstuurd en tot onze grote schrik kwamen ook heel veel mensen op visite. Ook vage ooms en tantes waar we echt niet op gerekend hadden. Die kwamen ook nog eens van ver, dus ze bleven ook meteen een halve dag. Daar zaten wij helemaal niet op te wachten. Dus bij nummer 2 hebben we maar de helft verstuurd en alleen een adres op het kaartje gezet. De mensen die we graag op visite zagen hadden ons nummer toch wel.

Dendy

liora

liora

21-06-2011 om 08:11

Hier

Bij de eerste heb ik heel veel kaartjes verstuurd, bij de tweede veel minder. Gewoon omdat ik alleen een kaartje wilde sturen aan mensen die ik inderdaad goed ken.

Ik zie bij de huisarts ook altijd kaartjes hangen, maar vraag me dan af wie nou de huisarts een kaartje sturen.

Kobalt

Kobalt

21-06-2011 om 09:02

Liora, ik

Ik heb de huisarts altijd een kaartje gestuurd. Meestal krijg je zo'n verslag van de bevalling, dan is het toch leuk om er een kaartje bij te doen?
Wij hebben een huisarts die we al vijftien jaar kennen. De man werkt samen met zijn assistent (ook al jaren dezelfde). Die vinden het wel grappig hoor. Kunnen ze gelijk de administratie aanpassen.

Gerdina

Gerdina

21-06-2011 om 09:03

Liora, huisarts

Wij stuurden ook een kaartje naar de huisarts. Heeft hij meteen alle gegevens. Hij zal ook wel de gegevens van het ziekenhuis hebben gekregen, maar de roepnaam van onze dochter is een samenstelling van haar officiële namen. Nu is die roepnaam ook gelijk bekend.

Kobalt

Kobalt

21-06-2011 om 09:07

Vroegah

Ik kreeg laatst van mijn moeder mijn eigen 'geboortepost'. Daar zaten heel veel felicitatie kaartjes van tantes en ooms bij. Zo apart. Dat zijn voorgedrukte visitekaartjes, met adres en naam van oom en tante. Als je dan geluk had, krabbelden ze er met een pen nog 'HG' bij. Volgens mijn moeder betekent dat 'Hartelijk gefeliciteerd'. Heel persoonlijk, maar niet heus.
Er zaten trouwens ook een paar ouderwetse brieven bij, over de hooibouw en Jantje die een gat in zijn broek had gevallen. Heel erg leuk om te hebben!
Ik bewaar al die zooi dus ook maar voor mijn kinderen. Misschien vinden die het ooit ook leuk om te hebben.

margje van dijk

margje van dijk

21-06-2011 om 09:31

Huisarts

Ik kan het jullie nog sterker vertellen: onze huisarts kwam na de geboorte van ieder kind persoonlijk bij ons langs om hem te begroeten. Dat vond ik nog eens leuk. Daartoe hadden we hem natuurlijk wel eerst een geboortekaartje gestuurd. (En zó oud zijn onze kinderen ook nog niet, want tegenwoordig zal wellicht geen huisarts dat meer doen - maar de goede man is intussen wel met pensioen).

Ik was ook zeer kwistig met geboortekaartjes, gewoon, omdat ik het volgaarne van de daken wilde schreeuwen. Echt iedereen die ik kon bedenken heeft een kaartje gehad, hoor. En of ze dan wel of niet reageerden heb ik niet bijgehouden, dat was ook niet de reden dat ik het kaartje had verstuurd.

Margje

De onze ook

De twee vorige huisartsen trouwens niet, toen onze eerste twee werden geboren. Maar de jongste (met wéér een andere huisarts) kreeg wel degelijk de dokter op bezoek. En wij hebben wel netjes elke huisarts (en ook de tandarts) een geboortjekaartje gestuurd. Ik vergeet nooit meer dat de huisarts, die uiterst behendig bleek te zijn met kersverse baby's, toen zei: "Dat hebben jullie helemaal puntgaaf afgeleverd". :-)

Sascha2

Sascha2

21-06-2011 om 10:23

Hier ook

Onze huisarts kwam ook langs om kind te bewonderen en hij keek even naar de heupjes. Vervolgens kregen we een nota voor thuisconsult :-). Wie schrijft die blijft

Het ligt vast aan mij

maar ik kan mij in de verste verte geen huisarts herinneren. Niet gedurende de zwangerschap, niet de geboorte en niet daarna.
Ik heb er ook nooit over nagedacht of hij een kaart zou moeten hebben.
De verloskundige heeft wel een kaart gehad.

Bellefleur

Bellefleur

21-06-2011 om 11:45

Tonny,

We kregen niet van iedereen een kaartje terug. Wat we wel kregen was een kapotgescheurd kaartje retour, met daarop met viltstift gekrast dat de persoon niet gediend was van zulke post.... Het was van een oud sportmaatje van mijn man. Hij zat toen al in de bak, en kreeg even later de diagnose psychotisch. Toen het tweede kind werd geboren, hebben we na 'rijp beraad' besloten hem daar geen kond van te doen...

Fiorucci

Fiorucci

21-06-2011 om 15:25

Huisarts

Na mijn eerste baby wilde ik nooit meer een verloskundige aan mijn bed, dus de huisarts heeft van kind 2,3 en 4 de kraambedcontroles gedaan. Hij kreeg dus een kaartje..;)

tonny

tonny

21-06-2011 om 16:36

Bellefleur

wat een verdrietig verhaal!
Heel triest...

Biene M.

Biene M.

21-06-2011 om 16:54

Huisarts

Goh, ik loop al 13 jaar bij dezelfde praktijk en heb daar nogal eens gezeten met vervelende dingen (o.a. problemen met zwanger worden en miskramen). Dus ik vond het heel leuk als ik ze eens een positief bericht kon sturen! En mijn huisarts belt dan altijd even om te feliciteren en te vragen hoe het gegaan is en of ze nog iets voor ons kan doen.

De laatste keer heb ik de tandarts ook een kaart gestuurd, omdat ik daar een paar dagen voordat ik ingeleid zou worden nog met een heeeel dikke buik voor een controle had gezeten.

Tirza G.

Tirza G.

21-06-2011 om 17:08

Silone

Je verloskundige een kaartje sturen is eigenlijk veel wonderlijker. Want dat is een zorgverlener waar je na de bevalling (nou ja, eindcontrole) kláár mee bent. De huisarts moet je nog mee gaan beginnen :-)
Tandarts, iemand?

Tirza

Tirza

Och, kweenie. De vk heeft me 9 maanden begeleid, die heeft wel recht op een kaart.

Tirza

Ja, wij (zie posting van mij hierboven). Hij vond het maar wat leuk, want hij kreeg ze nooit.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.