Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Google streetview: da's effe schrikken

Vandaag kwam mijn man thuis met 'iets leuks' wat hij op internet had gezien. Blijkt dat onze straat inmiddels in Google Streetview te zien is. Ons huis is in alle glorie en vanuit alle hoeken te bewonderen. Ik zie mezelf zelfs door het raam staan bij het aanrecht!

Aan de ene kant is het leuk om alles zo gedetailleerd te kunnen bekijken (heb ook meteen allerlei oude adressen gegoogled waar ik vroeger heb gewoond), maar aan de andere kant vind ik het best ver gaan.

Mijn man vertelde dat bijvoorbeeld op het werk van de vrouw van zijn collega sollicitanten ook via streetview worden gescreend, om eens even te zien in wat voor buurt, huis ze wonen. Ik vind het eigenlijk best een behoorlijk inbreuk op je privacy. Wat vinden jullie hier nou van?

Chris

Nou..

wij doen nog niet mee, zag ik. Ik ben er eigenlijk wel blij om. Krijg toch wel het Big rother is watching you gevoel...niet echt prettig.

Nasha 1st

Nasha 1st

12-11-2009 om 21:30

Op het werk

ontdekte een collega onlangs dat ze via streetview op de stoep voor ons pand zat te roken met een andere collega....en ik zag dat Jochem Meijer ook via Street View te pakken is genomen....

Op zich vind ik het wel geinig om te kijken, zo hebben we in mans geboortestad een beetje zitten streetvieuwen....

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

12-11-2009 om 22:38

Dit las ik o.a. over privacy

Gezichten worden onherkenbaar gemaakt en nummerborden onleesbaar
Wij hebben zeer geavanceerde technologie ontwikkeld voor het onherkenbaar maken van gezichten en onleesbaar maken van nummerborden. Deze wordt toegepast op alle Street View-afbeeldingen. Dit betekent dat als een van onze afbeeldingen een herkenbaar gezicht (bijvoorbeeld van een voorbijganger op de stoep) of een leesbaar nummerbord bevat, dit automatisch onherkenbaar respectievelijk onleesbaar wordt gemaakt, zodat de persoon of het voertuig niet kan worden herkend. Als onze detectoren iets hebben gemist, kunt u dat op een heel eenvoudige manier aan ons melden.

U kunt vragen een afbeelding te laten verwijderen
Wij bieden eenvoudig toegankelijke hulpmiddelen waarmee gebruikers ons kunnen vragen eventuele afbeeldingen te verwijderen die ongepaste inhoud bevatten (bijvoorbeeld naaktheid) of foto's te verwijderen waarop de gebruiker, diens familie, diens auto of diens huis te zien is. Hieronder kunt u de stappen bekijken voor het doen van een dergelijke aanvraag.

Een probleem melden
Als u een afbeelding heeft gevonden die volgens u ongepaste inhoud bevat, voert u deze stappen uit:

Zoek de afbeelding in Street View.
Klik op 'Een probleem melden' in de linkerbenedenhoek van het afbeeldingsvenster.
Vul het formulier in en klik op 'Verzenden'.

Dat is alles. We zullen uw rapport onmiddellijk bekijken.

©2009 Google - Helpcentrum voor Google Maps - Canada (English)Canada (Français)Česká republikaEspañaFranceItalia日本PortugalNederlandSchweiz (Deutsch)Svizzera (italiano)Suisse (Français)台灣United StatesUnited Kingdom

Minet

Minet

12-11-2009 om 23:16

Hier ook niet fijn :(

Gisteren onze straat eens bekeken, en ja hoor, onze buurman aan de overkant heeft een prachtige oldtimer in zijn garage staan, deuren zijn altijd dicht, en net op het moment dat de foto is gemaakt staat de deur open en de oldtimer in beeld............hij is echt NIET blij!

Tinus_p

Tinus_p

13-11-2009 om 09:26

Ach

Het is vooral schrikken, omdat je het nu eens ZIET, wat er allemaal over je bekend is.

Puck2

Puck2

13-11-2009 om 09:37

Onze straat staat er niet bij

Ik weet wel dat ze "ons dorp" al wel hebben gefotografeerd, ben het autootje al meerdere keren tegen gekomen. Onze straat werd gefotografeerd net op het moment dat ik uit mijn auto stap. MAar ik heb al gezocht, het staat nog niet op google.

ChrisH

ChrisH

13-11-2009 om 09:38 Topicstarter

Die beelden

van onze wijk zijn aan het begin van deze zomer geschoten (alles is prachtig groen). Ik heb die wagen hier door de straten zien rijden, maar heb nooit beseft dat het zo gedetailleerd zou worden weergegeven. Ik zie de buren badmintonnen op straat, en hun gezichten zijn dan wel onherkenbaar gemaakt, maar ze zijn voor omwonenden onmiddellijk herkenbaar.

Maar goed, iedereen mag vanaf de openbare weg foto's maken van je huis (behalve als je Willem-Alexander heet), dus je hebt geen poot om op te staan. Dit wordt echter meteen wereldwijd toegepast en geeft me inderdaad wel een beetje een Big Brother-gevoel. Bovendien heeft het inbrekersgilde er weer een mooie informatiebron bij.

Ondertussen is het niettemin leuk gluren bij de buren.

Chris

Starry Night

Starry Night

13-11-2009 om 10:14

Chris

"Mijn man vertelde dat bijvoorbeeld op het werk van de vrouw van zijn collega sollicitanten ook via streetview worden gescreend, om eens even te zien in wat voor buurt, huis ze wonen."
Niet dat ik iets te verbergen heb, maar ik zou niet graag werken met mensen die op een dergelijke manier denken zich een mening over anderen te kunnen vormen.

Ha!

Omdat ik in een nieuwbouwhuis woon staat ons huis er nog niet op. Althans, niet af. Alleen een betonnen skelet.

Overigens hoorde ik een hele tijd geleden van een straatroof die was opgelost met Streetview: een jongen was beroofd (van zijn brommer ofzo, dat weet ik niet meer) maar stomtoevallig was er vlak daarvoor een foto gemaakt door die Googlewagen, dus de daders stonden in vol ornaat op Streetview (kennelijk niet voldoende onherkenbaar). En zijn gepakt. Dat verzoent me dan weer enigszins met dit soort toestanden, waar ik ook niet echt gelukkig van word.

Groeten,

Temet

Biene M.

Biene M.

13-11-2009 om 12:18

Je ziet

mij op alle foto's in verschillende stadia van uitparkeren en wegrijden, maxicosi met jongste achterin, oudste naast me, in de auto. Kenteken duidelijk leesbaar.

Nou ja, alles beter dan dat je net in je blootje iets te laat de gordijnen staat dicht te trekken, of dat je op een trapje in een rare manoeuvre je ramen aan het lappen bent waarbij die ene vetrol gracieus onder je t-shirt vandaan piept. Gelukkig woon ik op 2-hoog :-)

margje van dijk

margje van dijk

13-11-2009 om 12:27

Waar vinden jullie dat?

Of is dat niet voor leu eut de provincie?

Ik zie op Google Maps niks bijzonders bij Streetview. Onze hele stad staat er niet in. En de satellietfoto van ons huis is zo vaag dat je amper ziet dat het een huis is.

Maar misschien mis ik iets?

Margje

Biene M.

Biene M.

13-11-2009 om 12:35

In de steden

De provincie is inderdaad nog niet aan de beurt geweest, maar kijk bij google maps eens naar een adres in Amsterdam of zo, bijv http://maps.google.nl/maps?q=dam+amsterdam&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Dam,+Amsterdam&gl=nl&ei=YET9SqWrJtTB-Qba2qTiCg&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CA0Q8gEwAA

In het ballonnetje staat street view. Veel plezier :-)

ChrisH

ChrisH

13-11-2009 om 12:52 Topicstarter

Hier midden van het land

Ik zit in het midden van het land, regio Veenendaal. En ik zag dat bijvoorbeeld Zwolle, waar mijn niet-pinnende moeder woont, haar huis ook kan bezichtigen op google maps.

Je kunt zien of jouw stad/wijk gescand is als het mannetje boven aan de verticale navigatiebalk die in beeld verschijnt bij Google maps, geel wordt weergegeven. Dat mannetje kun je naar het adres slepen dat je hebt getpyt en dan wordt je straat weergegeven in Google Streetview. Als het mannetje gewoon wit is, zijn ze nog niet bij je langs geweeest. Margje, jouw beurt komt vast nog wel.

Chris

Tinus_p

Tinus_p

13-11-2009 om 13:01

Margje

Tenzij je verhuisd bent, staat je woonplaats er in.

margje van dijk

margje van dijk

13-11-2009 om 13:05

Lol

Fijn Tinus, dan weet ik nu dat het aan mij ligt. Ik zal eens kijken.

margje van dijk

margje van dijk

13-11-2009 om 13:11

Inderdaad

Ons huis staat er gewoon van alle kanten in.

Gelukkig was er niemand thuis denk ik, want ik kan verder nergens activiteit ontwaren. Wel staat onze auto naast het huis, maar dan keurig met vervaagde nummerplaat.

Deze foto's zijn afgelopen augustus gemaakt. Ik zie namelijk een ingevlogen ooievaar op het raam van een buurhuis geplakt zitten, en zo lang heeft die daar niet gehangen.

Margje

Brianna F

Brianna F

13-11-2009 om 13:36

Provincie

Ik woon heel erg in de provincie (Limburg) en ook nog in een dorp waar je in 3 stappen doorheen bent, maar alle straten staan op streetview.
Nog voor de verbouwing zie ik.

Jeetje.

ik vind dit maar zozo hoor.

Onze straat is nog niet gecoverd, maar als ik binnenkort dubieuzige fotograven door de straat zie struinen weet ik wat ze aan het doen zijn. Het centrum van ons dorp is welin volle glorie te bewonderen. Wel op een raar moment gefotografeerd, want er loopt geen kip op straat terwijl alle winkels wel open zijn.

Het zal vast wel mogen, maar ik vind het allemaal ondaks de vage gezichten en nummerborden wel erg big brotherig overkomen allemaal.

Ingrid

Emmawee

Emmawee

13-11-2009 om 14:12

Kijk hier es

Van mijn andere favoriete website ;-)

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/11/de_brandweerwagen_komt_van_rec.html

Groeten! Maw.

Biene M.

Biene M.

13-11-2009 om 14:29

Helaas maw

This image is no longer available.

Wat hebben we gemist? OK, ik heb wel een vermoeden.

Blauw

Blauw

13-11-2009 om 14:39

Mijn lover

Mijn lover staat heel duidelijk op streetview. Al is zijn gezicht wazig gemaakt, toch is hij heel goed herkenbaar. Gelukkig voor hem staat hij er samen met zijn vrouw op. Maar stel nou dat hij bij mij voor de deur had gestaan, had dat toch een probleem kunnen worden. Ik ben blij dat mijn dorp nog niet op staat, hoop dat het ook voorlopig niet zover komt. Als ik al lees dat er zelfs bij sollicitatiegesprekken wordt gekeken in wat voor huis je woont.......

Tinus_p

Tinus_p

13-11-2009 om 14:55

Sollicitaties

Blauw:
"Als ik al lees dat er zelfs bij sollicitatiegesprekken wordt gekeken in wat voor huis je woont......."
Tsja, de vraag is of je bij een bedrijf wil werken waar men daarnaar kijkt :-S
Meer pragmatisch: je moet er van uitgaan, dat een bedrijf jouw naam googlet als je solliciteert. Doe het dus zelf ook af en toe voor de aardigheid en kijk of je dingen tegenkomt..

Tinus

'Meer pragmatisch: je moet er van uitgaan, dat een bedrijf jouw naam googlet als je solliciteert. Doe het dus zelf ook af en toe voor de aardigheid en kijk of je dingen tegenkomt..'

Ja, en als je dan dingen tegenkomt waar je (achteraf) niet zo vrolijk van wordt? Heb je dan nog intelligente tips hoe je je google-hits in retrospect kunt reduceren tot slechts indrukwekkende danwel op zijn minst respectabele feiten? Okee, je eigen Hyves pagina heb je natuurlijk zelf in de hand, maar ik kan me ook voorstellen dat je minder blij bent met die eerste prijs in de lokale punnikwedstrijd van jaren terug (en de vereniging is inmiddels al opgeheven, dus hoe kun je ooit dat verslag nog aangepast krijgen?

Ingrid

Pien

Pien

13-11-2009 om 15:30

Privacy

Onze straat in het midden van het land ook te zien, je kijkt zo over de schutting van 1.80 de tuin in. De ramen spiegelen dus je ziet alleen wat schaduw. Maar goed, de buren zitten lekker in de achtertuin, bij de andere kun je het wasgoed op de lijn eens even goed inspecteren....Bij normaal gebruik van de openbare ruimte (lopend over de weg) allemaal zaken die je dan niet zou zien. Dus ik weet het niet hoor.
Zie net een bericht op nu.nl dat een Zwitserse privacy-waakhond ten strijde trekt tegen Google. En dat vind ik helemaal niet zo gek.

Ja duidelijk zichtbaar

In de zomer, zonnig, want ik heb de lamellen dicht want die heb ik alleen in de zon 's ochtends dicht met een hele mooi hortensia en mij auto ( kenteken onzichtbaar gemaakt) op de oprit

Was hier allang

Ik woon in de hoofdstad en hier was het allang (samen met Rotterdam en ik meen Groningen) Wat vind ik ervan, ach wel grappig eigenlijk. Maarja je kan bij mij niet naar binnen kijken(woonde op 4 hoog, nu in een straat waarvan ons stukje niet is gefotografeerd). Misschien zou ik het dan ook niet zo leuk vinden. Je kan trouwens ook nog inzoomen op een huis tot een bepaalde grootte. En bij flats naar boven bewegen alsof je vanaf de stoep naar boven kijkt.... Gr Suus

tonny

tonny

13-11-2009 om 17:23

Opgegooglet

Oke, je komt bij googlen dingen tegen die je liever niet zou vinden. Is daar iets tegen te beginnen? Wat dan?

En wat als je een naamgenoot hebt met bijbehorende bezigheden die je níet aan jouw naam geplakt wil zien? Een aanstaande werkgever die op deze manier speurt, moet niet te snel denken leuke info op te duiken.

tonny

Blauw

Blauw

13-11-2009 om 17:36

Google alerts

Ik heb zelfs google alerts ingesteld staan op mijn eigen naam (net als op een aantal andere namen, onderwerpen) en zie precies wanneer mijn naam ergens op internet verschijnt. Inderdaad schrikken af en toe, zeker bij hele oude troep uit de begintijd van het internet.

Ik ben altijd vreselijk voorzichtig geweest met foto's van mijzelf op internet en ben dan ook huiverig voor streetview. Zo kon ik net het huis van een ex-vriendje van mij opzoeken. Hij woont prachtig, was ik maar bij hem gebleven:-)

Op de een of andere manier krijg ik wel de kriebels bij het idee dat een ander dat dus ook bij mij kan doen, met wat voor reden dan ook. Ik kan me goed voorstellen dat Zwitserland nu actie onderneemt en hoop dat ze succes hebben.

Nasha 1st

Nasha 1st

13-11-2009 om 21:03

kan ook in de straat rondkijken....geen mens te zien bij ons....onze sleurhut staat er wel mooi op!Ach, werkgevers mogen kijken hoor....

En ik.....

.... Ik woon aan een fietspad. Al mijn buren mogen zich verheugen in een street view inkijk, maar wij zijn keurig overgeslagen. Alsof ik het wist toen ik 22 jaar geleden dit huis kocht!
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.