Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Grappige reclame

Heb niet zoveel met Jeroen van der Boom, maar ik moet erg lachen als zijn fan in haar groene jurkje en op haar gele sloffen idioot op haar bank gaat dansen.
Dat wilde ik even met jullie delen ;-). Meer mensen die dit grappig vinden (of juist niet)?

FayW

FayW

27-09-2011 om 23:38 Topicstarter

Ehm

Het is een reclame voor Tuc, ik geloof dat het meisje Jeroen van der Boom wint. Ik kijk met een half oog naar reclames en spoel ook veel door. Maar het dansje op de bank is zo maf, dat trekt echt mijn aandacht.

Mona

Mona

28-09-2011 om 11:01

Ja!

Ja die vind ik ook grappig, en ik moet ook nog steeds grinniken om die m&m's reclame 'get in the bowl' en dan krijgt hij een boterham voor zijn hoofd gegooid ;-))

Fiorucci

Fiorucci

28-09-2011 om 11:04

En..

Deze vind ik leuk, Hugh Laurie voor L'oreal Paris..:)
http://www.youtube.com/watch?v=SycxQsAy5u8&feature=related

Oh fio, echt?

Hugh daalde meteen vijf stapjes in mijn achting :-)

Lizelot

Lizelot

28-09-2011 om 13:23

Leuk!

Fio,ik had hem nog niet gezien,ik vind hem geweldig!!!!!!

Merel,laatst hoorde ik een medewerster in een supermarkt aan een collega vragen of hij Pietertje even wilde gaan helpen...dat maakt meteen veel duidelijk!!!!

MerelR

MerelR

28-09-2011 om 13:45

Wat een leuk draadje!

Goed gedaan Pietertje, gaat steeds beter...is hier in huis echt DE zin geworden als er weer eens iemand flink staat te klunzen.
De Lexus reclame kende ik nog niet maar is ook echt geniaal!

Fiorucci

Fiorucci

28-09-2011 om 14:02

Genista

Je ziet aan zijn ogen dat hij juist de draak steekt met dit soort reclames..kijk nog maar eens.

Fio

Toch... Ik kan het niet helpen :-)

Lizelot

Lizelot

28-09-2011 om 14:43

Caton

Ik kende hem niet....schitterend!!!!

pindakaas

pindakaas

28-09-2011 om 15:00

Pietertje

Dat is ook 1 van mijn favoriete reclames. Mijn man is voetbaltrainer en laatst vond een van de ouders mijn man lijken in gedrag (in de verste verte niet uiterlijk) op die trainer en dan met name dat laatste zinnetje over het wisselen en steeds beter worden. Hij vond het een groot compliment en zo was het ook bedoeld.
Zelf vind ik de reclame met Robert Cranenborg (oid) erg leuk, zie http://www.youtube.com/watch?v=81uA-0gyUJs

Tirza G.

Tirza G.

28-09-2011 om 15:33

Hugh laurie

Hier idem dito. Jammer hoor. Gevallen voor het grote geld. Nou wás-tie dat natuurlijk al, maar toch. En Fiorucci: hij doet zo 'alsof hij het niet meent' omdat ze dat zo hebben besloten bij l'Oreal. Zodat mensen het leuk vinden. Omdat hij net doet of hij het niet meent. Wat natuurlijk zijn ultieme handelsmerk is.

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

28-09-2011 om 16:14

Precies

En gevallen voor het grote geld? Groot geld heeft hij allang natuurlijk. Wie weet besteed hij het wel aan een goed doel, weet je veel. Overigens, L'oreal besloot, hij heeft zelf ook ongetwijfeld een vinger in de pap, je hebt meer in te brengen dat een onbekend acteur natuurlijk. Het lijkt me er de man niet naar om dingen te doen waar hij niet achter staat.

Fianna

Fianna

28-09-2011 om 20:02

Wat is er mis met vallen voor het grote geld?

Wat een calvinistisch instelling! Als ik heel veel geld zou krijgen voor zo'n reclame zou ik het ook meteen doen. Wat is daar nou zo erg aan, jezus zeg het is voor LOreal niet voor cocaine oid!!

Fianna

Fianna

28-09-2011 om 20:10

Sorry, ik draaf nog even door

het is zo'n raar idee eigenlijk dat het onsympathiek of 'not done' zou zijn om geld te willen/kunnen verdienen aan iets. Waar komt die houding vandaan vraag ik me wel eens af? Als je bakken geld verdient met iets ben je een hufter of zakkenvuller, maar sta je al jaren op de planken zonder nog maar een luis te kunnen dood drukken ben je een goed artiest oid?

Fianna

Fianna

28-09-2011 om 20:15

Pindakaas

Die vind ik dus ook geweldig! Ik wile hem zelf al noemen.
Cranenborg is overigens dan ook een zakkenvuller ;-)

Tirza G.

Tirza G.

28-09-2011 om 20:51

Omdat

ik ouderwets ben. Ik geloof nog in het Oude Ambacht, in toneelacteurs die afzien allemaal in het Teken van de Heilige Kunst. Vakmensen. Die spúgen op commerciele hotseflots.
Ik wil gewoon geloven dat er nog ergens een groep mensen is met principes die verder gaan dan geld.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

28-09-2011 om 20:51

Cranenborg

Heet gewoon Kranenborg hoor :-)

Tirza

Fianna

Fianna

28-09-2011 om 20:55

Tirza

Maar waarom staan principes en geld elkaar dan in de weg? Dat snap ik geloof ik niet. Als je veel geld verdient kun je dan geen principes hebben, maar wel als je zwoegt voor een minimumloontje?
Ach en mensen die spugen op bepaalde dingen, die zijn of idd hopeloos ouderwets of erg afgunstig;-)

Het is toch altijd een beetje het kop niet boven het maaiveld steken instelling hier, curieus

Fiorucci

Fiorucci

28-09-2011 om 21:10

Tirza

Ach ik vind dat zo makkelijk oordelen, wie weet hoeveel Hugh Laurie weggeeft aan goeie doelen, zat acteurs die dat doen, en hun bekendheid inzetten hiervoor.

Fiorucci

Fiorucci

28-09-2011 om 21:14

Zoooo

Even googlen en je weet het:
http://www.looktothestars.org/celebrity/624-hugh-laurie
Is dat genoeg, of blijven we hem een man vinden met dollartekens in zijn ogen?

Tirza G.

Tirza G.

28-09-2011 om 22:05

Toch weer grappig

Zodra het gaat over salarissen van directeuren van goede doelen is de tendens in NL dat die wel erg snel overbetaald zijn. Die zouden dat fantastische werk voor dat fantastische doel toch eigenlijk wel voor wat minder mogen doen.
Grappig dat datzelfde niet geldt voor acteurs. Ik heb de link bekeken die je doorgaf Fio, maar daar staat alleen maar (of ik heb niet goed gelezen) dat de opbrengst van 1 bepaald House-thsirt naar een goed doel gaat en welke doelen hij support/ondersteunt. Niet hoeveel van zijn salaris hij daar aan doneert. Misschien maar een tientje, je weet het maar niet.

Dus. We zijn het er over eens dat die fantastische Hugh Laurie l'Oreal een poot uitdraait die geheel ten goede komt aan de nooddruftigen. Het is een mooie gedachte.

En ja, ik ben van de school dat principes en geld in de regel niet zo goed samengaan. De organisatie (ook een enorm goed doel, trouwens) waar ik voor werk laat jaarlijks tonnen liggen vanwege principes. Zouden we die principes niet hebben, dan hadden we geld als water. En dan heb ik het nog niet eens over kunst. Hugh Laurie zie ik als een vertegenwoordiger van kunst en cultuur. En ja, dan word ik niet vrolijk van dit soort moves. Maar ja, ik ben nou eenmaal een enorme moraalridder.

Tirza

tonny

tonny

28-09-2011 om 23:06

Ik ook

ook zo'n moraalridder. Maar dat wisten jullie al ;)

Waar gaat het heen met de wereld als er geen idealen en geen principes meer zijn. Nou ja, waar dat heen gaat zien we dagelijks om ons heen. Niet dat het ooit anders geweest is, denk ik, maar het is nu groot en veel en alomtegenwoordig.

Tihama

Tihama

28-09-2011 om 23:35

Vroeger....

In de tijd van de kruistochten, de Spaanse Inquisitie, de slavernij en de horigen was het stúkken beter. Dat waren nog eens idealen en principes ;-)

Het enige verschil met toen en nu is de hoeveelheid informatie. Het is niet groter, meer of meer alomtegenwoordig, maar vooral meer bekend. Ignorance is bliss.
Of nog beter: zalig zijn de armen van geest, want aan hen behoort het koninkrijk der hemelen.

We hebben allemaal de blauwe pil genomen.
En nu moeten we er mee leven......

Ik zie het leven trouwens vooral positief. Ik vond dit draadje in het begin heel erg grappig. Heb echt zitten schaterlachen. Mijn favoriet blijft trouwens deze: http://www.youtube.com/watch?v=73M2ABDedi4
Tis een ouwetje, maar mijn lol is niet minder.

Tihama

Tihama

Tihama

28-09-2011 om 23:39

Euh

rode pil natuurlijk. Foei.

Fiorucci

Fiorucci

29-09-2011 om 07:13

Nou tirza

Ik denk niet dat Laurie koffie schenkt op jaarvergaderingen,jij wel? Een bekendheid mag echt niet zomaar zijn naam verbinden aan een goed doel zonder dat daar wat tegenover staat natuurlijk, en meer dan een tientje, schat ik zo in. Onderschat de commercie binnen de goede doelen niet. Als ik mee mag doen in een L'oreal commercial, ga ik gelijk. Ze prijzen nou niet bepaald landmijnen aan.

Belle Époque

Belle Époque

29-09-2011 om 08:35

Déja vu...

Dat gekrakeel rond Hugh doet me een beetje denken aan Gerard Cox, destijds erg bekend als cabaretier/zanger, niet geheel onomstreden vanwege liedjes als God Is Niet Dood en Arme Ouwe (over koningin Juliana). En daarmee een held bij de "betere kleinkunst".
Toen werd opeens een liedje van hem een gigantische nummer één ('t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer) en al zijn collega's (en zeker de helft van zijn oude fans) waren zéér verontwaardigd! Zoiets Deed Men Niet! Ivo de Wijs heeft daar nog een zéér bijtend liedje over geschreven: "Pak de poen, Ome Gerard".
http://www.musicfrom.nl/songteksten/wijs,_ivo_de/ome_gerard.html
Tja...
Wat dat betreft kan je maar beter kantoorklerk blijven, als je dan eens op zaterdag wil bijklussen om je bankrekening wat te liften, valt niet iedereen zo snel over je heen ;-)
Overigens schijnt Jules Deelder destijds wel weg gekomen te zijn met zijn Lechner- en Robijnreclame. Daar hoorde ik veel minder gemopper over.
En ik vind het allemaal prima ;-) Mijn idealen liggen toch echt op een ander vlak en absoluut niet bij de schnabbels van een artiest (hoewel ik daarin wel mijn grenzen heb, maar die liggen zeker niet bij gezichtscremes... Er zijn belangrijker dingen om je druk over te maken, vind ik).

Street cred

Kijk, Hugh is met die commercial gewoon in 1 x zijn street credibility kwijt (voor zover hij die had natuurlijk).

Dat lijkt me eerlijk gezegd behoorlijk bevrijdend. Kan ie hierna probleemloos middeltjes tegen prostaatproblemen aanprijzen.

Chris

Wat heb ik nou weer gezegd?

Hugh Laurie acteert prima. Inderdaad, zelfs dat accent en zijn zere been zijn tamelijk overtuigend. Hoe hijzelf is weet ik totaal niet, maar het personage House spreekt mij aan. En ik hou niet van reclame. Sowieso gaat de clou van een fors aantal reclames mij totaal voorbij, omdat ik de persoon in kwestie niet herken als bekend :-)) In beginsel zit ik bij Tirza onder het parasolletje: hij is een kunstenaar en als zodanig waardeer ik hem. Hoeveel geld hij daarmee verdient en wat hij daarmee doet, heb ik nooit uitgezocht. Interesseert mij niet en mag hij zelf weten. Maar als hij in een reclamespot gaat spelen, dan zaktie een stukkie in mijn achting. Hij staat nog steeds vrij hoog, hoor, vanwege zijn acteerprestatie. Er zijn gewoon van die mensen van wie je niet verwacht dat je ze in een reclamespot gaat tegenkomen en Hugh was er zo eentje. Wel grappig trouwens dat Genistus en ik precies hetzelfde reageerden :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.